Mahtavaa

Tänään tätä blogia kirjoittelee teille yksi varsin pollea bloggaaja. 
Elämässäni on viimeviikkoina tuntunut olevan kaikenlaisia huomioni blogin ulkopuolelle vieneitä asioita ja haasteita ja blogin puolella on siksi ollut hieman hiljaista, mutta tämä eilen julkaistu Cisionin Top 10 -meikkiblogien listauksen näkeminen piristi mieltäni suuresti:
Lähde.

Olo oli tietysti iloinen niin omasta puolestani kuin muidenkin listalle ansaitusti päätyneiden kanssabloggaajien puolesta. Minusta on mahtavaa, kuinka kauneusblogien määrä on Suomessa lisääntynyt viimevuosina, sillä kun itse aloittelin reilut viisi vuotta sitten blogiani, ei niitä vielä löytynyt Suomesta suuria määriä. Ja nyt niitä on niin monta loistavaa, että tuollaisen top 10 listan sijaan saataisiin listata sata blogia ilman mitään erillisiä sijoituksia!
Erityisen tyytyväinen olen siitä, että vaikkei blogini olekaan ihan täysin tyypillinen kosmetiikkablogi, käytte te silti ahkerasti lukemassa tätä. Blogini pääperiaate kun ei ole ole ostaa uutta vaan käyttää vanhaa pois. Saan jatkuvasti lukea siitä, että minulla on ”homma hukassa” ja että ”kai sen on helppoa olla ostolakossa kun ei sen tarvitse itse mitään ostaakaan”. Joskus olisi mahtavaa nähdä näitä anonyymeja kasvotusten ja ihan oikeasti käydä läpi blogini idea.
Ei se idea ole se, että minä rohmuan itselleni tuotteita ettei minun tarvitsisi ostaa niitä. Joo, ei tietenkään tarvitse, mutta ei minun tarvinnut ennen blogiakaan ja jokainen kosmetiikka-alalla aktiivisesti töissä oleva varmasti voi samaistua asiaan. Moni voi myös samaistua siihen, ettei noilla ympärillä pyörivillä tuotteilla ole minulle mitään rahallista arvoa enkä mieti niitä siinä mielessä. Ne ovat vaan tuotteita, joita esittelen teille ja jotka etsivät sen jälkeen uusia koteja.
Kosmetiikkavarastoni eivät ole nykyään valtavat ja laitan tuotteita mielelläni heti kokeilun jälkeen eteenpäin. Suurin osa kosmetiikkavarastojeni tuotteista onkin minulla vain siksi, että ne odottavat postaamista.
 Blogin ideana on, että muutkin kuin vain minä alkaisivat pohtia kulutustottumuksiaan. Esittelen täällä tuotteita, jotta yhä useampi meistä tekisi vähemmän hukkahankintoja. Otan monia tuotteita testiin ihan vaan siksi, että olen kuullut teiltä toiveita niiden esittelystä. Minulle itselleni riittäisi nykyään pelkkä pieni meikkipussillinen tuotteita, mutta nautin kirjoittaa teille kosmetiikasta ja analysoida sitä läpi. Minulla ei välttämättä ole sanoa jokaisesta tuotteesta mielettömiä asioita, mutta haluan ainakin sanoa tuotteesta jotain ja toivoa, että keskustelu siitä heräisi kommenttiboksin puolella ja postauksen alle ilmestyisi muidenkin mielipiteitä ja näkökantoja. Ne ovat tuotteista tietoa hakeville ihan yhtä tärkeitä elleivät jopa tärkeämpiä kuin pelkkä oma näkökantani.
Olisi mahtavaa, jos yhä useampi kiinnostuisi tuotteidensa sisällöstä ja osaisi sitä kautta valita kaupan hyllyltä niitä itselleen sopivia tuotteita eikä vaan retkahtaisi mainoslauseisiin. Se on se, mihin minä blogillani tähtään. Tahtoisin tarjota paikan, josta voi löytää tietoa tuotteista ja innostusta oppia itse selvittämään, mihin kannattaa kosmetiikkamainonnan korulauseiden maailmassa uskoa ja mihin ei. Haluaisin tarjota ison viipaleen skeptisyyttä mutta myös kuorruttaa homman hyvällä mielellä ja itsestään huolehtimisen ilolla. Ja sirotella päälle hieman huumoria. Ja polttaa päällä vähän sarkastista kynttilää.
Kiitos siis kaikille niille, jotka ovat blogini idean ymmärtäneet ja palaavat tänne yhä uudelleen ja uudelleen!
Ja ihan erityiskiitos niille, jotka eivät käy vauvapalstalla anonyymisti avautumassa kaksimielisten otsikoideni ärsyttävyydestä (minulla on juuri niin mautonta juttua aina livenäkin), pornograafisista huulistani (lempparini!), huonosta huumorintajustani (joka on livenä vielä huonompaa), isosta nenästäni (miksi en saanut näyttää Niiskuneidiltä, miksi näytän nimenomaan Muumipeikolta), kamalista kulmakarvoistani (o-ou, näkisittepä, kuinka eriparit ne ovat!), epäfotogeenisyydestäni (minulla on ihan oikeasti noin teennäinen hymy ja pidän kieltäni hampaideni takana hymyillessä AINA), huonoista tuotekuvistani (VIHAAN niiden ottamista ja todellakin yleensä vaan räiskin kamerallani kuvia rajaamatta ja editoimatta) ja muuten vaan blogini kaupallisuudesta (olen pahoillani, mutta tämä homma perustuu kaupallisuuteen).

110 kommenttia artikkeliin ”Mahtavaa”

 1. Hienoa Virve,olet paikkasi kyllä ansainnut tällä listalla. 🙂
  Itse palaan lukemaan juurikin näitä huonoja vitsejä ja rehellisiä arvioita kosmetiikasta.Kiitos blogistasi. 🙂

 2. Sydämelliset onnittelut, ihan mahtavaa ja pää pystyssä saat olla aivan ansaitusti. Ihan mahtava teksti eritoten pienellä präntätty nauratti, sarkasmin kynttilä siellä oikein iloisesti roihusi.

  Ja kökköä tulee niskaan koska olet niin suosittu, se on se ikävä varjopuoli. Olen itse jopa omasta blogistani ajatellut, jahka saan anonyymiltä ensimmäisen haukkumakommentin vaikkapa nenästäni, kirjoitusvirheistäni tai typeristä horinoistani voin ajatella, hei nyt taidan olla pikkaisen suosittu. 😉

  Aurinkoista kesää!

