Ultimaattinen opas The Ordinary -tuotteisiin ja niiden valintaan

*Sis. mainoslinkkejä

Suomi tuntuu olevan yleisesti aivan valtavan The Ordinary -vimman pauloissa, mutta moni on edelleen epävarma, mitä The Ordinary -tuotteita kannattaisi hankkia ja säännöllisesti pyyntöjä vinkeistä oikeiden tuotteiden valintaan.

Aiheesta voi kirjoitta useita postauksia eri iho-ongelmiin ja eri ihotyyppien tarpeisiin keskittyen. Aloitan homman kuitenkin ihan vain yleisesti siitä, että jos merkin tuotteiden testailu houkuttaa, mutta ei ole yhtään varma, minkä tuotteen nappaisi, voi tämän postauksen kautta lähteä liikkeelle.

Postauksesta ei löydy ihan jokaista The Ordinary -tuotetta, mutta näiden tuotteiden avulla kokonaisuuteen on jo helppoa syventyä.

Monien tuotteiden kohdalla saattaa miettiä, että mitä eroa näillä nyt oikeastaan edes on keskenään ja mistä tietää, kumpi kannattaa valita, mutta hommasta ei kannata tehdä turhan monimutkaista.

Toisille sopii toinen koostumus, toisille taas toinen ja homma selviää parhaiten kokeilemalla.

Lue myös: Opas The Ordinaryn ihonpuhdistustuotteisiin

Ostolakossa aktiiviaineiden yhdistäminen toisiinsa

Näin valitset oikeat The Ordinary -tuotteet

Yleinen ohjeeni The Ordinary -tuotteiden käytön aloittaville on, että määritä, mihin tarpeeseen haluat hoitotuotteen ja aloitan tuotteiden valinta siitä.

Älä yritä kerralla kahmia käyttöön vähän kaikkea, sillä todennäköisesti iho ei tarvitse ihan kaikkea.

Valitse käyttöön korkeintaan kaksi tuotetta ja käytä niitä iholla vuorotellen eri aikaan, eli esimerkiksi toista illalla ja toista aamulla kosteusvoiteen alla. Näin hommassa ei voi mennä pieleen.

Jos hommaa haluaa laajentaa, voi iholla käyttää useampiakin tuotteita, mutta en suosittele kahmimaan niitä käyttöön valtavaa määrää ihan vain siitä ilosta, että ne ovat halpoja ja niillä on hyvä maine.

Kahdella tuotteella on hyvä aloittaa ja sen jälkeen on hyvä tutkia, mitä niiden rinnalle voisi vielä tarvittaessa ottaa, jos iho vielä oikeasti kaipaa jotain muuta.

Tehokkaat aktiiviaineet eivät myöskään säily avatuissa pulloissa loputtomiin, eli tuotteita on siksikin hyvä pitää kerralla käytössä vain muutama ja kokeilla uusia vasta vanhojen loputtua.

Blogistani löytyy myös muutama postaus, joihin olen koonnut parhaat The Ordinary -tuotteet erilaisten ihotyyppien hoitoon:

Parhaat The Ordinary -tuotteet kuivalle iholle

Parhaat The Ordinary -tuotteet epäpuhtaalle iholle

Ihoa kosteuttavat tuotteet

The Ordinaryn valikoimasta löytyy muutamia tuotteita, jotka tuovat iholle ihan tehokasta kosteutusta tai vaihtoehtoisesti auttavat ehkäisemään, ettei kuivuuteen taipuvaiselta iholta haihdu kosteutta.

Kosteuttavista tuotteista hyötyy jokainen ihotyyppi, eli nämä tuotteet ovat sellainen hyvä perusta aloittaa The Ordinary -tuotteiden käyttö.

Kosteuttavia tuotteita löytyy sekä vesipohjaisina että öljypohjaisina ja tärkeintä on muistaa, että vesipohjaiset tuotteet tulee levittää iholle ensin ja öljypohjaiset vasta viimeisenä – tavallisesti jopa kosteusvoiteen jälkeen ellei käytössä sitten ole todella paksu rasva. Kevyempien tuotteiden on nimittäin haastavaa ellei jopa mahdotonta päästä imeytymään öljyjen läpi iholle.

Kasvoöljyjen käytöstä ihonhoidossa voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Tämä seerumi on yksi The Ordinaryn suosituimpia tuotteita, sillä se sopii oikeastaan jokaiselle. Se kosteuttaa ihoa tehokkaasti, sillä se sisältää hyaluronihappoa, joka sitoo itseensä moninkertaisesti painonsa verran kosteutta.

Keskitäyteläisessä seerumissa on käytetty hyaluronihappoa kolmessa koossa, jotka imeytyvät ihon pinnan eri kerroksiin ja tuovat niille pitkävaikutteista kosteutta.

Tätä vesipohjaista seerumia voi hyvin käyttää aamuin illoin oikeastaan minkä tahansa muun tuotteen kanssa. Hyaluronihaposta ja tästä seerumista voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary Marine Hyaluronics

The Ordinary Marine Hyaluronics

Tämä seerumi on myös tehokosteuttava, mutta tehty niille, jotka eivät pidä hyaluronihapposeerumin puolitäyteläisestä koostumuksesta.

Tässä seerumissa on vesimäisen kevyt koostumus, joka sisältää meriperäisiä kosteuttavia ainesosia. Ne sitovat iholle kosteutta hyaluronihapon avulla, mutta niiden ansiosta tuote tuntuu hyvin kevyeltä.

Tämäkin vesipohjainen seerumi sopii aamuin illoin mille tahansa ihotyypille, mutta on minusta paras nimenomaan seka- ja rasvoittuvalle iholle, joka kaipaa kosteutta, mutta ei halua iholleen yhtään klähmäistä tunnetta. Tuotteesta löytyy blogipostaus täältä.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täältä.

