Testissä SodaStream-hiilihapotuslaite

Kaupallinen yhteistyö: SodaStream

*Sis. mainoslinkin

Sodastream kokemuksia Ostolakossa Vrve Fredman

Jokainen blogiani seuraava tietää taatusti, että karsin tavaroitani urakalla.

Sanon siis lähes poikkeuksetta ei jokaiseen pyyntöön lähettää minulle tuotteita ja ennen kaikkea tavaroita, joita ei voi edes kuluttaa pois kuten kosmetiikkaa, mutta nyt sain mahdollisuuden testata jotain, mistä en voinut kieltäytyä – nimittäin SodaStream-hiilihapotuslaitetta.

Minimalismin myötä kotoamme on saanut lähteä valtava määrä sellaisia juttuja, joille ei ole aktiivista käyttöä.

Samalla meille on kuitenkin jäänyt useita sellaisia hieman erityisiäkin juttuja, joita moni muu ei ehkä mieltäisi kotinsa olennaisimmiksi jutuiksi, mutta jotka ovat meille ehdottoman tärkeitä juttuja, jotta arkemme on sellaista kuin sen haluamme olevan.

Minimalismissa kun ei ole millään tavalla kyse askeettisuudesta.

Lue mös: Onpas askeettista – väärin ymmärretty minimalismi

Sodastream kokemuksia Ostolakossa Vrve Fredman

Meidän keittiöstämme löytyy nimittäin mm. matcha-vispilä, jota mies käyttää lähes päivittäin ja viinipullon ilmaaja, jolle ei sentään ole ihan niin usein käyttöä, mutta joka on todellakin meille välttämättömyys, sillä jos avaamme viinipullon, nautiskellaan viiniä sen verran hitaasti, että pullosta riittää iloa useammaksi päiväksi.

Näiden juttujen kanssa samaan, ei varsinaisesti välttämättömyyksien, mutta tavallista elämää parantavien arjen luksuksen lisääjien joukkoon liittyi kesällä blogin kautta saatu SodaStream-hiilihapotuslaite.

Sodastream kokemuksia Ostolakossa Vrve Fredman

Minimalistinen minäni huusi laitteen tultua puheeksi heti, että ei, en halua mitään lisää kotiini.

Hapotettua vettä rakastava mieheni kuitenkin (laitteen koon arvioinnin ja useamman tunnin jatkuneen googlettelupohjaisen taustatyön jälkeen) totesi, että hänestä olisi aivan mahtava juttu, jos hän voisi päivittäin nauttia tavallisen kraanaveden sijaan kuplavettä.

Hän rakasti sitä, mutta hidasteena sen kaupasta kotiin raahaamiselle oli pihi luonne ja muovipullojen aiheuttama ympäristöahdistus.

Mietin ajatusta hetken ja tulin sitten siihen tulokseen, että olkoon menneeksi.

Olisihan se nyt oikeasti aika kivaa pientä arjen luksusta saada juoda mielin määrin kuplavettä – varsinkin kun emme olleet näillä näkymin lähdössä Aasiaan reppuinemme ennen kuin vasta ensivuoden puolella.

Näytin siis hapotuslaitteelle vihreää valoa ja sellainen tuli kotiimme.

Mies oli etukäteen todennut, että laitetta tultaisiin taatusti käyttämään.

Epäilin kuitenkin hieman, olisiko tässä jälleen yksi niistä kodin laitteista, joista oltaisiin pari viikkoa innoissaan, mutta joiden käyttö lakkaisi sitten vähitellen, kun ne tuntuisivat vain turhalta vaivannäöltä.

Meillä pohjoisessa on kuitenkin niin erinomaisen puhdasta vettä tarjolla kraanasta loputtomiin, että jaksaisiko sitä alkaa värkätä jonkun veden hapottamisen kanssa kauempaa kuin pienen hetken ajan?

Sodastream kokemuksia Ostolakossa Vrve Fredman

Nyt kun laite on ollut ilonamme kohta parisen kuukautta täytyy sanoa, että se vaikuttaa todellakin tulleen jäädäkseen, sillä sen käyttö on niin vaivatonta ja nopeaa ja ennen kaikkea se tuo niin paljon iloa.

Saamamme malli on SodaStream Spirit, joka vie toki hieman tilaa, mutta ei ole minusta kuitenkaan kohtuuttoman kokoinen.

SodaStream nimittää laitetta itse tyylikkääksi ja minusta se on kyllä sitä, eli se sopii valkoisessa värissään mukavasti keittiömme tasolle, jolla näen mielelläni mahdollisimman vähän tavaroita ja vain selkeälinjaisia esineitä.

Parasta SodaStream Spirit -mallissa on, ettei sitä tarvitse kytkeä pistokkeeseen.

Sen voi siis käytännössä sijoittaa ihan mihin tahansa, sillä se annostelee vesipulloon hiilihappoa manuaalisilla napin painalluksilla.

Tämä oli minusta ehdoton plussa, sillä en halua keittiön tasoille ylimääräisiä sähköjohtoja ja inhoan, kuinka pistokkeiden paikat sitten rajoittavat laitteiden sijoittelua.

Sodastream kokemuksia Ostolakossa Vrve Fredman

Käytännössä homma toimii siis niin, että laitteen mukana tulee yksi tukeva vesipullo, jota voi käyttää yhä uudelleen ja uudelleen vaikka satoja kertoja.

Pulloja voi ostaa käyttöön enemmänkin, mutta meille on riittänyt tämän yhden toistuva käyttö.

Nautin suuresti ajatuksesta, ettei meidän tarvitse enää ostaa kuplavettä kotiin pulloissa (tai varsinkaan raahata sitä kotiin kauppakasseissa), jotka sitten toki kierrätetään, mutta jotka tuntuivat hieman turhalta haaskaukselta.

