Mascaramullistuksia

Kaikkihan me tiedämme, että pyörän voi keksiä vain kerran, mutta jos sen uudelleenkeksimisellä voi tehdä rahaa, yrittää moni sitä varmasti. Siksi tämän päivän postauksen aiheena ovatkin uudelleenkeksityt ripsivärit.
Ripsivärin idea pysyy aina samana, mutta se, kuinka mascaramassa levitetään ripsiin on ollut jo jonkun aikaa suuremman luokan innovaatioiden kohteena. Leikittelyn kohteena ei ole enää pelkkä mascaraharjan materiaalien valinta vaan mascaraharjat ja -pakkaukset yritetään saada entistäkin innovatiivisemmiksi ja massasta erottuvimmiksi.
Joskus linjaksi otetaan vain nättiys. Jos mascarapakkaus on kaunis kuin koru, voi se erottua massasta vaikka se sisältäisikin varsin tavallisen mascaramassan ja -harjan.
Kun kaksipäiset mascarat oli keksitty, alettiin eri päille kehitellä erilaisia ideoita. Sen sijaan, että toisessa päässä olisi ollut mascaranpohjustajaa (miksi sen muuten pitää aina olla valkoista eikä suoraan mustaa…) alkoi toisesta päästä löytyä vaikkapa Guerlainin tyyliin pieni tarkkuusharja.
Pienet mascaraharjat ovat monille niin mieluisia, että Clinique lanseerasi jopa oman pikkupikkuharjaisen mascaransa, joka on nimensä mukaisesti tarkoitettu nimenomaan alaripsille. Nyt niillekin voi siis ostaa oman mascaransa!
Pienten mascaraharjojen ei aina tarvitse näyttää ollenkaan perinteisiltä, vaan muotokieli voi olla jotain aivan muuta kuin perinteistä, kuten Givenchy on osoittanut.
Erilaista muotokieltä kokeili aikoinaan ja Lancomekin Fatale-mascaransa kanssa luoden mascaramaailmaan jotain uutta ja mielenkiintoista.
Merkin uusimmassa mascarassa erikoinen muotokieli näkyy varsinaisessa harjasosassa kuluttajalle vain vähän, mutta sitäkin enemmän mascaran joutsenkaulamaisessa varressa.
Elektroniikkakin on osattu jo yhdistää mascaroihin pitkän aikaa useiden merkkien lanseerattua värisevän mascaraharjansa. Nämä taitavat kuitenkin olla jo menneen ajan trendi, joita ei pahemmin kauppojen hyllyillä enää näy.
Dior veikin sitten homman jo astetta pidemmälle mascarallaan, jonka harja pyörii värisemisen sijaan.
Aina pyörimiseen ei kuitenkaan tarvita pattereita. Aasian markkinoilta nimittäin ainakin löytyy näinkin pyörähteleviä mascaraharjoja!
Ja kun ripsiväriä tahdotaan saada ripsiin mahdollisimman runsaasti ja kaikille ripsien pinnoille, voidaan apua napata vaikkapa Sephoran ripset väliinsä poimivalta tuplaharjaiselta mascaralta.
Toisaalta mascaraharjojen käsitettä voidaan laajentaa ihan uusiin ulottuvuuksiin kuten Avon on pensseliä muistuttavalla ripsivärillään jo osoittaunut.
Mutta mikä tulee olemaan mascaramaailman uusin mullistava juttu? Kaksipäiset mascarat, kumi- ja muoviharjat sekä värisevät koneistot ovat jo vanha juttu, jota moni on toteuttanut, mutta mistä tulee uusi ”SE” juttu?
Onko se kenties ilmatiiviit pakkaukset?
Kaikkihan me tiedämme, että mascaran pahimpia vihollisia on ilman kanssa tekemisiin joutuminen, mikä kuivattaa mascaramassaa ja saa sen lopulta vanhentumaan.
Aletaanko mascaroita kenties tulevaisuudessa pakkaamaan kuluttajien toiveiden mukaan pakkauksiin, joihin ilma ei pääse sisään ja tuotteet pysyvät suojattuina mikrobeilta entistä paremmin?
Mitä te veikkaatte, mikä on mascaroiden seuraava supertrendi?

12 kommenttia artikkeliin ”Mascaramullistuksia”

 1. No juurikin sellainen mascara, joka ei kuivu niin nopeasti olisi loistava. Ei ole helppo löytää omille ripsilleen täydellisesti sopivaa ripsiväriä mutta jos sen löytää, pitää ripsarituubi kuitenkin korvata uudella paljon useammin kuin vaikka luomiväri. Jos ripsari kestäisi hyvänä kauemmin, ei kalliimmankaan ripsivärin ostaminen tuntuisi niin tuhlaukselta.

  Ripsivärin kuivumisesta puheen ollen, olen muutamiakin kertoja ostanut valmiiksi kuivan ripsivärin. Pari oli vielä kalliilta merkiltä, joten harmitti kovasti. Voisiko tuollaiset palauttaa oston jälkeen sinne kauppaan? (Itse en ole pystynyt edes kokeilemaan, koska ostin kaksi niistä aikoinaan laivalta ja yhden ulkomailta.)

 2. Ilmatiivis mascarahylsy, johon voisi ostaa 10-15e täyttöpakkauksen. Unelma. Muutamasta millilitrasta massaa luulisi tuolla hinnalla saavan jo ihan hyvän voiton. Mutta onhan se jo Lorealilla laskettu että tuote säilyisi liian kauan tuodakseen valtavia katteita… 😀 Mutta ilmatiiviys sinänsä jo olisi tervetullut uutuus! Perusta Virve oma mascara merkki;) Sä tiedät mikä se täydellinen koostumuskin olisi. -HanSu

 3. Muistan aina Lorealin piikkipalloisen maskaraharjan, muistutti hieman tuota Givenchyä. … ei ollut vain minun mieleeni. 😀

 4. … Mikäääh on tuo tuheropallo :D? Muistan nähneeni sen myös Lumenella joskus aikoinaan ja mietin aina että saako sillä oikeasti nätit ja klimpittömät ripset – no kai ny kun sitä on kerran myyty.

  • Tarkoitat varmaan tuota edellä mainittua L'orealin palloa? Toki saa kivat ripset, mutta vaatii hieman eri tekniikkaa kuin perinteinen mascara. L'orealin mascarasta tuli myös muistaakseni vähemmän massaa kerralla kuin tästä, eli erottelikin paremmin. 🙂

 5. Good rates and prices compared to a hotel: since you're able to
  negotiate directly with thhe owner. The water here is more than ideal for lying on a lilo and enjoying the sun, as the sea
  remains shallow some 100 metres off the shore. This is a great alternative to spending your Thailand vacation in a crowded hotel or resort.

  Take a look at my webb page: Villa Cassiopee

Kommentointi on suljettu.