The Ordinary ”B” Oil

Tämä antioksidanttinen kasvoöljy on periaatteessa kaikille ihotyypeille sopiva tuote, mutta sopii aivan erityisesti normaalista kuivalle iholle.

Kasvoöljy yhdistää useita erilaisia öljyjä, jotka auttavat hoitamaan ihoa, tukemaan sen hyvinvointia ja pitämään ihon kosteutettuna. Käytännössä tämä on siis oikea supecocktail, joka ravitsee ihoa todella tehokkaasti.

Tätä voi käyttää yksinään tai kosteusvoiteen kanssa, mutta koska kasvoöljy itsessään ei kosteuta ihoa, vaan auttaa vain lukitsemaan iholle kosteutta, käyttäisin tämän alla jompaa kumpaa edellä olleista kosteuttavista seerumeista tai ainakin levittäisin tämän kostealle iholle.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil

Tämä 100% arganöljy on monipuolinen tuote, joka sopii sekä kasvoille että hiuksille.

Arganöljy sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, vitamiineja ja mineraaleja sekä antioksidantteja, jotka auttavat ehkäisemään vapaiden radikaalien aikaansaamia vaurioita kuten esimerkiksi ihon ennenaikaista ikääntymistä.

Arganöljyn sisältämä antioksidanttinen E-vitamiini auttaa lisäksi rauhoittamaan ärtynyttä ihoa ja tasapainottamaan sen kuivuutta.

Ravitsevien ominaisuuksiensa ansiosta arganöljy on erinomainen ainesosa erityisesti kuivalle ja jopa atooppiselle iholle. Se auttaa pehmentämään ihoa sekä lisäämään ihon kimmoisuutta ja heleyttä.

Myös arganöljy sopii loistavasti käytettäväksi yllä olleiden kosteuttavien seerumien päällä erityisesti iltaisin.

Vinkkejäni arganöljyn käyttöön voi katsoa tästä postauksesta.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary 100% Plant Derived Squalane

The Ordinary 100% Plant Derived Squalane

Skvalaani on helppo kasvoöljy, sillä se sopii monille. Sen ihon omia rasvoja jäljittelevä koostumus auttaa pehmentämään ihoa ja lisäämään ihon kimmoisuutta sekä ennen kaikkea ehkäisemään kosteuden haihtumista iholta.

Se eroaa useista kasviperäisistä öljyistä siinä, että ravitsevuudestaan huolimatta se ei ole kovinkaan rasvainen, vaan itseasiassa imeytyy hyvin iholle alhaisen molekyylikokonsa ansiosta.

Se siis jättää iholle luonnollisen ravitun tunteen ilman liiallista klähmäisyyttä. Skvalaani ei myöskään tuki ihoa.

Skvalaania voi käyttää myös hiuksissa pehmentämässä hiuksia ja ehkäisemässä kosteuden haihtumista. Kuulemma se toimii jopa lämpösuojana.

Kuten muutkin öljyt, sopii tämänkin loistavasti noiden kosteuttavien seerumien päälle. Skvalaani sopii ylipäätään hyvin yhdistettäväksi muihin aktiiviaineisiin, sillä se ei liiemmin reagoi niiden kanssa.

Tuotteesta voi lukea lisää tästä postauksesta.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil

Puhdas ruusunmarjaöljy on kaikille ihotyypeille sopiva ihmeaine, joka auttaa tukemaan ihon uudistumista ja pitämään ihon kimmoisana.

Ruusunmarjaöljy sopii loistavasti  samean ja väsyneen tai ikääntyvän ihon sekä pigmenttiläiskistä tai aknearvista kärsivän ihon hoitoon. Se sisältää luonnostaan mm. A-vitamiinia, joka on tehokkain anti-age-vaikutteinen ainesosa.

Tämäkin kasvoöljy sopii loistavasti yllä olleiden kosteuttavien, vesipohjaisten seerumien päälle lukitsemaan alleen niiden tuomaa kosteutta.

Ruusunmarjaöljystä ja sen hyödyistä iholle voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary 100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil

The Ordinary 100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil

Marulaöljy on trendikäs ainesosa, jolla on antioksidanttisia vaikutuksia. Kuten muutkin kasvoöljyt, auttaa se ylläpitämään ihon kosteustasapainoa ja sopii hyvin myös hiuksille.

Tämä öljy onkin erinomainen tuote nimenomaan silloin, kun iholla ei varsinaisesti ole ongelmia ja ihonhoitoon haluaa valita tuotteen, joka auttaa ylläpitämään ihon nuorekkuutta ja hyvinvointia.

Marulaöljy imeytyy iholle hyvin eikä tuki ihohuokosia.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

Ihoa kuorivat tuotteet

The Ordinaryn valikoimasta löytyy useita ihoa kuorivia tuotteita, joista monet tuovat hyvinkin näkyviä muutoksia iholle jopa varsin hellävaraisesti – kunhan niitä ei innostu yhdistelemään keskenään liikaa.

Ihon pinnan kuorinta auttaa kirkastamaan ja heleyttämään ihoa sekä tekemään ihosta pehmeämmän ja sileämmän tuntuisen, mutta liiallinen kuorinta voi puolestaan ärsyttää ihoa.

Yleisin virhe, joka The Ordinary -tuotteiden kanssa tehdään onkin se, että iholla yhdistetään liikaa erilaisia kuorivia tuotteita. Näiden joukosta kannattaa siis valita se oma tuote tarkasti harkiten.

En itse suosittele yhdistämään BHA-happoa AHA-happoihin tai varsinkaan retinoliin vaan käyttämään niitä iholla eri aikaan – jos iho siis edes tarvitsee muita happoja tai retinolia.

AHA- ja BHA-happojen eroista voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution

Salisyylihappo on yleisin ihonhoidossa käytetty BHA-happo. Siinä missä vesiliukoiset AHA-hapot kuorivat ihon pintaa, kykenee BHA-happo imeytymään ihohuokosiin ja kuorimaan niitä sisältä päin. Tämä auttaa ehkäisemään mustapäiden ja muiden epäpuhtauksien muodostumista iholle.