Pullo täytetään kraanavedellä, tuikataan helposti kiinni hapotuslaitteeseen ja nappia painamalla voi säädellä, kuinka paljon hiilihappoa veteensä haluaa.

Laitetta on siis niin helppoa ja nopeaa käyttää, ettei se tunnu tuovan yhtään sitä ekstravaivaa, jota pelkäsin sen tuovan ja jonka myötä uumoilin laitteen voivan lopulta jäävän käyttämättä.

Sodastream kokemuksia Ostolakossa Vrve Fredman

Hapot veteen saadaan laitteeseen kiinnitettävästä hapotuspullosta eli Co2-sylinteristä, josta riittää happoa jopa 60 litraan vettä (keskimäärin noin 50 litraan, kuulemma).

Kun hiilidioksidipullo tyhjenee, voi tilalle ostaa uuden ja jälleenmyyjiä on Suomessa lähes kaikkialla, eli uuden pullon saa käsiinsä vaivatta. Kesästä lähtien vaihdon on voinut myös tehdä R-kioskeissa.

Kun uutta pulloa hankkiessaan kauppaan vie mukanaan tyhjän pullon ei pullosta peritä pantin hintaa ja uudelle täydelle pullolle tulee hintaa ostopaikasta riippuen noin kymmenen euroa.

Yhdelle litralle hapotettua vettä tulee (laitteen hinta poislukien) tavallisesti siis hintaa vähän alle 0,20 euroa.

Jos kuplavettä siis kuluttaa ahkerasti, maksaa laite itsensä takaisin muutamassa kuukaudessa (laitteella on hintaa n. 79 euroa).

Laitteen voi siis ajatella sen käyttömäärästä riippuen joko säästämisen tai arjen mukavuuden lisäämisen kannalta.

Sodastream kokemuksia Ostolakossa Vrve Fredman

Olen aiemmin ajatellut hapotuslaitetta yhtenä todella turhana keittiön täyttäjänä, mutta tämän saamani laitteen myötä ajatukseni muuttuivat siitä täysin.

Olen ollut todella huono muistamaan juoda vettä ja mieheni (joka tuntuu minusta välillä jopa melko neuroottiselta vedenjuojalta) on tavallisesti ollut jatkuvasti kyselemässä, olenko juonut tarpeeksi, voisiko hän täyttää lasini sekä ojentamassa minulle vesilasia.

Hapotuslaitteen myötä vedenjuontini on kuitenkin muuttunut, sillä siitä minusta hyvin puuduttavalta tuntuneesta veden kittaamisesta (minulla on todella harvoin oikeasti jano) on tullut mukavampaa.

Tykkään kuplavedestä ja minusta on erityisen ihanaa nauttia se tavallisen vesilasin sijaan kauniista viinilasista.

Jotenkin se tuo arkeen sitä jotain pientä spesiaalia.

Tykkään myös heittää kuplaveteen hedelmän paloja tai marjoja, jotka antavat siihen hieman makua, mutta erikseen saatavien varsinaisten makusiirappien ystävä en liiemmin ole.

(Ja niin, hapotettu vesi ei muuten ole millään tavalla haitaksi hammaskiilteelle, jos joku miettii!)

Sodastream kokemuksia Ostolakossa Vrve Fredman

Edit. 01/2023: Kuten tosiaan tässä postauksessa 2019 kerroin, innostuimme SodaStream-laitteesta todella paljon. Nyt laite on ollut käytössämme jo pitkään ja voin sanoa, että pelkoni siitä, että se olisi vain mukava hetken huvitus osoittautui täysin turhaksi.

Käytämme SodaStream-hiilihapotuslaitetta edelleen ja hapotettu vesi tuntuu yhä ihanalta luksukselta arjessa. Laite on toiminut loistavasti, joten meillä on tästä pelkkää hyvää sanottavaa.

Sodastream kokemuksia Ostolakossa Vrve Fredman

SodaStream-laitteelle lähtee siis meiltä iso suositus!

145 kommenttia artikkeliin ”Testissä SodaStream-hiilihapotuslaite”

 1. Eniten haluan lukea kosmetiikasta, lähinnä tuotearvosteluja koska aika paljon käytän ostopäätöksissä tukena blogeja, muiden kokemuksia .

   • Kiinnostavimpia juttuja ovat tällä hetkellä itselleni minimalismia koskevat jutut. Itsellä myös menossa tavaroiden läpikäyminen. Paljon olen saanut ajattelemisen aihetta kirjoittamistasi jutuista. Kiitos siitä! 🙂 Tämä näytti sen verran tyylikkäältä, että voisin sen hyväksyä myös kotiini.

   • Minimalismipostaukset kiinnostaa aina. Olisi mielenkiintoista lukea vinkkejä siitä, miten kahden ihmisen taloudessa voisi mennä kohti minimalistisempaa suuntaa, varsinkin jos toinen ei ole ajatukseen niin perehtynyt.

   • Tuotevinkit ja juttuja arkielämästa, varsinkin reissujutut kiinnostaa 🙂

  • Kyllä sun kosmetiikka-arviot ja -suositukset edelleen kiinnostavat. Toki myös tämä luopuminen turhasta, ei huono ollenkaan.

