Testissä Lily Lolon mineraalimeikkipohja

Minulta kysytään usein, että käytänkö vielä bareMineralsin mineraalipohjaa. Ei, en enää ole aikoihin käyttänyt, mutta mieleni on tehnyt kovasti palata jälleen kokeilemaan mineraalimeikkipojia.
Tämän mieliteon vuoksi olin innoissani, kun sain luonnonkosmetiikan myyntiin erikoistuneelta Biodellyltä kokeiltavakseni muutamia erilaisia mineraalimeikkipohjia. Löytäisimmeköhän mineraalimeikkien kanssa jälleen toisemme?
Aloitin testailuni paljon kehutulla Lily Lolon Mineral Foundation SPF 15 -mineraalimeikkipohjalla, sillä minulla oli sattumoisin kotona jostain minulle jo aiemmin päätynyt merkin Baby Buki -kabuksisivellin.
Pidän Baby Buki -siveltimestä aivan suunnattomasti, sillä sen synteettinen karva on ihanan sileää ja pehmeää ja sillä on ilo työstää pohjaa kasvoille. Mineraalimeikin taika kun nimenomaan on yleensä siinä, että tuotetta vaan jaksaa pyöritellä iholle tarpeeksi eikä vaan yritä useiden ohuiden kerrosten sijaan paklata naamaa yhdellä paksulla meikkikerroksella (joka ei muuten mineraalimeikkien kanssa oikein onnistu). 
Sain kokeiltavakseni meikkipohjan sävyssä Porcelain, joka oli tällaiselle vaaleaihoiselle varsin mainio valinta.
Pidän Lily Lolon mineraalipohjan rasiassa aivan erityisesti siitä, että sen annostelijasihdin suojana on kierrettävä kansi. Kolot voi laittaa piiloon kun tuotetta ei käytä ja kantta voi kääntää ihan vaan vaikka aavistuksen verran, jotta puuterirasian kanteen voi kopauttaa ihan vaan sen pienen ripauksen mineraalipohjaa.
Mineraalipohjat ovat niin monen vuoden ajan olleet hittituote, että en tiedä, onko jopa turhaa kerrata tässä niiden käyttöä, mutta kerrataanpahan nyt kuitenkin ainakin pintapuolisesti. Mineraalipohjaa otetaan siis puuterirasian kanteen pienen pieni määrä, jonka jälkeen aine pyöritellään kabuki-siveltimen sisään. Jos puuteri näkyy siveltimen pinnalla levittämään lähtiessä ei sitä ole vielä pyöritelty siveltimeen tarpeeksi (tai sitten sitä on liikaa). Tässä tapauksessa vähemmän nimittäin todellakin on enemmän!
Mineraalimeikkipohjia rakastavat kertovat pitävänsä niiden kohdalla nimenomaan siitä, kuinka luonnollisen ja silti samalla ihon sävyä hyvin tasoittavan lopputuloksen ne tekevät. Muistan, että kun otin bareMineralsin meikit vuosia sitten käyttöön, oli minulla ongelma juuri tuon asian kanssa. Lopputulos vaan tuntui näyttävän jotenkin liiankin luonnolliselta, vaikkakin ihoni silti näytti hyvin tasaisen väriseltä. Silti minulla oli aluksi alaston ja liian meikitön olo.
Ihoni voi tällä hetkellä varsin hyvin, mutta itseäni vaivaavat sen kevyt punoitus, kesäisten pisamien aikaansaama ihonsävyn epätasaisuus sekä tietysti tummat silmänaluset.
Jos ihollani ei olisi pisamia voisin olla lähes sinut sen kanssa ja tyytyä vain keskittymään tummien silmänalusteni peittoon, mutta varsinkin näin kesän jäljiltä nenänvarteen klöntiksi ilmestyneet pisamat kaipaavat häivytystä, jotta oma oloni olisi kotoisa.
Ja onhan se kyllä myönnettävä, että hämmentävän hyvin tuo kevyt mineraalipohja ihoni sävyn tasoitti. Silmänalusille käytin erillistä peiteainetta, sillä en ole koskaan saanut niitä peittoon pelkillä mineraalimeikeillä ilman, etteikö lopputulos näyttäisi raskaalta, mutta muualla kasvoilla on vain pelkkää mineraalipohjaa.
Hämmentävintä mineraalimeikissä on, että iho näyttää kauempaa katsottuna todella tasaisen väriseltä, mutta tarkemmalla katselulla ne pienet punoitukset ja pisamaisuudet näkyvät silti selkeästi. Tämä on juuri sitä mitä tarkoitin muistellessani, että ihoni näytti mineraalipohjan kanssa vieraan alastomalta.
Vaikka mineraalipohja näyttikin luonnolliselta ja sain sillä aikaiseksi yllättävän hyvääkin tasoitusta, oli minulla silti suuria vaikeuksia nenänvarteni kanssa. Pyörittelin meikkipohjaa kasvoille muutamia kerroksia ja siitä huolimatta, että Lily Lolon Baby Buki oli pehmeä kuin mikä, näytti nenäni loppujen lopuksi läheltä katsottuna tältä. En siis oikein saanut pohjaa asettumaan sille kauniisti ja samalla eritisen peittävästi.
Porcelain sävy näytti juuri sopivalta talvisävyltä ihollani ja jopa yllätyin siitä, kuinka vaalea se omalla ihollani olikaan. Kiva, että kerrankin näin päin! 
Mineraalimeikkipohja jätti iholleni kevyen ja meikittömän tunnun sekä luonnollisen heleyden ja ymmärrän kyllä, miksi niin moni pitää mineraalimeikeistä. Omassa meikissäni tärkeintä on kuitenkin paitsi tasainen meikkipohja myös sen levityksen nopeus ja siitäkin huolimatta, että mineraalipohjan etuna on, että sen voi pyöritellä kasvoille vaikka aamukahvia samalla juoden koin, että sen levitys tuntuu vielä hieman liian hitaalta omaan makuuni. En ole aamuihminen, joten yleensä jokainen aamuhetkeni on tarkoin ajoitettu ja kiireessä meikkipuuteri tai jopa meikkivoide ja puuteri tuntuvat kyllä luovan haluamani lopputuloksen huomattavasti nopeammin. Ehkä harjoittelu kuitenkin tekee vielä mestarin.