Tätä salisyylihappoa suositellaan käytettäväksi puhtaalla iholla kasvoveden jälkeen ja on hyvä odottaa muutama minuutti ennen kuin iholle levittää muita tuotteita, jotta happo ehtii vaikuttaa iholla eikä neutralisoidu liian nopeasti.

Salisyylihappo sopii nimenomaan epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle, jolla sitä voi käyttää paikallisesti niillä alueilla, joille epäpuhtauksia muodostuu.

Tämä tuote sopii loistavasti käytettäväksi nimenomaan mustapäiden poiston jälkeen. Tuote sopii minusta parhaiten käytettäväksi illalla ja sen päällä voi halutessaan käyttää vielä esimerkiksi kosteuttavaa seerumia.

Tätä tuotetta voi käyttää iholla vaikka joka ilta jos se vain sopii omalle iholle eikä iho ala hilseillä kuivuuttaan.

Tuotteesta voi lukea lisää tästä postauksestani.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2%

The Ordinary Lactic Acid 10% + HA

10% maitohappo on ihoa hellästi kuoriva AHA-happo, joka vesiliukoisena ainesosana jää nimenomaan ihon pinnalle vaikuttamaan.

Maitohappo on kooltaan suurempi kuin ihonhoidossa yleisesti käytetty AHA-happo glykolihappo, mikä tekee siitä myös hellävaraisemman, sillä se ei pääse imeytymään yhtä syvälle ihoon.

Maitohappo sopii hyvin erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle, sillä paitsi että se kuorivalla vaikutuksellaan häivyttää ihon pintajuonteita ja heleyttää ihoa, on sillä myös kosteuttava vaikutus.

Tässä tuotteessa on maitohapon kaverina lisäksi vielä hyaluronihappoa ja ihoa rauhoittavia ainesosia, jotka auttavat ehkäisemään ihon hilseilyä.

Tätä tuotetta suositellaan käytettävän nimenomaan iltaisin ja iho tulee päivällä suojata auringon UV-säteilyltä. Tuotteen käytön voi aloittaa käyttämällä sitä kerran pari viikossa ja käyttökertoja voi sitten lisätä sitä mukaa, kun iho tottuu tuotteeseen.

Muina iltoina iholla voi käyttää kosteuttavia, ravitsevia tai antioksidanttisia tuotteita, jotka sopivat myös päiväkäyttöön. Maitohaposta voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

Tästä tuotteesta löytyy myös aiempi postaukseni täältä.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary Mandelic Acid

The Ordinary Mandelic Acid + HA

Vielä maitohappoakin hellävaraisempi AHA-happo on mantelihappo, joka on kooltaan kaksi kertaa glykolihappoa suurempi eikä siksi imeydy iholle yhtä tehokkaasti.

Tämän vuoksi mantelihappo ärsyttää ihoa glykolihappoa vähemmän, mutta auttaa silti hyvin irrottamaan kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta.

Erityistä mantelihapossa on, että se on myös öljyliukoinen, minkä vuoksi se kykenee vaikuttamaan myös ihohuokosissa BHA-happojen tapaan, mutta joskaan ei ilmeisesti ihan yhtä tehokkaasti.

Sillä on kuitenkin antibakteerisia vaikutuksia, joiden ansiosta se on hyvä tuote epäpuhtaalle iholle. Tätäkin tuotetta kannattaa käyttää vain iltaisin ja se kannattaa esitellä iholla varovasti varmuuden vuoksi.

Tässä seerumissa on mantelihappoa 10%, joka on suurin kannattava pitoisuus, jotta tuote pysyy yhä hellävaraisena.

Jos hapon haluaa vaikuttavan tehokkaammin, kannattaa sitten jo vaihtaa glykolihappoon, joka on AHA-hapoista se tehokkain.

Lisää erilaisista AHA-hapoista ja sen oikean valinnasta omalle iholleen voi lukea tästä aiemmasta postauksestani.

Seerumi sisältää lisäksi hyaluronihappoa, joka auttaa ehkäisemään ihon kuivumista tuotetta käyttäessä.

Tätä tuotetta voi käyttää joka ilta jos iho kestää tai muutamina iltoina viikossa kosteuttavien, ravitsevien ja antioksidanttisten tuotteiden kanssa vuorotellen.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary Alpha Lipoic Acid 5%

The Ordinary Alpha Lipoic Acid 5%

5% lipoiinihappo on tehokas antioksidantti, joka auttaa tukemaan ihon uudistumista, parantamaan ihon pintatekstuuria sekä tasoittamaan ihon sävyä.

Tuotteessa on vedetön koostumus, jotta lipoiini pysyy stabiilina ja se saattaakin siksi tuntua iholla hieman öljyiseltä.

Tämän seerumin tiivistetty koostumus häivyttää iholta ikääntymisen merkkejä, mutta se on niin täpäkkää tavaraa, ettei sitä kannata käyttää iholla päivittäin.

Tätä onkin parasta käyttää kasvoilla vain pari kolme kertaa viikossa ja tuotetta voi myös laimentaa muihin kasvoöljyihin, jotta siitä tulee hellävaraisempaa.

Koska tuotteella on ihoa kuorivia vaikutuksia, ei sen rinnalla kannata missään tapauksessa käyttää muita ihoa kuorivia ainesosia tai korkeintaan BHA-happoa sitä kaipaavilla ihoalueilla silloin, kun iholla ei käytä tätä tuotetta.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Tämä supertuju tuote on niille, joiden iho kestää paljon ja jotka kokevat, että mahdollisimman tuju tuote on aina paras valinta. Se on väriltään punaista, mikä varoittaa jo hieman siitä, ettei kyseessä ole mikä tahansa tuote vaan äärimmäisen tehokas ja väärin käytettynä jopa hieman vaarallinenkin tuote. Kuorintanesteen annetaan vaikuttaa iholla 10 minuuttia ja sitä suositellaan käytettävän korkeintaan kaksi kertaa viikossa, mutta mielellään kyllä jopa harvemmin.