  Tiia

 3. Kiitos, Virve, blogistasi! Olen yksi niistä epäilemättä monista, jotka ovat löytäneet täältä vinkkejä ja näkökulmia kosmetiikka-asioihin sekä inspiraatiota turhan tavaran keräämiseen (ja turhasta tavarasta luopumiseen). Mainiota kesän jatkoa, äläkä ihan unohda meitä lukijoita kaiken kivan keskellä 🙂

 4. Pitääpä sanoa tuohon viimeiseen pikkupränttiin liittyen, että kaksimieliset otsikot ovat huippuja ja niille on kiva hekotella. Olen sitten varmaan huonon huumorin ystävä. ;D

 5. Jatka vaan samaan malliin! Täällä ollaan oltu mukana alusta asti ja blogisi onkin itseasiassa ensimmäinen kosmetiikkablogi jota aikanaan aloin lukemaan. Monet loistotuotteet löytyneet nimenomaan sinun tuote-esittelyiden kautta! 🙂

 6. Onnitteluni! 🙂 Tämä oli ensimmäinen blogi, jota koskaan aloin lukemaan. Tämän kautta innostuin kosmetiikasta, ensin hurjasti (halusin hamstrata kaiken!), ja nykyään hieman järjellisemmin. Kaikkea ei tarvitse omistaa, ja todella hyvien vinkkiesi avulla olen löytänyt monia kivoja tuotteita. 🙂 Mutta ihmettelen kyllä tuota listausta, missä on vaikkapa Saaran (Sarvas) blogi? :O

  • Tuo listaus on vähän outo… Oma blogini pääsi muutama kuukausi sitten samalle listalle ja tiedän ihan varmasti, etten oikeasti ole läheskään suosituin oman aiheeni bloggaaja millään mittapuulla. Heidän täytyy käyttää jotain outoa kriteeriä sen suhteen, miten listalle pääsee, koska ainakaan kävijämäärän perusteella en mitenkään voisi olla edes topkympissä, saati sitten siellä kärjessä.

   Onnittelut kuitenkin tälle blogille! 🙂

 7. Onnittelut, olet sijasi ansainnut. Ja kiitetään tässä nyt samalla muutenkin hyvästä blogista ja hyvästä huonosta huumoristasi – minuun se kolahtaa.

 8. RAKASTAN sun kaksimielisiä otsikoita! Ne ovat niin hilpeitä ja vetoavat kyllä mun huumoriin 😀 Älä hitossa vaihda kirjoitustyyliäsi, tämä piti sanoa tähän alkuun. Ja seuraavaksi aion sanoa että olet ykköspaikkasi ansainnut. Kaunistelematonta tekstiä on kiva lukea, tietää että sun arvosteluihin voi luottaa. Olen oppinut blogisi kautta paljon, sekä saanut runsaasti ostoslistan täytettä näiden vuosien aikana mitä nyt olen blogiasi lukenut. Iso kiitos siis tästä blogista!

 9. Onnea!! Oot niin paikkasi ansainnut 🙂 Ja hehe, loistava tuo lopun pikkuinen kappale 😉 Tykkään hirmuisesti sun blogin teemasta, aiheista ja sisällöstä, mutta myös tuosta sun humoristisesta, jopa hieman sarkastisesta kirjoitustyylistä! 😀 Jatka samaan malliin! <3

 10. Voi ei hajosin tolle vikalle kappaleelle 😀 Oot kyllä ihan paras.

  En nyt muista ootko joskus lupaillutkin jo tällaista postausta, mutta jos joskus kerkiät, niin ois tosi kiva jos voisit selventää yleisimpiä kosmetiikkatuotteiden ainesosia. Meille tavallisille tallaajille kun nuo inci-listat on aika hepreaa. Ja senhän voisi tehdä monessakin osassakin niin ei kerralla tarvitsis kaikkea muistaa!

 11. (Melkein jo vetäisin herneet nenääni Sinun puolestasi, kun luin postauksen lopussa olevan pikkutekstin Vauva-palstalla kirjoitetuista mielipiteistä, mutta kaikilla on oikeus mielipiteeseensä) Luen blogiasi juuri sen takia, että tunnut järkiperäiseltä, "tolkun" ihmiseltä ja Sinulta saa tietoa (niinkuin Karkkipäivän Sannilta). Tyylisi kirjoittaa on hauska, mutta asiapohjalta, ja toisinaan ne otsikot ovat hienoja sanaleikkejä! 😀

 12. ööh… tuota noin niin. oon varmaan sitten tätä vähän hitaampaa porukkaa jolle sun virve täytyisi oikein kasvotusten ja hitaasti selittää tätä ideaa. nimittäin etkö itse näe ristiriitaa siinä, että väität tarjoilevasi täällä skeptisyyttä (jota en itse ole kyllä onnistunut bongaamaan sitten blogin alkuvuosien, koska "jokainen tuote on jollekulle hyvä". varmaan jonkun pitäisi mulle sekin skeptisyys näyttää oikein kohta kohdalta selittäen jostain sun postauksesta) ja mainoslauseisiin retkahtamisen välttämistä ja toisaalta toteat lopuksi homman perustuvan kaupallisuudelle. no eikö ne sun "tää oli aivan loistava tuote" ja muut lausahdukset ole juurikin niitä mainoslauseita? mikä sun blogissa edustaa mainoskriittisyyttä? lisäksi mun mielestä homman EI tarvitsisi perustua kaupallisuudelle. se on ihan sun oma valinta. alkuaikoina, kun et ilmeisesti saanut tuloja blogistasi, se ei perustunutkaan, tai ainakin sellaisen kuvan sai. jotenkin huvittavaa, että ainoa edes vähän kriittinen postaus jonka viime ajoilta muistan, on tämä kainalokaunistajan esille nostaminen. se olikin oikein piristävä kriittisyyden helmi muuten tuotteiden hehkutuslinjalle menneessä blogissa, tai niin ainakin luulin. ilmeisesti olin käsittänyt koko postauksen väärin kun jo kommenteissa kiirehdit sanomaan että niin, kyllähän tällekin voi olla se tarveryhmänsä että eihän tää nyt oikeesti mikään turha tuote ole! että se siitä mainoskriittisyydestä ja skeptisyydestä. se kuva, mikä sulla taitaa blogistasi olla, ei valitettavasti välity lukijalle, ja siksi sitä varmaan kritisoidaankin. eri asia on haukkua jotain ulkonäköön tai "kuvauksellisuuteen" liittyvää. se on vain typerää ja osoittaa haukkujien henkisen iän… mutta kai asiasisällöstä saa olla eri mieltä?

  miksikö aina välillä sitten itse käyn blogia lukemassa? no, fakta on, että on vain pakko käyttää kosmetiikkaa. sain joskus blogin aikojen alussa joitain ihan hyviä vinkkejä täältä. silloin tällöin tulen vielä katsomaan, jos jollain tavalla uskottavia arvosteluja löytyisi tuotteista, joita on pakko hankkia. harvemmin enää lykästää, mutta jos on jokin tuoteryhmä mistä mulla ei ole mitään hajua, kuten vaikkapa aurinkorasvat, yritän mieluummin etsiä tietoa eri lähteistä kuin ostaa sokkona. kosmetiikasta rehellisen tiedon löytäminen on lähes mahdoton tehtävä. harmillista, ettei ostolakkokaan ole enää se puutteen paikkaaja, joka se mielestäni ennen oli.

  voihan olla, että blogin sävy ei ole muuttunut vaan musta on vain tullut kriittisempi lukija. joka tapauksessa olisi ihanaa nähdä vielä sitä rehellisyyttä – olipa se sitten kuvittelemaani tai aidosti teksteistä välittyvää – jota blogissa oli alkuaikoina. on surullista, jos otat kaupallisuuden jonain kyseenalaistamattomana faktana. ei elämän tarvitse pyöriä myymisen ympärillä…

  haluun toivottaa sulle virve kaikkea hyvää. koska mitä ilmeisimmin katselen maailmaa varsin eri näkökulmasta kuin sinä, toivoisin myös, että pystyisit myös laittamaan elämäsi perusteet, vaikkapa sen kaupallisuudelle omistautumisen, kriittisen tarkastelun alaiseksi. mikä minä olen kenenkään elämänvalintoja arvioimaan, mutta on jotenkin surkeaa kun nuoret, lahjakkaat ihmiset antavat elämänsä jollekin niin turhalle kuin kapitalististen rakenteiden ylläpitämiselle… koska kenenpä taskuihin ne sinunkin töissäsi takomat rahat menevät, elleivät jättiläismäisten yritysten?

