Propolis pelastaa epäpuhtaan ja samean ihon

*Sis. mainoslinkkejä

Korealainen ihonhoito on pullollaan luonnosta kaapattuja ainesosia, joista monia on jo pitkään hyödynnetty aasialaisessa kauneudenhoidossa. Aina välillä yksittäiset ainesosat nousevat erittäin trendikkäiksi, mikä tarkoittaa, että ne vilahtelevat lähes kaikkialla. Joistakin ainesosista tulee Centella Asiatican eli rohtosammakonputken kaltaisia superainesosia, joiden pohjalta syntyy jopa oma tuoteryhmänsä (cica-tuotteet).

Lue lisää: Cica-tuotteet pelastavat ärtyneen ihon

Ostolakossa Korealainen ihonhoito Propolis Virve Fredman

Yksi hieman vähemmän mainetta saanut, mutta silti todella paljon jo pitkään korealaisessa ihonhoidossa paljon vilkkunut ainesosa on propolis. Propolis on mehiläisten tuottamaa ainetta, jota mehiläiset käyttävät desinfioimaan pesäänsä ja tukkimaan sen ylimääräisiä aukkoja. Se ei siis ole vegaaninen ainesosa, mutta sen saamiseksi ei tarvitse vahingoittaa eläimiä.

Propoliksen voisikin siis rinnastaa mehiläisten myös tuottamaan hunajaan ja itseasiassa se myös usein formuloidaan tuotteisiin kosteuttavaan ja tulehduksia ehkäisevään hunajaan yhdistäen.

Ostolakossa Korealainen ihonhoito Propolis Virve Fredman

Antibakteerinen propolis sisältää noin 300 erilaista yhdistettä, mikä tekee siitä loistavan tehoaineen erityisesti epäpuhtaalle iholle. Propolis auttaa tasapainottamaan ihon talineritystä, minkä lisäksi propolis kykenee myös kosteuttamaan, pehmentämään ja rauhoittamaan ihoa sekä tukemaan ihon pinnan uudistumista. Näin ollen se on erityisen loistava ainesosa iholle, jolla on epäpuhtauksien aiheuttamia tulehduksia ja jälkiä.

Ostolakossa Korealainen ihonhoito Propolis Virve Fredman

Useimmat korealaisen kosmetiikan propolis-tuotteet on tehty paitsi tasapainottamaan, mutta myös ennen kaikkea kirkastamaan ja heleyttämään ihoa. Erityisesti samea ja väsyneeltä näyttävä sekä kuiva ja pintakuiva iho hyötyvät niistä.

Propolis sisältää myös runsaasti antioksidanttisia flavonoideja, jotka auttavat tuomaan iholle suojaa vapailta radikaaleilta ja siten ennaltaehkäisemään ihon ikääntymistä.

Lue myös: Mitä antioksidantit ja vapaat radikaalit ovat

Ostolakossa Korealainen ihonhoito Propolis Virve Fredman

Propolista löytyy erityisesti erilaisista tehoseerumeista ja ampulleista usein vieläpä hyvinkin korkeina pitoisuuksina. Ei ole ollenkaan harvinaista, että tuotteen propolispitoisuus on vähintään 50% ja se voi hyvinkin olla jopa paljon enemmän kuten esimerkiksi yllä olevan kuvan tuotteessa, joka sisältää 95% propolista.

Propolista käytetään korealaisessa kosmetiikassa usein samealta näyttävän ihon tuotteissa, joten se yhdistetään muihin ihoa kirkastaviin ja ennen kaikkea kosteuttaviin ainesosiin. Monesti propolista sisältävissä tuotteissa näkeekin myös niasiiniamidia, joka sekin on paitsi epäpuhdasta, mutta myös sameaa ihoa auttava ainesosa.

Ostolakossa Korealainen ihonhoito Propolis Virve Fredman

Meidän markkinoillamme suosituimpia niasiiniamidia sisältäviä tuotteita on ehdottomasti The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -hoitotiiviste, joka on kuitenkin formuloitu erityisesti epäpuhtaan ihon tarpeisiin, minkä vuoksi se ei ole tehokkaasta aktiiviaineestaan huolimatta paras vaihtoehto muille ihotyypeille. Moni sanookin, että tuote jättää iholle liian kuivan tunteen.

Ostolakossa Korealainen ihonhoito Propolis Virve Fredman

Jos ihoa haluaa kirkastaa suositulla niasiiniamidilla, on loistava vaihtoehto valita käyttöön tuote, joka sisältää sen lisäksi esimerkiksi propolista. Yksi esimerkki tällaisesta tuotteesta on *It’S SKIN Power 10 Formula Propolis -ampulli, joka sisältää mm. hunajaa, propolista, niasiiniamidia ja hyaluronihappoa. Tällaisen tuotteen avulla iholle saa sekä kirkastusta että tasapainotusta, mutta myös tehokasta kosteutusta.