Tuote sisältää huikean 30% pitoisuuden useiden AHA-happojen ja BHA-hapon yhdistelmää, eli se on todellakin ultimaattinen ihon pinnan kuorija. Jos ihonhoitorutiini sisältää tämän tuotteen, en todellakaan suosittele käyttämään muina päivinä muita kuorintoja, vaan lataamaan iholle vain rutkasti kosteutta ja ravitsevia öljyjä. Tuotteesta voi lukea lisää tästä postauksestani.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

Ihoa kirkastavat ja ihon sävyä tasoittavat tuotteet

AHA-hapot ovat loistavia ihon heleyttäjiä, sillä ne kuorivat ihon pinnalta ihoa samentavan kuolleen ihosolukon. Ne eivät kuitenkaan ole ainoita ainesosia, joilla ihon sävyä voidaan heleyttää ja ihosta voidaan saada tasaisemman sävyinen ja kirkkaamman näköinen.

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA

Arbutiini on tunnettu tehoaine pigmenttiläiskien hoidossa. Se auttaa ehkäisemään liiallista pigmentin muodostumista, mutta ei kuori ihoa millään tavalla, joten se on iholle hyvin hellävarainen. Tämä seerumi sisältää korkean pitoisuuden erityisen tehokkaasti vaikuttavaa alfa-arbutiinia, mutta sen lisäksi myös ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa, eli se hellii ihoa monella tapaa. Tämä tuote sopii hyvin käytettäväksi aamuin illoin kosteusvoiteen alla.

Tuotetta käyttäessä on hyvä muistaa, että auringon UV-säteily saa pigmenttimuutokset tummumaan, joten iho tulee suojata päivisin auringolta.

Koska arbutiini auttaa vaikuttamaan syvällä ihossa ehkäisten iholle syntyvien uusien ihosolujen liiallista pigmentin saantia, näkyvät sen vaikutukset hitaasti. Uudet ihosolut kohoavat ihon pinnalle nuorella iholle noin neljässä viikossa, mutta iäkkäämmällä iholla aikaa voi mennä paljon kauemmin. Koska tuotteen vaikutus näkyy nimenomaan näissä uusissa ihosoluissa, täytyy sitä malttaa käyttää pitkään, jotta iho uudistuu ja vaikutuksen näkee.

Koska arbutiinin teho perustuu liiallisen pigmentin muodostumisen ehkäisyyn, voivat pigmettiläiskät myös palata iholle, mikäli tuotteen käytön lopettaa. Pigmenttiläiskiä vaalentavista ihonhoitotuotteista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Tämä tehotuote on tehty nimenomaan helposti tukkeutuvan ja epäpuhtaan ihon hoitoon, eli se kilpailee hieman ylempänä olleen salisyylihapon kanssa. Jos tuotteita haluaa käyttää iholla yhtä aikaa, voi tätä käyttää päivällä ja salisyylihappoa illalla. Näiden päällä voi käyttää halutessaan kosteuttavaa seerumia ja vielä kuorruttaa koko komeuden ruusunmarjaöljyllä, joka auttaa uudistamaan ihoa ja häivyttämään epäpuhtauksien jättämiä arpia.

B3-vitamiini eli niasiiniamidi on suosittu ihoa kirkastava ainesosa, jota käytetään todella paljon korealaisessa kosmetiikassa. Se auttaa häivyttämään iholta pigmenttiläiskiä ja hyperpigmentaatiota tasapainottamalla liiallista pigmentin tuotantoa. Niasiiniamidi myös stimuloi kollageenintuotantoa.

Niasiiniamidi on täydellinen ainesosa epäpuhtaan ihon hoidossa, sillä se auttaa ehkäisemään tulehduksia ja rauhoittamaan ihoa. Se auttaa ihoa paranemaan nopeammin sekä häivyttämään epäpuhtauksien jättämiä jälkiä. Kaikkien näiden ominaisuuksien lisäksi niasiiniamidi myös auttaa vahvistamaan iho luonnollista suojamuuria, minkä ansiosta kosteus säilyy iholla paremmin.

Tässä seerumissa niasiiniamidi on vielä yhdistetty sinkkiin, joka sekin tunnetaan ihoa rauhoittavista ja tulehduksia ehkäisevistä ominaisuuksistaan. Tuotteesta löytyy aiempi postaukseni täältä.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary Caffein Solution 5% + EGCG

The Ordinary Caffein Solution 5% + EGCG

Tämä tuote on The Ordinaryn ainoa silmänympärysten hoitoon kehitetty tuote ja se tuo avun nimenomaan silmänalusien tummuuteen ja turvotukseen. Se auttaa kyllä häivyttämään hieman tavallisia väsymyksen merkkejä, mutta ihan ennen kaikkea se on tehty häivyttämään rakenteellisista syistä johtuvaa tummuutta ja turvotusta.

Silmänympärysseerumi sisältää runsaasti ihoa kosteuttavia ainesosia, joten minusta se on loistava tuote oikeastaan ihan kenelle tahansa tehostamaan silmänympärysihon hoitoa. Yksinään tämä on varsin kevyt tuote, mutta silmänympärysvoiteen alla loistava lisä aamuin illoin. Tuotteesta löytyy aiempi postaukseni täältä.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F

The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F

Tämä C-vitamiiniseerumi on The Ordinaryn arvokkaimpia tuotteita, mutta myös erityisen tehokas. Se sisältää C-vitamiinista johdettua, öljyliukoista Ascorbyl Tetraisopalmitate -aktiiviainetta, jota voidaan käyttää C-vitamiinia korkeampina pitoisuuksina. Ainesosa on yksi stabiileimmista C-vitamiinijohdannaisista.