  • "se olikin oikein piristävä kriittisyyden helmi muuten tuotteiden hehkutuslinjalle menneessä blogissa"

   Itse juuri olen tässä parin tunnin ajan lueskellut nostalgiaryöpyissä Virven vanhoja postauksia ja kyllä on tullut enemmän vastaan sitä kritiikkiä kuin päätöntä kehua, joten ihmettelen vähän mistä olet saanut tällaisen kuvan.

   "toivoisin myös, että pystyisit myös laittamaan elämäsi perusteet, vaikkapa sen kaupallisuudelle omistautumisen, kriittisen tarkastelun alaiseksi."

   Juuri skrollasin postauksen ohi jossa Virve pohtii kaupallisuutta, kosmetiikkabisneksen valheellisuutta ja sitä keiden kesken se tuotto jaetaan siellä isoissa firmoissa. Virve on kyllä useasti tuonut blogissaan esille sen, minkälaista kuluttajan harhaanjohtamista ja sumuttamista jotkin firmat harrastavat (kys. postaus oli vuodelta 2013). Onkohan sulla sitten vain huonosta tuurista jääneet nuo postaukset lukematta…?

  • no siis, en ole (enää) blogin aktiivilukija. ne postaukset, joita olen lukenut, ovat olleet "oikein kiva tuote" -tyylisiä tekstinpätkiä kuvilla höystettynä. voi olla, että multa on sitten vain mennyt ne kriittisemmät kohdat ohi ja siksi mielikuvani on värittynyt.. mutta useammasti olen lukenut "ei ole huonoja tuotteita vaan on vain erilaisia tarpeita". krhm. ilman kemistin tai vaikkapa ihotautilääkärin koulutusta uskallan sanoa, että ei ole mahdollista, että maailmaan ei mahtuisi yhden ainoaa huonoa tuotetta. mutta miksi luottaisin ihmisen arvosteluun, joka ei näin näe ja vieläpä saa elantonsa ko. tuotteiden myynnistä? sitä paitsi on tarpeita ja sitten teollisuuden rahastamismielessä luomia tarpeita. jos ei osaa näitä kahta erottaa toisistaan niin huhhuh.

   mitään sumutuspostausta en valitettavasti muista. koitin selailla ja etsiä, en onnistunut. olisi kivaa se lukea.

   -aiempi ano

  • Kiitos hyvistä ja mietintää aikaansaavista pointeista! Kosmetiikasta kirjoittaminen on aina jossain määrin kaupallista, sillä tuotteiden esiinnostaminen on aina mainosta. Tarkoitin tällä siis lähinnä tuota. 🙂

   Lasi voi olla puokiksi tyhjä tai puoliksi täynnä ja näen sen itse yleensä mielummin puokiksi täytenä. En usko markkinalauseisiin, mutta jos meikkivoide vaikkapa on minun ihollani kuiva, ei se tee siitä huonoa vaan tuote voi olla täydellinen rasvaiselle iholle. Olen itse huono kirjoittamaan "ihan kiva" -tuotteista, joten kirjoitan mielummin niitä hyviä juttuja. 🙂

  • mielestäni "homma perustuu kaupallisuudelle" ja "jossain määrin kaupallista" on aika kaukana toisistaan. olisi kyllä mielenkiintoista tietää miten itse aidosti ajattelet. ja olisiko jonkin tuotteen haukkuminenkin mainosta? näkyvyyttä kyllä, mutta entä mainosta?

   voisitko virve linkittää mulle, jos suinkin ehdit, ton postauksen mistä toinen anonyymi kirjoittaa ("Juuri skrollasin postauksen ohi jossa Virve pohtii kaupallisuutta, kosmetiikkabisneksen valheellisuutta ja sitä keiden kesken se tuotto jaetaan siellä isoissa firmoissa. Virve on kyllä useasti tuonut blogissaan esille sen, minkälaista kuluttajan harhaanjohtamista ja sumuttamista jotkin firmat harrastavat (kys. postaus oli vuodelta 2013).")? mua kyllä tosiaan kiinnostaisi noin kosmetiikka-alalla työskentelevän ja sitä opiskelevan kriittiset näkemykset bisneksestä, jos niitä oikeasti löytyy. kulutin itse kohtuuttoman pitkän tovin ko. postausta etsiessäni mutta ei sitä vaan löytynyt.

   -yhä sama ano 😀

  • Kyllä aiheesta on tässä blogissa puhuttu, ei välttämättä erikseen tälle aiheelle pyhitetyssä postauksessa mutta esimerkiksi jonkin muun postauksen yhteydessä. Virve on esim. ensiksi ruennut kertomaan tietystä hajuvedestä ja siitä sitten siirtynyt aiheeseen b. Eli kyllä pitäisi pohdintaa tästä blogista löytyä kun vaan jaksaa lukea postaukset loppuun vaikka alkuun näyttäisikin että koko postaus kertoo vaan yhdestä tietystä luomiväristä. 🙂

  • pelkästään viime vuonna on ilmestynyt 364 postausta. ihan niin omistautunut en ole asialle, että alkaisin jokaista niistä lukemaan sanasta sanaan asiasta joka suurimmaksi osaksi ei kiinnosta, jonkin perässä joka saattaa olla olemassa tai sitten olla olematta 😀 linkkiä (tai ehkä joskus jopa uusia postauksia aiheen tiimoilta!) odotellessa 😉

  • Siellä sitä pohdintaa on, jos vaan jaksaa lukea 🙂 En ainakaan toivottavasti ole päästäni (vielä) niin höperö, että olisin kuvitellut kaiken lukemani 😀

 13. Edelleen sanon tämän, olen joskus aikaisemminkin sanonut: Ensimmäinen blogi jota koskaan luin, liki alusta saakka olen mukana ollut. Ja luen jatkossakin! Sinähän minut sait bloggaamaan 🙂 Upea blogi, kiitos että tätä kirjoitat!