Onko teidän joukossanne Lily Lolon tai jonkun muun mineraalipohjan nimeen vannovia?

41 kommenttia artikkeliin ”Testissä Lily Lolon mineraalimeikkipohja”

 1. Mulla tahtoi tulla aina kaikenlaisia "ryppyjä" kasvoihin meikkivoiteesta ja se tuntui myös valuvan naamalta. Kun olen alkanut käyttää Lily Loloa, ei näitä ongelmia ole enää ollut 🙂 Plus iho on hyväkuntoisempi kun se saa hengittää.

  Vastaa
 2. Itse en päässyt sinuiksi Lily Lolon mineraalimeikkioihjan kanssa, mutta Flawless Matte -puuteri on ehdottomasti paras kaikista kokeilemistani puutereista. Se sopii täydellisesti rasvoittuvalle iholle ja parhaan tuloksen saa painelemalla irtopuuterivipalla kasvoille.

  Vastaa
 3. Joskus aikoinaan käytin erilaisia mineraalimeikkipohjia, mutta ne jäi, kun koin ettei ne oikein asettuneet nätisti vähän pintakuivalle iholleni ja toisaalta eivät pitäneet iholle päivän mittaan kertyvää rasvaisuutta tarpeeksi piilossa. Tuota voisin kyllä kokeilla, testata miltä nyt tuntuu 🙂 Millaista peiteainetta muuten käytät silmien alle? Laitatko sen ennen vai jälkeen tuon pohjan? Se on ollut itsellänikin ongelma, tummat silmänaluset siis…

  Vastaa
 4. Juuri viime viikolla tilasin Lily lolon omilta sivuilta kokeilusetin ja innolla jo odotan sitä 🙂 Kiinnostaa nähdä miten hyvin se peittää ihoni epätasaisuuksia 🙂

  Vastaa
 5. Olen käyttänyt Lily Lolon mineraalipohjaa jo useamman vuoden. Epäpuhtaudet ovat vähentyneet ja en enää edes osaisi käyttää tavallista meikkivoidetta. Annostelen puuteria niin että käännän kansi kiinni (reiät auki) kerran ylösalaisin ja takaisin ja käyttelen kannen sisäpuolelta ja sisäkannen päältä. Pyörittelen ensin puuteria kannen sisäpuolta vasten ja kopautan siihen ylimääräiset, ja sitten pyörittelen kabukilla kasvoille. Suljen tuon sisemmän reikäkannen vain silloin kun otan meikit johonkin mukaan. Paljon helpompaa hulauttaa puuteria kansi kiinni ja siitä sitten naamalle kuin yrittää sirotella johonkin paperille tai kannelle niin että kansi ei ole paikoillaan…
  Olen kokeillut myös Lily Lolon peiteaineita, mutta ei nuo puuterimalliset peiteaineet oikein asetu nätisti, kun peittävyys on huono niin sitten yrittää laittaa enemmän ja sitten onkin jo kuivaa kökköä naamassa. Plääh.
  Lily Lolon irtoluomiväreistä tykkään kyllä myös. Niiden käyttö on nyt vaan jäänyt kun löysin Maybellinen uuden nudepaletin, aamuisin huomattavasti helpompaa laittaa tavisluomiväriä kuin alkaa leikkiä irtohileillä. 😀