  • Me ollaan jo vuosia tuskailtu meidän soda streamin kanssa, kun se on niin ruma. Se on siis hankittu yli 10 vuotta sitten, joten se on nykyisiä isompi, ja sen Valkoiset osat ovat kellastuneet, joten se näyttää tosi ihanalta meidän muuten täysin valkoisessa keittiössä. Mutta kun se toimii, eikä näytä hajoamisen merkkejä, niin ei olla viitsitty vain ulkonäön takia ostaa uutta :E

   Oon miettinyt viime aikoina, että ootkohan koskaan postannut säärten punaisista pisteistä ja mitä niille voi tehdä? Esim. Joku aika sitten käytit omaan nilkkaan sitä jotain kuorivaa tuotetta ja se auttoi, mutta voiskohan sama auttaa niihin punaisiin pisteisiinkin.. En tiedä onko niitä epiloinnin takia vai mistä ne johtuu. Kuitenkin niitä, jotka on ns. Aina, eikä vaan heti epiloinnin jälkeen.

   • Ainiin, ja yksi mitä toivoisin, on ohjeet sun päivittäiseen meikkiin! Se on niin kivan luonnollisen kauniin näköinen, että haluaisin osata tehdä samoin.

 2. Samoista jutuista kuin aiemminkin. Erityisesti tuotearvosteluja sekä perusteluja miksi mikäkin tuote tai ainesosa toimii, sekä suoria linkkejä mistä tuotetta voi ostaa. Nyt kun olet menossa Pariisiin kiinnostaa myös kooste Pariisin shoppailumahdollisuuksista, jossa olisi mainittu ihan tarkkaan osoitteet ja kaupat mistä mitäkin merkkiä saa. Olin juuri Lontoossa ja käytin Nuden Erikan postausta hyväkseni shoppaillessani meikkejä.

 3. Mikroblanding kulmista ja erilaisista ripsien ”jatkoista” ja taivutuksista. Miten niitä tehdään ja kauanko ne pysyy.

  • Tuotearvostelut ja brändien/merkkien esittelyt ovat eniten mieleeni ja olen niiden perusteella päätynytkin ostamaan toimivia tuotteita!

  • Sulla on aivan mahtava blogi, kiitos siitä! Haluaisin lukea siitä, että miten pakkaat matkalle mukaan yms. sekä tietysti minimalismista ja kosmetiikasta. 🙂

   • Haluaisin lukea lisää kauneusihanteista! Vaikka omistasi, ne on niin yksilöllisiä joten ois mielenkiintoista!

 4. Kliseistä, mutta jatka samaan malliin! Kirjoitat jo nyt monipuolisesti eri aiheista ja täältä löytyy aina luettavaa. Toki eilisen paljastuksen jälkeen haluaisin kuulla lisää ”tyhjän päällä” olemisesta ja että minne sun tie töiden saralta vie. 🙂

 5. Haluan ehdottomasti lukea urajuttuja: jatkatko täysipäiväisenä yrittäjänä, millaisia juttuja aiot tehdä ja tuntoja muutoksesta muutenkin! Olen itsekin vasta irtisanoutunut ja aloittanut yrittäjänä, ja olin super iloinen puolestasi kun luin irtisanoutumisestasi. Minusta on tuntunut että tämä oli parhaita päätöksiäni elämässä, vaikka tilanteeni onkin eri. Rohkea teko! <3

 6. Itelläkin ollu tuo SodaStreamin hankinta mielessä juuri samoista syistä. Töissä juon paljon kraanavettä, mutta kotona kaipaan jostain syystä useammin kuplavettä. Noihin on kans ilmeisesti saatavilla kivennäisvesitiivisteitä, jos haluaa myös ne kivennäisveden hyödyt (helteellä ja urheilun jälkeen best)

  Tykkään, kun blogissa on vähän sekaisin kosmetiikkaa ja minimalismia. Minimalismi kiinnoataa, muttei niin paljoa, että etsisin siihen keskittyviä blogeja. Kosmetiikka kiinnostaa aina ja pidän asioita auki selittävistä postauksista sinun blogissasi.

  Luen blogeja nykyään pompseissa, eli luen parin viikon välein uudet kiinnostavat postaukset, joten omaa kulutustani ei haittaa, vaikka blogin sisältö poukailee eri teemoissa.

 7. Samoista jutuista kun tähänkin asti. Minimalismi ja uudet kiinnostavat kosmetiikkalöydöt ovat suosikkeja!

  • Käytän mieluiten luonnonkosmetiikkaa ja edullisemmasta päästä eli tästä näkökulmasta kiinnostaisi kuulla tuotearvosteluita. Samaten kaikki nuo selvitykset eri vaikuttavista aineista yms syventävät kosmetiikkajutut kiinnostaa.

   Just tänä kesänä mietin ekan kerran, että olisipa tuo kuplakone kiva juttu kotona! Tykkään kovasti kuplavedestä, mutta ei ole mitään järkeä raahata sitä kaupasta koko ajan. Juon muutenkin paljon, ja etenkin nyt imettäessä aivan tolkuttoman paljon, joten tavalliseen hanaveteen todella kyllästyy. Noniin, pitääkin mennä TAAS juomaan…

 8. Ehdottomasti haluaisin lukea tulevaisuudessakin minimalismista, sillä itse olen intoutunut karsimaan tavaroita tajuttuani, miten vähällä sitä oikeasti pärjää! Myös kosmetiikka kiinnostaa, sekä yleisesti uudet innovaatiot ja kokeilut kaiken suhteen, mistä voisit kirjoitella arvioita sekä kokemuksiasi eri tyyppisistä asioista! Monipuolinen sisältö on mieleeni!

 9. No tästä uudesta ”työttömän” arjesta ehdottomasti haluan lukea lisää! 😀 Itsellä myös haaveena lähteä joskus maailmalle ja jättäytyä ainakin hetkellisesti vakityöstä pois, mutta ei-niin-säästäväisen luonteen (ja aika heikohkon palkan) ansiosta joutunen odottelemaan ja säästämään sitä varten vielä hetken jos toisenkin..
  Ja uusi blogi näyttää jo nyt oikein hyvälle, mutta jos toivoa saa blogin ulkoasuun liittyen, niin voisko kommentit nappia saada myös/tai postauksen loppuun? Puhelimella kun lukee, niin olisi näppärintä&loogisinta kommentoida/käydä lukemassa kommentit aina postauksen perään, ilman että tarvitsee selata aina takaisin ylös postauksen alkuun asti.

