Tätä ostetaan nyt: The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

*Sis. mainoslinkin

Rakastan kytätä (mikä tahansa muu sana on liian lievä ilmaisu tälle), millaisia tuotteita meillä töissä menee erityisen paljon kaupaksi. Hyvin suuri osa niistä on helposti ennustettavia juttuja, mutta aina välillä esiin nousee tuotteita, joiden myynti yllättää minut täysin.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Yksi tällainen valtava yllättäjä on ollut The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -hoitotiiviste, joka tuntuu suorastaan lentävän verkkokaupan hyllyltä ja kahmivan aivan hulluna kehuja. Itseasiassa se keikkuu jatkuvasti Suomen myydyimpien tuotteiden joukossa!

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -hoitotiiviste on tehty hoitamaan tukkeutuvaa ja epäpuhdasta ihoa. Sen öljytön, alkoholiton ja silikoniton koostumus hyöyntää tuotteen nimen mukaisesti kahta tehoainetta eli niasiiniamidia ja sinkkiä.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Mitä niasiiniamidi tekee iholle?

B3-vitamiini eli niasiiniamidi on suosittu ihoa kirkastava ainesosa, jota käytetään todella paljon korealaisessa kosmetiikassa.

Korealaisen kauneusihanteen mukainen iho on heleä, kirkas ja tasaisen sävyinen, minkä vuoksi lähes jokaiseen tuotteeseen lisätään niasiiniamidia. Ainesosa auttaa häivyttämään iholta pigmenttiläiskiä ja hyperpigmentaatiota tasapainottamalla liiallista pigmentin tuotantoa.

Niasiiniamidi myös stimuloi kollageenintuotantoa, mikä voi ehkäistä ihon veltostumista. Tämän ansiosta se voi auttaa häivyttämään ryppyjä ja juonteita kuten esimerkiksi C-vitamiini tai retinolikin, mutta  niasiiniamidi tekee sen hellävaraisemmin ja ihoa ärsyttämättä.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Millaiselle iholle niasiiniamidi sopii?

Niasiiniamidi on myös täydellinen ainesosa epäpuhtaan ihon hoidossa, sillä se auttaa ehkäisemään tulehduksia ja rauhoittamaan ihoa. Se auttaa ihoa paranemaan nopeammin sekä häivyttämään epäpuhtauksien jättämiä jälkiä.

Kaikkien näiden ominaisuuksien lisäksi niasiiniamidi myös auttaa vahvistamaan iho luonnollista suojamuuria, minkä ansiosta kosteus säilyy iholla paremmin, jolloin iho tuntuu pehmeämmältä ja iho on vastustuskykyisempi.

Tämän ominaisuutensa vuoksi se on kuulemma erinomainen myös rosacean eli ruusufinnin kanssa kamppailevalla iholla (joskin ihosairauksien kohdalla suosittelen aina keskustelemaan asiantuntijan kanssa ennen oma-aloitteista ihonhoitoa trendikkäillä ainesosilla).

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Niasiiniamidi on siis jo itsessään suoranainen taika-aine lähes jokaiselle iholle ja jokaiseen ongelmaan ja tämä tehotuote sisältää sitä vieläpä varsin korkean pitoisuuden.

Koska tuote kohdistaa tehonsa erityisesti epäpuhtauksiin, on niasiiniamidin pariksi laitettu sinkki, joka sekin tunnetaan ihoa rauhoittavista ja tulehduksia ehkäisevistä ominaisuuksistaan.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Kokemuksia Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -hoitotiivisteestä

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -hoitotiiviste on kirkasta, hieman vettä geelimäisempää ja iholle kevyenä levittyvää. Sen lähes hajuton koostumus imeytyy todella nopeasti ja jättää iholle samettisen, lähes mattaisen pinnan.

Kaikista hienoista ominaisuuksistaan huolimatta sitä ei ole tarkoitettu kätettäväksi iholla yksinään, sillä se ei itsessään tuo iholle kosteutta, vaikka auttaakin ehkäisemään kosteuden haihtumista.

Luinkin jostain jonkun kommentoineen, että tuote kuivattaa ihoa, mutta sitä se ei tee. Se vain yksinkertaisesti jättää iholle hieman mattaisen pinnan eikä tuo iholle kosteutta, joten ilman kosteutusta iho kyllä kuivuu.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Minun täytyy myöntää, että vaikka minulta löytyi tämä taikapullo, en ollut ymmärtänyt sen upeutta täysin ennen kuin huomasin, että sitä ostetaan aivan hulluna ja kaikki kehuvat sitä. Tämän vuoksi minulla ei siis ole omakohtaisia kokemuksia tuotteen pitkäaikaisesta käytöstä.

