Vinkki: suojakertoimellinen silmänympärysvoide

Näin kesäaikaan saan erityisen usein kyselyjä suojakertoimellisesta silmänympärysvoiteesta. Myönnän, että en itsekään tiedä, miksi ne ovat niin kiven alla ja miksi niitä ei meinaa löytyä oikein mistään – varsinkaan korkealla suojakertoimella varustettuja, sillä jos suojakertoimellisia silmänympärysvoiteita löytyy, on niiden suojakerroin korkeintaan 15, 20 tai 25.

Käytän itse silmänympäryksillä silmänympärysvoiteeni päällä samaa aurinkosuojaa, mitä muuallakin kasvoilla. Omat aurinkosuojatuotteeni ovat sopineet siihen hyvin, sillä niissä on hellävarainen koostumus, joka ei ole saanut silmiäni vuotamaan tai kirvelemään. Jos silmänympäryksilleen kuitenkin haluaa erillisen tuotteen, on minulla hihassa yksi aivan erityinen tuotevinkki.

suojakertoimellinen silmänympärsvoide Lierac Sunissime Protective Eye Care Global Anti-Aging SPF50

Apteekeissa myytävä Lierac on nimittäin lanseerannut todella kaivatun tuotteen eli silmänympäryksille kehitetyn, kynämäisen aurinkosuojatuotteen, jossa on huikea SPF 50.

Lierac Sunissime Protective Eye Care Global Anti-Aging SPF50 -silmänympäryspuikko sisältää mm. avokadoöljyä, hyaluronihappoa ja ihoa kirkastavaa mica-mineraalia, joka auttaa myös häivyttämään silmänalusilta väsymyksen merkkejä. Paitsi että puikko sopii silmänalusille, voi sitä käyttää myös huulilla ja ihan vain niillä ihoalueilla, joille itsellään syntyy helposti pigmenttiläiskiä.

Puikko itsessään on hieman vahamainen eikä hoitavista ainesosistaan huolimatta kuitenkaan mikään varsinainen hoitotuote, joten sen alla on hyvä käyttää silmänympärysvoidetta tai ainakin kosteuttavaa seerumia, jotta silmänympärysiho saa myös kosteutusta.

Olen lukenut puikosta paljon kehuja pitkin nettiä, mutta en ole itse vielä päässyt kokeilemaan sitä. Koska minulta kuitenkin kysytään niin usein vinkkejä suojakertoimelliseen silmänympärysvoiteeseen ajattelin, että laitan tämän vinkin mielelläni näin yleiseen jakoon kun asia nyt kerran on ajankohtainen.

Lierac Sunissime Protective Eye Care Global Anti-Aging SPF50 -silmänympäryspuikko löytyy useiden apteekkien valikoimasta ja sillä on hintaa vähän yli 30 euroa.

suojakertoimellinen silmänympärysvoide Ostolakossa

Onko teillä kokemuksia tästä tai muista hyvistä suojakertoimellisista silmänympärysvoiteista?

4 kommenttia artikkeliin ”Vinkki: suojakertoimellinen silmänympärysvoide”

 1. Olen taas lukenut että kemialliset aurinkosuoja voiteet voivat jopa ikäännyttää ihoa ennenaikaisesti. Ja nanovoiteita en halua edes käyttää. Minusta se on aika vähän jos kasvoille pitäisi laittaa vain 1/4 teelusikallista eikä se voi olla 11 pumppausta meikkivoidetta. Jos painan mun meikkivoidetta vaikka 5 pumppausta niin kyllä siitä tulee jo yksi teelusikallinen meikkivoidetta.

  • Olisi kiva tietää, mistä tuo luettu on peräisin ja millaiseen ikäännyttämisprosessiin väitetään perustuvan, jotta voi arvioida luotettavuutta. Jos vertaa varsinaiseen auringon säteilyn aiheuutamaan ihon ikääntymiseen niin se kuitenkin ikäännyttää eniten. 🙂

 2. Esim.
  ”Fysikaaliset UV-filtterit heijastavat auringonsäteet pois iholta, toisin kuin kemialliset filtterit, jotka suodattavat säteet ja muuttavat ne lämpöenergiaksi synnyttäen samalla soluvaurioita aiheuttavia vapaita radikaaleja.”
  ”Mainitsemisen arvoinen seikka on myös se, että kun kemialliset filtterit imevät UV-säteet itseensä ja muuttavat ne sitten lämpöenergiaksi, prosessissa syntyy vapaita radikaaleja, jotka vaurioittavat ja vanhentavat ihoa. Joten kuinka hyödyllistä on sitten käyttää kemiallista aurinkovoidetta ehkäisemään ihon vanhenemista, jos sen toiminta kuitenkin synnyttää vapaita radikaaleja?

  Suosittelen lämpimästi lataamaan CosmEthics-aplikaation, josta löytyy listattuna haitalliset UV-filtterit sekä tietoa niiden mahdollisista haittavaikutuksista.”

  • Aah okei no sitten jos taustalla on tuo appi niin ymmärrän… En ole halunnut vuosiin avata sitä, sillä sen jakama tieto on aika noh… mielenkiintoista ja ennen minulle jäi ainakin hyvin epäselväksi, mistä heidän ”faktansa” tulivat, kun eivät olleet ihan yleistä faktaa. En ole itse koskaan formuloinut aurinkovoiteita joten en osaa ottaa kantaa, mikä on todellisuus sitten siinä, kuinka paljon vapaita radikaaleja syntyy todellisuudessa (ja voiko koostumuksen antioksidantit neutralisoida niitä missä määrin). Onko siellä mitään linkkiä, mihin väite pohjautuu?

   Omat kokemukseni sovelluksesta ovat tosiaan useamman vuoden takaa ja silloin sovellus ei herättänyt luottamusta ja oli tosiaan vain kuluttajien pelotteluun keksitty:
   https://blogit.terve.fi/ostolakossa/virvella-on-asiaa-case-cosmethics-app/

   Edit. Pikaisella googletuksella löytyi tutkimus, joka kertoi fysikaalisten suoja-aineiden vaikutuksesta vain 5% olevan peräisin säteiden heijastumisesta ja loput imeytymisestä kemiallisten aurinkosuoja-aineiden tapaan. En ole vielä perehtynyt asiaan syvällisesti, mutta minusta tämä tosiaan kuulostaa jälleen siltä, että CosmEthics poimii omalle agendalleen Sopivan ”tiedon” ja hyödyntää sitä yleisöön, joka ei vältämättä kyseenalaista tietoa tai mieti, missä yhteydessä tieto on saatu yms. Tämä on minusta todella harmillinen tapa toimia. :/
   https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/phpp.12214

Kommentointi on suljettu.