  • Joo, tämä on tosiaan kehityslistalla, koska on minustakin ihan hölmössä paikassa. Harmikseni tähän ei ole asetusta, joten minun pitää opetella ymmärtämään css-koodia ensin varmaankin. 🙂

  • Ehdottomasti minimalismista! Kahlasin juuri läpi kaikkia vanhoja postauksiasi siihen liittyen ja inspiroiduin heti pistämään sutjakammin töpinäksi turhien vaatteiden ja kenkien myymisessä ja kierrättämisessä. Kiitos motivaatiobuustista!

  • Haluaisin lukea sun tulevista seikkailuista. Musta on kiva, että blogi ei ole enää pelkkää kosmetiikkaa. Tykkäsin seurata sun juttuja instassa ja olet niitä harvoja, joiden instastooreja kaipaan sovelluksen poistettuani. Onneksi tätäkin kautta voi seurata sua. 🙂

 10. Minua kiinnostaa minimalismiin liittyvät asiat, mutta myös kosmetiikkavinkit yms.

 11. Mitä kuuluu luonnonkosmetiikan tuotekehittelyopinnoille ja muita kosmetiikkavinkkejä kuten tähänkin asti 🙂

  • Tuotearvostelut ja ehdottomasti tulevista pidemmistä matkoista 😊 Samanlaisista matkoista myös itse haaveilen niin olisi kuulla miten ne sitten sujuu

  • Kosmetiikka ja erityisesti edullinen kosmetiikka, testaus jne Kiinnostaa 🙂

 12. Kosmetiikkajutut kiinnostaa aina ja lisäksi odotan matkapostauksia Ranskasta ja Aasiasta!

  • Minusta on ollut kiva seurata teidän minimalismiprojektia vaikken sellaiseen itse kykenekään 😀 Jatkossa luen mieluusti siitä lisää. Ihan perus Kosmetiikka-arvostelut ovat myös syyni seurata blogia.

   • Minimalismi-jutut on kivoja. Saa itselle vinkkiä, mitä kaikkea ilmankin voi olla!

 13. Tuotearvostelut ovat mielestäni ihan parasta antia edelleen! 🙂

 14. Kosmetiikka, minimalismi, tavaroiden vähentäminen ja pois jäävien tavaroiden perustelu kiinnostaa.

 15. Yrittäjyys ja rohkeus omiin ratkaisuihin kiinnostaa. Minimalismi on tätä päivää, tavaranpaljous ahdistaa – vaihtoehtoja sille, elämyksiä sun muuta 🙂

 16. Telakka oli minulle hieno löytö kestävien hyvännäköisten vaatteiden valmistajana! Miten valitset kenkäsi ja mistä ne hankit?

 17. Minimalismia koskevat kirjoituksesi ovat kiinnostavia, niitä toivoisin jatkossakin.

 18. Kosmetiikkajutut lvat sinulla erityisen hyviä ja kaikkk jutut mitä kirjoitat mielenkiintoisia!

  • Raha-asiat kiinnostaa. Onko yrittäjänä kallista? Sijoitatko? Onko yrityksen byrokratia hankalaa ja onko Ruotsin ja Suomen välillä eroja?

   • Minimalismi ja tavaroiden vähentäminen 😍 Olen saanut niistä niin paljon inspiraatiota itselleni, että nykyään odotan jatkuvalla innolla uutta postausta ja ig-stooria aiheesta.

 19. Eniten nykyään itse asiassa kiinnostaa minimalismi- ja karsimisjutut. Spesifimpänä postaustoiveena (tämän oon sanonut varmaan ennenkin) olis ihonhoito- ja meikkirutiiniesi kehityskaari (olipas hienosti muotoiltu). Muistelen että blogin alkuvuosina esim. vartalon rasvaus oli mielestäni kadehdittavan tunnollista ja olis kiva kuulla mitä samaa arkirutiineissa edelleen on ja mikä on jäänyt pois tai muuttunut 🙂

 20. Kosmetiikan perässä tulin blogiisi aikoinani mutta nyt olen utelias kuulemaan sinun tulevaisuudestasi, luonnonkosmetiikan formuloinnista vielä enemmän ja teidän reppureissuista miehesi kanssa.

 21. Haluaisin lukea vielä enemmän tavaranvähennyksestäsi ja kosmetiikan vähennyksestäsi. Olisi kiinnostavaa saada myös lisää ruokajuttuja. Ruoka yhdistää kaikkia ja olisi mielenkiintoista kuulla jatkuuko minimalismi ruokavalintoihinnekin. Entä oletko karsinut myös sähköpostisi, tuttaviasi tai muita tällaisia ei-materiaalisia juttuja.

  • Keinoja kierrättää tavaroita (kirpparivinkit, nettipalvelut, diy jne). Lisäksi kuulisin mielelläni vielä tarkemmin kasvonaamiosarjoista, missä ei tarvitse erillistä kerkakäyttöistä kangasta. 😊

 22. Uusi rohkea elämäsi kiinnostaa. Reppureissaaminen ja minimalisti. +Ihonhoitokosmetiikka kiinnostaa aina.

 23. Kosmetiikkapuolen minimalismi kiinnostaa kovasti, esimerkiksi luomivärien magneettipaletti on semmoinen minkä itsellekin hommaan. Tulin alun perin lukemaan blogista loppuneiden purkkien saldopostauksia ja tuotekuvauksia ja tämä toki kiinnostaa jatkossakin.

