Kosmetiikkajemmani, osa kaksi: Lontoo

Tänään jatketaan toisella osalla kosmetiikkajemmojeni läpikäynnissä ja vuorossa ovat Lontoon kotini kosmetiikkakätköt.
Lontoon kosmetiikkavarastoni eivät ole suunnattoman suuret vaikkakin niihin mahtuu vielä paljon ylimääräistä. Periaatteessa kaikki tuotteet saa kuitenkin mahtumaan näihin kahteen laatikkoon:
Pienemmässä laatikossa ovat meikit (joille laatikko on jo reilun kokoinen) ja isommassa laatikossa kaikki muu. Käytin termiä periaatteessa siksi, että käytännössä en koskaan pidä kaikkia tuotteita yhdessä täydehkössä laatikossa vaan olen jakanut tuotteet kylpyhuoneessa kolmeen samanlaiseen laatikkoon: yhteen hiustuotteet, yhteen kasvotuotteet ja yhteen vartalotuotteet.
Kaikki mustaan laatikkoon helposti mahtuvat meikkini ovat tässä:
Joukkoon mahtuu ylimääräistä, mutta jemmat ovat edelleen hyvän kokoiset ottaen huomioon, että asun ja elämän vain näiden meikkien avulla kaiken Lontoon aikani.
Ripsivärejä on tällä hetkellä liikaa, sillä olen saanut töiden ja blogin kautta niitä viimeaikoina jonkun verran. No, puoli vuotta eteenpäin ja olen joutunut heittämään pois lähes kaikki, eli ei ongelmaa.
Silmämeikkikyniä minulta löytyy kotoa enemmän kuin töistä, sillä meikkaan kotona hieman monipuolisemmin. Musta, ruskea, sininen, oliivi ja violetti sävy ovat siis tarpeen.
 
Kulmatuotteita on tuplat, sillä luulin kahden olleen hukassa…
Peiteaineita on kolme: kaksi eri sävyä silmien alle erikseen käytettäviksi tai miksattaviksi ja yksi tuhdimpi peiteaine näpyille yms.
Olen surkea primerien käyttäjä ja siksi toinen primerini onkin vaan minikokoinen tuote, jota käytän ennen tärkeämpiä hetkiä. Diorin heleyttävää primeria käytän joskus ihan yksinäänkin.
Puutereita minulta löytyy vain yksi meikkipuuteri ja yksi irtopuuteri.
Aurinkopuutereita on hieman liikaa siihen nähden, kuinka vähän niitä käytän. Tai no, oikeastaan tuo Ardenin tuote ei edes ole aurikopuuteri, mutta silti.
Poskipunia on sopivasti.
Meikkipohjia on liikaa. Shiseido, Dior ja Lumene ovat olleet suosikkejani ja muut kaksi ovat tuleet blogin kautta testattaviksi kolmannen pienemmän näytekoon tultua Glossyboxin mukana.
Silmämeikinpohjustajia on kaksi, toinen mattaisempi ja toinen shimmerisempi. Pelkkä Lumenen mattaisempikin riittäisi.
Luomivärejä on sentään juuri sopiva määrä. Kuusi keskenään täysin erilaista Diorin viisikkoa ja yksi Wet ’nWildin vaaleanbeige solo-nappi ovat täydellinen määrä.
Huulimeikkejä on tännekin kertynyt hieman liikaa, muttei silti mitään ihan typerää määrää. Valikoima on sopivan monipuolinen muttei itseään toistava.
Meikkejä riittäisi siis vähempikin, mutta niitä on kuitenkin hyvin kohtuudella.
Kynsilakkavalikoimani on varsin sopiva ja siitä löytyy aivan tarvittava määrä sävyjä Lontoossa elämiseen ja olemiseen.
Ihonhoitopuoleni näyttää puolestaan tältä:
Joitakin tuotteita on kohtuudella, muutamia hieman ylimääräisiä.
Seerumeita minulla on vain kolme ja niistäkin kaksi minikokoista.
Seerumeiden loputtua siirryn näihin hoitonesteisiin.
Meikinpuhdistusvoiteeni loppui juuri, joten minulla on tällä hetkellä vain Lumene LAB:ilta saamani puhdistusvaahto sekä Chanelin silmämeikinpoistoaine ja Make Up Foreveriltä saatu matkakokoinen silmämeikinpuhdistusaine.
Kasvovesipuolelta löytyvät ihanan kosteuttava ja hellävarainen Paula’s Choicen kasvovesi sekä Laveran hieman puhdistavampi kasvovesi.
Kasvovoiteita on aina liikaa. Tämä johtuu täysin siitä, että niitä tulee niin töistä kuin blogistakin enemmän kuin mitä ehdin käyttää. Nämäkin kaikki olen saanut eri reittejä. No, onpahan millä rasvata ja muutama on vielä kokeilematta ja selvittämättä, onko niistä omalle iholleni mitään iloa.
Silmänymoärystuotteitakin on muutama, mutta onneksi ne ovat sentään keskenään edes hieman erilaisia ja erilaisiin tarkoituksiin. On geelimäistä, suojakertoimellista, täyteläisempää ja tehotuotetta.
Kuorintoja ja naamioitakin on muutama, muttei onneksi valtavaa määrää.
Huulirasvoja on kolme, joista yksi kulkee käsilaukussani, yksi yöpöydälläni ja yksi on varakappale.
 
