Edullinen ja hyvä mattapuuteri

Näin kesällä kasvojen helposti lämmön vaikutuksesta kiillellessä moni kaipaa vinkkiä hyvään mattapintaiseen puuteriin. 
Maybelline toi jonkun aikaa sitten myyntiin uuden Matte Maker puuteri, joka lupaa kestävää mattapintaa läpi päivän.
”Uusi Maybelline Matte Maker –puuteri sisältää tiivistettyjä , imukykyisiä puuterirakeita. Puuteri auttaa kiinnittämään meikin ja kerää sekä imee ihon pinnalle päivän aikana kertyvää öljyä ja auttaa estämään ihon kiiltoa. Maybelline Matte Maker ei tahriinnu eikä tunnu raskaalta iholla. Kevyt kivipuuteri antaa luonnollisen näköisen mattaisen pinnan ilman paksua puuterikerrosta ja raskaita sidonta-aineita.”
Kuulostaa ihan mahtavalta ja olen pitänyt sen jättämästä lopputuloksesta kovasti. Oma ihoni on helposti pinnaltaan kuivuva, mutta silti varsinkin näin kesällä kiiltelevä ja pidän eniten rasvattoman tuntuisesta meikkipohjasta.

Puuterin jättämä mattainen pinta pysyy ihollani todella pitkään kiillottomana, mutta mattamaisuutensa vuoksi tuote ei ole näkyvästi pintakuivalle iholle se paras vaihtoehto. Myös silmänalusilla tämä saattaa helposti tuntua hieman liian kuivalta.
Minulla on ollut käytössäni puuterin vaalein sävy 10 Classic Ivory, joka on ollut suomalaisenvaalealle iholleni todella hyvä sävy, joka on sopivan neutraali ja oikeasti vaalea.
Puuteri on todella edullinen, sillä 16 gramman rasialla on hintaa vain 7,90 euroa. Tähän on kyllä syynsä.
Ensinnäkin puuteri on pakattu halpaan muovirasiaan, jossa ei ole mukana peiliä tai vippaa ja rasian kansi on pelkkä kierteillä paikoilleen istuva tapaus. Pakkauskustannukset on siis todellakin minimoitu.
Ja kyllähän tässä tuotteessa vähän muukin naurattaa. Monet merkit pyrkivät kehittelemään mitä jännimpiä raaka-aineita ja käyttämään mitä mielettömintä teknologiaa ja sitten tulee L’Oréal ja pistää tuotteeseen neljä perus raaka-ainetta sekä väriaineet ja mainostaa sitä uutena mullistavana mattapuuterina. Tuotteen pääraaka-aine on rasvaisuutta tehokkaasti imevä talkki, sitten tulee mineraaliöljy ja sen jälkeen tuotteen koostumukseen vielä lisää vaikuttavat Magnesium Stearate ja Caprylyl Glycol. Väriaineina toimivat tyypilliset titaanidioksidi ja rautaoksidi. 

Kyseessä on siis niin yksinkertaisesti valmistettu ja pakattu perustuote kun vaan voi olla, mutta Matte Maker nyt vaan kuulostaa hyvältä ja uusi tuote on aina uusi tuote. Toisaalta yksinkertainen voi olla silti erittäin hyväkin. Ja tässä tapauksessa se ajaa tehtävänsä aivan loistavasti ja pitää ihoni erinomaisesti mattaisena läpi päivän.

Mitäs sanotte tästä mattaajasta?

5 kommenttia artikkeliin ”Edullinen ja hyvä mattapuuteri”

 1. Tämä löytyy multa työpaikan laatikosta päivän aikana tehtävuä pikakorjailuja varten. Peili kannessa olisi tosiaan kiva, mutta ilmankin pärjää. Käsilaukkupuuteriksi rasia tuntuu liian heikolta, ja aamulla käytän ykkösmerkkiäni, mutta kyllä tällekin käyttöä hyvin tulee 🙂
  T. KatjaV

  Vastaa
 2. Olen menossa Elokuussa käymään ruotsissa Haaparannassa, osaisitko suositella jotain hyviä suihkugeeli merkkejä mitä saa vain ruotsista.

  Vastaa
 3. Tämä vain todistaa, että simppeleillä raaka-aineillakin voi saada aikaan toimivan tuotteen. ehkä salaisuus piilee juuri siinä teknologiassa, mistä olet blogiisi kirjoittanut…? (aineiden lisäämisjärjestys jne…)
  Tulee taas todistetuksi, että joidenkin tietojen mukaan (ja toisten lähteiden mukaan aivan päinvastoin vaikuttava…) tukkiva mineraaliöljy ei sitä aina tosiaankaan ole.

  Vastaa
 4. Mulla on tosi öljyinen iho, talvella kuivaa vain hieman ohimoilta. Itse tykkään tästä talvella, näin kesäaikaan tekisi mieli heittää jotain vesilintua 😀

  Vastaa

Jätä kommentti