Antioksidanttisen tuotteen öljypohjainen koostumus kirkastaa ihoa erityisen tehokkaasti, eli se on täydellinen tuote samealle ja väsyneeltä näyttävälle iholle. Tämä tuote sopii loistavasti myös ikääntyvälle iholle. Tuote hyödyntää lisäksi F-vitamiinia eli välttämättömiä rasvahappoja, jotka ravitsevat ihoa auttaen ehkäisemään ihon hilseilyä.

The Ordinarylta löytyy myös paljon muita C-vitamiinituotteita, mutta tämä on helppo tuote käyttää iholla aamuisin tai iltaisin (tai jopa sekä että, jos iho vain sietää). Tästä postauksestani voi lukea lisää kaikista The Ordinaryn C-vitamiinituotteista ja saada vinkkejä itselleen sopivan tuotteen valintaan.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

Antioksidantit

Antioksidantit ovat hieman hankala tuotekategoria, josta moni ei innostu ihan vain siksi, että ne eivät tuo iholle yhtä näkyvää vaikutusta kuin esimerkiksi puhdistavat, tehokosteuttavat tai ryppyjä häivyttävät tuotteet.

Niiden juttu onkin nimittäin auttaa ennaltaehkäisemään ihon ikääntymistä ja auttaa ylläpitämään ihon hyvinvointia, eli niitä käyttäessä pitää vain uskoa, että tekee iholleen hyvää ja ehkäisee ongelmien syntyä, vaikka iholla ei pääsekään tosiatamaan näkyviä muutoksia. Käytännössä ne ovat siis hyviä ainesosia ihan kaikille ja niitä kannattaa sisällyttää ihonhoitorutiiniin.

Antioksidanteista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%

The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%

Tämä supertehokas seerumi yhdistää korkean pitoisuuden kahta tehokkaimpiin antioksidantteihin lukeutuvaa antioksidanttia eli resveratrolia ja ferulihappoa. Ihonhoitotuotteissa käytetään tavallisesti resveratrolia korkeintaan 1% pitoisuutena ja ferulihappoa korkeintaan 0.5% pitoisuutena, mutta tässä tuotteessa niitä molempia on 3%.

Tämä kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille sopiva seerumi sopii käytettäväksi puhtaalla iholla kosteusvoiteen ja kasvoöljyn alla. Jos tämän alla käyttää esimerkiksi vesipohjaista kosteuttavaa seerumia, tulee se levittää tämän alle. Erityistä tässä seerumissa on kuitenkin se, että sitä voi sekoittaa mihin tahansa The Ordinaryn  kasvoöljyyn antioksidanttisen suojan aikaansaamiseksi.

Jos hommaa haluaa tehostaa vielä entisestään, niin niiden yhdistelmään voidaan myös sekoittaa pienen määrä *The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%- tai Vitamin C Suspension 30% in Silicone -tuotetta ultimaattisen antioksidanttiyhdistelmän luomiseksi.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary EUK 134 0.1%

The Ordinary EUK 134 0.1%

Siinä missä edellinen antioksidanttiseerumi sopi loistavasti niille, jotka haluavat käyttää useita tuotteita ja yhdistellä niitä keskenään, sopii tämä tuote parhaiten niille, jotka haluavat mahdollisimman tehokkaan vaikutuksen mahdollisimman helposti.

Seerumi hyödyntää superoksididismutaasia ja katalaasia, jotka muodostavat erityislaatuisen antioksidanttimolekyylin, joka taistelee vapaita radikaaleja vastaan. Ympärivuorokautista suojaa iholle tuovaa, markkinoiden tehokkaimpiin antioksidantteihin lukeutuvaa molekyyliä hyödyntävä antioksidanttinen seerumi sisältää aktiiviainettaan erityisen korkean 0,1% pitoisuuden. Arvokas ja tehokas aktiiviaine formuloidaan tavallisesti tuotteisiin 0,05% pitoisuutena, joten tämä seerumi sisältää sitä kenties markkinoiden korkeimman pitoisuuden.

Tätä seerumia suositellaan käytettäväksi puhtaalla iholle kosteusvoiteen tai kasvoöljyn alla ja jos välttämättä haluaa, voi sen alla käyttää vesipohjaista, ihoa kosteuttavaa seerumia. Sitä voi myös halutessaan sekoittaa kosteusvoiteeseen antioksidanttisen suojan saamiseksi, mutta sitä ei tule käyttää yhdessä happojen tai C-vitamiinia runsaan pitoisuuden sisältävien tuotteiden kanssa, sillä ne voivat tuhota tuotteen aktiiviaineen.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

Anti-age

The Ordinaryn tehokkaasti vaikuttavien tuotteiden joukosta löytyy tietysti runsaasti myös ikääntymisen merkkejä hoitavia tuotteita. Ikääntymisen merkit voivat kuitenkin näkyä iholla eri tavalla, joten merkillä on useampi erilainen tuote, joka kohdistaa tehonsa eri asiaan ja eri tarpeisiin.

The Ordinary Argireline Solution 10%

Argireline Solution 10%

Tämä seerumi auttaa hoitamaan dynaamisia ryppyjä eli ilmejuonteita. Jos siis rypistelet otsaasi paljon tai olet siristellyt silmänurkat kurttuun, tuo tämä tuote se, joka kannattaa laittaa hankintaan. Tätä seerumia onkin kutsuttu jopa pullotetuksi botoxiksi! Seerumia voi käyttää hoidettavilla ihoalueilla joka ilta ja sen päällä voi halutessaan käyttää vielä esimerkiksi jotain ravitsevampaa tuotetta.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary Matrixyl 10% + HA

The Ordinary Matrixyl 10% + HA

Tämä seerumi puolestaan on sitten tarkoitettu staattisille juonteille, eli niille tavallisille iän mukanaan tuomille rypyille, jotka näkyvät rentoutuneilla kasvoilla. Niiden lisäksi sen sisältämä patentoitu peptidiyhdiste auttaa myös hoitamaan dynaamisia juonteita, mutta ei ole ihan yhtä tehokas niiden hoidossa kuin yllä esitetty tuote. Seerumi sisältää lisäksi ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa. Tämä tuote onkin loistava valinta ikääntyvän ihon hoitoon.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion

Tämä tuote on Suomessa The Ordinaryn suosituimpia tuotteita ja samalla se on myös yksi merkin tehokkaimmista tuotteista. Tuotteen sisältämä retinoidi auttaa tehostamaan ihosolujen tuotantoa ja nopeuttamaan siten ihon pinnan uudistumista. Se auttaa lisäksi elvyttämään ihon kollageenin tuotantoa.

