Kuinka monta kynsilakkaa omistat?

Yksi kysytyimmistä minulle esitetyistä kysymyksistä blogini puolella on, kuinka monta kynsilakkaa omistan tällä hetkellä.

Omistan niitä monta. Siis ihan suunnattoman monta.

Kynsilakkamäärä ei näytä mielettömän suurelta sitä katsellessa, mutta pientä yhteenynnäilyä harjoittaessa luku on kuitenkin loppujen lopuksi melko valtaisa -varsinkin kun siis otetaan huomioon, että nyt puhutaan kynsilakoista.

Olen ollut todella valmis luopumaan lähes kaikesta muusta omaisuudestani, mutta kynsilakat ovat herkkä kohtani. En vaan kykene luopumaan niistä! Värit ovat toinen toistaan ihanempia ja vaikka joku kuinka sanoisi, että nuo kymmenen pinkkiä ovat aivan samanlaisia keskenään, eivät ne käytössä silti ole. Tai vaikka kuka jatkaisi siihen, ettei kukaan nyt ainakaan tarvitse noin montaa erilaista kullan sävyä niin olisin silti erimieltä.

Kynsilakat ovat paheeni ja vaikka en nykyään edes lakkaakaan kynsiäni niin aktiivisesti kuin ennen, en vain kykene luopumaan yhdestäkään lakastani.

Tässä siis lakkakokoelmani:Näiden lakkojen lisäksi minulta löytyy vielä töistä hytistä kolmisenkymmentä kynsilakkaa.

Mikä on siis vastaus kysymykseen ”Kuinka paljon sinulla on kynsilakkoja?”

Haluatteko oikeasti kuulla?

Noin 360 kappaletta.

Hyvin suuri osa kynsilakoista on töiden ja blogin kautta saatuja tai äitini tuomia tuliaisia ja ostan itse nykyään kynsilakkoja vain todella harvoin.

Toinen tätä kysymystä seuraava kysymys on lähes poikkeuksetta: ”Eivätkö ne mene huonoiksi?”

Eivät ne mene. (Ainakaan kovin helpolla.) Olen heittänyt kokoelmastani roskiin yhteensä enintään ehkäpä kaksi kynsilakkaa (jos ajanmyötä venyviksi muuttuvia pikakuivattajia ei lasketa) ja nekin ihan vain siksi, että joku lakkoja käyttänyt on jättänyt sulkematta lakkapullon kunnolla (lakkojani ovat käyttäneet siis myös luonani vierailevat ystäväni ja kaverini).

Kun kynsilakkoja kohtelee oikein ja pitää niitstä huolta, on todella epätodennäköistä, että ne menisivät kovin helposti huonoiksi. Pullojen suut on hyvä pitää puhtaina, jolloin korkki pääsee sulkeutumaan kunnolla ja jos lakka jostain syystä pääsee paksuuntumaan, voi sitä ohentaa kynsilakanohentajalla (jollainen löytyy esimerkiksi Mavalalta). Ohennukseen voi perinteisesti toki käyttää myös kynsilakanpoistoainetta, mutta tämä heikentää usein lakan pysyvyyttä.

Omat vanhimmat kynsilakkani ovat lähes kymmenen vuotta sitten valmistettuja ja hyvin monet lakoistani ovat noin viisi vuotta vanhoja ja toimivat mainiosti edelleen. Monissa Anytimen vanhoissa lakoissa on parasta ennen -päiväys ollut vuosien 2006-2008 välillä, mutta lakat ovat edelleen uutta vastaavassa kunnossa koostumustensa puolesta.

En tule koskaan saamaan käytettyä kynsilakkojani pois ja tiedän sen ihan hyvin. Tiedän, ettei niiden omistamisessa ole sen puolesta mitään järkeä, mutta tarvitseeko kaikessa aina ollakaan? Ei se posliininukkeja keräävä mummokaan tule koskaan leikkimään niitä puhki.

Kynsilakat ovat minulla siis se paheeni, josta pidän luultavasti vielä pitkään kiinni. Olen luopunut niin suuresta määrästä muuta tavaraa vähennysprosessini aikana, että koen aivan täysin sallituksia ja luvalliseksi pitää kiinni tästä yhdestä paheestani. Olen nimittäin valmistellut kynsilakkalaatikolle paikan vaatekaapistani töissä, joten sijoituskotiasiat ovat kesän osalta kunnossa.

Kuinka monta kynsilakkaa teiltä löytyy?

PS. Viimeiset tunnit käydä huutamassa kohteita Ostolakkokirppikseltä ennen niiden sulkeutumista!

41 kommenttia artikkeliin ”Kuinka monta kynsilakkaa omistat?”

