Tyvikohotusta kuivemmalle päänahalle?

Hiustuoteseikkailuni tyvikohotuksen ihmeellisessä maailmassa ovat juuri saaneet jatko-osan. 
Kuten kerroin, rakastuin vähän aikaa sitten Batisten XXL Volume -kuivaampooseen. Tuote jätti hiusteni tyven ihanan puhtaan, ”kuivan” sekä ryhdikkään tuntuiseksi ja sai hiukseni pysymään ryhdikkäinä useamman päivän ajan.
Tuotteen loputtua en tietenkään malttanut pitäytyä siinä, vaan ostin kokeeksi L’orealin kuivashampoon, jonka jo kerroinkin osoittautuneen ihan täysin turhaksi ostokseksi hiuksissani. En tahdo pelkkää kevyttä puhdistusta, vaan tahdon runsautta ja sitä tämä tuote ei tarjonnut millään tapaa. 
Eli kohti uusia seikkaipuja taas jälleen ihan jo pakon edestäkin.
Päätin palata takaisin hiuspuutereiden maailmaan ja poimin marketin hyllyltä mukaani Schwarzkopf Taft -merkin Volume Powderin. 
Tuote lupasi hyvää tuuheutusta jo nimelläänkin ja tämä nyt ei ainakaan voisi jättää hiuksiani liian puhtaan tuntuisiksi, hiuspuuteri kun kerran on. Tämän olisi pakko olla hyvää.
Vaan mitäpä vielä. Enpä minä tällaistakaan lopputulosta hakenut. Olin ehkä jo niin tuttunut siihen ilmavan rasvattomaa ja kuivempaan tunteeseen hiusteni tyvessä, että tämä sai päänahkani tuntumaan lähinnä rasvaisen mähmäiseltä ja jotenkin vaan liian tuotemöhmäiseltä.
Hiusten tyveä saattoi kyllä pöyhiä, mutta kohotus ei tuntunut (tai näyttänyt) kestävän pitkään ja tyvi tuntui vaan liian rasvaiselta. 
Ehkä tuote olisikin siis parempi lyhyemmässä tukassa ja ehkäpä tässä onkin vastaus niille hiusten tyveen ryhtiä hakeville, jotka joutuvat hylkäämään kuivemmat kuivashampoot ja muut pelätessään niiden kuivattavan päänahkaa liikaa? Voisin hyvinkin kuvitella, ettei tällä ainakaan pääsisi moista kuivumista tapahtumaan.

(Tässä jälleen muuten esimerkki siitä, ettei tuote välttämättä ole huono, vaikkei se minulle sopisi ollenkaan.)

No niin tai näin, en minä ainakaan ollut tämän (alta kympin muuten maksaneen) tuotteen kohdeyleisöä. Onko joku teistä kuitenkin ollut?

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

18 kommenttia artikkeliin ”Tyvikohotusta kuivemmalle päänahalle?”

 1. Hyvä tietää, ettei tuota kannata lähteä kaupan hyllyltä metsästämään, mäkin nimittäin haen puhtauden tuntua ja ryhtiä. Mulle ongelma on usein kuivashampoiden tuoma sähköisyys. Esim. KICKSin oma versio tekee hiuksistani niin uskomattoman sähköiset, että ne leijuu jossain katon tuntumassa. Batistea en taas ole koskaan testannut, vaikka moni on sitä kehunut. Mutta ootko sä kokeillut Four Reasonsin Hair Powderia? Se on musta paras hiuspuuteri (jota käytän siis kuivashampoona). Kannattaa testata, vaikka se onkin ehkä astetta korkeammalla hintatasolla 🙂

  xo Erika
  http://nude.costume.fi/

 2. Heippa! mä fanitan kanssa tota batisten xxl:llää, mut kokeileppa Kicksin omaa tuuheuttavaa kuivashampoota. se jäi mulla nyt vaki käyttöön, kun tuuheuttaa yhtä hyvin kuin tuo batiste mutta on helpompi kadottaa hiukseen 🙂

 3. Hauska sattuma, juuri tänään laitoin kuvassa näkyvää Schwarzkopfin ainetta päähäni ja tupeerasin ja olin hirveän tyytyväinen tulokseen. Nyt tullessani kotiin muutaman tunnin päästä, huomaan tukan olevan ihan littana taas.. :/ Tukkani on melko pitkä ja ohut eikä tuote näytä sopivan tännekään ainakaan näillä kampaustaidoilla!

 4. Ostin minäkin hiuspuuteria, kun siitä niin puhutaan joka paikassa. Eilen kävin kampaajalla ja kampaaja sanoi suoraan, että anna miehellesi se hiuspuuteri, se on tarkoitettu lyhyeen hiuksen eikä jaksa nostaa edes minun olkapäälle ulottuvaa tukkaa. Parempi on kuivashampoo. Hiuspuuteria voi käyttää vähän samaan kuin lyhyessä tukassa käytetään vahaa. Minusta hiuspuuteri olikin sellaista aika tahmeaa enkä siitä tykännyt. Kuivashampoo on hyvä minunkin hiukseen ja nostaa sitä myös tyvestä.

  • Mun superpaksuun, pitkään ja raskaaseen hiukseen hiuspuuteri toimii kyllä hyvin ja nostaa enemmän kuin kuivashampoo. Käytän molempia ja olen kokeillut useimpia markkinoilla olevia merkkejä. Kannattaa ehkä kuitenkin testata puuteri ennen poisheittoa, eivät ne ammattilaisetkaan aina ole oikeassa.

  • Toisaalta alan pikkuhiljaa pääosin allekirjoittamaan Romantic Ladyn kampaajan sanomaa, mutta olen kyllä myös toisaalta kokeillut muutamaa hiuspuuteria, jotka ovat toimineetkin. Pääosin taitaa kuitenkin olla niin, että enemmistön kanssa väite pitänee paikkansa, mutta hyviä poikkeuksia löytyy onneksi joukosta. 🙂

 5. Mistä oot tuon batisten kuivashamppoon ostanut? Kummallista kun en ole itse kyseiseen tuotteeseen törmännyt, vaikuttaa kyllä just semmoiselta mikä on ollut haun alla. 🙂

 6. Olen jo pidemman ajan lukija Lontoosta pain 🙂 Minulla olisi kysymys. Tiedatko yhtaan hyvaa briteista saatavaa kohtuuhintaista kasvo voidetta, joka olisi tarkoitettu herkalle iholle? Olen nyt jo nelisen vuotta suomesta raahannut Erisanin voiteita ja muutamaa Lumenea, koska briteista ostetut Niveat & muut isot brandit kaikkine tuoksuineen eivat sovi nenalleni eivatka iholleni. Ja kiitoksia ihanasta blogista ja siita etta jaat kosmetiikkaa etta elamaasi taalla! 🙂

  • Voi, nyt täytyy sanoa, ettei kyllä tule näin heittämällä mieleen mitään erityistä. Jos pääsisi taas Bootsiin kiertelemään niin sitten voisi tulla jotain mieleen, mutta ei kyllä näin vaan. :/

 7. mulla Taftin puuteri toiminut tosi hyvin, mutta mulla onkin lyhyet ja karkeat hiukset. Kestänyt jopa sateet ja tuuleet. Tosin tää oli eka jota kokeilin niin ei ole vertauspohjaa.

Kommentointi on suljettu.