  -M.S-

  Vastaa
 6. LL on mineraalimeikkien joukosta suosikkini. Toiseksi lemppariksi on päässyt jokin anonyymi eBaysta hankittu meikkijauhe. Jauhot onneksi ovat pitkään säilyviä!

  Vastaa
 7. Sivuhuomautus että bare mineralssit ovat nykyään samalla tavalla pakattuja kuin tuo lily lolo. Siis sama kansi systeemi

  Vastaa
 8. Käytin yhden purnukan Lili Lolon mineraalipohjaa, mutta ei toiminut tarpeeksi hyvin mun iholla. Oli liikaa punoitusta peitettävänä, kerrostaminenkaan ei auttanut. Kevyttä peittoa kaipaaville vois toimia paremmin.

  Vastaa
  • Minä aina kateellisena katselen, kuinka jotkut onnistuvat luomaan mineraaleilla siistin, peittävän ja kestävän pohjan. Sitä opetellessa… :/

   Vastaa
 9. Olen harkinnut flow mineraalimeikkipuuterin hankintaa, ja tilasin sävyistä jo näytteitäkin. En ole kuitenkaan ihan varma mitä mieltä olin lopputuloksesta, mutta se voi toisaalta johtua siitäkin että kabukin sijaan käytin tavallista irtopuuterisivellintä. Samanlaisia fiiliksiä ihon "alastomuudesta" koin itsekin. Flow'n mineraalimeikistä olisi kiva lukea sinun arvostelusi 🙂

  Vastaa
  • Itseasiassa viikonloppuna olisi tarkoitus kokeilla nimenomaan Flown mineraalipohjaa! 🙂

   Tavallinen irtopuuterisivellin tekee tosiaan kevyemmän jäljen. Mitä tiheämpi sivellin sitä peittävämpää jälkeä sillä voi tehdä ja löysemmällä puolestaan tulee se kuulain. 🙂

   Vastaa
 10. Mun meikkipohjarakkaus on Idun Mineralsin mineraalipohja. Niin täydellisen luonnollinen mutta silti niin täydellinen 😀 Ah!

  Vastaa
 11. Lily Lolot on ihan mun lemppareita, käytän niitä jo vaikka kuinka monetta vuotta! 🙂 oma iho tykkää kauheasti tästä, ja itse ainakin levitän mineraalipohjan nopeammin kasvoille kuin nestemäisen – tottumiskysymys!

  Vastaa
 12. Lily Lolon mineraalimeikkipohja on pysynyt meikäläisen vakkarina jo vuosia, mutta en koskaan levitä sitä kabukilla vaan Shiseidon meikkivoidesiveltimellä, siis juuri sillä hieman viistosti leikatulla tasapäisellä siveltimellä. Sillä saa pakattua ja töpöteltyä pohjaa kerralla iholle tarpeeksi, eikä tarvitse pyöritellä ikuisuuksia, niin kuin kabukin kanssa. Rasvoittuvalle ja peittoa kaipaavalle naamalle olen näin saanut todella nopean meikkipohjan aikaiseksi. 🙂

  Vastaa
  • Mä en muutenkaan ihan tajua tuota mineraalipohjien hidasta ohuiden kerrosten pyörittelyä. Lily Lolon pitkäaikaisena käyttäjänä olen toki tehnyt juuri niin – sekä usein kiireessä myös toisella tapaa eli niin että lataan samalla kerralla vaan paljon tavaraa naamaan 😀 En huomaa lopputuloksessa oikein mitään eroa. Minusta mineraalipohja on todella vaivaton ja luonnollinen riippumatta siitä miten sen levittää. Tai toki tarvitaan hyvä kabuki tai muu pehmeä ja erittäin tiheä ja jämäkkä sivellin.Tärkeintä on minusta se, että löytää juuri oikean sävyn. Minusta Virve sullakin voisi toimia paremmin aavistuksen tummempi pohja. Lily Lolon pohjat lähtevät melkein paperinvalkoisesta 🙂