Muita tehoapuja ovat sitten lopuillaan oleva Lancomen Nutrix sekä Ardenin minikokoinen Eight Hour Cream.
Vartalotuotteita kotoani löytyy tämän verran:
 Ylimääräisiä on, mutta melko hyvällä mallilla mennään.
 Viimeinen antiperspiranttini loppui juuri, joten jatkossa tuoksun ilmeisesti vaan Kenzon Amourille. 
 
Suihkugeelinikin loppui. Kuorintoja löytyy yksi töistä saatu ja vartalon kosteuttajia vain kaksi kevyttä suihketta. Näköjään yksi Eight Hour Creamkin pääsi tähän kuvaan.
Muutama erityistuote.
Käsisaippua ja suihkuöljy.

Käsivoiteet ovat se pahin ongelmakohtani tällä hetkellä, mutta onneksi niitä kuluu kiitettävää tahtia.
Lisäksi kotona on tietysti muutama hajuvesi.
Hiustuotteiden saalis näyttää puolestaan tältä:
Kohtuullista, mutta sielläkin on ongelma-alueensa.
Shampoiden ja hoitoaineiden kanssaolen kuitenkin hyvällä mallilla. Omistan molempia yhden ja that’s it.
Samaa ei voi kuitenkaan sanoa jätettävien hoitoaineiden osa-alueesta, sillä sinne tuotteita on kertynyt aivan liikaa…
Myös nämä hiustensiloittajat ovat enemmän kuin tarpeeksi.
Hiuslakkoja on onneksi sopivasti vaikka niitäkin riittäisi yksi keskivahvalla pidolla oleva.
Kuivashampoita ja hiuspuutereitakin on passeli määrä, joskis yksi molempia riittäisi.
Hiusten muotoilussa apuna käytettäviä tuotteita on muutama liikaa. Tai no, nuo ovat kyllä keskenään melko erilaisia, mutta en silti tarvitsisi ihan jokaista…
Kotijemmani näyttävät siis tältä. Pienemmälläkin pärjäisi, mutta en ole onneksi raahannut tänne mitään valtavaa kosmetiikkavuorta tai sortunut pahaan hamstraukseen tässä Bootsien ja Superdrugien luvatussa maassa. Näitä jemmoja on onneksi helppoa saada kutistettua ja uskonkin, että puolen vuoden kuluttua tehtävässä tilannepäivityksessä jemmojen koko on ylimääräisten tuotteiden osalta huomattavasti pienempi.
Huomenna siis luvassa kosmetiikkajemmojeni loppuhuipentuma, eli hyttijemmani töissä. Hyttini on se päävarastoni, josta kuskaan tuotteita niin Suomeen kuin Lontooseenkin aina välillä ja jonne vien kaikki blogini ja töitteni kautta saamani tuotteet odottamaan kokeilua ja eteenpäin menoa. Sen verran voin sanoa, että tilanne on parantunut huomattavasti siihen yli viiteenkymmeneen kosmetiikkakiloon ja kosmetiikkahuoneeseen verrattuna, mutta älkää nyt odottako mitään ihan totaalista kutistumista. Olen kuitenkin kosmetiikkabloggaaja ja kosmetiikkamyyjä…

33 kommenttia artikkeliin ”Kosmetiikkajemmani, osa kaksi: Lontoo”

  • En ole tainnut käyttää kuin yhden hajuvesipullon alusta loppuun, eli hyvin pitkään. Vaihtelen tuoksuja melko paljon ja käytän niitä muutenkin harvoin. Olen yrittänyt viimeaikoina aktivoitua asian kanssa. 🙂

 1. Minulla on kaikkia tuotteita kaksi kappaletta. Siis ihan kaikkia käsisaippuasta kuorintaaineisiin, ripsiväreistä huulipuniin. Ihan kaikkea kaksi mikä vain liittyy ihon hoitoon, meikkaamiseen tai hiusten hoitoon.