 14. Kiitos sulle hyvästä blogista jota olen lukenut enemmän ja vähemmän säännöllisesti kohta sen viisi vuotta. Hienoa että olet jaksanut jatkaa ja pysyä motivoituneena anonyymien urpoilusta huolimatta. Ja huumori on mulle just sopivaa. Tänään lähdössä Symphonylla Tukholmaan, harmi ettei mennä Serenadella jossa olisi voinut vaikka päästä moikkaamaan sua livenä jos olisi hyvä säkä käynyt.

 15. Onnea hienosta ja ansaitusta sijoituksesta listalla! Jatka samaan malliin, blogisi on ihanaa luettavaa ja olen sieltä saanut monta hyvää tuotevinkkiä ja kosmetiikkaan on tullut uusia näkökulmia ja tervehenkistä kriittisyyttäkin, kiitos sinulle niistä.

 16. En ymmärrä miksi tämä blogi on 1. sijalla. Joskus ennen tämä blogi oli todella hyvä, mutta nyt Karkkipäivä on kiilannut eteen jo aikoja sitten ja selvällä välimatkalla.

 17. Tämä on yksi lempiblogeistani! Olet hauska, sympaattinen, positiivinen ja tuotearvostelut ovat hyviä 🙂 Toivottavasti jaksat jatkaa bloggaamista jatkossakin omaan elämäänsä kyrsiintyneistä, kateellisista pahanmielentuottajista huolimatta! Minulle tulee aina paha mieli, kun näen jonkin blogin kommenttiboksissa ilkeämielisiä ja happamia kommentteja.

 18. Lämpimät onnittelut! Tykkään blogistasi ja olen saanut hyvää tietoa tuotteista. Itsehän minä päätän ostanko vai en. Olet blogipersoonana hauska ja rapsakka likka, tykkään tyylistäsi.

 19. Nyt pitää kyllä alkaa kattoa sun kuvia vähän tarkemmin kun en ole ite koskaa huomannut teennäistä hymyä tai sun kieltä. Sun ja Karkkipäivän blogit on jo vuosia kuulunu mun suosikkeihin.

 20. Onnea onnea, ja kiitoksia että jaksat kirjoittaa hienoa blogia. Onneksi näytät osaavan jättää hmm.. "ei-niin-mairittelevat" kommentit (sonnan) omaan arvoonsa, ja jatkat omalla hyväksihavaitulla tyylilläsi. Kiitoksia ja hyvää kesää!

 21. Minäkin olen pitkään lukenut blogia ja minunkin mielestä taso on laskenut huimasti. En osaa sanoa tarkkaan, mutta ehkä sieltä lähtien kun muutit pois lontoosta? Tai sitten blogi on vain muuttunut ja myös minä itse. Haluan antaa tämän palautteen, koska kritiikistä voi ottaa eniten oppia ja kehittyä. Oletan että haluat pitää blogin tason hyvänä.

  Mitä sitten tulee noihin kaksimielisyys-juttuihin, niin… No, en ole tiukkapipo, mutta aika kevytkenkäisen kuvan annat itsestäsi. Se ei tule vain otsikoista, vaan ihan kaikista pienistä "vihjeistä" joita huomaamattasi jaat. Tai ehkä kevytkenkäinen on väärä sana, mutta nuori tytönhupakko. Karkkipäivän Sanni antaa itsestään erittäin fiksun ja ammattitaitoisen kuvan. Onhan hänellä toki enemmän ikääkin mutta.

  Yleisesti tykkään blogin sisällöstä mutta se jokin on muuttunut.

  • Sen verran tähän kommentoin, että en tiedä, millainen Virve olet tai minkä kuvan haluat edes antaa itsestäsi, mutta minä ainakin olen saanut tämän blogin perusteella kuvan, että sängyssäsi vierailee eri mies joka viikonloppu. Jos se ei ole totta tai tarkoituksellista, niin sinuna kiinnittäisin siihen huomiota, koska kuitenkin bloggaat omalla nimelläsi. Jos taas on, etkä välitä, että ihmiset tietää, niin mikäpä siinä, se on tietysti oma asiasi.

   Ja jäät kyllä kauas Sannin jälkeen, vaikka sinunkin blogistasi pidänkin. Vaikutat tosiaan nimenomaan tytönhupakolta, kuten edellinenkin sanoo, mutta sinähän oletkin nuori. 🙂

  • Ei ole kyllä kertaakaan tullut Virven tekstiä lukiessa sellainen olo että täällä mainostettaisiin omaa seksielämää ja urakalla tuotaisiin sitä esiin. Mistä te oikein revitte tavaraa näin isoihin päätelmiin?Seksi on luonnollinen osa ihmisen elämää, miksi järkytytte siitä näin paljon? Jos osaa VASTUULLISESTI harrastaa seksiä, niin olkoot sitten vaikka sata kumppania viikoittain. Se ei ole keneltäkään pois.

   Hirveää tuomitsemista täällä, ihan oksettaa.

  • Kiitos kommentoijille hyvistä ja erityisesti mietityntää aikaansaavista kommenteista. Minusta on jotenkin hassu ajatus, että huumorini perusteella minusta voi tehdä moisia johtopäätöksiä ottaen huomioon, että en ylipäätään tuo täällä parisuhde-elämääni enää millään muotoa esiin.

   Ja iham erityisen mahtavaa, että joku jaksaa pysähtyä analysoimaan tekstejäni rien välistä moisella syvydellä! Mielelläni kuulisin, mitkä postaukset ovat tarkalleen ottaen mielikuvan aiheuttajia. 🙂

  • Heh, aika huvittava kommentti. Olen itse lukenut blogia pari (?) vuotta, enkä ole kertaakaan oikeastaan ollut kiinnostunut bloggaajan yksityiselämästä, sillä käsittääkseni blogi kertoo kosmetiikasta? Tai ehkä multa on myös sitten mennyt jotain ohi. Ja en myöskään ymmärrä mitä jotkut ajavat takaa kommenteillaan "Oletan että haluat pitää blogin tason hyvänä." ilman _minkään näköisiä_ konkreettisia ehdotuksia. Tuosta kommentistako bloggarin pitäisi maagisesti jotain ymmärtää? Virve, kaikki tsempit sulle, kun sun pää edes kestää tätä! 🙂

  • No minulle on jäänyt tuo mielikuva siitä, että täällä on useamman kerran lukenut jotain sen tyylistä, että "…kun tuon yhdenillantuttavuuden kotiin, enkä halua olla yötä täysin ilman meikkiä…". Tuon kaltaiset kommentit on osuneet silmiin useamman kerran, joten siitä on jäänyt mielikuva, että niitä vieraita miehiä vierailee sängyssäsi useamminkin. En siis tehnyt oletusta vitsien tai otsikoiden perusteella.

   Ja kuka tässä on mistään järkyttynyt? Nykyajan nuorilla on satoja kumppaneita, ei se ole kenellekään mikään uutinen. Ehkä sitten olen vanhanaikainen, mutta itse en haluaisi mainostaa julkisesti, että niitä yhdenillanhoitoja tosiaan on kertynyt. Tosin itselläni onkin alle 10 kumppania, joten ajatusmaailmani on muutenkin hyvin erilainen. Kuten sanoin, ei se minulle kuulu, mutta jos et ole kiinnittänyt asiaan huomiota, etkä halua sellaista mainetta, niin kannattaa varoa noita kommentteja.

