Kesävinkki: suojakertoimellinen luomiväri

*Sis. mainoslinkin

Olin jo viime syksynä eleven-töiden kautta bareMinerals-merkin koulutuksessa, josta sain lahjaksi muutamia bareMinerals-tuotteita. Yksi saamani tuote oli aivan erityisen kiinnostava ja hämmennyin suorastaan kun tajusin vähän aikaa sitten blogia varten ottamiani kuvia koneella katsoessani, etten ollut muistanut tehdä tuotteesta teille postausta enkä ollut ottanut sitä mukaani Thaimaahan.

 bareMinerals 5-in-1 bb advanced performance cream eyeshadow spf 15 kokemuksia Ostolakossa suojakertoimellinen luomiväri

Tämä jännittävä tuote on nimittäin bareMineralsin BB-luomiväri. Kaikessa komeudessaan nimellä bareMinerals 5in1 BB Advanced Performance Cream Eyeshadow SPF 15 kulkeva voidemainen luomiväri on monella tapaa aivan huikea, mutta erityisesti yhden jutun vuoksi: siinä on SPF 15.

Silmäluomien iho on ohut ja herkkä. Aurinkovoidetta niille on ikävää levittää, sillä se saattaa saada silmät vuotamaan ja kirvelemään. Kirkkaimpina kesäpäivinä sitä tulee suojanneeksi polttavalta UV-säteilyltä aurinkolaseilla, mutta nekin saattavat joskus unohtua, joten pieni luomiväristä saatu lisäsuoja tuskin on pahasta kellekään. Luomivärin suojaavana aineena on fysikaalisen suojan tuova titaanidioksidi, joka antaa kattavan suojan polttavaa UVB-säteilyä vastaan, mutta ei tosin kykene tarjoamaan yhtä kattavaa suojaa UVA-säteilyltä kuin sinkkioksidi.

bareMinerals 5-in-1 bb advanced performance cream eyeshadow spf 15 kokemuksia Ostolakossa suojakertoimellinen luomiväri

Luomivärin juttu ei kuitenkaan ole vain sen aurinkosuojassa, sillä nimensä mukaisesti kyseessä on 5-in-1-tuote (mistä arvelen BB-viittauksen sen nimessä johtuvan). Sitä voi käyttää yksinään ihan tavallisena pitkäkestoisena luomivärinä, joka pysyy 12 tuntia, mutta se toimii myös aivan loistavana luomivärinpohjustajana. Minulla on aina ongelmia saada silmämeikki kestämään ja se tarvitsee hyvän pohjustajan tai muuten se on luomivaossa alle minuutissa. Tämä tuote on kuitenkin pitänyt silmämeikin paikoillaan hyvin mallikkaasti.

 bareMinerals 5-in-1 bb advanced performance cream eyeshadow spf 15 kokemuksia Ostolakossa suojakertoimellinen luomiväri

Tuotteessa on runsaspigmenttinen koostumus, joka levittyy iholle pehmeänä. Tuotteen tiedoissa kerrotaan sen olevan ”kirkastava”, mutta en nyt ole ihan varma, mitä tällä lupauksella tarkalleenottaen haetaan. Runsaspigmenttisenä tuotteena sen sävyt kuitenkin toki näkyvät luomella hyvin kirkkaana. Ehkä kirkastavalla efektillä viitataan siihen, että jos käyttöön valitsee omalle iholle tarpeeksi vaalean sävyn, kirkastuu katse?

Tuotteen pehmeä, luomelle vaivatta levittyvä koostumus auttaa myös silottamaan ihon pieniä juonteita ja tekemään silmäluomelle siten tasaisen pohjan, jolle myös ne luomivärit levittyvät ja kiinnittyvät hyvin. Suosittelisinkin tätä oikeastaan kaikille hyvänä luomivärinpohjustajana, joka sopii käytettäväksi myös yksinään silmäluomen sävyä tasoittamassa ja jopa tuomassa suojaa auringolta.

bareMinerals 5-in-1 bb advanced performance cream eyeshadow spf 15 kokemuksia Ostolakossa suojakertoimellinen luomiväri