 24. Kiinnostaisi juttu microblading kulmakarvoista, hiuspuutereista ja erilaisista kasvohoidoista mitä nykyään on hoitoloissa tarjolla, laser, microneulaus ym.

 25. Tuotearvostelut kiinnostaa mua aina. Ja luottotuotteesi esim. kasvonaamioissa. Mukaan kivaan arvontaan minäkin 🙂

 26. Haluaisin lukea tuotearvosteluja, erityisesti edulliset kosmetiikkatuotteet kiinnostaa.

 27. Kotikosmetiikan valmistus kiinnostaa, koska harrastan sitä itsekin. Saippuaa, huulirasvaa ja vartalovaahtoa olen tehnyt jo vuosia, tämän vuoden uutuutena ovat emulsiot ja shampoo.

 28. Minua kiinnostaisi kuulla lisää minimalismista sekä kotona tehtävästä kosmetiikasta.

 29. Sun koko elämä on supermielenkiintoista ja kaikki mistä kirjoitat tempaa mukaansa!! Eniten rakastan kuitenkin kosmetiikkapostauksia ja kaikkea ihonhoitoon liittyvää, oon oppinut sulta niin paljon ja saanut ihoni parempaan kuntoon kuin olisin ikinä uskonut!!

 30. Minä haluaisin kuulla miten pakkaat reissuun lähtiessä? Millaisen laukun otat mukaan ja mitkä tavarat sinne ehdottomasti päätyvät? Olisi mielenkiintoista myös nähdä kuinka paljon tavaraa uuteen rinkkaasi mahtuu😊

 31. Minimalismiin liittyviä juttuja on mielenkiintoista lukea. On toki kosmetiikkajuttusikin. Voisit tehdä postauksia vaikka huone kerrallaan, mitä tavaroita on missäkin. Ja kiinnostaisi myös, että oletko koskaan keräillyt jotain, esim. lapsena, aikuisena astiota tms.

 32. Kiinnostaisi lisää lukea luonnonkosmetiikasta ja mitä siitä olet oppinut. Olen vähän mielikuvitukseton, tykkään lukea aika paljon niistä mitä satut kirjoittamaan 😀 Muita blogeja en ole vuosiin enää seurannut, tämä blogi on enemmänkin sellainen ”vanha hyvä ystävä” jota vaan jaksaa lukea vuodesta toiseen, vaikka sisältökin on muuttunut.

 33. Kosmetiikka yleisesti, K-beauty ja luonnonkosmetiikka erityisesti suosikkeja. Lisäksi minimalismi ja reissut kiinnostaa. Matkaasi on mielenkiintoista seurata, mihin se johtaa?

  Jatko-osa kirjastakin olisi mielenkiintoista lukea;)

 34. Uutuustuotteista, uravalinnoista ja minimalistisuuskin kyllä kiinnostaa 🙂

 35. Haluaisin lukea miten luonnonkosmetiikan valmistuksen opinnot sujuvat. Olen myös viihtynyt rehellisten tuotesrvioidesi parissa, joten toivottavasti niitäkin tulee vielä jatkossakin.

  • Kaikki elämänmuutosjutut kiinnostaa, ja etenkin noista Pariisin ja Aasian reissuista ois kiva lukee. 🙂 Myös tuotearvostelut (etenkin meikkien ja korealaisten ihonhoitotuotteiden) on ollut kiinnostavia ja hyödyllisiä!

 36. Elämän valinnoista ja matkasta kohti näitä valintoja. Tavoitteiden saavuttamisen mahdollistavat asiat. Syvällisiä aiheita siis, mutta omaan sopivan kevyen otteesi mukaan kerrottuna. Mukana tietenkin blogisi muita aiheita, kosmetiikkaa ja minimalismia. 🙂

  • Ihan hävettävän huonosti ja toivon, että sillekin löytyy nyt enemmän aikaa. 😀

 37. En tiedä onko aihe sinun mielestäsi kutkuttavan kiinnostava, mutta itse pohdin lasten tuotteiden ja kosmetiikan kemikaaleja. Ihan pieni lapsihan ei normaalitilanteessa tarvitse ihonhoitoon tuotteita, mutta minua mietityttää luonnonkosmetiikka vs synteettinen kosmetiikka isomman lapsen ihon hoidossa sekä esim. pyykinpesuaineet.

  Lisäksi tietysti kiinnostaa tuleva matkanne ja urasuunnitelmasi tästä eteenpäinkin, mutta niistä uskon olevan tulossa postauksia 🙂

 38. Musta ois kiva lukea sun mielipiteitäsi kosmetologilla käynnistä. Onko ammattimainen ihonhoito sen verran parempaa että siellä kannattaa käydä, vai onko se lähinnä vain mielen hemmottelua? Arvontaan en tällä kertaa osallistu 🙂

 39. Parasta ovat minimalismijutut. Siksi tänne löysinkin ja jäin koukkuun. Inspiroidun kovasti ja saan puhtia oman raivausprosessin sujumisen.