Paitsi että retinoidin avulla voidaan auttaa häivyttämään ihon pinnalta juonteita ja aknearpia, voi se myös auttaa tasapainottamaan liiallista talintuotantoa. Erityisen hyvä ainesosa retinoidi on liiallisen UV-säteilyn vaurioittamalle ja ennenaikaisesti vanhentuneelle iholle. Antioksidanttina se auttaa taistelemaan ihoa ennenaikaisesti ikäännyttäviä vapaita radikaaleja vastaan, mutta sen lisäksi se auttaa myös häivyttämään pigmenttiläiskiä.

Vaikka tässä tuotteessa onkin käytetty retinoidin erityisen hellävaraista, usein jopa hieman herkemmällekin iholle sopivaa retinoidia, kannattaa tuotteen käyttö aloittaa varovasti muutamalla kerralla viikossa, jotta iho ei ala hilseillä. Tämä seerumi on tarkoitettu iltakäyttöön ja sen rinnalla on hyvä käyttää kosteuttavia tuotteita. En missään tapauksessa suosittele yhdistämään tätä ihoa kuoriviin happoihin. Tästä tuotteesta ja retinoideista löytyy aiempi postaukseni täältä.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary Granactive Retinoid 5% in Squalane

The Ordinary Granactive Retinoid 5% in Squalane

Tämä tuote on edellä ollutta retinoidiemulsiota tujumpaa tavaraa, mutta vaikuttaa iholla vastaavalla tavalla. Tässä tuotteessa on kuitenkin öljymäinen pohja ja retinoidi on paritettu skvalaanin kanssa, jotta tuote olisi iholle hellävarainen eikä iho alkaisi hilseillä täpäkästä aktiiviaineesta huolimatta.

Tämä tuote on silti erityisen tärkeää ottaa käyttöön varovasti ja sen käyttöön pätevät samat kiellot ja varoitukset kuin yllä olleeseen retinoidiemulsioonkin. Tämän alla voi käyttää vesipohjaista, ihoa kosteuttavaa seerumia ihoärsytyksen ja ihon hilseilyn ehkäisemiseksi.

Tämän seerumin voisi sanova olevan näistä se tujuin ja tehokkain tuote hoitamaan ihoa, jonka pinnalla näkyy esimerkiksi paljon epäpuhtauksien jättämiä arpia, auringon ahavoittumista tai yleisesti paljon ikääntymisen merkkejä.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary Buffet

The Ordinary ”Buffet”

”Buffet” on seerumi niille, jotka haluavat hieman kaikkea. Erityisesti ikääntyvälle iholle sopiva seerumi tarjoilee monipuolisen kattauksen hoitavia tehoaineita varsin edulliseen hintaan sen edistyksellisiin aktiiviaineisiin nähden. Kasvoseerumin kehittelyssä on yhdistetty laaja määrä kattavia tutkimuksia ihon ikääntymisestä ja niiden pohjalta on kehitetty ikääntyvää ihoa monivaikutteisesti hoitava tuotekoostumus.

Kevyeltä tuntuvan kasvoseerumin nimi on saanut inspiraationsa yhdistelmästä sen sisältämiä aktiiviaineita, joita kalliimmat tuotemerkit tarjoavat usein vain yksittäin eri tuotekoostumuksissa monipuolisen kattauksen sijaan.

Multipeptidiseerumi auttaa stimuloimaan ihon kollageenisynteesiä ja tekemään ihosta täyteläisemmän ja sileämmän näköisen kosteuttavan vaikutuksensa avulla. Ravitsevan seerumin säännöllinen käyttö lupaa auttaa tekemään ihosta nuorekkaamman ja heleämmän näköisen.

Tämä seerumi on täydellinen valinta silloin, kun ihoa haluaa hoitaa tehokkaasti, mutta ei jaksa miettiä, mitä kaikkea sille voisi laittaa. Seerumi sopii kaikille ihotyypeille aamuin illoin käytettäväksi. Tämä tuote on kuulemma The Ordinaryn suosituin tuote ja siitä löytyy blogipostaus täältä.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

The Ordinary Buffet + Copper Peptides 1%

The Ordinary ”Buffet” + Copper Peptides 1%

Tämä melko uusi ja The Ordinaryn muihin tuotteisiin verrattaessa varsin kallis (hinta 38,90 euroa) seerumi sisältää kaikki ne samat huikeat jutut kuin tavallinen ”Buffet”, mutta niiden lisäksi se sisältää myös 1% kuparipeptidejä, jotka ovat supertrendikkäitä ainesosia tällä hetkellä. Ainesosa on todella arvokas, mutta vaikka tämä seerumi onkin muita The Ordinary -tuotteita hintavampi, on se silti melko edullinen useimpiin muihin kuparipeptidiä hyödyntäviin ihonhoitotuotteisiin verrattaessa.

Kuparipeptidi on antoksidanttinen ja auttaa ehkäisemään tulehduksia, minkä lisäksi se voi myös edistää vaurioituneen ihon parantumista ja stimuloida kollageenin tuotantoa, mikä puolestaan voi lisätä ihon kimmoisuutta ja täyteläisyyttä.  Lisäksi se voi auttaa parantamaan ihon pintatekstuuria ja häivyttämään arpia, minkä vuoksi se on loistava ainesosa niin eäpuhtauksien vaurioittaman ihon kuin juonteidenkin hoidossa. Ihonhoidossa sitä käytetään tavallisesti kuitenkin nimenomaan ikääntyvän ihon hoitotuotteissa ja vieläpä alle 1% pitoisuutena, eli tässä tuotteessa sitä todellakin on paljon.

