Miksi tämä tuote on keksitty? Testissä meikinpoistosuihke

*Sis. mainoslinkin

Erilaiset kasvosuihkeet ovat olleet kasvava trendi-ilmiö jo pidemmän aikaa, sillä niitä pidetään kätevinä ja helppoina käyttää. Niiden avulla on helppoa auttaa meikkipohjaa kiinnittymään paremmin, saada iholle välitöntä raikastusta ja jopa kosteuttaa ihoa ilman, että kasvoilla jo olleen meikkipohjan päälle tarvitsee hieroa sitä sottaavaa tuotetta.

Yksi omia monipuolisia suihkesuosikkejani on Mario Badescu Facial Spray With Aloe, Herbs and Rose Water -suihke, joka kosteuttaa, heleyttää sekä raikastaa ihoa ja sopii käytettäväksi sekä meikin alla että päällä.

Mario Badescu Facial Spray With Aloe, Herbs and Rosewater Ostolakossa Virve Vee kokemuksia

Koska suihke on kätevä tapa pakata ja annostella tuotetta, on sitä hyödynnetty myös muissa erityisissä tuotteissa meikkivoiteista kasvoseerumeihin, kasvonaamioihin, vartalovoiteisiin ja jopa itseruskettaviin ja aurinkosuojatuotteisiin. Kaikkien näiden tuotepakkauksiin on ollut nerokasta lisätä spray-mekanismi, sillä sen ansiosta tuotteet tulevat pakkauksesta ulos hienojakoisena sumuna, joka levittyy iholle vaivatta tasaisesti. Lisäksi suihkemekanismi myös sekä nopeuttaa että helpottaa tuotteiden käyttöä.

Minusta onkin aina mielenkiintoista kokeilla uusia tuotteita, joihin on keksitty lisätä suihkemekanismi. Joskus käy kuitenkin niin, että tuotteeseen tutustuessa kuitenkin tuntuu, että siitä on tehty suihkutettava ihan vain suihkutettavien tuotteiden trendikkyyden vuoksi eikä sen suihkemekanismilla ole tuotteen käyttömukavuuden kannalta mitään lisäarvoa.

urban decay makeup meltdown spray ostolakossa

Sain jo pidemmän aikaa sitten blogikokeiluun Urban Decay Meltdown Makeup Remover Dissolving Spray -meikinpoistosuihkeen. Suihke on tehty yhdessä minulle töiden kautta tutuksi tulleen Skindinavia-merkin kanssa, joka tunnettu erilaisista meikinkiinnityssuihkeista ja meikinpohjustussuihkeista.

(*Skindinavia-tuotteisiin voi tutustua Elevenin verkkokaupassa täällä.)

Urban Decayn meikinpoistosuihke vaikutti todella houkuttelevalta ja ennen kaikkea kätevältä. Siinä oli suorastaan kuivaöljymäiseltä tuntuva koostumus sekä hienojakoinen suihku ja näin jo mielessäni, kuinka suihkauttelisin sitä kasvoilleni ja antaisin sen sulattaa meikkini pois.

Vasta tämän jälkeen luin tuotteen käyttöohjeet, jotka kuitenkin ohjeistivat, ettei suihketta itseasiassa suihkuteta kasvoille. Tjahas, se siitä kätevyydestä sitten.

urban decay makeup meltdown spray ostolakossa

Suihketta oli tarkoitus suihkuttaa vanulappuun, jonka avulla meikki sitten pyyhitään kasvoilta pois. Vaihtoehtoisesti suihketta saattoi myös suihkuttaa kämmenille, joilta sen voi sitten sivellä kasvoille ja pyyhkiä ihon puhtaaksi vanulapulla.

Tuotetta tutkiessani mieleeni nousi tasan yksi kysymys: miksi?

Miksi ihmeessä tällainen tuote oli kehitetty ja pakattu suihkepulloon, jos sen suihkutettavasta ominaisuudesta ei ollut mitään hyötyä? Jos tuotetta kerran ei kuitenkaan ole tarkoitettu suihkutettavaksi suoraan kasvoille vaan levitettäväksi iholle aivan kuten mitä tahansa puhdistusöljyä, niin mikä lisäetu sen pakkaamisesta suihkepulloon on?

Olkoonkin vaan, että merkki on keksinyt tuotekoostumuksen, joka on kannattavinta pakata nimenomaan suihkepulloon, jottei sen käyttäjä annostele sitä iholle liikaa, mutta hei ihan tosi, en vain sitten millään näe, mitä lisäarvoa tuotteen pakkaaminen suihkepulloon tuo sen käyttäjälle.

urban decay makeup meltdown spray ostolakossa

Olen itse varsin vannoutunut korealaisten puhdistusöljyjen käyttäjä. Ne ovat pullollaan ihoa ravitsevia ainesosia ja vaikka ne sisältävät toki muutakin kuin vain ihoa hoitavia tehoaineita, tunnen niitä iholleni hieroessa mielihyvää siitä kuinka aineet voivat ainakin teoreettisesti ravita ihoani samalla kun meikkini sulaa vaivatta pois.

Tästä suihkeesta en todellakaan saanut mitään mielihyvää. Tuote koostuu nimittäin tasan kolmesta ainesosasta: kahdesta silikonista (Cyclopentasiloxane ja Caprylyl Methicone) ja E-vitamiinista. Kuten olen kertonut, minulla ei periaatteessa ole mitään silikoneja vastaan ja ne ovat toki öljymäisen tuntumansa ansiosta loistavia sulattamaan jopa vedenkestävänkin meikin kasvoilta, mutta täytyy myöntää, että puhdistustuotteissani tykkään enemmän ajatuksesta, että hieron iholleni jotain, minkä voin edes kuvitella tekevän sille hyvää.

