Testissä uudenlainen meikinpoistosieni

Kuten tiedätte, olen erittäin utelias kokeilemaan uusia kauneudenhoidon apuvälineitä. Olen jatkuvasti kiinnostunut kuulemaan uusista, elämää potentiaalisesti helpottavista tuotteista ja aina halukas selvittämään, voisiko joku niistä parantaa elämänlaatuani merkittävästi.

Erityisesti aasialainen kosmetiikka on pullollaan kiinnostavia kauneudenhoidon apuvälineitä, joista osa on toinen toistaan eksoottisempia, osa hieman tavanomaisempia ja osa sitten tavallisia juttuja aivan uudelleen keksittyinä.

Kun kävin kolme kuukautta sitten Soulissa, nappasin ostoskoriini tällaisen apuvälineen:

Olive Young Cleansin Tool makeup removal sponge Ostolakossa kokemuksia

Olive Young on Etelä-Korean suurin kemppariketju ja sitä voisi kutsua maan vastineeksi Sephoralle, mutta sillä erotuksella, että sen tarjonnasta löytyy pääosin vain edullisia tuotemerkkejä. Olive Youngin hyllyiltä löytyvät kuitenkin ne trendikkäät tuotteet ja kauneudenhoitotarvikkeet ja tietysti myös sen oman brändin valikoimaan kuuluu varsin kiinnostavia juttuja.

Tämä Beautyblender-meikkisieneltä ulkomuotonsa lainannut sieni kiinnitti hyllyssä huomioni, sillä toisin kuin Beautyblender, ei sitä oltu tarkoitettu levittämään meikkejä iholle vaan päin vastoin poistamaan ne kasvoilta. Useimpien muiden meikkisienien tapaan se oli valmistettu polyuretaanista, mutta sen huokoinen pinta näytti hyvin erilaiselta kuin tavalliset meikkisienet. Kiinnostuin siitä silti kovasti, sillä käytän päivittäin puhdistusöljyn kanssa konjac-sientä ja olin kiinnostunut selvittämään, voisiko sille olla olemassa haastaja.

(Käytän  myös  paljon kehumaani FOREO LUNA -kasvoharjaani päivittäin, mutta koska sitä ei ole tarkoitettu meikinpoistoon, käytän sitä kaksoispuhdistuksen jälkimmäisessä vaiheessa puhdistusvaahdon kanssa varmistamassa, että ihohuokoset syväpuhdistuvat.)

Olive Young Cleansin Tool makeup removal sponge Ostolakossa kokemuksia

Huokoinen meikkisieni tuntui kuivana varsin tiiviiltä ja jämäkältä. Pakkauksen tiedoissa kerrottiin koreaksi sen tehostavan ihonpuhdistusta ja ideana olisi nimenomaan hyödyntää Beautyblender-meikkisienestä tuttua muotoilukikkaa, jonka ansiosta pisaran muotoisen sienen kärjellä pääsisi hyvin käsiksi esimerkiksi nenänpieliin. Homma kuulosti teoriassa kätevältä ja olin utelias selvittämään, voisiko se haastaa niin kovasti rakastamani konjac-sienen, jota ilman en nykyään ole enää halunnut olla.

Kuten meikkisienikin, turpoaa myös tämä meikinpuhdistussieni, kun sen kastelee vedellä. Sienestä tulee selvästi kookkaampi, mutta se jää silti pienemmäksi kuin käyttämäni konjac-sienet. Sienen kastelu vedellä tekee siitä tietysti myös pehmeämmän, mutta sen huokoisen rakenteen vuoksi se tuntuu iholla hellävaraista konjac-sientä karheammalta.

En voi kieltää, etteikö sienen kapealla kärjellä pääsisi hyvin käsiksi esimerkiksi nenänpieliin, mutta minusta tämän puhdistussienen kätevyys loppuu siihen. En saa siitä yhtä hyvää otetta kuin konjac-sienestä ja tykkään itse hieroa puhdistustuotteen iholta hellästi konjac-sienen isolla, litteällä pinnalla. Vaikka pisaramainen muotoilu onkin meikkisienissä kätevä, tuntui se tässä oikeastaan aika turhalta, sillä pääsen konjac-sienellänikin ihan tarpeeksi hyvin käsiksi juuri vaikka niihin nenänpieliin.

