Yksi mönsträtty

Moni on kertonut olevan mielenkiintoista lukea laivatyöstä, sillä se on jo rytmiltäänkin niin erilaista maissa maanantaista perjantaihin kahdeksasta neljään tapahtuvan työn kanssa.

Olen unohtanut vinkata teille, että Johanna Pakola on kirjoittanut aiheesta kirjan, joka ilmestyi tammikuussa!

Kirjassa on haastateltu työntekijöitä kahdelta eri suomenlipun alla seilaavalta laivalta.

Työntekijät kertovat haastatteluissaan työstään laivalla esitellen toimenkuvaansa ja paljastaen hauskoja töissä sattuneita tilanteita sekä moni raottaa omaa tarinaansakin ja kertoo, kuinka itse päätyi laivalle.

Ja onpa tuon kirjan kansien väliin päässyt eräs teidän mahdollisesti tietämä bloggaajakin…

Kirja on minusta todella mielenkiintoinen läpileikkaus laivatyöhön ja laivahenkilökunnan elämään ja vaikka itse työskentelenkin laivalla, oli minusta todella mielenkiintoista lukea, millaista työtä muut työntekijät tekevät, sillä jo pelkkä monien päivärytmikin oli täysin erilainen kuin omani!

Onko kukaan sattunut selailemaan tätä kirjaa kaupassa?

9 kommenttia artikkeliin ”Yksi mönsträtty”

  1. Pakko huokaista näin julkisesti: miten voi olla mahdollista, että kirjan kanteen asti on pässyt tuollainen moka. Oikea termihän on "mönstrata", eli sinutkin Virve on mönstrattu eikä mönstrÄtty. Mutta tämähän on vain jäävuoren huippu niissä väärinymmärryksissä, joita laivaduuni aiheuttaa… 🙂 Itse olen kuunnellut omituisia ennakkoluuloja seilaamistani koskien 17 vuotta, joten yksi aa tai ää sinne tai tänne, mutta silti ihmetyttää! T: Skönäri ps. kiva blogi!

    • AIJAIJAI, kyseiselle sanallehan on suomen kielessä kolme vastinetta, mönstraus, mönsträys ja mynsträys. Se mitä kukainenkin tykkää käyttää on sitten asia aivan erikseen. Se on vähän niin kuin shampoo vai onko se sittenkin toisen mielestä sampoo, molemmat on oikein.

  2. Kysymys täysin aiheen vierestä, mutta oletko ostanut refillejä Kojin ripsentaivuttimiisi? Tai käytätkö niitä enää edes?

  3. Hei, mun onkin jo jonkin aikaa pitänyt kysellä, että onko sulla esim. kosmetologin koulutus, vai mitä kautta olet ajautunut kosmetiikan pariin töihin? (: Kuinka helppoa laivalle on päästä samanlaiseen työhön kuin sulla, eli vaikkapa juuri kymmenen päivää merellä ja kymmenen vapaalla?

    – Tuuli

    • Täällä yksi seilorinainen vastaileepi edelliseen kysymykseen: laivalle pääset työhön, kun hankit ensin vaadittavan koulutuksen mihin toimeen hakeudut,käyt hankkimassa yksityiseltä lääkäriasemalta merimieslääkärintodistuksen( esteitä työlle ovat mm. diabetes,epilepsia,masennus,mielenterveydelliset ongelmat) sekä hankit passin. Myös pätevyyskirjat on hyvä olla ajantasalla sekä basic safety training kurssi käytynä, jotta osaat huolehtia oman vastuualueesi matkustajista/tehtävistä onnettomuuden/tapaturman sattuessa.

  4. Nuo pätevyyskirjat ja Basic Safety hoidetaan kyllä laivayhtiön toimesta, mikäli saa työpaikan. Mulla ei ainakaan ollut niitä, kun aloitin 2005. Vuoden päästä oli jo kaikki laput 😉
    Kymppi-kymppiä tekemään ei ole helppo päästä suoraan, se vaatii vakituisen paikan saamista. Ekstraajille on kyllä töitä, mutta se on huomattavan epäsäännöllistä. Aina kannattaa ensin kokeilla, laivatyö ei tod sovi kaikille!

  5. Pätevyyskirjat ja Basic safety hoidetaan kyllä työnantajan puolesta. Minulla ei ollut kumpaakaan, kun aloitin 2005. Vuotta myöhemmin oli kaikki laput 😉
    Kymppi-kymppi vaatii vakituisen työpaikan eikä niitä ole tuhlattavaksi asti. Ekstraajille löytyy hyvin töitä, mutta se on epäsäännöllisempää. Laivatyötä PITÄÄ kokeilla ennen kuin sinne hyppää pää edellä, se ei sovi kaikille.

Kommentointi on suljettu.