*Sis. mainoslinkin
Olen muutamaan kertaan postaillut blogissani länsimaalaisilla kosmetiikkamarkkinoilla yhä melko uudesta ihonhoitotuotteesta eli hoitonesteestä. Englanniksi essencen nimellä kulkevat tuotteet ovat alun perin lähtöisin Aasiasta ja varsinkin korealaiset ja japanilaiset ovat niihin hulluina.
Koko hoitonesteen konsepti on monille edelleen vieras ja tuotetta pidetäänkin usein täysin tarpeettomana lisätuotteena, jonka funktiota ei ole täysin sisäistetty. Moni jopa ajattelee sen vain olevan kosmetiikkafirmojen uusi rahastuskeino ja täysin keksimällä keksitty lisätuote, josta ei ole mitään hyötyä.
Vesimäisen ohut hoitoneste on kasvoveden jälkeen käytettävä lisätuote, jolla on kaksi funktiota: tuoda iholle kosteutusta ja auttaa tehostamaan muiden hoitotuotteiden imeytymistä. Moni ajattelee, että ne ovat vain kuivaihoisille sopiva lisätuote, mutta itseasiassa niistä hyötyy jokainen ihotyyppi, sillä ne tuovat iholle sitä täytelöittävää kosteutusta ilman rasvaista tunnetta.
(Aiempi hoitonestepostaukseni löytyy täältä.)
Itse en enää osaisi olla ilman hoitonestettä. Se tuo iholle välittömästi ihanan kosteutetun ja pehmeän tunteen ja auttaa nimenomaan ylläpitämään ihon kosteustasapainoa ilman, että ihosta tulee öljymäisen rasvainen tai klähmäinen. Varsinkin moni, jonka iho rasvoittuu helpommin säästelee paljon kosteusvoiteiden määrässä ja niitä käyttäessään suosii muutenkin mattaisia versioita, jolloin iho jää usein paitsi tehokkaasta kosteutuksesta, joka saa sen näyttämään heleämmältä ja täyteläisemmältä. Voisinkin siis melkeinpä väittää, että hoitonesteistä voi jopa hyötyä eniten rasvoittuva iho, sillä se ei useinkaan saa tarpeeksi kosteutusta.
Yksi virhe, jonka moni kuitenkin tekee hoitonesteiden kanssa on, että sillä korvataan joku muu tuote. Hoitonestettä ei ole tarkoitettu korvaamaan seerumia tai kosteusvoidetta vaan se on nimenomaan niiden alla käytettävä lisätuote, joka nimenomaan tehostaa ihonhoitorutiinia.
Minulla on käytössä useita hoitonesteitä, sillä rakastan kokeilla erilaisia tuotteita. Korealaiset kosmetiikkamerkit tarjoavat hoitonesteitä varsin edulliseen hintaan ja länsimaalaisilla markkinoilla niitä löytyy myös useilta L’Oréalin omistamilta merkeiltä kuten The Body Shopilta, L’Oréal Parisilta, Biothermilta ja Lancômelta.
Yksi omia tämänhetkisiä suosikkejani on töiden kautta saamani Blithe-merkin Vital Treatment 9 Essential Seeds -hoitoneste, jonka sisällysluettelo on täydellinen esimerkki siitä, kuinka varsinkin korealaiset hoitonesteet voivat olla täynnä pelkkiä ihoa helliviä aineita.
Suurin osa tuotteen sisällöstä on nimittäin sen nimen mukaisia siemenuutteita, jotka yhdessä muiden sen ainesosien kanssa auttavat paitsi kosteuttamaan myös kirkastamaan ja heleyttämään ihoa. (”Whitening”-sanaa ei yleensä kannata pelästyä, sillä tuotteet eivät varsinaisesti vaalenna ihoa. Ne auttavat vain kirkastamaan sitä ja tasoittamaan sen sävyä häivyttäen esimerkiksi pigmenttiläiskiä.)
Hoitoneste jättää iholle miellyttävän kostetetun ja pehmeän ravitun tunteen, mutta ei silti tunnu iholla mitenkään klähmäiseltä. Blithe-merkin tuotteet ovat hieman hintavampia kuin useat korealaiset kosmetiikkamerkit, mutta silti edullisempia kuin useimmat selektiivisten kosmetiikkamerkkien ihonhoitotuotteet.
Blithe onkin minusta hyvä esimerkki korealaisista laadukkaista ihonhoitotuotteista, vaikka merkin supernopeaan ihonhoitoon perustuva ideologia onkin melko poikkeuksellinen sen useimpiin korealaisiin kilpailijoihin verrattuna.
Jos joku on alkanut kiinnostua hoitonesteen lisäämisestä ihonhoitorutiiniinsa ja tahtoo valita nimenomaan korealaisen laatutuotteen länsimaalaisten merkkien versioiden sijaan, niin annan tälle tuotteelle suuren suosituksen. Blithelta löytyy myös kaksi muuta hoitonestettä, joista olen kuullut myös kehuja, mutta joita en ole itse vielä kokeillut.