   (Ja muuten, jos on satoja kumppaneita, ei sitä kyllä voi toteuttaa vastuullisesti, koska mikään ehkäisykeino ei ole sataprosenttinen. Ja siihen joukkoon jo taatusti osuu varattujakin, jne. )

  • Mieleesi ei ole koskaan tullut, ettei jokainen kirjoittamani teksti pohjautuisi suoraan omaan elämääni? 😀 Minä nimittäin itse olin pysyvässä parisuhteessa pari kolme vuotta ennen Suomeen takaisin muuttoa ja aloin syksyllä tapailemaan uutta ihmistä, jonka kanssa erosin tuossa jonkun aikaa sitten. Se, että kirjoitan jostain ei todellakaan automaattisesti tarkoita, että kirjoittamani asia koskisi suoraan itseäni. Osaan kyllä edelleen laskea kumppanini eikä luku ole mikään suuri. Minulle ei ole tullut mieleenikään, että jotkut ihmiset olisivat huumorintajultaan niin kieroutuneita, että ottaisivat nämä jutut minua itseäni suoraan koskevina faktoina. Come on, ihmiset, mikä teitä vaivaa? 😀

  • Ja voin muuten olla varma, etten koskaan ole kirjoittanut minä-muodossa noissa yhteyksissä kuten esimerkkisi sanoo! Jos täytyy lainata, niin voisitko edes olla tarkkana sanamuodoista.

 22. Jokainen bloggaaja on erilainen eikä tarkoitus lie kopioida toisen ihmisen persoonaa. Silti ehkä samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, ne pikkutuhmat kaksimieliset jutut ovat hiukan häiritseviä – ja antavat hieman 'hupakkomaisen' kuvan, tavalla, johon et varmaan pyri 🙂 Silti, fiksua ei ole toisilla palstoilla valittaminenkaan (tapahtuuko sitä oikeasti? no jopas on ihmisillä ylimääräistä aikaa käytettävissään..) – suora palaute on reilua.

  En olisi tästä kommentoinut, ellet itse olisi ottanut sitä esiin 🙂 Mutta, jokainen tekee työtä omalla persoonallaan ja arvoillaan. Olen oppinut täältä paljon hyviä vinkkejä, kiitos niistä! Hyvää kesää ja kaikkea hyvää jatkoon!

  • Mukavaa tosiaan saada miettimisen aihetta, mutta en tiedä, osaanko laittaa huumorintajuani täysin uusiksi tämän perusteella. Kyseessä on kuitenkin vain kosmetiikka, jonka ei pitäisi olla millään lailla vakava asia. 🙂

 23. Mitä väärää on kevytkenkäisyydessä? Miksi siitä täytyy tuomita jos henkilö ei itse satuta kevytkenkäisyydellään ketään? Btw aika isoon aiheeseen mentiin pelkkien otsikoiden takia…

  Ja miten vanha Sanni muuten on? Virve on muistaakseni about 30 joten tuskin tässä enää niinkään iästä on kyse.

  • Virve taitaa olla 27, Sanni tyyliin 32 vissiin.. eli ei nyht mikään maata mullistava ero tosiaan. Ihmiset on erilaisia, joka on ilmeisesti joillekin kommentoijille (ei sinulle jolle vastaan) aivan uutta ja maatamullistavaa tietoa!

  • Sanni on 35. Mutta eihän kaikki ihmiset kypsy tietyn iän mukaan, Sanni on varmaan ollut aika kypsä jo nuorena.

  • Pieruhuumori ja alapääjutut naurattavat aina, vaikka ikäni olisi 70. Olen 27 ja jos huumorini laatu mittaa kaiken kypsyteni koko elämässä niin olen sitten mielelläni todella epäkypsä ihminen. 🙂

 24. Niin ja jos vielä jotain parannusehdotusta saa heittää niin olisi mukava jos vastailisit kommentteihin (jos siis on aikaa, enhän mä tiedä sun elämäntilanteesta mitään) 🙂

 25. Voi palaathan pian sorvin ääreen??!

  Täällä suuri fanisi odottaa huolestuneena (kts. project 333 -postaus) myös kaksimielisiä juttujasi ja muita lueteltuja vikoja.

  Olkoot lukematta blogia jos kerta niin ärsyttää!

  t. kiljuva fani! 😀

 26. Kyllä on useampi vuosi ikäeroa Sannilla ja Virvellä, veikkaisin yli viittä. Sanni on kyllä aina ollut asiallisempi blogissaan kuin Virve joten en syyttäisi ikää vaan eiköhän nämä ole persoonien eroja. Virven huumori on todellakin erilaista kuin Sannin, vaikea kuvitella lukevansa Karkkipäivästä härskejä otsikoita. Molemmat bloggarit ovat kirjoittaneet myös ulkonäköasioista, esim tisseistä. Sannin blogissa oli hieno juttusarja erilaisista näkökulmista ja erilaisista rinnoista, Virve puolestaan joskus taannoin raportoi kuinka liivien henkselit saa topin alle kätevästi piiloon jollain hennesin kapineella ja muistan myös postauksen missä Virve itse totesi että hänen rintansa eivät ole valmiit imettämiseen vaan niillä on tällä hetkellä tärkeämpi funktio. Kovin kevytkenkäisen ja simppelin kuvan itsestään Virve antaa mutta mitäpä se minulle kuuluu. Kukin tyylillään.

  • Sanni on hyvä ystäväni ja huumorintajumme ovat varmasti hyvin erilaiset lukijoidenkin silmiin.

   Olisi mahtavaa, jos puoliksi leikillä sanomiani lausahduksia ei aina väännettäisi noin totisiksi jutuiksi. Ei se elämä aina ole niin vakavaa. 😉

 27. Onhan blogisi hyödyllinen ja ihana mutta en tiedä onko paras kuitenkaan. Tuntuu välillä, että tämä olisi vaan joku lehden palsta kun kommunikaatiota lukijoiden kanssa ei ole. Postauksia tuuppautuu ulos ajastuksella tasaiseen tahtiin ja aina jaksetaan kysyä joku kohteliaisuuskysymys postauksen lopussa mutta kommenttiboksissa ollaan hiljaa. 🙂 Satunnaisesti saatat vastata mutta hyvin harvoin mihinkään.. Minusta kommentteja on vähintään yhtä hauskaa lukea kuin itse blogia mutta ei sulle edes tee mieli jättää kommenttia kun tuntuu että ne jätetään aina täysin huomiotta. Vaikka ei jokaiseen vastata tarvitsisikaan. Olisi esim kiva jos vaivautuisit kommunikoimaan lukijoiden kanssa enemmän ja jättäisit vaikka pari postausta sen varjolla välistä. Olen vähän samaa mieltä siitä, että blogin taso on aavistuksen laskenut- ehkä tämä on jotenkin jo liian rutinoitunut blogi omaan makuuni. Mukava sivusto tästä huolimatta. 🙂 Toivottavasti näihin kommentteihin viitsisit vastata.

