Kosteuttava yönaamio silmänympäryksille

*Sis. mainoslinkin

Kuivat silmänympärykset

Silmänympärysteni iho on varsin oikukasta sorttia ja tykkää kerjätä huomiota kuivumalla helposti. Täyteläiset, tehokkaasti kosteuttavat ja ihoa ravitsevat silmänympärysvoiteet ja muut niitä täydentävät, silmänympäryksiä hoitavat tuotteet kuten naamiolaput ovat minulle välttämättömyyksiä, joiden joukosta yritän jatkuvasti tehdä uusia, iholleni apua tuovia tuotelöytöjä.

Rakastan paksuja silmänympärysvoiteita kuten esimerkiksi Etude House Moistufll Collagen Eye Cream -silmänympärysvoidetta, jonka alla voi vielä käyttää The Ordinary: Caffeine Solution 5% + EGCG -silmänympärysseerumia. Olen kuitenkin aina toiveikas yhä parempien tuotteiden löytämisen suhteen, joten tutustun mielelläni kiinnostavalta vaikuttaviin tapauksiin.

Yksi kokeiluun nappaamani tuote oli korealaisen suosikkimerkkini Laneigen yökäyttöön kehitetty Laneige Eye Sleeping Mask -silmänympärysnaamio, joka kuulosti minusta jo lähtökohtaisesti niin houkuttelevalta, että himoitsin sitä aivan valtavasti. Sain tuotteen lopulta viime syksynä käsiini, mutta minulla meni yli puoli vuotta ennen kuin osasin päättää, mitä mieltä olen siitä. Itseasiassa koin, että olin valmis kommentoimaan sitä vasta nyt, kun sivelin silmänympäryksilleni pullon vihonviimeiset pisarat.

Laneige Eye Sleeping Mask

Anteliaaseen 25 ml lasipulloon pakattu silmänympärysten yönaamio on tavallisella korkilla suljetussa pullossa, mutta sen mukana tulee erillinen keraaminen applikaattori, jonka voi kiertää korkin tilalle. Jos on kuitenkin huolissaan pakkauksen hygieniasta, ei tuotetta tarvitse sen vuoksi jättää hyllyyn. Puhtaan applikaattorin voi nimittäin dipata pulloon ja se poimii itseensä niin reilusti tuotetta, että sitä riittää molemmille silmänalusille. Käytön jälkeen applikaattorin voi pestä puhtaaksi ja pullon voi sulkea sen omalla korkilla, eli applikaattoria ei tarvitse palauttaa pulloon ihokontaktin jälkeen. Applikaattoria voi käyttää yksinään myös hieromaan väsyneitä silmänympäryksiä aamulla.

Kevyesti tuoksuva, täyteläisen seerumimainen naamio levittyy silmänympäryksille raikkaan tuntuisena viileältä tuntuvalla levitysapplikaattorilla, jonka avulla silmänympäryksiä on mukavaa hieroa hellästi. Applikaattori itseasiassa jopa pyörii iholle rullatessa. Viilentävä vaikutus tuntuu iholla suorastaan yllättävän pitkään, mutta on silti miellyttävän raikastava eikä ikävän nipistelevä.

Aivan erityistä silmänympärysnaamiossa on kuitenkin sen hämmentävän kevyt, mutta silti myös ravitseva koostumus, joka herättää ensiksi epäilemään, riittääkö se edes avuksi kuiville silmänympäryksille, mutta joka jää iholle sitten kuitenkin sen verran tahmaisena, että sen todellakin kokee ravitsevan ihoa.

Laneige Eye Sleeping Mask

Minun oli todella vaikeaa saada muodostettua tuotteesta omaa mielipidettä. Pidin siitä, kuinka virkistävän raikkaalta se tuntui iholla, mutta samalla se vaikutti minusta myös hieman liian ohuelta tuotteelta ravitsemaan silmänympäryksiäni. Toisaalta se tuntui kuitenkin kosteuttavan ja hoitavan niitä hyvin ohuesta koostumuksestaan huolimatta ja sai minut miettimään, olinko vain tottunut niin täyteläisiin koostumuksiin, etten siksi osannut tyytyä näin kevyeen tuotteeseen.  Tuote oli kyllä ohut, mutta ei silti mikään vesimäisen ohut vaan jopa niin seeruminaisen täyteläinen, että se jätti iholle suorastaan hieman tahmaisen tunteen. Meikin alle se ei siis oikein sovi, vaan on ehdottomasti parhaimmillaan yökäytössä.