Edit 02/2020: *Kattavin valikoima Blithe-tuotteita löytyy tällä hetkellä Bangerheadin verkkokaupasta täältä.
Kuka muu on ottanut hoitonesteen osaksi ihonhoitorutiiniaan?
Mua kiinnostaisi ihan hirveästi kokeilla hoitonestettä. Olen vasta viime vuosina oppinut ymmärtämään, miten tärkeä kasvovesi on, ja poskituntumalta epäilen että tämä toisi minulle lisäapua ja -iloa. Usein nimittäin tuntuu, etten saa levitettyä kasvoveden jälkeen seuraavaa tuotetta tarpeeksi nopeasti, ennen kuin kasvovesi on jo turhan kuivahtanut ja ainesosat haihtuneet. Ongelmanani tässä kohtaa vain, että en ole vielä löytänyt hoitonestettä luonnonkosmetiikkapuolelta (haluan suosia sitä). Pitääkin ottaa asiaksi etsiä taas uudemman kerran josko löytyisi.
Veikkaan, että luonnonkosmetiikan puolelta voi olla haastavaa löytää hyvää, sillä luonnonkosmetiikassa säilöntäaineet on tavallisesti varsinkin nestemäisissä tuotteissa korvattu alkoholilla ja taas hoitonesteiden ideana on olla nimenomaan yleensä alkoholittomia ja iholle siten hellävaraisempia. Mutta jos joku lukija osaa vinkata jostain luonnonkosmetiikan hoitonesteestä niin minäkin kuulisin kyllä mielelläni! 🙂
Piti heti sitten kuitenkin alkaa googlettaa ja itse kiinnostuin nyt esimerkiksi tästä Whamisan kasvoveden ja hoitonesteen yhdistelmästä, jossa on mukavan näköinen sisällysluettelo. Whamisa on minusta ainakin mukava merkki, joten pitänee ehkä itsekin tilata tämä kokeiluun! Kivaa siis, että jotain ainakin löytyy luonnonkosmetiikankin puolelta! 🙂
Tosi kiva että postaat tuotteiden inci-kuvia. Heti näki että sisältää muoveja, joilla en halua ”hoitaa” ihoa ja sitrusöljyille olen allerginen. Helpottaa paljon jos tuote muuten sattuisi kiinnostamaan.
Joo, yritän aina saada tuotteiden kuviin INCI-listat näkyviin, sillä monia ne tosiaan hyödyttävät ostopäätöstä pohtiessa. 🙂
Minä, sama juttu, ihan viimeinen asia jonka tiputtaisin pois ihonhoitorutiineistani. Varsinkin pintakuivalle iholle hyöty on iso.
Joo, pintakuivalle iholle todella loistava tuote! 🙂
Alan pikkuhiljaa lämmetä ajatukselle hoitonesteestä. Olen huono tilaamaan netistä, joten ajattelin ostaa jonkun The Body Shopin valikoimasta. Otsalle on tullut kurttuja, ja toivon sydämeni pohjasta, että ne ovat vain kuivuuden aikaansaamia ja hoitonesteen lisääminen ihonhoitorutiiniin auttaa… 😀 Pitääkö tuon laittamisen jälkeen muuten odotella sen imeytymistä ennen seerumin laittoa? Itse pidän muutaman minuutin tauon seerumin ja kosteusvoiteen laiton välillä, jotta seerumi saisi imeytyä. En tiedä, onko se oikeasti tarpeen? Luin vinkin joskus jostain lehdestä ja otin käyttöön. 😀
The Body Shopilta löytyy kyllä loistavia hoitonesteitä, suosittelen! Vaaleanpunainen versio on ollut oma suosikkini. 🙂 Hoitonesteen ja seerumin välillä ei kannata turhaan odotella, sillä usein tuotteet imeytyvät kostealle iholle paremmin. Seerumin voi siis heti lykätä iholle. 🙂 Tuo seerumin ja kosteusvoiteen välillä hetken odottelu on minusta hieman makuasia. Monissa lähteissä kehotetaan odottamaan, että seerumi on ensin imeytynyt, mutta esimerkiksi korealaisessa ihonhoidossa taas nimenomaan usein kehotetaan lykkimään kaikki heti toistensa päälle. Itse odotan seerumin ja kosteusvoiteen välillä kyllä mielelläni pienen hetken. 🙂
Kiitos paljon vastauksesta! 🙂 Josko sitä huomenna The Body Shopiin ostoksille…
Laivalta ostin Guerlainin hoitoveden ja sen loputtua katselin Sokoksesta myyjän avustuksella uutta tilalle. Pumppupullossa oli vain Lancomen hoitovesi. Toisella käyntikerralla löysin samasta liikkeestä Gurelaininkin, jonka olisin mieluimmin valinnut sen ihoa napakoittavan ominaisuuden vuoksi. Mutta eipä tämä Lancomenkaan tuote ole hassumpi.
Outoa, että liki kaikki hoitovedet ovat pumputtomassa pullossa, josta ei ole niin helppo annostella.