Perästä kuuluu: Kesätuotevinkki

Joskus kieltämättä vähän pännii, kun unohtaa jakaa teille niitä parhaimpia tuotevinkkejä silloin kun ne ovat ajankohtaisia. Ei paljon lohduta se kuuluisa sanonta ”parempi myöhään kuin ei milloinkaan”, sillä esimerkiksi juuri nyt tämän tuotteen kohdalla homma tuntuu jo melko myöhäiseltä.
Sain nimittäin alkukesästä Oriflamelta blogikoileiluihin voiteen, joka seurasi kiltisti mukanani läpi kesän hipiääni auringolta suojaten.
Jokainen hyvää aurinkovoidetta kasvojensa iholle etsinyt varmasti tietää, kuinka vaikeaa se voi olla. Rantakäyttöön soveltuvia ylirasvaisia koostumuksia kyllä löytyy, mutta entäs me, jotka tahdomme suojata kasvojemme ihoa muuallakin kuin rannalla emmekä siksikään välittäisi liian paksuista voidekoostumuksista? Onneksi joku sentään muistaa meitäkin.
Oriflamen Ecollagen-linjan Advanced Protection Day Shield SPF 30 -emulsio on loistava päivittäiseen käyttöön sopiva suojatuote, joka sopii käytettäväksi kasvojen iholla niin yksinään kuin meikinkin alla.  
Paitsi että voide suojaa ihoa auringolta hoitaa se sitä myös samalla. Kukapa nyt ei haluasi, että voide hoitaisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla? 
Tuotteessa on suojakerroin 30, jota itsekin useimmille suosittelen sen sijaan, että he yrittäisivät väkisin metsästää SPF50 tuotetta. Ai miksikö? Siksi, koska oikein käytettyinä SPF 30 ja SPF 50 välissä on suojaustehossa vain 1,3% ero ja koska suojakertoimen toteutumiseen tarvitaan riittävä määrä voidetta ja koska voiteiden koostumus myös tuppaa paksuutumaan huomattavasti kolmestakymmenestä viiteenkymmeneen hypättäessä on huomattavasti todennäköisempää, että suojakertoimella 30 olevaa kevyempää ja miellyttävämmän tuntuista tuotetta tulee käytettyä edes lähestulkoon oikea määrä. Kukapa ihan oikeasti tulisi lykkineeksi paksumpaa voidekoostumusta iholleen tarpeeksi?
Kevyt koostumus toimi kesällä loistavasti myös meikin alla, mistä se saa suurimmat kiitokset. Tuote keräsi kiitoksia myös miepuoliselta testaajalta, joka ylisti sen ”kevyttä ja iholla kerrankin miellyttävältä tuntuvaa koostumusta”. 
Syksyn saavuttua voide siirtyy omassa kosmetiikkakaapissani hieman taaemmaksi. Ei sillä, etteikö auringon vaikutuksilta tulisi suojautua ympäri vuoden ja etteikö aurinko yhä ainakin täällä Tukholmassa kuumottelisi päivisin vielä kauniisti vaan siksi, etten enää ole liiemmin ehtinyt poistua sisätiloista ulos nauttimaan lämpimistä auringonsäteistä. Jos ei mieli niin iho ainakin sentään kiittää! 

Sattuiko joku muu suosimaan tätä tuotetta kesällä?
Oriflamen Ecollagen-linjan Advanced Protection Day Shield SPF 30 -emulsiolla on hintaa 35 euroa.