  Jotenkin naurattaa mutta olen oppinut sen, että aina tarvii olla yksi jemmassa jos se päätuote loppuu 😀 eli kun seuraavan kerran ripsari loppuu siirryn toiseen ripsariin mutta menen heti kauppaan ostamaan toisen varalle. 😀

 2. äskeiseen mitä kirjoitin (kaikkia kaksi kappaletta) korjattavaa on luomivärien osalta: minulla on kaksi luomiväripakettia mutta molemmissa on kahta eri väriä. eli onko minulla sitten neljä luomiväriä vai kaksi? 😀

 3. Oon tulossa kesällä Lontooseen, ja oon yrittäny ettiä netistä eri merkkejen putikkeja. Ei vaan jotenkin tahdo löytyä. Osaisitko kertoa, mistä löytyisi Benefitiä, Urban Decaytä, Too Faced'ä, NYX'ä, MAC'ä ja Inglot? Mahdollisimman läheltä Hyde Parkia.

  • Kaikki isot tavaratalot ja suuret Bootsit myyvät noita. Eli kun vaan suuntaan Oxford Streetille ja tavarataloihin niin löydät kyllä. NYXistä en tosin tiedä, mistä sisä saisi ja Inglotin myymälä on Westfield London Shoping Centressä. Jos kurkkaat House Of Fraserin, John Lewisin ja Selfridgesin nettisivuilta tavaratalojen merkkivalikoimat niin pääset pitkälle, kaikki kolme lähekkäin Oxford Streetin keskellä. 🙂

 4. Oho, yllätit! Jotenkin ajattelin että noita olis ihan hirmunen määrä, mutta ei sentään (tai onhan tuossa paljon enemmän kaikenlaista kun mulla esim, mutta ihan ymmärrettävää kun niitä saat niin paljon!) Ajattele missä oot vuoden päästä! 😉

 5. Aiheeseen liittymätön, mutta pääseekö estenomin papereilla kosmetiikkamyyjäksi? 🙂 hyvin oot tsempannu sun varastojen kanssa!

  • Tavarataloihin pääsee (valitettavasti) melkein kuka tahansa töihin kosmetiikkaosastolle kun vaan kertoo olevansa kosmetiikasta kiinnostunut. Eri merkkien palvelukseen tai kosmetiikkamyymälöihin puolestaan pääsee helpostikin, jos on estenomi tai muuten alaa opiskellut. 🙂

  • Aiheeseen liittyen pitää kysyä, että osaisitko sanoa, pääsisikö parturi-kampaaja -opiskelija kosmetiikkaa myymään kesän ajaksi? Suunnitelmissa kyllä estenomiksi kouluttautuminen, en kyllä edes tiedä miksi piti hakea hiusalalle eikä kauneudenhoitoalalle….

  • Hyvä, että nyt tuli tähänkin selvyys 🙂 Olen ajatellut kouluttautua kosmetologiksi.

 6. Onhan tuossa vielä noita tuotteita, mutta ei nyt mitenkään hirmuisesti. Tsemppiä!

 7. Oi toi Chanelin kasvovoide on ihana! Mulla on ollu se tän talven käytössä eikä oo yhtään kasvot hilseilly, niin kuin yleensä. Ihanaa paksua tahnaa, mut silti imeytyy suht hyvin 🙂

  -iiness

 8. Kuinka paljon sua harmittaisi asteikolla 1-10 (10 suurin harmistus), jos sun työpaikkalaiva uppoaisi ja veisi kosmetiikkasi meren pohjaan? Vai olisiko se ihan ok, tai jopa kivaa kun pääsisit aloittamaan puhtaalta pöydältä?

  • Rehellisesti sanottuna? 0! 😛

   Minua ei ihan oikeasti harmittaisi yhtään, se on kaikki vaan kosmetiikkaa ja helposti korvattavissa. Ja jos saisin niistä vakuutuksessa jotakin, en taatusti ostaisi niillä rahoilla kosmetiikkaa tilalle. 🙂

 9. Oon itseasiassa aika yllättynyt siitä et sulla on näinkin "vähän" kosmetiikkaa kotona 😮 Ottaen siis tosiaan huomioon että oot kosmetiikkabloggaaja ja kosmetiikkamyyjä. Jos ei lasketa meikkejä ollenkaan, niin multa löytyy suurinpiirtein sama määrä tai enemmän jemmoista muita kosmetiikkatuotteita.. Meikkejä mulla on kyllä vähemmän.. Niinno tietty sulla on eri varastot sitten töissä ja Suomessa, mutta se nyt on ymmärrettävää ottaen huomioon sun työ ja kaikkea.

  Tsemppiä siis, mä en kyllä osaa enää sanoo mistä pitäis vähentää, tässähän alkaa ittelläki mietityttään jemmojen määrä jos jonkun mielestä tää on paljon o.O

 10. Oho! Toihan on ihan kohtuullinen määrä kosmetiikkaa, luulin että sun varastot olisivat paljon isommat 😀 Tuntuu että suomalaisilla on joku ihme "en saa omistaa kuin yhden huulipunan ja ripsarin kun muuten olen turhamainen" -asenne välillä päällä, mutta pitäähän ihmiseltä meikkejä löytyä ja sun kokoelma näyttää ihan "terveen" kokoiselta 🙂 Hyvä sinä!