Tuote voisi toki olla kätevä, jos ihonpuhdistuksen voisi oikeasti lopettaa siihen, että meikin vain pyyhkii iholta pois vanulapulla. Koska tuote on kuitenkin tarkoitettu nimenomaan pitkäkestoisten meikkien poistoon, en missään nimessä lopettaisi ihonpuhdistusta vain pyyhittyäni tämän avulla kasvoni. Kasvot jäävät sen jäljiltä nimittäin helposti hyvin  öljyisen liukkaiksi ja kaipaavat vähintäänkin vesihuuhtelua ja mielellään vielä varsinaista ihonpuhdistusta toisella puhdistustuotteella.

Kun minulta kerran aina pyydetään niitä huonojen tuotteiden esittelyjä, niin tässäpä olisi taas yksi sellainen. En todellakaan keksi, miksi tämä tuote on tehty, ketä tämä hyödyttää, kuka tätä käyttää tai kuka tästä voisi pitää. Tai no, yhden kohderyhmän kyllä keksin: ne, joiden iho reagoi herkästi ja jotka ovat herkkiä monille kosmetiikan ainesosille. Tälle kolmesta ainesosasta koostuvalle suihkeelle ei nimittäin kovin moni varmasti ole ihan oikeasti allerginen.

urban decay makeup meltdown spray ostolakossa

Miltä tämä tuote teistä kuulostaa?

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

11 kommenttia artikkeliin ”Miksi tämä tuote on keksitty? Testissä meikinpoistosuihke”

 1. Hiukan höppänältähän se kuulostaa, ettei tuotetta ole kehitetty suoraan iholle spreijattavaksi.

  Muistan takavuosina ne airbrush-meikkivoiteet, jotka spreijattiin suoraan kasvoille ja voi pojat, mikä sotku! Hiukset, vaatteet, meikkipöytä, ou nou 😀 Lumenekin oli mukana niissä kahinoissa.

  Vastaa
  • Joo, suurin osa niistä oli kyllä melkoisia hirvityksiä. Diorin spray-meikkivoiteesta muistan kyllä tykänneeni ja valikoimassa on edelleen DIOR Diorskin Airflash Spray Foundation, josta olen kuullut kehuja. Pitäisikin testata jälleen! 😀

   Vastaa
   • Se onkin Jeffree Starr’in suosikki! 🙂 Hänen videoidensa parusteella… Mahtaako olla myynnissä Sokkarilla?

    Vastaa
 2. No onpa kyllä hölmöläisen keksintö . Seuraavaksi kenties huulipuna-spray.. .. tietty suihkitaan käteen ja sormella huuliin!?! Hehhee.
  Mä oon muuten käyttäny tuota Badescun suihketta aamuisin kasvojen puhdistukseen, kun kasvoilla ei ole yön jälkeen meikkiä. Oli tässä to-del-la kuiva/yliherkkä-iho-vaihe ja mikään putsari tai misellivesi ei käynyt vaikka kaikki oli ”for sensitive skin” .. Silläkin jäi pumpuliin likaa vaikka ei varmaan ihan huippu tehokas olekaan siinä tarkoituksessa.

  Vastaa
 3. Onko tämä tuttu tuote (it cosmetics) cc airbrush perfecting powder? Mikä olisi vastaava jonka saa Suomesta? Suositteletko ylipäätänsä? Itse en osaa käyttää meikkivoidetta, joko liian paksu, väärä sävy tai iho jää kiiltäväksi.

  Vastaa
  • En ole käyttänyt, mutta kaupassa räplännyt. 🙂 It Cosmetics -tuotteet ovat kyllä ihan omaa luokkaansa, mutta suosittelen tutustumaan Clinique Almost Powder Makeup -meikkipuuteriin. Siinä on kevyt koostumus, jonka voi levittää puolipeittävänä pakkauksen sienellä tai sitten kevyemmin puuterisiveltimellä. 🙂

   Vastaa
 4. Tämä ei liity tähän, mutta aikaisempaan postaukseen Love 3Ce tyynymeikkivoiteesta.
  Tilasin sen vaaleimman sävyn, tykkään tosi paljon mutta itsellekin ehkä hitusen liian vaalea.
  Mitä aurinkopuuteria käytät tämän kanssa? Meillä on aika samanlaiset ihonsävyt/vaaleus joten siksi kysyn 🙂

  Vastaa
 5. Tasan mun ajatukset! Ostin tämän innoissani, kun luulin myös, että suihkutetaan kasvoille ja että tämä oikeasti jotenkin nopeuttaisi meikin poistoa. Jepjep. Käyttämättä on jäänyt 🙁

  Vastaa
  • Kiva kuulla, että en ollut ainoa, joka luuli tässä olleen keksityn jotain mullistavaa. Aika turha keksintö tosiaan. :/

   Vastaa
 6. Voisihan tuotetta käyttää sumuttamalla sitä kasvoille pehmentämään meikkiä ennen öljy putsausta…. Tai kämmenelle ja levittää sitä kautta kasvoille….Misellivettä olen laittanut tyhjentyneeseen kasvosuihke pulloon ja suihkinut puhdistusöljyn päälle, saman asian ajaisi ihan vedellä kostutetut sormenpäät… 🙂 Misellivesi vaan tuntuu jotenkin tehostavan puhdistavaa vaikutusta.

  Vastaa

Jätä kommentti