Lue myös: Tätä ostetaan nyt – The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Ostolakossa Korealainen ihonhoito Propolis Virve Fredman

Saatavilla on myös paljon muita propolista sisältäviä tuotteita. Esimerkiksi Misshalta löytyy propolista sisältävä, ihoa sekä *kirkastava että ravitseva kangasnaamio ja Bentonin valikoimaan puolestaan kuuluu *80% aloe veraa ja 10% propolista sisältävä geeli, joka on omiaan rasvoittuvan ihon hoidossa keveytensä ja sisältönsä vuoksi.

Jos ihonhoitoaan siis haluaa tehostaa monipuolisella aktiiviaineella, joka tekee iholle vähän kaikkea kirkastuksesta kosteutukseen ja ihon tasapainotukseen, kannattaa ihonoitorutiiniin poimia esimerkiksi seerumi, joka sisältää propolista.

Lue myös: Nämä 7 ihonhoidon tehoainetta ovat nyt suosittuja

Ostolakossa Korealainen ihonhoito Propolis Virve Fredman

Onko teillä kokemuksia propolista sisältävistä tuotteista?

5 kommenttia artikkeliin ”Propolis pelastaa epäpuhtaan ja samean ihon”

 1. Pienenä huomiona noista tuotteiden sisältämistä määristä propolista (kun mainitsit prosenttimääriä), usein tuo ilmoitettu luku on nimenomaan ”propolis extract” eli propolisuute joten siitä ei voi välttämättä suoraan päätellä kuinka paljon propolista tuote itseasiassa sisältää. Verrannollinen esim tuotteisiin joissa sanotaan olevan hyaluronihappoa 50% vaikka sitä yleensä on oikeasti parin prosentin luokkaa, eli ilmoitetaan että tuotteesta x% sisältää uutetta, jossa itse raaka-ainetta on todellisuudessa paljon vähemmän. Olen käyttänyt propolista sisältäviä tuotteita, mutta mitään supersuosikkia en ole vielä löytänyt, käyttelen pois Scinicin hunaja-ampullia (jossa siis myös propolista ja kuningatarhyytelöä) mutta mielestäni sen valmistus on lopetettu. Ehkäpä jossain vaiheessa kokeilen jotain uutta tuotetta.

  Vastaa
 2. Moi,
  Tulin kommentoimaan vähän samaa kuin edellinen. Muina mehiläisfarmareina mietin tuota propolispitoisuutta. Kerään omista mehiläispesistäni propolista, ja se on semmoista kovaa, sitkeää ainetta. Mahdoton levittää naamaan sellaisenaan.

  Toinen juttu, mihin propolis uutetaan? Tutkitusti paras liuotin on alkoholi, jota ei monien iho kestä. Vesiuutteitakin on, mutta siihen uuttuu aika erilainen kemikaaliprofiili.

  Eli aika epämääräistä ☺️

  Muuten minusta on kivaa, kun mehiläistuotteet löytävät tiensä kosmetiikkaan.

  Vastaa
  • Kiitos inspiraatiosta, täytyykin selvittää tarkemmin, mihin ainesosa yleensä uutetaan! 🙂

   Vastaa
 3. Itsekin katselin tuota 95% propolismäärää hieman epäuskoisena. Muutaman vuoden työskennellyt mehiläistarhoilla, ja olen itse kerännyt propolista mehiläispesien osastoista. Propolis on erittäin kovaa kittivahaa, mikä muodostuu esim erilaisista kasvien pihkamaisista ainesosista. Lämmetessään propolis muistuttaakin olomuodoltaan pihkaa, erittäin sitkeää ja tahmeaa.. Eli ei voi mitenkään päin olla noin iso prosentti propolista ihonhoitotuotteessa.

  Meillä propolisuute uutetaan suoraan denaturoituun etanoliin. Valmiissa propolisuutteesaa on noin 8% itse kittivahaa, ja on silti melko tuhtia (ja värjäävää!) tavaraa. Olen itse käyttänyt pelkkää propolisuutetta juurikin epäpuhtauksien täsmähoitona, finnit kuivahtaa ja katoaa erittäin nopeasti 🙂 Sopii myös ihottumien, hyönteisten pistojen, palovammojen tai vaikka aftojen hoitoon. Antibakteerinen koostumus taistelee bakteereita vastaan ja hillitsee tulehduksia. Todella monipuolinen tuote ihonhoidossa ja myöskin kosmetiikassa!

  Vastaa

Jätä kommentti