Olive Young Cleansin Tool makeup removal sponge Ostolakossa kokemuksia

Siinä missä meikkisienessä pyöristetty muoto auttaa painelemaan meikkipohjan kasvoille kauniisti ilman, että iholle jää viiruja ja rajoja, tuntui tässä pyöristetty muoto suorastaan hieman hankalalta, sillä sienestä ei saanut oikein hyvää otetta, jotta sillä voisi onnistuneesti hieroa puhdistusöljyn pois kasvoilta.

Muotoilun vuoksi ihoa myös koski kerralla vain pieni alue sienestä, minkä vuoksi ihonpuhdistus tuntui vähän hankalalta ja jopa tavallista enemmän aikaa vievältä. Konjac-sienen kanssa ihonpuhdistus on tuntunut kätevältä nimenomaan siksi, että kun olen ensin hieronut puhdistusöljyn kasvoille, voin sienen litteän pinnan avulla helposti ja nopeasti saada puhdistusöljyn huuhtoutumaan iholta.

Lopputulos oli, että en ole innostunut sienestä, vaikka olenkin yrittänyt käyttää sitä monesti. Se ei yksinkertaisesti vain ole kätevä. Jos tällaisia sieniä siis alkaa ilmestyä markkinoille enemmänkin ihonpuhdistuksen apuvälineiksi, en minä ainakaan tule näyttämään niille vihreää valoa, vaan liputan jatkossakin konjac-sienen puolesta. Pidetään tällaiset sienet suosiolla siellä meikkituotteiden puolella.

Olive Young Cleansin Tool makeup removal sponge Ostolakossa kokemuksia

Käytättekö te meikinpoistossa jotain apuvälinettä?


Lue myös:
Apua, puhdistusöljy tukkii ihoani!
Miksi en enää luopuisi konjac-sienestä
Mikä FOREO LUNA -kasvoharja kannattaa valita?

9 kommenttia artikkeliin ”Testissä uudenlainen meikinpoistosieni”

 1. Konjak-sieni on minullakin, paristolla toimiva kasvojenpesuharja, Sensain puhdistusliina, Make up eraser-liina ja Elevenin kalenterista tullut Foreo. Aluksi innostuin kasvoharjasta, sitten konjak-sienestä ja liinastakin. Nyt ovat jääneet vähemmälle käytölle. Uutuuden innostuksessa olen käyttänyt Foreota. Eraser- liina on helopttanut voidemaisten naamioiden poistamista huomattavasti. Kostealla liinallahetken liotus ja sibsala bim! naamoi lähtee mahtavan helposti!
  Sensain liina on kyllä kätevä öljypuhdistuksen pyyhintään ja konjak-sieni vaahtoavan puhdistuksen kanssa.

 2. Voisitko vaikka igstoryssa näyttää miten sitä konjac-sientä käytät öljyn poispyyhkimiseen? Itsellä joskus sellanen ollut, mutta taisin sitä käyttää kasvojenouhdistusaineen kasvoille hieromiseen.

 3. Hauskan näköinen tuo kyllä on, sitä ei voi kieltää 😀 Harmi, ettei ihan vastannut odotuksia kuitenkaan.

  • Luin tuon saman vähän aikaa sitten ja nauratti, sillä pitää niin paikkansa. 😀 Meillä on keskustassa konttori ja aina välillä jollekin kollegalleni varsinkin näin pimeinä talvina jutellessa huomio kiinnittyy kesken keskustelun vastapäisen talon verhottomien ikkunoiden edessä hääriviin miehiin, jotka kasuaalisti vaihtavat vaatteita yms… Täytyy myös myöntää, ettei meilläkään ole verhoja muuten kuin kattoikkunassa pimentämässä! 😀

 4. Itse pidän Konjac sientä enemmän AQUIS kasvoliinasta. Se on nopeampi käyttää, toimii kaikenlaisten puhdistustuotteiden kanssa (emulsio, balm, öljy) ja puhdistaa paremmin kuin Konjac sieni. Sopii myös silmänympärysiholle toisin kuin Konjac.

  • Minä olen aina käyttänyt konjac-sientä silmänympäryksillä ja se on ollut minusta kätevä apu nimenomaan silmämeikin poistossa. 🙂
   Minulla se on syrjäyttänyt liinat myös käytönnön syistä, sillä otan meikit pois suihkussa eikä liinalle ole oikein sopivaa paikkaa roikkua, mutta sieni roikkuu suihkussa kätevästi narustaan. 🙂

Kommentointi on suljettu.