   Vastaa
  • Joo, näin kesän jälkeen tuo sävy jää tosiaan hieman vaaleaksi, mutta parin kuukauden päästä on varmasti jo täysin passeli talven tehdessä minusta kalpean. 🙂

   Vastaa
 13. Minulla oli vaikeuksia levittää mineraaleja sopiva määrä, kun läheltä katsoessa tosiaan just näyttää siltä kuin ei olisi mitään ja sitten tulee lisättyä ja lisättyä kunnes huomaa, että meikkiä on aivan liikaa -> pesulle ja aloitus alusta. Joskus meikkasin parikin kertaa ennen kuin olin tyytyväinen. Meowin pohjasta tosin tykkäsin enemmän kuin Lolosta, mutta vain niinä päivinä kun ei ollut finnejä.

  Vastaa
 14. Heippa! Käytän varjostukseen anastasia beverlyhillsin voidemaista countor kittiä. Millä toi kannattaisi sun mielestä kiinnittää? Mitä mieltä olet esimeriks siitä et sen kiinnittäs anastasian puuterimaisella countour kitillä? Tuleeko lopputuloksesta liian raskas tai onko toi edes mistään kotoisin/ järkevää?

  Vastaa
  • Itse kiinnittäisin läpikuultavalla irtopuuterilla, sillä kun puuterimaisia tuotteita laittaa voidemaisten päälle saattavat sävyt tulla esiin liiankin voimakkaina, eli puuterimaisen contour kitin kanssa voisi tosiaan mennä liian raskaaksi ja voimakkaaksi ja kauaksi luonnollisesta. 🙂

   Vastaa
 15. Jane Iredalen meikkipohjapuriste käytössä enkä vaihda, ihanan helppo laittaa ja pysyvä.Sivellin oli hintava, siis Iredalen oma niin ei vaihtaminen johonkin toiseen tule enää kysymykseenkään 🙂

  Vastaa
 16. Onpa kiva lukea juuri nyt näitä mineraalimeikkipostauksia, kun itse juuri hankin matkakokoisen BareMineralsin original -pohjan sävyssä Light. Ostin testiin tämän näppärän kokoisen purkin, koska olen atoopikko, enkä oikein ollut varma tuotteen sopivuudesta kuivalle iholleni. Mulla melkeen meikkivoide kun meikkivoide kerääntyy kuiviin kohtiin (nenänpielukset) ja oikeen korostaa kuivuutta (vaikka periaatteessahan nestemäisiä suositelllaan kuivalle iholle…). HAH, kunhan laittaa kunnolla kosteutusta alle, niin en kyllä ole huomannut että olisi liian kuiva ainakaan näin käytön alussa. Katsotaan sitten talvella uudestaan, toki silloin olen ajatellut ottaa käyttöön vielä seerumin lisäkosteutta tuomaan. Mä rakastan juuri tuota kabukilla levittämistä, ihanan pehmoinen ja hellivä :). Testaus jatkukoon!

  Vastaa
 17. Mulla on ollut Lolon pohja kesästä asti ja muuhun en enää vaihtaisi. Meikkivoide jättää naamaan epätasaisia kuivia kohtia ja rasva alkaa puskea läpi. Mattapinnan jättävät voiteet eivät käy kun niillä efekti on vielä kuivempi. Kokeilin aiemmin Idunin pohjaa mutta makuuni se on ihan liian hohtava. Lolon pohja on juuri passeli eikä lähde kiiltämään.

  Vastaa
 18. Käytän Lily Lolon China Dollia ja viimeistelynä Flawless Silk tai Flawless Mattea. Kun tarvitsen enemmän peittoa käytän Bareminerals pohjaa sävyssä Fair. Siihen viimeistelynä Bareminerals Mineral veil tai Lily Loloa.
  Lisäksi käytän Lily Lolon mineraaliaurinkopuuteria sävyssä Waikiki ja mineraaliposkipunaa sävyssä Candy Girl.
  Olen tehnyt näin 8 kk ja siinä ajassa on kasvojeni iho parantunut lähes kokonaan!
  -Tingeling-

