Testissä YSL Volume Effet Faux Cils Shocking Mascara

Tämän hetken suurin mascaratrendi on lifestyle-puolelta inspiraationsa ammentanut ”kaikkimullehetinyt”.

Suomeksi tämä siis tarkoittaa sitä, että markkinoille tuodaan ripsivärejä, jotka eivät vaadi tuuheuden aikaansaamiseksi useaa kerrosta, vaan joilla runsas massa luodaan ripsiin samantien.

Tasaa kaikki
Yksi tämän trendin mukainen mascara on YSL:n uutuus Volume Effet Faux Cils Shocking mascara.

Shocking mascara lupaa tuoda shokeeraavaa tuuheutta ripsiin voidemaisen koostumuksensa (joka on hyvin samantyyppinen kuin tavallisenkin Volume mascaran koostumus) ja kaksoiskierteisen harjansa avulla ja tuokin sitä niihin välittömästi.


Omaan makuuni tämä ei kuitenkaan täysin ole, sillä massa tuli ripsiin melko epätasaisen näköisenä ja aluksi sen verran paakkuna, että mascaraharjaa sai käyttää ripsissä useamman vedon verran, jotta massa tasoittuisi edes jonkun verran.

Taivutuksia tämäkään vesiliukoinen kaveri ei kyennyt ripsissäni tietenkään pitäämään, mutta eipä siihen kykene oikeastaan mikään muukaan vesiliukoinen mascara. Voidemainen koostumus auttoi kuitenkin tuomaan hieman kaarta ripsiin.

Ongelmaksi muodostui mascaran pysyvyys. Tätähän ei siis voi enää kerrostaa päällekkäin useampaa kerrosta vanhan kerroksen ehdottyä kuivahtaa, tai päälle lisätty ropisee murusina pikkuhiljaa alas. Myös normaalisti yhtenä kerroksena käytettynä tämän kanssa oli pientä varisemisongelmaa. Alaripsissä tämä olisi ollut toivoton.

Toivoin, että tämä olisi vakuuttanut minut yhtä aiempaa suosikkimascaraani eli alkuperäistä Volume Effet Faux Cilsiäkin paremmin, mutta näin ei käynyt. Edellä mainittu nimittäin tekee siistimpää ja tarkempaa jälkeä, minkä lisäksi tykkään siitä, että ripset jäävät sen jäljiltä pehmeiksi ja mascaraa voi kerrostaa niin halutessaan myös myöhemmin ilman, että tarvitsee pelätä sen poskipäille ja silmien alle varisemista.

Tässä vielä vertailun vuoksi Volume Effetin ja Shockingin harja, joiden eron näkee ne vierekkäin asettaessa. Ylempänä tavallinen Volume Effet ja alempana Shocking (joka muuten ei ole musta, vaan siniharmaa sävy numero 4). Shockingin harjakset ovat siis paitsi kaksoiskierteellä, myös hieman harvemmassa ja hitusen pidemmät.

Tiedän monia tuuheuttavia mascaroita, jotka tekevät tuuheutuksen Shockingia siistimmin, joten en ole ensimmäisenä suosittelemassa tätä.

Opin muuten tätä postausta tehdessäni yhden pienen jutun.

Olen nimittäin aina luullut YSL:n mascaran nimen olevan Volume Effect Faux Cils, mutta vasta nyt tajusin nimen tosiaankin olevan Volume Effet Faux Cils.

Kosmetiikka on sitten aivan ihana asia, sillä joka päivä voi oppia jotain uutta!

Onko joku muu ehtinyt kokeilla YSL:n uuden Shocking mascaran? (Tai tiesivätkö kaikki muut, ettei Volume Effet olekaan Volume Effect?)

PS. Kuvat on muuten onetettu ennen kuin NeuLash oli alkanut tehdä tehtäviään ja kasvattaa ripsiäni selkeästi.

8 kommenttia artikkeliin ”Testissä YSL Volume Effet Faux Cils Shocking Mascara”

 1. Kiva postaus 🙂

  Olen miettinyt jo vähän aikaa sitä, että eikös sulla olekin värjätyt hiukset? Tai ainakin tällaisen käsityksen olen saanut… Miten kuitenkin käytät ihan tavis shampoita, etkä värjätyille hiuksille tarkoitettuja tuotteita?

  Itselläni on värjätyt hiukset ja olen miettinyt, että onko mitään haittaa hiuksille/värille, jos käyttää normaaleille hiuksille tarkoitettua shampoota ja hiustuotteita? Toivottavasti vastaisit tähän 🙂 Hyvää joulua!

  t. Kubla

  Vastaa
 2. Hei vaan, ostin kyseisen ripsarin ja pettynyt olen.
  Kun tuotetta on laittanut, niin ripset ovat suttuisen näköiset. Pidän enemmän siisteistä ja pitkähkön näköisistä räpsyttimistä, nainen 45 v

  Vastaa
 3. Moikka!

  Haluaisin vaan kiittä sua ihanasta blogista. Tästä on ollut mulle suuresti apua, aina kun huomaan että mulla meinaa loppua esim. kasvorasva, ryntään heti ensimmäisenä lukemaan blogiasi, että mitähän se Virve suosittelisi seuraavaksi 😉 Blogistasi on ollut paljon apua myös suvun naisien joululahjojen hankinnassa 🙂

  Jatka samaan malliin! 🙂

  Vastaa
 4. Ripsarit ovat kyllä yksi kosmetiikan suurimmista haasteista =) Itse en uskalla omaa suosikkiani Maxfactorin Masterpiecemaxia lähteä vaihtamaan.

  Todella kiinnostava ja hyödyllinen blogi sinulla! Tämän perusteella on jo monta purnukkaa päätynyt ostoslistalle.

  Vastaa
 5. Mietinkin jo, olitko unohtanut koko NeuLashin 🙂
  Mulla toimii parhaitan perus Maybellinet vedenkestävinä. Joskus jotain Lancomea olen käyttänyt, mutta sekin varisi (ainakin noin 8 vuotta sitten (: )

  Vastaa
 6. Aivan samaa mieltä uudesta YSL:n maskarasta; hirvittävän raskas, ripset jäävät paakkuisiksi eikä niitä tosiaan uskalla sen jälkeen yhtään taivutella, jotta ei jää ripset käteen:))

  Ei pitäisi ryhtyä suinpäin mainoksen uhriksi. Tämä maskara oli pettymys!

  Aila

  Vastaa
 7. Hihhih, tottakai se on effet, eikä effect, sillä nimi on muutenkin ranskaa ja ranskaksi effect kirjoitetaan effet 😀 arvaa vaan montako kertaa itse olen sen noin kirjoittanut! muillakin onneksi samoja lukuhäiriöitä kun mulla, tottunut näkemään sanan tietyllä tavalla kirjoitettuna niin ei osaa sitä oikein lukea… 😀

  Vastaa

Jätä kommentti