  • Olen samaa mieltä että kommentit on kyllä yksi tärkein ja kiinnostavin asia tässä blogissa! Eli olisi kyllä kiva jos tämä kommenttiboksi taas heräisi henkiin 🙂

  • Jep jep, täällä yks samaa pohtinut. Kommenttiboksin elottomuudessa/hidastahtisessa/heikossa vastaamisessa jää jopa mungoanna pirusti jälkeen. Joka mun lukulistalla piti pitkään tätä hienoa titteliä…. Mä en muista lukeneeni mitään selittelyä asian tiimoilta että mikset vastaile, mutta hyvin ikävän kuvan se lukijoille antaa. Mitäs me täällä tyhjille/välinpitämättömille seinille yhä huudellaan?

  • Tästä en voi olla kuin samaa mieltä. Blogin taso on muuttunut alkuajoista juuri siinä, että postauksia tulee ajastettuna "tykityksenä", eikä kommentteihin vastata mitenkään. Henkilökohtaista elämää ei tietenkään tarvitsekaan tuoda blogissa esiin, kuten ennen, jos ei halua, mutta vuorovaikutus lukijoiden kanssa on kyllä todella tärkeä asia blogimaailmassa. Ennemmin vähemmän postauksia ja enemmän vuorovaikutusta, kuin toisinpäin.

  • nyyh, aiempi pitkä kommenttini hävisi 🙁 sanoin (mutta paremmin :D) että ihan kuin lapsilauma kärttäisi aikuisen huomiota ja sitten ollaan pahoilla mielin kun aikuisella on muitakin kiireitä 😉 itselleni on iloinen yllätys jos kommentoija vastaa, ja onpa muutamasti käynyt niinkin että toiset lukijat on vastanneet kysymyksiini, mikä on ihan huippua vaikkei tämä nyt mikään keskustelupalsta varsinaisesti olekaan!

   lisäksi mua hämmästyttää nää Virven henkilökohtaisen elämän spekuloijat. eivät vaikuta kaikki päästään ihan terveiltä, tai sitten oma elämä on jotenkin vähän tyhjää, kuka ties? toivottavasti et anna näiden kommentoijien sua harmistuttaa 🙂 todellakin on lukijassa vika jos vedetään tollaisia johtopäätöksiä. kumma juttu, kun ihmisillä on tarve arvostella negatiivisesti ja sitä kautta pyrkiä kontrolloimaan toisten elämää. asiasta saa kritisoida, henkilökohtaisuuksiin tai henkilöön menevästi ei. muistakaa, helvetissä on erityinen paikka naisille jotka eivät auta toisiaan 😉

   en muuten tajuu tätä Karkkipäivä vs. Ostolakossa vertailuu. mikä ihmeen obsessio porukalla on? 😀 jokainen on omanlaisensa 🙂

 28. Onnea! Jos tulee paljon anonyymiä nurinaa, niin tässäpä anonyymiä kiitosta: löysin blogisi muutama vuosi sitten, kiinlostuin purnukoiden sisällöstä, löysin Paula's Choicen ja tadaa, pääsin eroon aikuisiän aknesta. Että kiitosta vaan! Ihonhoitotuotteiden ostaminn ei tosin ole enää entisensä, mikään ei meinaa kelvata! 🙂

 29. Ihana blogi!

  Olen pitkään jo koukuttuneesti lukenut blogiasi ja tykännyt kovasti.

  On mukava lukea esittelyitä ja mielipiteitä eri tuotteista.
  Ja jos tämän avulla pystyn välttämään yhdenkin turhan hutiostoksen niin aivan loistavaa!

  En ymmärrä miksi jollekin on niin suuri ongelma että saatko testattiavia tuotteita ilmaiseksi vai et.
  Mitä väliä sillä on? (muu kuin suomalainen peruskateus)
  En ainakaan itse koe että se olisi minulta tosiaankaan pois jos blogin pitäjä saa tuotteita esiteltäväksi ilmaiseksi.
  Minähän siitä hyödyn kun ei tarvitse itse jokaista tuotetta ostaa kuin sikaa säkissä 😀
  Ja kyllähän kuka tahansa voi alkaa pitämään sitä blogia jos mieli tekee ilmaisia tuotteita… se vaan kun ei taidakkaan olla ihan niin helppoa ja vaatiin paljon aikaa, vaivaa ja työtä.

  Kiitos että jaksat testailla meille lukemattomia määriä erilaisia purnukoita ja puteleita <3

  Luonnollisestikin jokaisella on oma mielipide eri tuotteita ja jollekin joku sopii paremmin kuin toiselle, mutta ennemmin valitsen tuotteen joka on saanut positiivista palautetta kuin että se olisi todettu täysin surkeaksi.

  Ja erityiskiitos siitä että meille ilmeisesti "huumoriltaan vinksahtaneille" löytyy hyvä ja hauska blogi.

  Jatka samaan hyväksi havaittuun malliin ja eihän kenenkään ole pakko luea sellaista mistä ei pidä. Näköjään meitä tykkääjiä löytyy kuitenkin vallan paljon 😀

  Niinhän se mnee että koirat haukkuu ja karavaani kulkee…. 😉

 30. Itseäni ei kiinnosta, millä sijalla ja missä blogikategoriassa olet, vaan lähinnä se, miten ihminen voi käyttää itseään "koekaniinina" esim. kasvojen hoidon osalta. On tuote 10 € tai 100 €, survot surutta
  kasvoihin! Luulisi, että olisi helpompaa ryhtyä suosittamaan pidemmän ajan kokemuksella tuotetta kuin
  mallii nyt/kohta/pian /huomenna ei enää koskaan…..Ei vakuuta, ei ainakaan testattavaksesi saadut ilmais-/näytetuotteet, sorry

 31. Luen blogia vain satunnaisesti, mutta nuo ilkeät kevytkenkäiskommentit saivat minut suuttumaan. Joku kommentoija esittikin hyvän kysymyksen: mitä pahaa on kevytkenkäisyydessä? Mitä pahaa siitä koituu ulkopuolisille (tai edes kevytkenkäiselle itselleen, mutta sehän on muutenkin hänen oma asiansa)? Miksei toinen saa nauttia elämästä eri tavalla kuin ehkä itse nauttii? Vai sekö harmittaa, että toinen näyttää nauttivan enemmän (ja ylipäätään osaa nauttia)? Entä sitten, jos joku toinen blogin pitäjä on "asiallisempi"? Vaikea kuvitella, että hänkään olisi rajoittamassa muita ja jakelemassa ohjeita, kuinka Virven tulisi elää omaa elämäänsä (juuri siksi että tuo mainittu bloggaaja on niin fiksu). Ja miksi on kypsyyden merkki, että varaa rinnat imetykselle (kysyn, kun olen itse imettänyt 4v eikä rinnoillani ole ollut muuta funktiota enkä silti tunne itseäni erityisen kypsäksi verrattuna ihmisiin joilla on voimakkaampi seksuaalivietti kuin itselläni)? Miksi voimakas seksuaalisuus on epäkypsää, ja miksi sitä tulisi hävetä? Jos kaksimielisyydet tms. häiritsevät lukijaa, mikä ihme häntä vetää lukemaan kaksimielistä blogia, kauhistelun haluko? Ilkeiden moralisoivien neuvojen motiivina tuskin on halu saada bloggaaja tekemään parannus, vaan neuvojen takaa paistaa halu pahoittaa toisineläjän mieli, saada hänen itsevarmuutensa horjumaan ja nähdä hänen jotenkin lopulta kompastuvan oletettuun nautinnonhaluunsa ja sensuaalisuuteensa. Minä en tässä blogissa edes ole törmännyt noihin kaksimielisyyksiin, mutta mikäli niitä on, toivon että bloggaaja ei anna periksi latistusmankelille vaan pysyy omana itsenään. Siihen on jokaisella oikeus niin kauan kun ei lakeja rikota 😀