Syy, miksi varmasti olen unohtanut käyttää omaa tuotettani on ollut varmasti se, että sain sen sävyssä, joka ei olisi ollut ykkösvalintani. Sävy Rich Camel näyttää ylläolevassa kuvassa aika neutraalilta, mutta ei pigmenttisyytensä vuoksi ole minulle missään tapauksessa mikään nudesävy. Käytin tätä luomivärien alla, sillä tämä teki silmämeikille tosiaan aivan loistavasti sävyvirheitä ja ihon pintaa tasoittavan pohjan, mutta yksinään käytettynä olisi näyttänyt minulla vain hassulta.

Sävy Barely Nude olisi varmasti sekin minulle vielä ihan vähän liian tumma yksinään käytettäväksi, mutta hieman vaaleanpunertavaa Soft Shell -sävyä ja neutraalimpaa Soft Linen -sävyä olen kyllä molempia himoinnut.

bareMinerals 5-in-1 bb advanced performance cream eyeshadow spf 15 kokemuksia Ostolakossa suojakertoimellinen luomiväri

Jos kokoaisin mahdollisimman monipuolisia tuotteita sisältävää minimalistista meikkipussia, löytyisi tämä tuote sieltä aivan ehdottomasti.

bareMinerals 5in1 BB Advanced Performance Cream Eyeshadow SPF 15 -luomiväriä myy mm. *Eleven.fi ja tuote löytyy myynnistä täältä.

bareMinerals 5-in-1 bb advanced performance cream eyeshadow spf 15 kokemuksia Ostolakossa suojakertoimellinen luomiväri

Onko teillä vinkata hyvistä monitoimituotteista?

PS. Jos kaipaatte suojakertoimellista silmänympärysvoidetta, niin kurkatkaa Origins A Perfect World™ SPF 20 Age-Defense Eye Cream -silmänympärysvoide. Silmänympärysvoiteen 100% mineraalipohjainen suoja muodostuu titaanidioksidin ja sinkkioksidin kattavasta yhdistelmästä. Myös Clinique Superdefense Age Defense Eye Cream SPF 20 -silmänympärysvoiteessa on fysikaalinen aurinkosuoja.


Lue myös:

10 faktaa auringolta suojautumisesta

SPF aurinkovoiteessa vai päivävoiteessa?

Täydellisen kevyt SPF 50 -aurinkovoide kasvoille

Loistava keksintö: suojakertoimellinen vartalovoide

15 kasvoille täydellisesti sopivaa aurinkovoidetta

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

 

 

 

3 kommenttia artikkeliin ”Kesävinkki: suojakertoimellinen luomiväri”

 1. Lieracin ihanassa, kynämäisessä silmänympärystuotteessa on myös suojakerroin ja vieläpä korkea. Virallinen nimi on
  Lierac Sunissime Eye Care anti-aging SK50+. Tuote on ihana, mutta about 30€ hinta voi hieman aiheuttaa hikkaa.

 2. Hei,

  Tämä suosikkituotteeni on lopetettu! Olisiko sinulla vinkata korvaajaa? Olen epätoivoisesti yrittänyt etsiä vastaavaa, mutta tuloksetta…

  • Voi harmi. :/ Yritin itsekin etsiä ja kysellä parhaista lähteistäni, mutta toista vastaavaa tuotetta ei näköjään ole saatavilla (paitsi Supergoop-merkin luomiväri, jonka varmaan itsekin Googlesta löysit, mutta jota ei taideta tuoda EU:n markkinoille vielä ainakaan).

   Ehkä joku suojakertoimellinen peiteaine voisi toimia samassa tehtävässä, jos koostumus on tarpeeksi hyvin paikoillaan pysyvä ja haussa on vain vaalea sävy? Minulla ei tosin ole vinkata tähän mitään tuotetta, sillä en ole hetkeen kokeillut uusia peiteaineita ja oma ongelmani ovat todella nopeasti rasvoittuvat luomet, joilla mikään peiteaine ei yleensä kyllä pysy paikoillaan. :/

Kommentointi on suljettu.