Lue myös: Kaikki The Ordinary -tuotteista, käytöstä, valitsemisesta ja yhdistelystä

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Minua kuitenkin kiinnostaisi kuulla niitä käyttökokemuksia teiltä, eli jos olette kokeilleet tuotetta, niin jakakaa ihmeessä kokemuksianne! 

*The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -hoitotiiviste löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Onko teillä kokemuksia The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -tuotteesta?

20 kommenttia artikkeliin ”Tätä ostetaan nyt: The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%”

 1. Olen nyt käyttänyt melkein kokonaan yhden putelin. Tuote tuntuu hyvältä iholla, mutta en ole huomannut mitään vaikutusta.

 2. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuotteelta, olen huomannut niasiiniamidia olevan monessa korealaisessa tuotteessa, erityisesti kuitenkin kasvovoiteissa 🙂 miten tämä sopii käytettäväksi BHA-tuotteiden kanssa? Käytän noin joka toinen päivä Cosrx BHA Black head power liquidia, kannattaisiko näitä käyttää vuoropäivin? Ja mihin väliin ihonhoitorutiinia tämä kuuluisi? Kasvoveden ja essencen jälkeen?

 3. Olen käyttänyt tätä pullollisen akneen taipuvaisella ihollani – riemastuttavan halpa tuote ja kuvittelin sinkin tekevän ihmeitä – mutta en huomannut mitään vaikutusta.

 4. Otin yhtä aikaa käyttöön tämän ja Mario Badescun drying lotionin. Noin kaksi ensimmäistä viikkoa valmiiksi epäpuhauksiin taipuvainen ihoni puski finniä aivan järkyttävää tahtia ja tämä Ordinaryn tuote sai aikaan kirvelyä poskilla, joissa finnejä oli eniten. Olin jo lopettamassa tämän The Ordinaryn tuotteen käytön kokonaan, mutta onneksi kuitenkin maltoin mieleni ja tilanne rauhoittui, eli kyseessä oli varmaan vain puhdistusreaktio. Nyt kun tämä kombo on ollut käytössä noin kuukauden päivät, finnejä tulee kyllä edelleen, mutta ne ovat paljon pienempiä ja myös paranevat nopeammin, eikä niistä jää yhtä näkyviä jälkiä iholle.

 5. Ostin joskus tätä yhden putelin ja se oli jäänyt käyttämättä loppuun. Otin sen loppukesästä käyttöön ja ihan harmitti kun se loppui. Ihoni oli putelin loputtua ihan mielettömän hyvässä kunnossa. Usein loppukesästä iho on täynnä epäpuhtauksia ja finnejä. Nyt se oli niin hyvässä kunnossa että en kaivannut edes meikkivoidetta. Ei ollut finnejä eikä mitään epäpuhtauksia. Sain nyt vasta tilattua uuden putelin. Josko tämä taas veisi nuo leuan finnit mennessään. Pitää vaan muistaa myös kosteuttaa ihoa kun kosteutushelpotusta tämä ei tosiaan tuo.

 6. Olen käyttänyt myös kokonaisen pullon akneiholleni. En huomannut mitään vaikutusta :/

 7. Tämä nyt alkoi toki heti kiinnostamaan ja olisinkin heti tilannut jos Haxleytä olisi saanut niin olisin tilannut molemmat mutta ajetelin odottaa, että saan samaan tilaukseen. Toivottavasti tämä ei sitten vastavuoroin ole loppu.:D
  Sitä lähdin kysymään, että jos käyttää retinolia (saman merkin) niin voiko tätä käyttää samaan aikaan? Ihan samana päivänä (jos niin ennen vai jälkeen retinolin) vai vaikka välipäivänä?
  Jostain syystä ihoni puskee nyt tosi paljon finnejä sellaisille alueille missä niitä ei enää teinivuosien ole juurikaan ollut. Retinolia olen kuitenkin käyttänyt lähes kaksi kk, joten en usko, että olisi kyse puhdistumisesta enää.
  Kumpi näistä olisi sellainen, joka on parempi epäpuhtauksien välttämisessä vai tukisiko toisiaan? Minulla on myös hormonipaukamien aiheuttamia arpia (vai kutsutaanko sitten pigmenttiläiskäksi kun jäänyt näkymään näpyn jäljiltä) joiden vaalennus/haaleneminen olisi oikein toivottavaa.