  • Hyvin ilmaistu:)Juu ja saatan itsekkin joskus sanoa jotain kaksimielistä vaikka olen äiti ja 38 v.Eikä ole jatkuvasti uutta pedin lämmittäjää.Tv Suvi

  • Kiitos kivasta kommentista! 🙂

   Huumorintajuja on tosiaan erilaisia ja minun sänkyni on erittäin pieni siitä huolimatta, että alapääjutut ovat minusta sitä hauskinta ja hassuinta huumoria -luultavasti vielä eläkkeelläkin. 😉

  • No se haitta nyt ainakin koituu kevytkenkäisyydestä, ettei kevytkenkäisiä naisia yleensä kiinnosta, onko mies varattu ja mahdollisesti isäkin. Miksei kevytkenkäisyyttä saisi paheksua, jos muutaman minuutin huvin takia perhe rikkoutuu? Mitä kaksi sinkkua tekee keskenään taas on minulle ihan sama.

   Ja tajutkaa nyt jo vihdoin, että seksistä pitävä nainen saattaa olla yksiavioinenkin eikä ehkä koe tarpeelliseksi mainostaa sitä koko maailmalle. Minusta sitä paitsi yhdenillanjuttujen seksin laatu on niin surkeaa, etten harrastaisi sitä vaikka sinkku olisinkin!

  • Saako tähänkin väliin nyt tehdä selväksi, etten harrasta niitä ja ainakin ihan varmuuden vuoksi tarkentaa, etten todellakaan harrasta varsinkaan varattuja isejä (enkä ole koskaan kokeillutkaan!) ennen kuin joku tulkitsee tämän jotenkin muuten! 😀

   Ja kyllä, todellakin pidän seksistä, mutta minusta se on parasta pysyvässä suhteessa. Jos sitä nyt täytyy täällä jotenkin eritellä. 😛

  • "No se haitta nyt ainakin koituu kevytkenkäisyydestä, ettei kevytkenkäisiä naisia yleensä kiinnosta, onko mies varattu ja mahdollisesti isäkin. Miksei kevytkenkäisyyttä saisi paheksua, jos muutaman minuutin huvin takia perhe rikkoutuu?"

   Tälle kommentille kyllä ihan rehellisesti repesin. Voi noita viattomia isiparkoja, joilla ei mitenkään voi olla tahdonvoimaa vastustaa kevytkenkäisiä viettelijättäriä, jotka noin vain kävelevät heidän ylitseen mistään mitään välittämättä. Että tota joo, vaikka olen itsekin sitä mieltä, että aikuisen ihmisen on tiettyyn rajaan saakka tunnettava vastuunsa (myös ns. kolmansien osapuolien), niin KUKAKOHAN tuossa anonyymin antamassa esimerkissä mahtaisi olla se päävastuullinen tilanteeseen? Ettei vain olisi se "miesparka".

   Mun täytyy sanoa, että vaikka osa näistä kommenteista naurattikin, niin loppujen lopuksi aloin ihan oikeasti huolestua tilanteesta, jossa vuoden 2014 sivistyneessä Suomessa ollaan osoittelemassa nuorelle naiselle kaapin paikkaa ja sopivia käytösmalleja tällä tavoin. En todellakaan usko, että nämä anonyymit osoittelijat olisivat itsekään valmiita elämään sellaisessa maailmassa, joihin heidän mielipiteensä pohjaavat. Suosittelen kaikkia tutustumaan esimerkiksi termiin slutshaming, jotta osaa olla ottamatta osaa tällaiseen kulttuuriseen epäkohtaan, joka on ehdottomasti pyrittävä karsimaan arjestamme, jotta sekä miehien että naisien että sukupuolivähemmistöjen olisi mukavampaa elää maailmassamme.

 32. Hei! Tulin kysymään, että minkälaista aurinkopuuteria suosittelisit todella vaaleaihoiselle, jolta on jo hävinnyt pigmenttiä ihosta? 🙂 Haluaisin sellaisen joka ei hirveästi erotu naamasta! 🙂

 33. Moi Virve!
  Olen seurannut blogiasi alkuajoista asti ja tehnyt monia loistavia kosmetiikkahankintoja kiitos sinun vinkkiesi. Arvostan sitä suuresti, että suhtaudut kuluttamiseen kriittisesti ja näytät esimerkkiä kuinka elää vähemmällä tavaramäärällä. Mielestäni tämä on esimerkillisen vastuullista verrattuna moniin shoppailu blogeihin! Mielestäni tuotearviosi ovat objektiivisia ja kritisoit rivien välistä esim monikansallisia kosmetiikkayrityksiä ja heidän "lupauksiaan" ym. Jatka samaa rataa ja pidä kiinni itsenäisyydestäsi! -Susanna

 34. Kommenteista huomaa, että ihmiset ärsyyntyy hyvin erilaisista asioista. Itseäni huvittaa kommentit kevytkenkäisyyteen liittyen, ne tuntuvat vanhanaikaisilta. Ajatteleeko joku nykypäivänä, että jokaisen ihmisen pitäisi elää elämänsä saman kaavan mukaan, kun ihmisiä on niin erilaisia. Itse en edes huomannut näitä kevytkenkäisyyteen liitettyjä asioita kirjoituksissasi, koska sellainen ei ole minulle tärkeä asia muissa ihmisissä hyvässä eikä pahassa. Ulkonäköpilkka lukeutuu samaan sarjaan kuin koulukiusaaminen, eli säälittävää ja ilkeää.

  Minulle ympäristöystävällinen elämäntapa on kaiken lähtökohta ja siihen valitettavasti kuuluu se ajatus, että olisi meidän kaikkien ihmisten etu jos se olisi yhtä tärkeää kaikille. Siksi harmistun suuresti, kun huomaan, etten löydä blogistasi paljonkaan omiin arvoihini sopivaa luettavaa. Päinvastoin tuntuu, että blogisi sanoma on enemmänkin ristiriidassa niiden kanssa. Blogisi sävy on tuotteita ja niiden kuluttamista kohtaan pääasiassa myönteinen tai neutraali. Se on tietysti ymmärrettävää toisaalta. Kaipaisin kuitenkin vähän monipuolisempaa näkökulmaa sekä yksittäisten tuotteiden että tuotteiden ylipäänsä, toimivuudesta ja ennen kaikkea tarpeellisuudesta.