 40. Kosmetiikasta ja matkustelusta! Oikeasti aiheella ei kyllä ole väliä, kaikki postaukset tulee luettua. 🙂

 41. Toimivat hajusteettomat tuotteet. Ja mikä olisi se täydellinen silmänympärysvoide 😍

 42. Kuplavettä kuluu joka päivä lähes toista litraa! 😀 Minimalismi, urasuunnittelu pohdintoineen ja ajankohtainen ”hypetyskosmetiikka” ovat superkiinnostavaa luettavaa blogissasi ja niille toivon jatkoa <3

 43. Sodastream on kyllä aivan super mahtava keksintö. Vettä tulee juotua huomaamatta suuriakin määriä päivässä ja kiva pirskahtelu suussa tuo raikkaan olon itsellekin. Sain tämän itsekin vastikää testiin ja olen aivan myyty 🙂

 44. Oikeastaan haluaisin samanlaista sisältöä kuin aiemminkin. Tykkään ihonhoitojutuista ja tuotearvioista (hyvistä ja huonoista). Minimalismi jutuissa tykkään eniten siitä sisällöstä, missä pohditaan, mikä on oikeastaan tärkeää.. Juttuja miksi tavaraa kertyy, miksei siitä pääse eroon ja oikeastaan, sehän vain vie aikaa tärkeämmiltä asioilta. Sinä olet toki päässyt vähennys operaatiossa hienolle tasolle, mutta täällä vielä tuskaillaan jonkin verran tavaravuoren keskellä. Äidiltä tuli taas viestiä että oli ostanut meille lapsilleen pyyhkeitä kun näki niitä alennuksessa.. Voi että.

 45. Mielestäni sinulla on todella mielenkiintoinen ja mukavan vaihteleva blogi mitä tulee aihealueisiin. Tällä hetkellä minua kiinnostaisi nähdä blogissasi lisää postauksia luonnonkosmetiikasta ja tulevaisuudessa tietysti matkajuttuja!

 46. Minimalismiin ja ostolakkoiluun liittyvät aiheet kiinnostavat ehdottomasti eniten!

 47. Tuotearvostelut ovat mielestäni edelleen blogisi parasta sisältöä. Myös minimalismijutut kiinnostelevat, vaikka olettekin matkallanne jo kadehdittavn hyvällä tasolla minuun verrattuna… 😀

 48. Tykkään lukea sun elämästä ja erityisesti urapohdinnoista, ehkä siksikin että irtisanouduin itsekin juuri ennen kesälomaa. Pariisijuttuja odotan tietysti myös innolla!

  Juon joka päivä kuplavettä ja oma hapotuslaite on tosi vanha ja myös iso näihin uudempiin verrattuna. Olis kiva päivittää se vähän kauniimpaan malliin, mutta en tiettykään voi ostaa uutta vain ulkonäön vuoksi 😀 ehkä onnetar auttaa 😀

 49. Haluaisin kuulla meikki ja ihonhoitotuotteiden arvosteluja sekä urajuttuja 🙂

 50. Haluaisin lukea Aasian matkasta, matkavalmisteluista sekä kosmetiikasta. Myös Pariisin matkajutut kiinnostavat.

 51. Vaikka kosmetiikan ystävä olenkin, mieluiten luen blogistasi minimalismista. Lisäksi odotan innolla tulevaa Aasian reppureissuanne – mielenkiintoista päästä lukemaan kaikkia siihen liittyviä postauksia matkavalmisteluista lähtien!

 52. Olen ollut tosi tyytyväinen blogisi aiheisiin ja toivoisinkin, että jatkaisit samanlaisilla aihepiireillä. Minimalismista on kiva lukea ja tykkään erityisesti erilaisista vinkeistä ja ideoista, kuinka olette toteuttaneet minimalismia kotonanne. Tykkään myös tosi paljon kosmetiikkapostauksista. Lumenen tuotteista olisi kiva tietää enemmän, siellä on paljon ihania uutuuksia.

 53. Mä tykkään lukea meikeistä, ihonhoidosta, tuoksuista, kaikesta ihanasta hömpästä, huulipunista, ripsiväreistä ja meikkausnikseistä. Minimalismihommat ei kiinnosta yhtään, tai kiinnostaa, mutta ei joka viikko. Mulle blogit tuo hengähdyksen työpäivään, vähän niinku kissavideot ennen, enkä mä halua silloin lukea mitään syvällistä 🙂 Mutta luen silti kaikki postaukset! Kosmetiikka-aiheiset suorastaan pelastaa mun päivän usein 🙂

 54. Korealainen kosmetiikka on ikisuosikki ja myös matkajutut kiinnostaa.
  Uutena aiheena kiinnostaa toki, millaisia työjuttuja päädyt aikanaan tekemään 🙂

 55. Samoista aiheista kuin tàhànkin asti, kosmetiikka, matkat, minimalismi kiinnostavat. Hypetettyjen tuotteiden arvostelut kiinnostavat aina, myòs The ordinaryyn ja koko Deciemiin minulla on pohjaton tiedontarve. Ehkà myòs ripsi- ja kulmakarvamuotijutut kiinnostavat, esim. kulmien laitattaminen sekà ripsipidennykset ym.
  Ja onnea uudelle blogialustalle, sekà uusille tuulille muutenkin <3

 56. Haluaisin kuulla kosmetiikan valmistuskokeiluistasi lisää! Käytän mahdollisuuksien mukaan vain luonnonkosmetiikkaa ja olisi mukavaa ”kokkailla” sitä itse 😀 Myös sinun tulevaisuuden seikkailut kiinnostavat! Ihanaa seurata, minne tuuli kuljettaa sinut seuraavaksi.

 57. Kiitos ihanasta blogista, josta on löytynyt inspiraatiota vaikka kuinka moneen eri tilanteeseen! <3

  Blogiasi on ollut ihanaa lukea, koska se on kosmetiikkapainotteisuudesta huolimatta käsitellyt paljon myös muuta ja tuonut tekstiesi kautta esille elämän eri makuja ja sävyjä, ennen kaikkea persoonallisuuttasi kirjoittajana.