  Vastaa
 19. Olen käyttänyt LilyLolon mineraalimeikkipohjaa jo vuosia ja teen myös joskus niin että laitan kerralla enemmän kabukiin. Jos haluan oikein pitkään säilyvän meikin niin laitan päälle vielä viimeistelypuuteria. Epätasaisuuksia ja näppyjä peitän Mineral Concealerilla ennen mineraalimeikkipohjan sutimista. Käytit Baby Bukia, itselläni käytössä on täyskokoinen kabuki ja uskon että sillä saa myös nopeammin tulosta aikaiseksi kuin pienemmällä babyllä. 🙂

  Olen aivan rakastunut LilyLolon jauhemaisiin luomiväreihin ja käytän Mudpie ja Black Sand -sävyjä myös kulmissa ja tummia värejä myös silmänrajauksessa. Dramaattiseen bilemeikkiin syvänmusta Witchypoo on loistava. Pigmenttiä noissa on reilusti, joten tuotteet ovat todella riittoisia. Witchypoolla saa sotkettua kyllä koko kylppärin jos ei ole varovainen. 😀

  Nyt testissä on Eye Primer-duo peittämään tummia silmänalusia ja tasaamaan luomen väriä luomiväriä varten. Olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Tuote on sopivan "kermainen" (kuten sitä LL:n sivuilla kuvataan) kuivalle silmänympärysiholleni ja sävyt vaalealle iholle sopivia.

  Vastaa
 20. Lily Lolon mineraalimeikkipohjista on tullut mun meikin koko kulmakivi. Sävystä Barley Buff tilasin juuri kolmannen purkin ja tuo sävy on aivan täydellinen iholleni niin talvella kuin kesälläkin, kun en juuri rusketu. Kerrankin meikkisarja jossa on ruhtinaallisesti vaaleita sävyjä ja josta en joudu valitsemaan sitä vaaleinta sävyä (ja silti joudu huomaamaan että se on liian tumma…) Itse koen mineraalimeikin levittämisen tosi vaivattomaksi ja nopeaksi tuolla Lily Lolon superpehmeällä isolla kabukilla, joka tuntuu ihan taivaalliselta iholla. Minusta on vähän hassua, miten erilaiset tuntemukset voi ihmisille tulla samasta tuotteesta. En tiedä olenko itse sitten niin tottunut mineraalimeikkipohjaan, että ”alastomuus” ei todellakaan ole ensimmäinen adjektiivi joka siitä tulisi itselleni mieleen 😀 Päinvastoin, mielestäni ainakin näillä Lily Loloilla voi saada hyvinkin (minun mittakaavallani) hyvinkin paksun oloisen vaikutelman aikaiseksi jos niin tahtoo.

  Käytän tuon mineraalimeikkipohjan päällä aina Lily Lolon viimeistelypuuteria sävyssä Flawless Silk, joka on toinen tuote josta en ikinä luopuisi. Tästä tilasin myös juuri kolmannen purkin. Paitsi viimeistelypuuterina, käytän sitä myös pohjustamaan luomet ja paksusti kerrostamalla myös luomivärin tavoin, joka tuo ihanasti valoa luomille ja silmänurkkiin. Ilman luomien pohjustusta viimeistelypuuterilla rajaukset ja luomivärit tahtovat päivän mittaan valua minulla luomivakoon ja poskille, mutta tuo viimeistelypuuteri pitää ne napakasti paikallaan ja meikki pysyy tosi siistinä koko päivän. Olen joskus koittanut käyttää jotakin luomien pohjustukseen tarkoitettua voidettakin, mutta olen ollut niin tyytyväinen tähän Lily Lolon viimeistelypuuteriin että en ole enää aikoihin haikaillut sellaisten perään ja ainakin tuon kokeilemani pohjustusvoiteen tämä viimeistelypuuteri hakkasi mennen tullen.

  Uutena minulla on kokeilussa keltasävyinen Peepo corrector tummia silmänalusia varten. Aika näyttää tuleeko tästäkin vakkarilemppari, ainakin näppylöiden peittämiseen tarkoitettu vihreäsävyinen Blush Away corrector on hyvä apu kun naamassa on pahin räjähtelykausi meneillään..

  Summa summarum, täällä on yksi täysin Lily Lolon nimeen vannova, jonka ei tee enää edes mieli kokeilla muita (mineraali)meikkipohjia 🙂 Yllämainittujen tuotteiden lisäksi kotoa tietenkin löytyy samasta sarjasta myös poskipunat, hohtopuuteri ja luomivärejä.

  Vastaa

Jätä kommentti