Käytin tuotetta loppuvuodesta epäsäännöllisesti aina silloin tällöin, mutta koska en osannut oikein päättää, pidinkö siitä vai en, otin sen mukaani Thaimaahan testatakseni sitä kunnolla. Käytinkin tuotetta lähes joka yö tammikuusta huhtikuun loppuun kunnes pullo vihdoin oli tyhjä. Myönnän syyllistyneeni lotraamiseen ja säästeliäämmässä käytössä pullo riittäisi varmasti helposti puoleksi vuodeksi joka yöksi levitettynä. Oikeasti tuotetta suositellaan käytettäväksi 2-3 kertaa viikossa, jolloin se riittää varmasti juurikin vuodeksi, jonka ajan tuotteen luvataan avattuna säilyvän. Itse käytin tätä kuitenkin lähes joka yö.

Aluksi ajattelin, että silmänympärysnaamio on niin kevyt, että se sopii lähinnä vain pienestä kosteusköyhyydestä kärsivälle silmänympärysiholle, joka kaipaa virkistystä eikä se ole parhaimmillaan oikeasti kuivilla silmänympäryksillä. Silmänympärysnaamion ideana on kuitenkin hyödyntää erityistä kosteutta iholle sitovaa teknologiaa, joka muodostaa ihon pinnalle hengittävän, tuotteen iholle tuomaa kosteutta allaan pidättävän kalvon, joten keveydestään huolimatta se piti silmänympärysihon hyvin kosteutettuna ja sitä myötä myös täyeläisenä sekä kimmoisana. Siitä huolimatta käytin välillä sen päällä vielä voidemaista tuotetta ihan vaan varmuuden vuoksi.

Laneige Eye Sleeping Mask

Epäilin myös etukäteen, että pullon pohjalle jäisi varmasti paljon tuotetta, jota en saisi sieltä ulos, mutta tosiasiassa sain lähes jokaisen pisaran tuotteesta käytettyä. Tuotteessa oli siis hyvä ja erittäin toimiva pakkaus sekä silmänympärysihoa hyvin kosteuttava ja virkistävä koostumus, josta minulla ei ole valitettavaa, mutta silti lopputulos oli, etten henkilökohtaisesti lopulta kuitenkaan innostunut tuotteesta ihan vain siksi, että rakastan rasvaisempia, iholle suorastaan sulavia silmänympärysvoiteita.

Itse tuote on siis minusta suosittelemisen arvoinen, mikäli hieman kevyempi, mutta silti kylläkin ravitun ja jopa hieman tahmaisen tunteen iholle jättävä koostumus on mieleen. Kuvaisinkin tätä tuotetta loistavaksi valinnaksi niille, joiden silmänympärykset kuivuvat ja jopa turpoavat helposti, mutta joilla täyteläiset voiteet vain lisäävät turvotusta. Sellaisille käyttäjille tämä tuote on nimittäin täydellinen!

Laneige Eye Sleeping Mask -silmänympärysnaamion saa helpoiten shoppailtua itselleen eBaysta, jossa sillä on tavallisesti hintaa hieman yli 20 euroa. Seerumimaisen yönaamion eBay-myyjiä löytyy täältä.* Tuotteesta on eBayssa myynnissä myös paljon näytteitä, mutta kannattaa huomioida, että niitä kokeillessa jää ilman viilentävän levitysapplikaattorin vaikutusta, jolla on mielestäni tässä tuotteessa todella merkittävä rooli.

Laneige Eye Sleeping Mask

Millaisilla tuotteilla te hellitte silmänympäryksiänne?


Lue myös:

5 vinkkiä silmänympärysjuonteiden ehkäisyyn

Edulliset hydrogeelinaamiot silmänympäryksille

Parhaat virkistävät silmänympärysnaamiot

Naamiolaput yöksi silmänalusille?

2 kommenttia artikkeliin ”Kosteuttava yönaamio silmänympäryksille”

  1. Kokeilin tästä näytteen ja onneksi laitoin sen tosiaan vasta sitten kun oikeasti menin nukkumaan,oli sen verran tahmeaa tavaraa.

    Vastaa

Jätä kommentti