 11. Vau Virve! Olen ihan yllättynyt, niin paljon on kyllä jemmojesi tilanne muuttunut siitä kun blogisi aloitit 🙂

  -Sara

 12. Olen miettinyt nyt tässä yhtä voidejuttua 😀 päivävoidehan laitetaan meikin alle aamulla, mutta milloin yövoide laitetaan? Menen iltaisin suihkuun ja valvon sen jälkeen noin 4 tuntia. Laitanko yövoiteen heti suihkun jälkeen vai annanko kireän tunteen olla kasvoilla ja laitan vasta nukkumaan mennessä sen? HELP olen miettinyt tätä jo jonkin aikaa 😀

 13. Hei niin ja vielä yksi juttu unohtui sulta kysyä! Eli siis nyt hetken aikaa sitten ostin Freemanin mansikka&suklaa kasvonaamion ja sitä pari kertaa olen käyttänyt. Olen kuitenkin huomannut, että naamion käytön yhteydessä silmäni alkavat lievästi punoittaa ja hieman myös kirveltää. En siis ennen ole melkein koskaan saanut minkäänlaisia allergisia oireita kosmetiikkatuotteista ja olen kyllä aiemminkin Freemanin naamioita käyttänyt, mutta tällasita reaktiota ei ole tullut. Ja naamiota laittaessa muistan myös huolehtia siitä, että naamio on tarpeeksi kaukana silmänympärysihosta ja se ei kosketa silmiä. Mutta silti kirvelee.

  Joten siis sen haluaisin tietää, että mikä aine tuossa kasvonaamiossa mahdollisesti saa aikaan sen silmien kirvelyn, ja kannattaisiko tuon tuotteen käyttö mahdollisesti lopettaa (vaikka ihana tuo naamio kyllä muuten on)? Jep, tämä oli aika yksinkertainen kysymys, mutta ajattelin nyt että jos sinä mahdollisesti osaisit tähän vastata, kun sinä noista kaikenmaailman kosmetiikassa käytettävistä aineista tiedät (ainakin paljon enemmän kuin minä :D).

  -Sara

  • Saanko vastata välistä? 🙂 Tuli vaan mieleen kun mulla on aika samanlaiset tilanteet sun kanssa.

   Levitän yövoiteen heti suihkun/meikinpuhdistuksen jälkeen, seerumin päälle jos sellaista käytän. Tykkään itsekin valvoa iltapesun jälkeen pitkään, joten yövoiteen kannattaa antaa imeytyä ennen kuin menee laskemaan päänsä tyynylle: useasti vielä ihon pinnalla oleva voide imeytyy sitten tyynyliinaan eikä kasvoihin lainkaan. Jos musta joskus tuntuu siltä, ettei pari tuntia iltatoimien jälkeen iho ole tarpeeksi kosteutettu, lisään yövoidetta vielä ennen nukkumaanmenoa.

   Ja naamioista: mulla kirvelyä silmissä on ilmennyt voimakkaita hajusteita sisältävien naamioiden kanssa, vaikka kuinka olisin tahnan asetellut huolellisesti kauas silmistä :/ Tällaisia ovat esimerkiksi H&M-naamiot, vaikka muuten en niistä mitään oireita saakaan. Käsittääkseni tuo Freemanin naamio kuitenkin tuoksuu suht voimakkaasti, voisiko kyse olla hajusteista? Esim. mulla miedompituoksuinen Oliv':n naamio ei aiheuta kirvelyä silmissä lainkaan.

 14. Paljon maksaa tuo uusi escadan hajuvesi laivalla siinä suurimmassa koossa (100ml?)? ja kun tiedän että menen ruotsin laivalle kannattaako minun ohittaa kauppojen kevät tarjoukset kosmetiikassa ja ostaa suoraan laivalta?onko ruotsissa hintataso suomen luokkaa meikeissä?

 15. Voisitko vielä tehdä sit loppuun sellaisen yhteenvedon, jota ennen harrastit, että esim. shamppo 3 kappaletta, huulipunat 10 kpl jne. Niistä olis helpompi lukijoidenkin hahmottaa nämä, kun tulevat eri postauksissa. 🙂

 16. Mä en ole seurannut tätä blogia alusta asti joten en tiedä miten paljon kosmetiikkaa sulla on ollut aikaisemmin, mutta itseäni alkais ahdistaa jos kotoa löytyis noinkin suuret määrät kosmetiikkaa. Aina jos on jotain "ylimääräistä" niin yritän myydä ne pois kirpparilla tai tyrkyttää siskolle. Olen varmaan mielestäsi outo ;D

Kommentointi on suljettu.