Everfresh in my…

Sain äidiltäni testiin Helena Rubinsteinin uuden Surrealist Everfresh Mascaran.

Mascarapakkaus on muotoiltu kauniisti ja pituutta, tuuheutta ja taipuisuutta ripsiin lupaavan mascaran massan luvataan myös pysyvän notkeana ensimmäisestä käyttökerrasta aina siihen viimeiseen.

Everfresh, siis.

Mascaralle on pyhitetty omia videoitakin, jotka ylistävät sen designia ja koostumusta.

Hieno homma! Kuulostaa siltä, että on keksitty jotain erittäin mullistavaa.Vai onkohan sittenkään?
Ensinnäkään en usko, että on vaikeaa tehdä mascara, jonka koostumus on löysä ja sellainenhan tämän on oltava. Konsultoikaa vaikka Lumenen tuotekehittelypuolta, siellä ainakin osataan tehdä löysiä mascaroita eikä yksikään Lumenen mascarani ole tainnut koskaan päästä pahemmin kuivahtamaan!
Pakkaus on kyllä upea. Kaunis pisaranmuotoinen design saa tämän näyttämään ylelliseltä ja ennen kaikkea isolta. 
Ehkäpä vähän liiankin isolta siihen nähden, että mascara sisältää todellisuudessa vain 3,7 ml ripsivärimassaa… 
Ihan tosi, 3,7 ml?!? Ei oikeasti voi kertoa keksineensä jotain uutta, jos saa minimaalisen pienen määrän valmiiksi hyvin juoksevaa mascaramassaa kestämään juoksevana koko mascaran eliniän, eli päivittäin käytettynä sen maksimissaan kolme kuukautta (tällä mascaramäärällä tuskin kahtakaan).
Vertailun vuoksi muutaman muun mascaran millit:
Max Factor False Lash Effect Mascara 13,1 ml
Dior Diorshow Mascara 11,5 ml
L’oreal Extra-Volume Collagene Mascara 9 ml
Lumene Blueberry Curl Mascara 7 ml
Lancome Hypnose Mascara 6,5 ml
Kanebo 38 Mascara (perus) 6,0 ml
Clinique Lash Power Mascara 5,5 ml
Max Factor Masterpiece Mascara 4,5 ml
Periaatteenahan on yleensä, että mitä enemmän mascara tuo tuuheutta ja runsautta, sitä kookkaampi sen harja on (eli harja nappaa kerralla enemmän massaa) ja sen vuoksi mascarasäiliökin on kookkaampi. 10 ml pakkauksessa tuleva tuuheuttava mascara ja 6 ml pakkauksessa tuleva pidentävä mascara voivat siis olla yhtä riittoisia ihan vaan johtuen siitä, että toista menee yhdellä käyttökerralla ripsiin huomattavasti enemmän.
Mutta tosiaan, 3,7 ml. Wow!
Kun pääsin yli tästä asiasta ja annoin mascaralle mahdollisuuden saatoin kuitenkin ihastua sen harjaan täysillä. Minulla ei ole ikinä ollut nimittäin näin hyvää mascaraharjaa!
Pisaranmuotoinen harja on todella tarkka työskennellä ja sen harjakset ovat todella jämäkät ja loistavat erottelemaan ripsiä. Itseasiassa harjakset ovat jopa melko ”terävät”, eli ensimmäisillä käyttökerroilla ne jopa hieman pistelivät. Harjalla pääsee kuitenkin niin uskomattoman hyvin ripsien tyveen ja joka puolelle ripsiä ilman, että ripset paakkuuntuvat, etten voinut olla ihastumatta siihen.
Ongelmaksi omien ripsieni kannalta muodostui kuitenkin mascaran massa. Massan on oltava löysää, jottei tämä ikuisesi raikas koostumus missään vaiheessa pääse kuivahtamaan ja löysällä massalla on mahtotonta tehdä mitään suunnatonta tuuheutta.
Omat ripseni ovat (kiitos NeuLashin) pitkät, mutta hennot, eli ne kaipaavat paljon tuuheutta ja mascaramassaa.
Surrealist Everfresh tuo niihin kyllä tuuheutta, muttei tarpeeksi. Pituuttakin se antaa, muttei tee mitään ihan mieletöntä efektiä. Homma kaatuu liian löysään massaan.
 
Harjaa ei tarvinnut välttämättä itseasiassa koko mascaranlevitysprosessin aikana kastaa kertaakaan massaan uudelleen, mikä oli minusta erittäin, erittäin poikkeavaa. Yleensä kun teen tuon dippauksen useampaan kertaan!
Mascaran ongelmaksi muodostui kuitenkin tosiaan se löysän mascaran syndroma. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että kun löysä massa kuivahtaa ripsiin, jäävät ripset koviksi eikä mascaran siisti lisääminen jälkikäteen enää pahemmin onnistu. Ainakaan, jos tahtoo jäljen pysyvän yhtä siistinä.
Yhteenvetona voisinkin siis sanoa, että tässä on tehty mielestäni maailman paras mascaraharja, mutta koostumuksen kanssa on menty hieman mönkään. Tuotteen lupaukset kyllä toteutuvat eikä mascara varmastikaan kuivahda kesken käytön, mutta eipä sitä löysää mascaraa paljoa pakkauksessa olekaan.
Oletteko te kokeilleet jo Surrealist Everfreshiä? 
Onko teistä hommassa kyse ”mielettömästä koostumuksesta” vai tavallisesta kuluttajien harhautuksesta (by L’oreal, of course again)?

4 kommenttia artikkeliin ”Everfresh in my…”

  1. En ole kokeillut. Itse tykkään kyllä "litkuista" mascaroista. Mutta tuo paketin muotoilu on superhuijaus, ettei ihmiset kiinnitä huomiota tuohon armottoman vähään ripsari määrään. 😀 Ihan sen takia jättäisin ostamatta. 😉

  2. Aika mauton veto – Lorkun alafirmoilla (L'Oreal Paris, Maybelline, Lancome) on jo niin loistavia ja toimivia maskaroita, että tämä on selvää rahastusta ilman mitään uutta. Paitsi ehkä harjan muotoilua..
    Veikkaanpa, että vastaava harjaosa ilmestyy lähivuosina L'Orealin edullisempien brändien valikoimaan, sitten sitä voisi testata.

  3. Koikeillut olen ja tykkäsin, oma mascarani oikeesti LOPPUI, eikä kuivunut :O. Ensimmäistä kertaa elämässäni näin. Mulle selitettiin iso koko johtumaan siitä että sen mollukan sisällä on kolmion (kartion) muotoinen säiliö..

  4. Hylsy on niin järjettömän iso, että jättäisin ostamatta jo sen takia 🙂 Kiroileva siili -harja kyllä kiinnostaisi, mutta en tekisi mitään löysämassaisella ripsivärillä (taivutukset suoristuu muutenkin ihan liian helposti).

Kommentointi on suljettu.