Paras ja hulluin sekatavarakauppa: japanilainen Daiso

Kuten olen kertonut, on minulla ollut erityisesti viimeaikoina melkoista tavara-ahdistusta. Tavara-ahdistus koskee kuitenkin oikeastaan vain sitä, etten itse tahdo omistaa paljon tavaroita, mutta yksi parhaista tietämistäni viihteen muodoista on edelleen kierrellä kaupoissa ja kaupungilla tutkien, mitä kaikkea on saatavilla. En halua ostaa mitään, mutta tarjonnan hämmästely on erityisesti Aasiassa hyvinkin viihdyttävää.

Ostolakossa Daiso

Yksi aivan ylivoimainen lempipaikkani Aasiassa ovat japanilaiset Daiso-myymälät, joihin tutustuin käydessäni kaksi vuotta sitten Tokiossa. Japanilaisen sekatavaraketjun myymälät tunnetaan sadan jenin paratiiseina, joissa suuri osa tuotteista maksaa 100 japani jeniä eli noin 0,80 euroa. Myymälöistä löytyy myös hieman kalliimpia tuotteita, mutta käytännössä ne ovat silti pikkutavaran halpisparatiiseja.

Ostolakossa Daiso

Myymälät ovat laajentuneet Japanin ulkopuolelle ja olen käynyt Daiso-myymälöissä myös Singaporessa, Malesiassa ja täällä Thaimaassa. Japanin ulkopuolella Daison hintataso on usein hieman kalliimpi ja täällä Thaimaassa suurin osa myymälän tuotteista maksaa 1,50 euroa.

Ostolakossa Daiso

Daiso-myymälöistä löytyy kaikkea mahdollista. Ne ovat hulluja sekatavarakauppoja, joihin tutustuin alunperin kuultuani, että niistä löytyy muutamia huippuhypetettyjä kosmetiikkatuotteita ja kauneudenhoidon apuvälineitä kuten esimerkiksi silikoninen kiinnitysnaamio kangasnaamioille ja nenänpesusivellin.

Ostolakossa Daiso

Parasta Daiso-myymälöissä on kuitenkin se, ettei oikeastaan koskaan voi tietää, mihin tulee törmäämään, sillä niiden tuotevalikoima on taattua japanilaista laatua. Myynnistä voi löytää mitä tahansa sellaista, mitä nyt vain voi kuvitella myynnistä löytyvän, mutta myös kaikkea mahdollista sellaista, mihin oma mielikuvitukseni ei olisi välttämättä riittänyt.

Ostolakossa Daiso

Japanilaiset rakastavat ruuan yksityiskohtia, joten myynnissä on esimerkiksi valtavasti siihen liittyviä juttuja kuten erilaisia apuvälineitä ruuan koristeluun. Monet niitä ovat epäilemättä hyvin tavallisia niille, jotka puuhailevat tämäntyyppisten juttujen parissa, mutta kaltaiselleni keittiön välttelijälle on eksoottista nähdä yhdessä sata erilaista ruuankoristeluvälinettä, joita en edes tiennyt olevan olemassa.

Ostolakossa Daiso

Myymälöiden valikoimaa katsoessa miettii väkisinkin, kuinka paljon pientä ylimääräistä, mutta jollekin ehkä silti hyvin tarpeellista tavaraa japanilaisten kodeista löytyy. Perunaleikkuri, mangoleikkuri, omenaleikkuri ja ties mikä muu viipalointiyksikkö ovat kaikki omia vekottimiaan, jotka voi olla kätevää omistaa. (Itseasiassa myönnän, että meiltä löytyy kotoa omenaleikkuri, joka on oikeasti aktiivisessa käytössä.)

Ostolakossa Daiso

Myymälöistä löytyy myös erilaisia apuvälineitä sushin somistamiseen. Alla olevalla muotilla sushinsa voi rullata tavallisen muodon sijaan sydämen malliseksi, koska hei, miksipä nyt ei.

Ostolakossa Daiso

Daisosta löytyy myytenkin ratkaisu lähes jokaiseen elämän ongelmaan. Saatavilla on esimerkiksi mikrokäyttöisiä spaghetinvalmistusbokseja, joilla pieni talous kokkaa kätevästi itselleen pastat. Turhaa vai oikeastaan aika kätevää?