 1. Jään vielä(:D) toiseksi ihan kepeästi, 66 kpl. Luultavasti lisäystä tulossa viikonloppuna, varmaan menee yli 70 puolelle. Sulla on kiva kokoelma, voisin tosi monet lakat huolia itsekin! Muutamia samoja lakkoja löytyy myös. 🙂

 2. Itseltäni lakkoja löytyy yhteensä n.150 kpl. Niitä ei vaan voi olla liikaa.:)

 3. WoW!!!! Mieletön kokoelma!! En tiedä ollakko kateellinen, järkyttynyt vai mitä:D Mutta sen tiedän, että tommoinen kokoelma on joka tytön unelma:D

 4. Jestas mikä määrä, jään melkoisesti jälkeen omalla kokoelmallani (omistan kymmenkunta lakkaa ).
  Saahan ihmisellä aina joku pahe olla 🙂

 5. Jummi jammi! Mikä tuon kuudennen kuvan oikeanpuolimmaisen lakan nimi on, tuo Make Up Storen lilahtava jossa on flakieseja? :O Onko tuo kovin vanha ostos?

 6. Mulla oli nyt vasta laskettuna 46. 😀 Vähän jään toiseksi. Äiti ei vaan ole innostunut kynsilakkojen ostosta, kun hän on sitä mieltä että ne vanhenee. Mulla muuten taitaa olla yksi samanlainen Anytime Cosmeticsin lakka kuin sulla, sen oon saanut n. 8 vuotta sitten ja vessan kaapissa säilynyt moitteettomassa kunnossa. 🙂

 7. Oi, mä jotenkin arvasinkin että sulla vähän enemmän on lakkoja kun mulla, mutta perässä tullaan, 338 lakkaa onpi tällähetkellä! ;D Mutta siis ihanuuksiahan sulta löytyy vaikka mitä, varsinkin nuo MUS:in flakiesit näyttää mahtavilta. 🙂

 8. Oi, nyt on pakko kyllä lakata kynnet, vaikka olinkin suunnitellut antavani kynsien hieman huilata! Täytyy saada turkoosia kynsiin tuon ihanan kirkkaan turkoosin rimmel 60seconds lakan innoittamana, itsellä tosin tummempi mavala.

 9. Ei rakkaista saa luopua! Ihanan iso katras, pidä niistä hyvää huolta :') täälläkin taitaa mennä jo yli sadan kappaleen, tänäänkin tuli kolme lisää hups 😀

 10. Heips! Ihania lakkoja!! Mistähän sais ostettua helpoiten magneetti lakkoja? Myydäänkö niitä Suomessa missään kaupassa tai Suomalaisessa nettikaupassa?
  t:Saippeli

 11. Tää ei nyt oikein liity aiheeseen, mutta osaisitko suositella jotain suht. edullista, mutta punaisuutta hyvin peittävää meikkivoidetta kuivalle ja herkälle iholle?

 12. Oi oi Ihanan paljon lakkoja. Itselläni ei ole edes kahtakymmentä lakkaa. Jotkut vanhat on kyllä kuivuneet tai paksuuntuneet. En ole löytänyt mistään pipettiä että saisia ohennettua poistoaineella. Onko noi Diorin kynsilakkakyniä? En ole kuullutkaa että lakkaa sais noinkin pakattuna.
  t:elina

 13. Nyyyyyh, juuri luovuin suuresta osasta lakkojani, kun ajattelin että pakko karsia ja nyt kaduttaa :'( Mutta, tällä hetkellä mulla on (VAIN!!!!!) 27 lakkaa, mutta eiköhän asia taas pikkuhiljaa korjaannu 🙂

 14. Herravarjele! Ja minä kun olin ostolakossa kun niitä mukamas niin kerääntynyt, pyh, siis nythän lähden ostoksille hyvällä omallatunnolla! 😀 Jej!

 15. Joo, eihän tuossa mitään järkeä ole. Mä omistan ehkä 7 lakkaa.. Omistaisin enemmän, jos voisin töissäkin käyttää. Sen sijaan mun pahe on luomivärit. Ostelisin niitä rajattomasti, mutta onnekseni sain syntymälahjaksi sen verran järkeä, että joku tolkku säilyy. I love your blog, by the way! Terv, sekasorrossa elelijä

 16. Suht monta lakkapulloa, mutta joka tytön oikeus on hurahtaa totaalisesti johonkin ns hömppäilyyn!!Jos lakat ja niiden ajoittainen hypistely ja ihailu tuo sulle iloa (kuten taitaa tuoda) niin anti mennä vaan!!!Kaikillahan meillä jokin hurahdus on..iästä riippumatta.Itse omistanen n 25 lakkaa joita tulee ihan liian harvoin käytettyä.Tyttärelle ajoittain nakkailen kun on innostunut kynsitaiteilusta.

 17. Hirrrveen monta, mut onpa sulla ainakin valinnan varaa. 🙂

  Omat kynsilakat laskettavissa yhden käden sormilla, useimmiten käytän kynsissäni läpinäkyvää lakkaa.