*Myynnissä Elevenin verkkokaupassa täällä.

*Kaikki The Ordinary -tuotteet löytyvät myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Jos mietit edelleen, kuinka kaikkien The Ordinary -tuotteiden joukosta löytää juuri ne itselleen sopivat tuotteet, suosittelen lukemaan tämän postaukseni itselleen sopivien The Ordinary-tuotteiden valinnasta. Postaus auttaa mm. miettimään, mihin tarpeeseen tuote tulee sekä varmistamaan, että tuotteet, jotka hankkii toimivat yhdessä ja luovat järkevän ihonhoitorutiinin.

Lue myös: Kaikki The Ordinary -tuotteista, käytöstä, valitsemisesta ja yhdistelystä

Ostolakossa perioraalidermatiitti POD kokemuksia hoito

Toivottavasti tästä summauksesta oli kiinnostuneille apua!


Lue myös:

Älä osta The Ordinary -tuotteita ennen kuin olet lukenut tämän
Opas ihonhoidon aktiiviaineisiin – näin yhdistelet tehoaineita oikein
Uusi ihonhoitotuote aiheutti näppylöitä – kyse voikin olla ihon puhdistumisesta

30 kommenttia artikkeliin ”Ultimaattinen opas The Ordinary -tuotteisiin ja niiden valintaan”

 1. Kiitos Virve!

  Tämän artikkeli tuli tarpeeseen oikea ”Ordinary Aakkoset ” että menee perille.
  Pulloja on kohta kaappi pullollaan eikä tiedä missä järjestyksessä näitä läiskitään 🙂

  Hyvää Joulun Odotusta Sinulle 🙂

 2. Mitkä näistä tuotteista sopisivat käyttöön sellaiselle, jolla on kasvoissa ruusu? Ajatuksena olisi ostaa anopille jotain tehokasta kosteutusta kasvoille, mutta tuon ruusun takia en uskalla ihan mitä tahansa ostaa.

  Omaan naamaan olen kokeillut vaikka sun mitä ja täältä blogista on aika paljon tullut bongattua hyviä tuotteita, jotka on nyt arkikäytössä. The Ordinaryn kasvovoide on jo reilun viikon käytön jälkeen muodostunut omaksi lemppariksi vaikka säikähdin hieman pakkauksen pientä kokoa. Mutta onkin mielettömän hyvä ja riittoisa tuote! Eikä näitä ole hinnalla pilattu. Kiitos loistavista vinkeistä! 🙂

 3. Tällaista kattavaa ”aloituspakkaus”- postausta olenkin odotellut erinäisten blogeista löydetyiden satunnaisten The Ordinary- tärppien sijaan! Kiitos! 🙂 🙂

  Ja hyvää joulua <3

 4. Kiitos loistavasta tietopaketista!
  Löysin heti pari tuotetta, jotka lähtevät tilaukseen. Normaali/kuiva sekaiho höystettynä pahenevalla couperosalla aiheuttaa kyllä omat hankaluutensa löytää sopivat tuotteet mutta tässä oli heti pari ”turvallisen” kuuloista tuotetta sen iänikuisen hyalyronin lisäksi.

 5. Kiitos, just kotiutin pari seerumia enkä malta oottaa niiden kokeilemista! Olin aikeissa ostaa ton salisyylihapposeeruminkin, mutta sitten näin kuvia tuolla BeautyBayn arvosteluissa kuinka ainakin pari ihmistä oli saanut siitä pahoja palovammoja kasvoihinsa, niin jänistin sit sen suhteen.

 6. Kiitos postauksesta! En ole saanut selville voisiko hajusteettomia käyttävä käyttää myös näitä?

 7. Kiitos, erittäin mielenkiintoinen ja hyödyllinen tietopaketti. Hyvää ja rauhallista joulua sinulle.

 8. Huikean laaja artikkeli! Miten ihmeessä ehdit tehdä tällaisen, kun tuotteita on mukana kuvineen, faktoineen ja käyttösuosituksineen ihan valtava määrä!

  Siis tuhannet kiitokset, tästä on todellakin apua!

  Rentouttavaa ja rauhallista joulua, Virve! Olet aarre <3

 9. Kerkeätköhän täällä vastailemaan, vai pitäisikö kysyä verkkokaupan sivujen kautta? Ongelmaksi on alkanut muodostumaan punaiset verisuonet nenänpielissä. Couperosaa. Mikä tuote auttaa häivyttämään näitä pintaverisuonia?

  • Ei oikein mikään valitettavasti, sillä ne tosiaan kuultavat ihon alta läpi. :/ Laser on ainoa, jolla niistä voi päästä eroon, eli kosmetiikan puolelta paras keino on vain välttää liian tujuja tuotteita (erituosesti rakeellisia kuorintoja), jotta uusia katkenneita verisuonia ei synny. :/

  • Jotkut kosmetologit tekevät diatermiaa, eli lämpöneulausta jolla voi yksittäisiä häiritseviä hiusverisuonia polttaa pois. Itseltäni on aikoinaan poltettu niitä juurikin tuosta nenänvierestä.

 10. Heipp!
  Huippu tietopaketti – kiitos tästä! 🙂

  Mä omistan entuudestaan Pixin Glow Tonicin (AHA happo) ja Cosrx:n BHA nesteen.
  Jos haluaisin yrittää ottaa käyttöön sekä pixin AHA tonerin, cosrx:n BHA nesteen, sekä The Ordinaryb Niacinamide+Zinc seerumin että Retinoid 2% emulsion, niin mitä käyttäisit milloinkin?
  Kun mitään ei näyttäisi saavan laittaa päivällä, vaan kaikki pitäisi laittaa illalla mutta ei kuitenkaan yhtä aikaa.