Ostolakossa Daiso

Siivilän puhdistamiseen ei tietenkään ole välttämätöntä hankkia omaa puhdistinta, mutta en ole varmastikaan ainoa, joka on joskus tullut kironneeksi sen puhdistamista. Tällaisella silikonisella siivilänpuhdistimella se onnistuu vaivatta.

Ostolakossa Daiso

Asuuko taloudessasi joku, joka leikkaa leivän aina ärsyttävästi vinoon? Ei huolta, saatavilla on apuväline, joka auttaa leikkaamaan leivän aina suoraan.

Ostolakossa Daiso

Myynnissä on mitä tahansa vessanpöntön istuimen suojista kaikkiin mahdollisiin kodin siivousvälineisiin. Saatavilla on suojaverkkoja tuulettimille ja oikeastaan suojia ihan mille tahansa.

Ostolakossa Daiso

Oma suojansa löytyy esimerkiksi myös pyykinpesukoneelle, jonka senkin voin hyvin ymmärtää, sillä japanilaiset asunnot ovat usein melko pieniä ja pesukone voi olla sijoitettu paikalle, jossa sen haluaa peittää.

Ostolakossa Daiso

Daiso-myymälöistä löytyy myös paljon leluja, askartelutarvikkeita sekä käytännöllistä, mutta söpöä kodin tavaraa, jota japanilaiset aivan erityisesti rakastavat. Miksi toteuttaa asioita tylsästi, jos esimerkiksi tiskisienen voi leikata söpöksi leiväksi?

Ostolakossa Daiso

Myynnissä on myös esimerkiksi valikoima pieniä tuolisukkia, eli tuolinjalkojen suojiksi vedettäviä pehmusteita ja valikoima on itseasiassa melko laaja. Ehkä se kertoo siitä, kuinka suosittuja sellaiset ovat Japanissa? (Tai siitä, kuinka paperisen ohuita asuntojen välillä olevat seinät, katot ja lattiat ovat, kun kaikki äänet halutaan minimoida.)

Ostolakossa Daiso

Ja täytyyhän se myöntää, että monet näistä apuvälineistä ovat ensinaurahduksen jälkeen aika käteviä. Silityskinnas ei oikeasti olisi huono juttu omistaa ja helpottaisi varmasti monien vaatteiden nopeaa silittämistä!

Ostolakossa Daiso

Joidenkin tuotteiden kohdalla puolestaan tulee sellainen olo, että oletteko nyt ihan tosissanne. Nämä alla olevat saunapuvut auttavat ilmeisesti tehostamaan nesteiden poistumista ja hikoilemaan itsensä hoikaksi – tai sitten pitämään lämpimänä kylmällä säällä ulkoillessa?

Ostolakossa Daiso

Joidenkin tuotteiden kohdalla miettii kovastikin, että ostaako niitä ihan oikeasti joku. Yksi sellainen tuote olivat nämä korkkareiden päälle vedettävät pohjalliset, koronaukolla varustetut sadesuojat. Kyllä, kätevää ehdottomasti, mutta ihan tosi…?

Ostolakossa Daiso

Myynnistä löytyy saunapukujen lisäksi myös muita lämmikkeitä kuten hauskoja hattuja, pörröisiä kotishortseja ja neulottuja vatsanlämmittimiä.

Ostolakossa Daiso

Tuntuu, että minkä tahansa tavaran olemassaoloa olitkaan koskaan miettinyt, on joku japanilainen jo keksinyt sen ja sen voi ostaa Daisosta halvalla. Esimerkiksi narulla varustetut korvatulpista ei taatusti huku koskaan toinen kappale!

Ostolakossa Daiso

Jos siis matkustatte jossakin, missä bongaatte Daiso-myymälän, niin käykää ihmeessä katsomassa ihan vain jo huvin ja viihdearvon vuoksi. Ottakaa vaikka matkakumppanin kanssa kilpailu, kuka bongaa hauskimman tuotteen!

Daiso-myymälöiden sijainnit voi tarkistaa täältä.