  Mukavaa kevättä!

  -Tanja-

 18. Ainakin on sitten mistä valita, jos haluaa sovittaa kynnet asuun 😀

  Minulla on ehkä 2-5 lakkaa. Sormille yksi väritön ja muut varpaille.

 19. Mistä johtuu välillä lakkauksen alla näkyvä "röpelömäinen" osuus (aivan kun lakan alla olisi hiekanjyviä joka saa lakan kupruilemaan), onko kuivuneella aluslakalla tai kynsilakalla osuutta asiaan?

 20. Kyllä nyt on vanhuus iskeny, sillä inventaarioni tulos oli vain 46 kpl.Viimeisestä ostoksestakin lienee kulunut jo puolisen vuotta.

  Terkuin Rouva50

 21. Vau! Olipa kokoelma! 🙂 Näytin miehellekin: saanpa nyt ainakin vähän aikaa keräillä lakkoja rauhassa :'D

 22. En omista yhtäkään kynsilakkapulloa, koska mun mielestä kynsilakka on oksettavaa omissa sormissani.

 23. Ihan mahtava kokoelma. Oon kateellinen, itellä on vasta päälle 50. Tosin ymmärrän miten noita alkaa kasaantumaan. Itse ostin ekan lakan lokakuussa ja nyt siis tosiaan on jo päälle 50. Vuoden lopussa on varmaan sata 😀

 24. En suosittelisi kynsilakan ohentamista kynsilakanpoistoaineella. Sen tökötin tarkoitus on hajottaa kynsilakan koostumus, pilaa vielä hyvä lakan. Kannattaa käyttää ihan virallista kynsilakanohenninta, vaikkapa juuri sitä Mavalan versiota. 🙂

  terv. Eira

 25. Ihanaa että sultakin löytyi joku pahe, oot vaikuttanut tähän asti melkein yli-ihmiseltä ton vähennysprojektin kanssa!:D Mulla huitelee omat lakat samoilla kieppeillä, enemmänkin taitaa olla, laskemisen lopetin 170:n kohdalla ihan vaan sydäntäni säästääkseni. Silmämääräisesti arvelin tuloksen ainakin tuplaksi, ja siitä on jo vuoden verran aikaa…

  Usein hävettää kertoa kenellekkään tästä materialistisesta elämästä, mutta jokaista rakastan, ja ihan varmana jokaista käytän, vaikka taukoa saattaa olla!:)

 26. oi oi ihanan paljon lakkoja! ihan samaan en yllä, mutta perässä tullaan n. 140 lakalla. Ja todellakin allekirjoitan tuon, ettei sävyjä vaan voi olla liikaa. harvoin löytyy täysin dupeja lakkoja. Tai harvoin sellaisia ostaa. Kyllä niitä varmasti on jos sellasen haluaa löytää..

 27. Taivas varjele, joka päivälle löytyy kutakuinkin oma lakka 😀 Olin kyllä aika semi-järkyttynyt, kun laskin omien lakkojeni määräksi 83 (ei sisällä kirkkaita lakkoja ja Konad-lakkoja – ne mukaanlukien lakkoja taitaa olla 92??), vaikka en ole todella kiinnostunut lakoista kuin vasta viimeisen vuoden aikana ja bloggailun myötä 😀

 28. Ihana kokoelma, tuleeko nyt kaikkia kulutettua loppuun vai ihan vain keräilijä olet.Minä taas 50 vuotta täytettyäni pidän vain väritöntä lakkaa ja tilaisuuden tullen .Kynsieni olen lakannut ahkerasti nuorempana nyt ovat kuivuneet ja lohkeilevat joten rasvaaaaaaan saadakseni kauniit kynnet.

 29. Mistä olet ostanut noita sinful colors kynsilakkoja, en tunnu nimittäin itse löytäväni niitä mistään päin Suomea 🙂
  huuh , ja minä luulin että minulla on paljon lakkoja, koska omistan suunnilleen 120 , mutta nyt voin huokaista helpotuksesta!
  ja minä todellakin ymmärrän sen tunteen, ettei kynsilakoista voi luopua!
  sanna

 30. Hihhuh *katsoo kateellisena rakkaita anytimelakkoja*
  ärsyttää kun ei saa enää kaupasta 🙁 ja varsinki toi pronssinvärinen anytime <3

 31. Ihan kauhee määrä!!!!! Multa löytyy kans muutama samanlanen lakka kuin sulta 😉 Täytyy varmaa men lakkakaupoille munkin 😀

 32. Älä tunne huonoa omaatuntoa kynsilakkamäärästäsi, sillä näytät muutoin olevan melkoinen minimalisti. Nauti niistä lakoista! Voi olla, että joskus päässäsi syntyy ajatus määrän vähentämisestä, mutta jos ei niin ei se kenellekään kuulu.

Kommentointi on suljettu.