L’Oréal Professionnel ja hiusten Color Correction

Minulla oli toukokuussa yksi aivan poikkeuksellisen huikea päivä, kun pääsin päiväksi L’Oréal Professionnelin kutsumana Tanskaan Kööpenhaminaan ja tutustumaan jo jonkin aikaa valloillaan olevaan värikkäiden hiusten maniaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koko tuo ihana päivä oli täytetty hiusvärien riemulla, sillä L’Oréal oli juuri lanseerannut jopa 15 pesukertaa hiuksissa kestävät #Colorfulhair-suoravärit, joiden avulla kampaajat saavat täytettyä asiakkaidensa villeimmätkin hiusväritoiveet. Koko päivän jatkunut värikkäiden hiustyylien ihastelu sai jopa minut, neiti superkonservatiivisen hiustyypin, harkitsemaan pastellisävyjen tai värikkäämpien vivahteiden lisäämistä tukkaani – sen verran hyviltä ne näyttivät. Päivän tarkoituksena oli välittää viestiä siitä, kuinka hiusväri on uusi meikki ja miten mahtava tapa se on ilmaista itseään.

Loreal Professionnel - 1 (1)

Päivän päätteeksi olin jo ihan sillä fiiliksellä, että minun täytyy saada pastellisen vaaleanpunainen tukka. Päätöstäni jarruttivat kuitenkin siinä vaiheessa vielä lähitulevaisuudessa odottavat häät, joihin en halunnut mennä hiuksilla, joille tulevat lastenlapset hääkuviani katsellessa hihittelisivät. Hiusten värjääminen jäi siis toistaiseksi.

Sain L’Oréalilta matkasta muistoksi kuitenkin lahjakortin, joka oikeutti kampaamokäyntiin täällä Tukholmassa. Mietin läpi kesän, värjäisinkö tukkani räväkällä sävyllä, mutta jotenkin se ei silti tuntunut kotoisalta ajatukselta – olihan aiempi kokeiluni värikkäiden hiusten kanssa ollut kuitenkin melko traumaattinen ja kerää edelleen säännöllisesti tuntemattomilta ihmisiltä ympäri maailman Instagram-viestejä, joissa kysytään, mitä sävyä kuvissani on ja kuinka hyvin se tukassani pysyi.

Loreal Professionnel - 1 (2)

Onnekseni olin inspiroivan hiuspäiväni seurauksena saanut Kööpenhaminasta mukaani väri-ilottelujen lisäksi toisenkin opin, joka myös liitti hiusvärin meikkamiseen. Juttuhan on nimittäin niin, ettei color correction ole enää vain meikkipuolen juttu, vaan yhä vahvemmin myös kampaajien myymä palvelu, jossa kasvojen sävyn sijaan korjataan hiusten sävyä. Tämän ei ole mikään uusi juttu tietenkään, sillä tätä kampaajat ovat tehneet jo vaikka kuinka pitkään, mutta nyt siitä on tullut erityinen trendi ja L’Oréal Professionnel -kampaamoissa on kehitetty siitä palvelu.

Color corretion ei kuitenkaan ole vain pelkkää pieleen menneen hiusvärin korjausta, vaan se on myös hiusvärin elävöitystä ja kirkastusta aivan samalla tavalla kuin mitä meikkitaitelijat kirkastavat, tasoittavat ja elävöittävät kasvoja color correction -meikkituotteilla. Siinä on kyse personoidusta väripalvelusta ja nimenomaan siitä, kuinka tärkeä rooli ammattilaisella on sellaisen hiussävyn löytämisessä, joka sointuu asiakkaan ihonsävyyn ja korostaa hänen piirteitään – aivan kuten meikkitaitelijatkin omilla tuotteillaan tekevät.

(L’Oréal Professionnel -kampaajien tekemästä color correctionista voi lukea lisää täältä.)

Ostolakossa hiukset

Varasinkin oman kampaaja-aikani ajatuksella hiussävyni korjaamisesta. Minulla on tukassani paljon erilaisia vaaleita vivahteita ja varsinkin hiusten alaosissa ja takaraivolla tukkani on varsin kellertävä ja muita hiuksiani tummempi. En ole myöskään vilauttanut saksia hiuksilleni reippaasti yli vuoteen, sillä yritin epätoivoisesti kasvatella tukkaani tänä kesänä olleita häitäni varten, joten kampaajakäynnille oli todellakin jo tarvetta.

Loreal Professionnel

Hiuksissani ei ole mielestäni enää hetkeen ollut oikein mitään mallia, mutta hiukseni leikannut kampaaja totesi kuitenkin, että niissä on ihan hyvä malli ja ettei sitä tarvitse liiemmin muuttaa. Olin hieman tylsä asiakas, sillä olen tykännyt pitkäksi kasvaneesta tukastani, jota aion kasvattaa entisestään, joten kampaajani saksi sen pituudesta pois vain muutamia senttejä ja lisäsi latvoihin sekä hiusten etummaisiin osioihin hieman kerrostusta, jotta melko raskas tukkani on helpommin käsiteltävä ja vähemmän raskas.