Ostolakossa Daiso

Onko jollakin kokemuksia Daiso-myymälöistä?


Lue myös:

Kuuminta hottia Japanissa – Krapulameikki!

Japanilaiset, ällöttävän realistiset tuotekuvat

Japanilaiset kosmetiikkatuotteet – vauvoille vai aikuisille?

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

 

8 kommenttia artikkeliin ”Paras ja hulluin sekatavarakauppa: japanilainen Daiso”

 1. No tuollaiseen kauppaan menisin oikein mielelläni, siellähän saa hekottaa sydämensä kyllyydestä kaikelle hauskalle 🙂 Ja kyllä noista listaamistasi tuotteista saattaisi ”jokunen” päätyä ostoskoriin saakka… Mitä kaikkea kosmetiikkaa tuolla on vai onko pääasiassa samoja kuin Tokio-postauksissasi nähdyt?

  • Joo, moni tuote on kyllä sellainen, että ensin naurattaa, mutta sitten alkaa vakavissaan miettiä, että tarvitsisiko sitä sitten kuitenkin… 😀

   Daisosta löytyy lähinnä vain Daison omia tuotteita, joista jotkut ovat nousseet todella hypetetyiksi. Erityisen suosittuja ovat kuitenkin erilaiset kauneudenhoidon apuvälineet, mutta netistä löytyy paljon erilaisia ”10 must have Daiso beauty products” -postauksia ja merkin halpistuotteita myydään eBayssakin kalliimmalla ihmisille, jotka haluavat epätoivoisesti saada niitä ulkomaille käsiinsä. 😀

 2. Me ostettiin mieheni kanssa viime Japanin reissulta noita tuolisukkia Olivat ihan hauskan näköiset, vierailta tuli aina niistä kommentteja. Hankittiin ne korvaamaan sellaiset tuolin jalan alle liimattavat pehmusteet, ettei lattia naarmuuntuisi. Harmillisesti kuluivat lopulta puhki ja jäljelle jäi sukkien sijasta säärystimet

  • Ovat kyllä ihan hauska vaihtoehto tavallisille liimattaville pehmustetassuille.

   ”… jäljelle jäi sukkien sijasta säärystimet” 😀

 3. Töissä minulla on lainassa filippiiniläisen työkaverin lattiatuuletin, jonka päällä on suojaverkko. En kyllä keksi oikein selitystä miksi se on siinä. Ajattelen sen olevan pölysuoja, mutt miten verkko suoajaa pölyltä? Ai, mut hei! Ny mä kekksain! Olisko se suoja siinä kärpäsia varten, etteivät raukat lennä tuulettimeen? ! ?

  • Minäkin vähän mietin, että miltä se suojaa kun monissa tuulettimissa on kuitenkin jo valmiiksi päällä suoja. 😀

 4. Pesukoneensuojus on tarkoitettu parvekkeella pidettäville pesukoneille. Täällä monella on pesukone parvekkeella, ja ilman suojusta ne nuhjuuntuvat nopeasti.

  Tuolisukkia ja muita vastaavia suojuksia käytetään siksi, että vuokrasopimuksiin kuuluu usein korkeat takuuvuokrat, joita ei saa takaisin, jos asunnossa on yhtään naarmua tai jälkeä missään. Kaikki yritetään siis suojata asumisen jäljiltä, etenkin lattiat ja seinät, koska pari naarmua puulattiassa voi maksaa helposti 2 – 3 kuukauden vuokran. Käytetäänhän Suomessakin usein pehmustetarroja huonekalujen jalkojen alla.

  Tuulettimen suojaverkko suojaa lasten sormia ja vaikkapa uteliaan kissan tassuja osumasta tuulettimeen.

  Daiso on kyllä huippu. Täällä kaikki ostavat käytännössä kaiken mahdollisen sadan jenin kaupoista, sillä niistä saa kaiken vinkeän lisäksi myös paljon hyödyllisiä arjen perustarvikkeita. Tsekkaa seuraavalla kerralla myös Can Do ja Seria!

  • Kiitos selvennyksestä noiden tavaroiden suhteen, kuulostaa hyvin järkevältä! 🙂

Kommentointi on suljettu.