Lontoo + kosmetiikka + ostokset

Minulta kysellään hyvin usein vinkkejä Lontoon kosmetiikkashoppailuun liittyen. Minne mennä, saako sitä ja sitä merkkiä sieltä ja täältä ja mitä kannattaa ostaa. Onkin siis sopivaa tehdä aiheelle ihan oma postauksensa.
Ensinnäkin vastauksena kysymykseen ”Minne mennä?” on helpointa todeta, että Oxford Streetille. Ajoittaisesta ruuhkasta ja tungoksesta huolimatta sieltä löytyy takuuvarmasti kaikki.
Yhdelle kadunpätkälle kun on mahdutettu niin monta kosmetiikkamyymälää ja tavarataloa, ettei niistä voi olla löytämättä kiinnostavia merkkejä!

John Lewis on tavaratalo, jonka kosmetiikkaosastolta löytyvät niin Benefit, Bobbi Brown, Jo Malone. Molton Brown, Laura Mercier, NARS, Philosophy kuin vaikka kuinka monet muutkin merkit.

Myös House Of Fraser on osa tavarataloketjua ja sijaitsee aivan John Lewisin vieressä. Valikoimista löytyvät meille tutumpien merkkien lisäksi mm. Deborah Lippmann, Aerin, Bliss, Eylure, Givenchyn meikit ja ihonhoito, Nails Inc, Rituals, Shu Uemura, Tom Ford ja Urban Decay. 

Debenhams on puolestaan House Of Fraserin lähellä oleva tavaratalo. Myös täältä löytyvät Benefit ja Bobbi Brown sekä Urban Decay, mutta täältä saa myös Calvin Kleinin meikkejä. Lisäksi valikoimista löytyy mm. Elemis, ArtDeco,Diego Dalla Palma, Illamasqua ja Stila.
Kuten muistakin tavarataloista, löytyy täältäkin MAC.
Oxford Streetiltä löytyy myös ylellinen Selfridgesin tavaratalo.
Tavaratalo on Harrodsin jälkeen se ylellisin, eli saatavilla on usein myös muissakin tavarataloissa myytävien merkkien sellaisia tuotteita, joita muut tavaratalot eivät tarjoa. Kunnollinen kosmetiikkakierros täälläkin on siis tarpeellinen juttu.
Täältä saa varmasti lähes kaikkea jo muissa tavarataloissa mainittua sekä esimerkiksi Bumble & Bumblea, Cowshedia, Kure Bazaaria, Lipstick Queenia, Ole Henrikseniä, SUQQUa, Trish McEvoyta ja jopa TopShopin meikkejä.   
 Ja niin, myypä jopa Marks & Spencerkin muutamia kosmetiikkamerkkejä.

Fenwick

Eräs tavaratalo, joka jää monilta löytämättä on aivan Oxford Streetin nurkilla New Bond Streetin ja Brook Streetin kulmauksessa (Victoria’s Secteriä vastapäätä) sijaitseva Fenwick. Tavaratalon kosmetiikkaosasto ei ole valtava, mutta sen valikoimista löytyvät niin Bobbi Brown, Chantecaille, Nubo, Liz Earle, Ojon, Laura Mercier, Shu Uemura, Laqa&Co, Paul&Joe, Nars, Stila, Sue Devitt, Per-fekt kuin myös Blink.

Tavaratalojen lisäksi Oxford Streetiltä löytyy tietysti useampi Boots-myymälä, joita et voi missata. Suurimmat ovat muutamassa kerroksessa ja niistä löytyy valtavasti niin selektiivistä kuin semiselektiivistäkin kosmetiikkaa.
Paitsi että Bootseissa on kannattavaa kurkistaa niiden tarjoamat suuremmat merkit, kannattaa niissä keskittyä varsinkin pieniin ja halpoihin löytöihin. Myynnissä on mm. paljon hehkuttamaani Soap & Glorya sekä useita Bootsin omia merkkejä. Myös meikkipuolelta löytyy erilaisia halpoja ihanuuksia.
Oxford Streetiltä löytyy myös kaksi Superdrug -kosmetiikkaketjun liikettä. Toinen liikkeistä löytyy Bond Streetin aseman vieressä olevasta pienestä West One Shopping Centrestä ja toinen suurta Primarkia vastapäätä jo lähes Hydeparkin kulmalta.
Kuten Boots on myös Superdrug täynnä kaikkea mahdollista pientä ja halpaa. Toisin kuin Bootsin isommista myymälöistä, ei Superdrugeista edes löydy kuin edullisempia merkkejä muuten kuin hajuvesien muodossa. Superdrugeista kannattaa katsastaa mm. Fudgen kampaamolinjaa edullisempi sarja sekä Palmers. Esimerkiksi täältä (ja Bootseista) löytyy myös sitä Suomessa monien kaipailemaa Revlonia!
Lisäksi Oxford Streetiltä löytyvät mm. The Body Shopin, Arabian Oudin sekä The Perfume Shopin myymälät.

Oxford Streetiltä kannattaa tehdä myös pieni kaarto Bond Streetin aseman vierestä lähtevälle South Molton Streetille, sillä sieltäkin löytyy pari kiinnostavaa liikettä.

Kadulta löytyy mm. useita merkkejä myyvä SPACE.NK.aphotecary

LUSH

…sekä Nails inc. -brändin oma myymälä.

 

Ja New Bond Streetille poikkeamalla löytää tosiaan paitsi aiemmin mainitun Fenwickin, myös sitä vastapäätä sijaitsevan Victoria’s Secretin nelikerroksisen Lontoon lippulaivamyymälän kosmetiikkoineen.