 8. En ole huomannut oikein mitään eroa.. aine lähtee helposti kuoriutumaan iholla ja en pysty nukkumaan se naamalla, koska se jotenkin kummasti leviää silmiin.. Suuremman hyödyn olen saanut Ordinaryn AHA+BHA haposta rasvaiselle näppyläiholle.

 9. Osaatko auttaa..? Olen yrittänyt kaivaa netistä ohjetta mutta ei tunnu edes englanniksi löytyvän, että laitettaisiinko tätä ennen vai jälkeen retinolin? Kuulemma on jopa hyvä käyttää yhdessä, retinolin ”ärsytys” voi taittua sillä. Tosin olen kestänyt retinolia ihan hyvin. Jossain sanotaan, että kirkkaat seerumit ensin eli tällöin niacinamide menisi ensin mutta sitten taas jossain oli, että retinolin ärsytys sitten tosiaan helpottaisi kun niacinamide laittaa sen jälkeen. En halua, että menee pieleen ja vaikutuksille tapahtuu jotain.

  • En itseasiassa ollutkaan ennen kuullut suosistuksesta käyttää näitä yhtäaikaa enkä nyt äkkiseltään ainakaan löytänyt tähän absoluuttista vastausta. Olen itse ajatellut retinolin iltatuotteena ja niasiiniamidin sen kaverina aamutuotteena. En siis taida osata tarjota tähän vastausta tähän hätään. :/

 10. Heippa! Oon sun ansiosta innostunut ihonhoidosta ihan uudella tavalla, kiitos Virve oot huippu! Oon nyt ottanu tän niacinamiden käyttöön hyaluronihapon kanssa, kumman laittaisit ensin? Ehkä hyaluronihappo toisena vai miten 🙂

 11. Olen käyttänyt tuotetta nyt muutamia viikkoja ja minulla ainakin tuote kuivattaa ihoa, kuten isotretioiini nuorempana. Ei yhtä voimakkaasti, mutta saa olla laittamassa kosteusvoidetta viidesti päivässä ja silti iho ”hilseilee” kuivuudesta. Katsotaan tasoittuuko.

 12. Tosi tahmaista ja klimppiintyy pulloon. En ole muutenkaan pitänyt mistään kyseisen sarjan tuotteista. Tahmaisia tai kirveleviä.

 13. Hei

  Voiko tätä käyttä pixi glow tonicin kanssa yhtäaikaa? Ei tietystikään varmaan samalla kerralla, mutta vuoropäivin vaikka?

 14. 47 v. Rasvoittuva punakkuuteen taipuva iho. Työpäivän jälkeen rasva jo tirisee otsalla ja otsa on möykkyinen ja pikkuisia kutiavia paukamia täynnä. 2 viikon käytön jälkeen otsa on sileä ja ylenpalttinen rasvoittuminen poissa. Ihohuokosetkin pienentyneet merkittävästi. Vinkki tuli perheen teiniltä!

 15. Minä keski-ikäisenä ajattelen kokeilla tätä isoihin ihohuokosiin nenässä/poskissa. Eipä ole kallista ja olisihan se siistiä, jos tuo ”kutistaisi” huokosia.
  Tykkään jo hajuttomuudesta ja muutenkin mukava levittää. Sen sitten näkee, ostanko toiste 🙂
  Paljon näitä hittiaineita hehkutetaan mutta vaikuttaahan ihon kuntoon paljon myös syöminen, se liikkuuko, muut elääntavat kuten stressi. Ja iho ikääntyy lopulta myös väistämättä. Iätön iho kuulostaa vähän liian hyvältä ollakseen totta 😉

  • Täysin totta, mitä sanoit tuosta, kuinka kaikki vaikuttaa ihoon. Tämän postauksen kirjoittamisen aikaan vuonna 2018 lähestyin itse ihonhoitoa yleensä vain kosmetiikan kautta, mutta nykyään ajattelen, että kosmetiikka on vain pieni osa ihonhoitoa ja kokonaisuus lähtee elämäntavoista.

   Ikääntyminen on kunnia, jota kaikki eivät harmi kyllä saa elämässään, joten itse ainakin kannan sen merkkejä ylpeänä. Samalla koen, että ihonhoito on ihanan nautinnollinen hetki ja akkujen latausta keskellä arkea.<3

Kommentointi on suljettu.