  Uskoisin, että ennen kaikkea tapasi kirjoittaa ja käsitellä asioita vetoaa laajaan lukijakuntaasi – kommenttien kautta ei ainakaan ainoastaan minuun – olivat aiheet sitten kosmetiikan maailmasta, minimalismin parista tai elämänpolun kiemuroista selviytymistä käsitteleviä ! 😉

  Toivottavasti sisältö pysyy yhtä monipuolisena, kuin mitä se on tähänkin asti ollut. Kiehtovaa olisi tulevaisuudessa lukea luonnonmukaisen kosmetiikan opiskelun tarjoamista tiedonjyväsistä, sekä lähitulevaisuudessa Pariisiin suunnatessasi jollakin tavalla parfyymimaailman nykyhetkestä – Suomessa kun on Eurooppaan verrattuna sen verran heikkoa legendaaristen klassikkotuoksujen tarjonta! 🙂

  Onnea uusille kotisivuille kotiutumisessa, ja ihanaa alkavaa syyskautta! <3

 58. Tykkään lukea sun kaikkia kosmetiikkajuttuja, erityisesti tärpit hyvistä edullisista (ei pelkästään korea) jutuista kiinnostaa.

  • Ja vielä! Hoitolakäynnit. Olisi kiinnostavaa kuulla mielipiteitä esim. Kasvohoidoissa käymisestä. Onko se tuhlausta vai juurikin sitä tuotteiden tehokasta käyttöä ja itseen panostamista?

 59. Haluaisin lukea minimalismiin liittyvistä jutuista (en kuitenkaan niin, että kokoajan vain luovutaan jostakin). Myös postaukset arkimeikin tekemisestä, korealaisesta kosmetiikasta kiinnostaa. Suositukset seka/rasvaiselle iholle myös plussaa!

 60. Kosmetiikka on ollut kiinnostavaa sisältöä blogin alusta asti, joten sen piiristä toivoisin edelleen aina välillä lukevani tuotesuosituksia. Olen blogisi kautta vuosien varrella löytänyt hyviä tuotteita ja välttynyt turhien ostamiselta ja kokeilulta, joten toivottavasti tämä graalinmalja ei tyrehdy täysin! Omassa kosmetiikka- ja tavarameren hallinnassa on aika keskeistä välttää turhat hutiostokset, joten siksi harkitsen aina huolella millaisia tuotteita tai tavaroita tarvitsen.

  Myös matkustamisestalähelle ja kauas olisi kiinnostavaa kuulla, sekä perinteisempien vinkkien muodossa että myös ehkä kestävämpien matkustusratkaisujen ja -valintojen suhteen. Toivottavasti uusi ja jännä elämänvaihe antaa mahdollisuuksia nähdä ja kokea maailmaa! 🙂

 61. Kosmetiikka-arviot kiinnostaa, mutta erityisen mielenkiintoisia ovat mielestäni tarkemmin kosmetiikan kemiaa syynäävät postaukset! Kaikkiin trendeihin kun ei todellakaan ole tarpeellista lähteä mukaan, kuten olet ilmeisesti itsekin jo huomannut. 🙂

 62. Tuotearvostelut kiinnostaa minua! Olisi myös oikein mukava kuulla uusista tuotteista ja niiden ominaisuuksista. Aasian matkailusta kiinnostuneena on mukava lukea myös sinun matkoista.

 63. Minimalismi kiinnostaa kovasti ja miten pakkaatte tuleville matkoillenne. Vinkkejä myös miehelleni🤗

 64. Kiitos mielenkiintoisesta blogista, kirjoitat paljon ja monipuolisista aiheista! Itseä kiinnostaa erityisesti kosmetiikka (ihonhoito, luonnonkosmetiikka, ainesosat ym.), tavaroiden karsiminen sekä oma elämäsi (työkuviot, matkat). Meikkiarvostelut eivät niinkään kiinnosta, mutta muu kosmetiikka kyllä.

 65. Haluaisin edelleenkin lukea kosmetiikasta.Niin.Kosmetiikasta,koska se kiinnostaa.Myöskin matkustaminen,kohteet ja kokemukset eri maissa kiinnostaa.

 66. Edulliset, loistavat tuotevinkit. Eli tuotteet joita kannattaa testata ja iloisesti yllättyä kun oikeasti saa hyvää – loistavaa – edullisesti.

 67. Minimalismi ja tuotearvostelut ovat suosikkejani. Yksi randomtoive olisi postaus liikuntatottumuksistasi nyt ja aiemmin 🙂

 68. Kiinnostaisi lukea, mitkä ihon- ja kauneudenhoitoon liittyvät rutiinit koet itsellesi tärkeimmäks tai mistä rutiineista et voisi kuvitella luopuvasi. Olisi myös mielenkiintoista kuulla, että jos sinun pitäisi pärjätä esim. viidellä kosmetiikkatuotteella, mitkä ne olisivat?
  Lisäksi kiinnostaisi lukea ihan normaalista arjestasi ja harrastuksistasi kosmetiikan ulkopuolelta.

 69. Eniten tykkään meikkiarvioista! Oma tyylini meikata on aika erilainen verrattuna sinuun, joten on kiva kun nostat esiin tuotteita, joihin en ehkä itse tulisi muuten tutustuneeksi. Kaikenlaiset monitoimituotteet kiinnostaa paljon, esimerkiksi Linda Hallbergin meikit löysin blogisi kautta! Yksi postaustoive voisikin olla päivitetty meikkirutiinisi. Voisi olla myös hauskaa jos keräisit yhteen ”idioottivarmoja” meikkituotteita, eli sellaisia joilla on lähestulkoon mahdoton epäonnistua!

 70. Kosmetiikka ja ihonhoito postaukset on tietty mieluisia ja syy miks tänne alunperin tuli eksyttyäkin mutta ois ihana kuulla sun ajatuksia onnesta, onnellisuudesta 🙂

 71. Ihonhoitoon ja etenkin erityisiin vinkkeihin toivoisin postauksia. Lisäksi toivon todella että jatkat blogin pitämistä vielä sittenkin kun matkustelet ja saamme lukea ihania vinkkejä tien päältä!