Ostolakossa hiukset

Niin hassulta kuin se kuulosttaakin, tuntui tukkani sen leikkamisen jälkeen jopa aiempaa pidemmältä, joten olin hyvin tyytyväinen sen leikkaukseen. Minuun iski kampaajan tuolissa itselleni perinteinen ”joo joo, tee mitä haluat, mä luotan suhun” -asenne, jonka seurauksena itken tavallisesti itseni illalla uneen. Tällä kertaa kampaaja kuitenkin pysyi hyvin maltillisena ja saksi tukkaani niin vähän, ettei sitä oikeastaan edes huomaa hiusten pituutta katsoessa, mutta sen ansiosta hiuksistani tuli kuitenkin terveemmän näköiset ja helpommin muotoiltavat.

Ostolakossa hiukset

Kampaamokäyntini suurin tavoite oli saada hiussävyä korjattua. Pieneksi harmikseni kampaamokäyntini ajanvarauksen yhteydessä oli kuitenkin sattunut pieni kommunikaatio-ongelma, minkä seurauksena minulle oli varattu hieman liian lyhyt aika hiussävyn täydelliseen korjaukseen. Olin nimittäin kyllä varannut aikaa värjäykseen ja leikkaukseen, mutta värjäystarpeeni kartoituksen yhteydessä olin puhelimessa kertonut, että hiuksissani oli hyvin epätasaisen vaalea sävy, jonka toivoisin tasoitettavan ja ajanvaraaja oli tulkinnut tämän vain nopeaksi hiusten sävytykseksi, johon riittäisi lyhyempikin aika.

Ostolakossa hiukset

Onneksi minulla oli loistava kampaaja ja isossa kampaamossa hänellä oli sen verran apukäsiä saatavilla, että hän ehti kuitenkin tehdä hiuksiini edes jonkin verran raitoja, jotka vaalensivat tummimpia ja kellertävimpiä osioita. Tämän jälkeen hiuksiini tehtiin vielä sävyn taittoa, joka neutralisoi tukan kellertävyyttä.

Ostolakossa hiukset

Absoluuttista ratkaisua tämä ei ongelmaani tuonut, mutta paransi kuitenkin hiussävyni tilannetta huomattavasti ja sain hyvät ohjeet, millaiseen käsittelyyn minun tulisi varata seuraava aika, jotta kampaajani ehtisi poimia tarkasti ne loputkin kellertävät ja ennen taittoa lisää vaalennusta kaipaavat osiot, jotta hiussävystä tulisi kauttaaltaan viileämpi.

Ostolakossa hiukset

Hiusteni yleisilme on tällä hetkellä kuitenkin aiempaa tasaisemman sävyinen. Sain L’Oréalilta sopivasti ennen Kööpenhaminan reissua blogikokeiluun L’Oréal Professionnel Serie Expert Vitamino Color Soft Cleanser -shampoon, joka on aivan täydellinen tuote käytettäväksi hiuksilleni nyt, kun ne eivät kaipaa vahvaa taittoa ja hyötyvät eniten hellästi pesusta sekä jatkuvasta kevyestä neutralisoinnista.

(Shampoosta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)

loreal-prosessionnel-serie-expert-vitamino-color-soft-cleanser

Onko teillä ollut viimeaikoina hyviä kampaamokokemuksia?

6 kommenttia artikkeliin ”L’Oréal Professionnel ja hiusten Color Correction”

 1. Kaunis väri ja kauniit hiukset. Nykyisillä väritekniikoilla saa upeita sävyjä aikaan.
  Minulla on toive Sinulle Virve; voitko vielä postata iholle taputeltavista kauneusvesistä lisäpostauksen. Jos minulla on esim Guerlainin hoitovesi, niin onko minulla oltava myös saman sarjan seerumi ja voide. Nyt minulla tosiaan sattuu olemaan näytteet Guerlainin, Shiseidon ja Lancomen hoitovedet. Enkä tiedä miten niitä käytän. Kysymys kuuluu siis; onko hoitoveden ja voiteen, että seerumin oltava samaa sarjaa. Olisin kiitollinen opastuksesta. Kaunis kiitos jo etukäteen.

  Vastaa
 2. Kauniit hiukset ja väri on upea. Sopii Sinulle Virve.Tahtoisin kysyä vielä ihon kauneusvesistä. Minulla on näytteet Guerlainin, Shiseidon ja Lancomen hoitovesistä. En vain tiedä miten niitä käytän ? Täytyykö seerumin ja voiteen olla samaa merkkiä kuin hoitovesi. Jos siis laitan Guerlainin hoitoveden, onko voiteen oltava saman merkin tuote.

  Vastaa
 3. Vaalea sävy ja pitkät hiukset sopivat sinulle niin upeasti, en voi muuta kuin ihailla joka kerta.

  Vastaa
 4. Ei liity juuri tähän aiheeseen, mut hämmästys oli suuri kun bongasin tänään Citymarketista It’s Skin- sarjan kasvonaamioita ja hintaa reilu kaksi euroa. Mukavaa et ihan oikeita korealaista sarjaa olevia naamioita voi hakee samalla kun käy täydentämässä jääkaapia.

  Vastaa

Jätä kommentti