  Kuten sanoit, jos rasvaisen ihon tuote ei sovi kuivalle ihollesi, ei se tee tuotteesta huonoa. Samoin voisi ajatella, että vaikka maailmassa on lukemattomia määriä hyviä ja toimivia tuotteita, ei se tarkoita että kukaan tarvitsisi niitä kaikkia. Hyvänä esimerkkinä kynsilakkojen sävyt tai kasvojen hoitoon tarkoitetut lukemattomat erikoistuotteet, tai erilaiset käsilaukut.

  • Kuka sinä olet päättämään, ettei noita asioita voi kukaan tarvita? Huono esimerkki.. onneksi aina joku muu tietää toistenkin puolesta kaiken.

  • Kiitos hyvistä pointeista. 🙂

   Ehkä juuri tuosta syystä tahdon tuoda blogissani esiin erilaisia tuotteita: näin mahdollisimman moni osaa ostaa juuri niitä oikeita tuotteita ja välttyy turhilta hankinnoilta. Esittelen itse tuotteita laittaen ne aina kiertoon tutuilleni, jotka kaipaavat juuri sellaisia ja toivon, että moni lukijoista välttyy turhilta hukkahankinnoilta blogikirjoitusteni ja kommenttiboksien muiden lukijoiden kommenttien ansiosta. 🙂

  • Anonyymi: Viittasin esimerkillä omaan ajatusmaailmaani, että käytän samaa käsilaukkua kunnes se hajoaa tai en ostele kaikkia vihreän sävyjä luomiväreistä tai punaisia huulipunista. Käsilaukun perimmäinen käyttötarkoitus liittyy tavaran kantamiseen. Monta samankokoista käsilaukkua ei enää palvele tätä tarkoitusta. Toki ymmärrän, että moni tuntee tarvetta omistaa paljon kaikkea pinnallisista syistä. Kun puhun tarpeista ekologisesta näkökulmasta niin uskon voivani sanoa kenen tahansa puolesta, että montaa käsilaukkua ei kukaan tarvitse vaan ainoastaan haluaa. Kosmetiikka on tietysti pelkkää pinnallisuutta. Ehkä hammastahna, dödö, saippua ja kosteusvoide on pakolliset tarpeet, terveyden ja yleisen viihtyvyyden vuoksi. Kaikki muu on oman ulkonäön kiillottamista ja mielikuvia. Sanon näin vaikka en todella noin vähällä itsekään 'pärjää'. Tiedostan kuitenkin, ettei kyse ole oikeasta tarpeesta kaikelle kosmetiikalle vaan haluista. Jos olisi pakko, pärjäisin ilmankin, kun ei ole, niin jätän vain suurimman osan ostoimpulsseista omaan arvoonsa. Kun tarpeeksi kyseenalaistaa asioita, ei niitä lopulta enää osaa kaivata.

   Virve: Tuo juuri on syy minkä takia olen blogiasi vuosikaudet seurannut.Samalla, kun olen oppinut täältä paljon kosmetiikasta, olen oppinut paljon ympäristöasioista ja tullut hyvin kriittiseksi kuluttajaksi. Jos jaksaisin, niin olisin hankala asiakas joka paikassa ja kyselisin vaikeita ja vaatisin liki mahdottomia. En kuitenkaan jaksa, joten tyydyn enimmäkseen kiehumaan sisäisesti ja silloin tällöin yli. Ilman pientä painostusta kaikki pysyisi ennallaan (paitsi ympäristö).

 35. Olen aivan järkyttynyt – miten niin moni voi saada tämän blogin perusteella mielikuvan siitä, että Virve on kevytkenkäinen ja joka viikonloppu eri mies sängyssä??! :-O Siis nyt perhana oikeasti, naiset, kanssaihmiset, joku roti tähän, en oikein tiedä edes mihin; suomalaiseen perikateuteen, "nainen on naiselle susi" -ajattelutapaan vai mihin? Älkää myrkyttäkö itseänne, saati sitten toisia tuollaisilla ajatuksilla. Tätä blogia voi myös olla lukematta ja tehdä jotain omasta mielestä kehittävämpää, keskittyä itsestään ja läheisistään huolehtimiseen, harrastaa jotain mukavaa, rentoutua, antaa pään levätä. Palautetta ja rakentavaa kritiikkiä saa aina antaa, samoin kuin niitä kehuja, mutta tuollaisten johtopäätösten tekeminen ja levittäminen on pelottavaa ja kertoo sanojasta huomattavasti enemmän kuin Virvestä.

  Kiitos Virve blogista, olen saanut vuosien varrella monia hyödyllisiä vinkkejä tätä kautta. Toivottavasti voit ottaa suurena kohteliaisuutena saamasi julkisuuden ja ääripäiset kommentit. 😉 Hyvää kesää ja päivittelehän taas kun ehdit eli toivottavasti pian!

  • Kiitos ihanasta kommentistasi. Onhan tässä joo tosiaan naurettu ja paljon ja kyllä tuosta "kevytkenkäisyydestäni" on jo saatu pieni vitsi lähipiirissäkin tehtyä. Toivonkin siis, etteivät noiden kommenttien lukijat ota niitä vakavissaan kuten en itsekään ota. Kuten jo aiemmin totesin muutamassa vastauksessa, jaksaa alapäähuumori naurattaa minua nyt ja aina ja toivon, etten koskaan tule niin vanhaksi ja totiseksi, että unohtaisin sen hauskuuden. 🙂

   Ihanaa kesää myös sinulle! 🙂

  • ??? Minusta tämä on hyvä blogi ja pidän sen lukemisesta. Mutta; olen saanut sen mielikuvan, että Virve harrastaa paljon yhdenillanjuttuja. Miten sen sanominen on kateellisuutta? Se on vain yksi mielikuva muiden joukossa, enkä näköjään ole edes ainoa, jolle on tullut sama mieleen. En ymmärrä miksi sitä ei saisi sanoa? Jos se olisi joku suuri salaisuus, niin eiköhän blogin kirjoittaja olisi sitten pitänyt sen salassa.

  • Anonyymi: ei sen sanomisessa nyt mitään ihmeellistä olekaan mutta nimenomaan siinä on ongelma että yhdenillanjutuista tehdään jotenkin paha juttu ja sitä pidetään automaattisesti vääränä.

 36. Ilmeisesti blogi on tauolla?
  Olisi kiva jos siitä tauosta olisi ollut maininta.

  Enkä odota mitään bloggaajan syväluotausta tauon syystä, ehkä vaan tiedon:"olen lomalla/kesätauolla/jossain/tietsikka rikki.." tms. kommenttia.

  • En oikeastaan itsekään olettanut taukoilevani varsinaisesti ja yhtäkkiä vain huomasin, etten ole ehtinyt päivittää työkiireiltäni blogia ollenkaan. Pahoitteluni! Nyt olen kuitenkin jälleen päivitysputkessa! 🙂

Kommentointi on suljettu.