  Nimim. Ei tarpeeksi tunteja päivässä 🙂

  • En ole Virve mutta minulla on samanlainen kattaus just käytössä! 😀

   Päivällähän saa Niacinamidea käyttää, taisi olla jopa suositeltua aamuin illoin. Itse käytän Niacinmidea nyt joka ilta (aamulla en jaksa kikkailla monella tuotteella) ja tätä ennen käytän Pixiä. Joka toinen ilta käytän myös Retinoidia Nian kanssa, jolloin taas en käytä Pixiä (koska retinoli). Cosrx on nyt jäänyt vähäksi aikaa juuri siksi kun Pixiäkään ei sen kanssa suositella mutta ennen kun aloin käyttämään Retinoidia niin käytin joka toisena iltana Cosrxia ja joka toisena Pixiä.
   En usko, että Pixillä ei saisi aamulla pyyhkäistä kasvoja, kunhan suojaa ja kosteuttaa muuten hyvin kasvojen ihon, niin varmaan illalla niinä kertoina, kun Retinoidia ei käytä niin voi laittaa Cosrx:ää… Näin sen itse järkeilisin ihan tällaisena taviksena. Jos on oikein paksu ja rasvainen iho niin voi iho kestää mutta itselle tuossa saattaisi olla liikaa kuorivia tuotteita, vaikka iho onkin rasvoittuva sekaiho.
   Niaa käytettiin jossain jopa ehkäisemään Retinoidin mahdollisia ärsytysoireita mutta tämä ei ole mikään ammattilaisen vahvistama tieto, en tiedä onko siinä mitään perää.

  • Heippa!

   Ja kiitti kun vastasit!
   Lähen varmaan tekemään näin, kunhan saan noi the ordinaryt käsiini 🙂

  • Hei, minulla on käytössä hyaluronic acid seerumi ja hankin myös buffet seerumin. Kuinka näitä tulisi käyttää, siis kumpi tuote levitetään ekana kasvoille?

   • Laittaisin Buffetin ensin ja hyaluronihapon sitten, jotta Buffet pääsee imeytymään paremmin. Hyaluronihappo jää muutenkin vain ihon pintaan. Vaihtoehtoisesti voi myös käyttää oman maun mukaan toista päivällä ja toista illalla. 🙂

 11. Ostin Caffeinen ja sit to Buffetin. Caffeinen silmänympärysseerumi tuntuisi olevan ok, mutta tuo Buffet…? Osaankohan sanoa yhtään mitään siitä… En, koska se ei tunnu tekevän mitään…?

 12. Pakko tulla ihan pikaisesti ”varoittamaan” Ordinaryn argan-öljystä. Se nimittäin haisee vuohen kakalle 😀 Johtunee siitä argan-siementen vuohen läpi menemisestä ja sen jälkeen tuotoksen keräämisestä eli tuoksahdus on todella tuntuva. Testasin ainetta kädenselälle Stockalla ja yöööks! 🙂 Ja on muuten sellainen haju, että sitä saa tosissaan kuurata pois.

 13. Pitääkö tuo Mandelic acid pestä pois vai jättää iholle, kuorintaneste kun on? Missään ei poispesusta lukenu niin jäin miettimään.

 14. Hei, kiitos mahtavasta postauksesta. Olen pitkään halunnut käyttää näitä The Ordinaryn tuotteita, mutta en ole päässyt selville, mitkä olisivat minulle sopivia ja miten niitä oikein yhdistän.
  Postauksesi perusteella päätin uskaltaa kokeilla 5 tuotteen komboa 🙂
  Minulla siis ikääntyvä iho, ilmejuonteita, hentoisia ryppyjä ja välillä epäpuhtauksia ja hormoonitoiminnan aiheuttamia kipeitä näppylöitä. Voiko sinulta kysyä olisiko nämä alla olevat tuotteet minulle sopivia?
  1. Argireline Solution 100%
  2. Caftein Solution 5% + EGCG
  3. Ordinary Buffet
  4. Moisturizing Factors + HA
  5. Lactic Acid 10% + HA 2% (missä vaiheessa tätä käytän?)

 15. Heippa Virve!

  Mulla olisi kysymys tuohon mantelihappokuorintanesteeseen. Mulla on ollut se nyt käytössä, mutta en ole ihan supersäännöllisesti käyttänyt, mutta kuitenkin useampana iltana viikosta. Käytän illalla siis puhdistetulle iholle ja päälle laitan yövoiteen. Kun aamulla pesen kasvot, voin nähdä hilseilevää ihoa (eli sitä kuollutta ihoa, jonka happo on kuorinut eikö niin?). Tarkoittaako se, että tuote toimii, kuten pitää vai onko se liian tuju minulle? Mitä neuvoisit tekemään? Aamupesun jälkeen olen käyttänyt hyaluronihappo+B5 -tuotetta päivävoiteen alla. Muta mitä sille kuolleelle iholle pitäisi tehdä, sehän näyttää karsealta naamalla?

  Tuntuu ihan joltain ydinfysiikalta, mutta kemiaahan tämä. 😀

 16. Hei Virve! Olen nyt 32v herännyt alustaviin ryppyihin ja tilasin ordinary buffetin.. Yritin etsiä tietoa tuleeko käyttää myös normaalia kasvorasvaa kasvopesun jälkeen vai riittääkö tämä buffet, jos käytän kumpaakin, kumpi laitetaan eka 😄 vaikeaa,!

 17. Minulla on tälläinen tuote: Tavallinen resveratroli 3 % + ferulihappo 3 %, voiko tämän laittaa suoraan/pelkästään iholle, vai pitäisikö sen alla/päällä, olla vielä jotain?
  Käykö tämä tuote silmänympäryksiin?

Kommentointi on suljettu.