Luonnonkosmetiikasta kiinnostuneille pienen lähinnä ihonhoitoon painottuneen valikoiman tarjoaa puolestaan Holland & Barrett.
Oxford Streetillä pyöriessä ei myöskään sovi unohtaa vaateketjujen omia meikkimerkkejä. Accessorize, New Look, Next, Forever21 sekä H&M kannattaa nekin katsastaa edullisten meikkilöytöjen toivossa.   

Jos nämäkään eivät riitä ja haluat nähdä vielä enemmän, mene Harrodsille, josta löydät vielä suuren osan edellämainituista lisäksi myös esimerkiksi Dolce & Gabbanan meikit. Ja Harrodsin vierestä löytyy vielä Harvey Nicholsin tavaratalo jos et vieläkään ole saanut tarpeeksi.

Ja niin, älkää unohtako hajuvesiosastoja! Nyt kannattaa kerrankin kiertää tuoksuttamassa läpi ne kaikki merkit, jotka Suomessa ovat hankalammin tuoksutettavissa. Parfymiosastoilta löydät niin Anna Suin, Tom Fordin, Maison Martin Margielan, Vera Wangin, Agent Provocateurin, Balenciagan, Cartierin, Bottega Venttan, Laliquen kuin Vivienne Westwoodinkin tuoksut, joten varaa niille aikaa ja toivo, ettet ole nuhainen.

Yksi asia Oxford Streetin kosmetiikkashoppailussa on kuitenkin erittäin tärkeää: Muistakaa ehdottomasti pysähtyä Bond Streetin aseman nurkalla olevalle Wafflemeisterin kojulle.

Sieltä saatavat vohvelit kun ovat aivan mahtavia!
Ette voi missata sitä.
Sen haistaa taatusti. 

Nam.
Onko jollain suunnitteilla shoppailuretki Lontooseen lähiaikoina?
Tai jäikö minulta mainitsematta jotain erityistä?

Toivottavasti tämä postaus antoi teille vastauksia Lontoon kosmetiikkatarjonnasta oikein urakalla!

(Jos jonkun tavaratalon merkkivalikoima kiinnostaa erityisesti, kannattaa kurkistaa heidän nettisivustonsa tai antaa Googlen laulaa.)

19 kommenttia artikkeliin ”Lontoo + kosmetiikka + ostokset”

 1. Jos mä joskus voitan lotossa, niin mä niin lähen kiertää maailmaa shoppailumielessä.. Tahtoo pois Suomesta..

 2. Jep, kesällä tulen! Postaus oli pakko laittaa kirjanmerkkeihin ettei vaan unohdu. Tälläistä postausta juuri toivoinkin, kiitos tästä!

 3. Mainitsemisen arvoinen on myös Liberty tavaratalo Regent Streetin ja Carnaby Streetin välillä. Löytyy kosmetiikkaa, vaatteita, sisustusta, laukkuja, jne.

 4. Noooo huomenna on lento Lontooseen! Ensimmäinen kerta 🙂 Vohvelit pitää ehdottomasti käydä hakemassa! Ja tietenkin täydentää kosmetiikkavarastoja.

 5. Kiitos, kiva postaus! Vielä kiinnostaisi kuulla, että onko bareMinerals ihan "peruskamaa" Lontoossa, eli löytääkö sitä joka paikasta? Entä onko hinnoissa suuria eroja riippuen mistä ostaa?

 6. Noista ketjuliikkeiden meikeistä… Oon ite Forever21:lla töissä ja ite en suosittele mitään kosmetiikkaa meiltä 😀 Niin huonolaatusta kamaa etten kestä. Kaikki kynsijutut on myös ihan surkeita 😀

  Lontoossa tosiaan kannattaa panostaa laatuun ja siihen mitä ei Suomesta saa. Tai sit siihen mistä tykkää ja täältä saa halvemmalla kuin Suomesta 😀

  Oon melkee vuoden päivät täs miettiny joka ruokatunnilla et pitäiskö hakee tällä kertaa vohvelit lounaaks mut en oo vieläkään(!!!!!) hakenut. Aina jotenki nopeemmi juokseen West oneen hakee Pretist leivän 😀 Ehkä tästä innostuneena vaikka tänä viikonloppuna… 😉

 7. Kiitos tästä postauksesta, ollaan sunnuntaina lähdössä kaverin kanssa Lontooseen, ja olemme molemmat kosmetiikan suurkuluttajia. 🙂 Iiks, vähän alkaa olla jo matkakuumetta!

 8. Ajattelin ahtauttaa kesälomaan viikon kestävän Lontooreissun, olen halunnut käydä siellä jo vaikka kuinka monta vuotta!

  Laittelen ajankohdan varmistuttua vaikka viestiä, olisi hauska käydä vaikkapa kelloviiden teellä ;).

 9. Voi että, tuli niin kova ikävä Englantiin! Kosmetiikkavalikoima kun on niin paljon parempi, pienemmissäkin kaupungeissa. Itsellä meni Englannissa asuessa oikeastaan enemmän shoppailurahaa kosmetiikkaan kuin vaatteisiin, kun Bootsissa ja Debenhamsilla tuli ravattua harvasen päivä. 😀 Revlonia tosiaan jäin eniten kaipailemaan tänne Suomeenkin…

 10. Täytyy varmaan ruveta suunnittelee vaik vuodenpääst pääsiäislomal. Vaikka valmistujais lahja matkaks xD Ja jos kaverillaki olis aikaa. Shopping<3

 11. Hei, sellaista kysyisin, että miten lontoossa kaupat ovat sunnuntaisin auki? Onko siellä sama meininki kuin suomessa, että pienet erikoisliikkeet ovat kiinni ja ruokakaupat&kauppakeskukset auki, mutta normaalia lyhemmän ajan?

Kommentointi on suljettu.