 72. Minimalismista, arjen valinnoista ja kulutustottumuksista ja matkajutuista lukisin mielelläni. 🙂

 73. Tällä hetkellä kiinnostaa ihonhoitojutut eli vaikka vinkkejä miten huolehtia ihosta ja vaikka vinkkejä mitä kannattaa huomioida jokapäiväisessä arjessa.

 74. Minimalismi, tuleva reppureissu ja nykyinen ”irtiotto” työelämästä olisi kiinnostavia aiheita. Myöskin luonnonkosmetiikka kiinnostaa ja erityisesti tutustuminen suomalaisiin merkkeihin, myös pienempiin tuntemattomampiin merkkeihin. Itse olen nykyisin innostunut ”saippuoista” ja minulla löytyykin kasvo-, shampoo-, sheivaus-saippuaa. Toki nämä ei ole varmastikkaan sinulle mielenkiintoisimpia juttuja kirjoittaa, mutta lukijoita voisi kiinnostaa ja ”saippuat” olisi käteviä ja kevyitä reppureissussa.

 75. Kaikki postauksesi ovat niin inspiroivia ja antavat ajattelemisen aihetta! Suotuisia tuulia tulevaan.

 76. Tuotearvosteluja!(kosmetiikkaa tai oikeastaan mitä tahansa!) Olen löytänyt paljon lemppareita blogisi kautta 🙂

 77. Tietenkin ranskalaisesta kosmetiikka, tyyli- ja meikkikulttuurista! 🙂

 78. Mua kiinnostaa kaikki Ruotsiin liittyvät jutut. Aiheella ei ole väliä. Tosin en oo varma, kiinnostaako sua kirjoittaa aiheesta 🙂

  Myös kaikki matkajutut kiinnostaa!

 79. Erityisesti haluaisin kuulla tuotearvosteluja. Pohjaan monesti uusia kosmetiikkaostoja bloggaajien kirjoittamiin arvosteluihin, joten sen vuoksi pidän sellaisista kirjoituksista eniten 🤗

 80. Edulliset kosmetiikkalöydöt kiinnostaa. Myös minimalismijutut ovat inspiroivia.

 81. Kosmetiikkajutut ylipäätään kiinnostaa, ja tykkään myös Ruotsiin ja ruotsalaisiin liittyvistä jutuista.

 82. Haluaisin tietää enemmän miten minimalismi on vaikuttanut rahan käyttöön ja siihen suhtautumiseen ja onko säästöjä tullut uudella tavalla?
  Ja itseäni kiinnostaa myös Ruotsiin liittyvät jutut 😀

 83. Mulle sie olet ihonhoidon kuningatar, joten ihonhoitoon liittyvät postaukset ja tuotearvostelut kiinnostavat aina! <3

 84. Haluaisin lukea kosmetiikasta, mutta myös ihan perus arjestasi. Esimerkiksi ”minun päiväni”-postaus tai mitä söin päivän aikana- postaus kiinnostaisi 😊

 85. Tykkään, kun on monipuolisesti aiheita. Erityisesti kiinnostaa kaikki kauneuteen liittyvä, etenkin k-beauty, johon hurahtaminen on suurelta osin ansiotasi. Luonnonkosmetiikka on vähän plääh, haluaisin tykätä, mutta toistaiseksi osunut kohdalle vain huteja.
  Minimalismi on jees pieninä annoksina. Työkuvioista ja matkakertomuksista pidän myös.
  Yleisesti tyylisi miellyttää minua ja tunnen jopa pientä sisaruutta, kun minäkin olen tällainen pätkä (157 cm)… tosin hiukan vanhempi ja pulleampi painos 🤗
  Muita blogeja en seuraa aktiivisesti (= oikeastaan en ollenkaan), enkä ole instagramissa.

 86. Hajusteettomat vaihtoehdot kiinnostavat minuakin. Ja tulev Pariisin reissu.

 87. Minua kiinnostaa aina korealaiseen kosmetiikkaan liittyvät aiheet. Myös joku juttu puutereista tai silmänrajaustuotteista voisi olla kiinnostava. Ehkäpä korealaisista meikeistä? 🙂

 88. Minimalistisesta elämäntavasta, urasta ja matkustelusta. Hajusteeton kosmetiikka kiinnostaa myös.

 89. Kosmetiikkajutut kiinnostaa 🙂 Kotimaiset ja luonnonkosmetiikka etenkin, mutta (vähän ristiriitaisesti) myös k-beauty on mieleen.

 90. Kosmetiikka kiinnostaa, minimalismi, ura/ työ, matkat, haaveet ja unelmat😊

 91. Ihana blogi, paljon tietoa ja kauniita kuvia! Lukisin mielelläni mielen hyvinvoinnista ja mitkä ovat sinun hyvinvointisi tärkeimmät asiat ja teot.

 92. Kiitos blogistasi! Luen mielelläni jatkossakin postauksia urapolustasi ja siihen liittyvistä oivalluksistasi ja tavoitteistasi. Ne ovat inspiroivia!
  Toki kosmetiikkakin kiinnostaa. Erityisesti haluaisin lukea luonnonkosmetiikan hiusmuotoilutuotteista.

 93. Edulliset ja hyvät kosmetiikkavinkit kiinnostavat! En ole nyt vähään aikaan ehtinyt paljoa lukemaan blogiasi, mutta olipa blogissasi nyt elokuussa taas paljon mielenkiintoisia aiheita, kun äsken silmäilin niitä ☺

 94. Haluaisin lukea tulevasta Aasian reissusta: Joko kohteet on tiedossa ja miten ne valikoitui? Kauanko aiotte reissata?

Kommentointi on suljettu.