Kuuminta hottia Japanissa – Krapulameikki!

Miksi noin monilla naisilla on punaista meikkiä silmien alla?” kysyi mies Tokion reissumme alussa. ”Se näyttää… oudolta ja ehkä vähän jopa sairaaltakin.

En ollut kiinnittänyt asiaan huomiota ja vilkuilleeni hetki ohikulkijoita totesin miehelle sen varmasti vaan olevan länsimaalaisin silmin katsottuna hieman erikoiseen paikkaan kulkeutunut poskipuna. Tarkoituksena oli varmasti korostaa poskipäitä, mutta koska japanilaisten kasvojen luuston rakenne on usein hieman erilainen kuin länsimaalaisilla, saattaa poskipuna helposti näyttää menneen melko lähelle silmiä. Vai..?

Hangover make up Japan - 1

Totuus oli kuitenkin, ettei kyseessä ollut mikään kasvonpiirteisiin sidonnainen juttu vaan puhdas trendi-ilmiö, joka on ollut jo jonkun aikaa valloillaan Japanissa. Krapulameikki on nimittäin täällä trendikäs juttu!

Kuva täältä.
Kuva täältä.

Krapulameikki eli hangover make up eli igari (trendin aloittaneen Shinobu Igarin mukaan) on siis silmämeikki, jossa pinkkiä ja persikkaista poskipunaa levitetään silmien alle niin, että lopputulos näyttää krapulaisen punoittavalta tai oikeammin siis hiprakkaisen punehtuneelta.

Kuva täältä.
Kuva täältä.

Ideana on, että lopputulos näyttää paitsi söpöltä myös niin herkän suloiselta, että miesten suojelusvietti herää ja he tahtovat pitää naisen hellästi turvassa. Toinen nimitys lookille on byojaku eli sairas, joka viittaa siihen, kuinka meikki saa kantajansa näyttämään sairaalta ja hauraalta, eli jälleen suojelunhalua herättävältä.

Kuva täältä.
Kuva täältä.

Sanoisin meikkityylin olevan Japanissa (tai ainakin Tokiossa) hieman kuin meillä Euroopassa contouring: sitä kokeillaan, se on pikkuhiljaa sukeltanut ihmisten arkeen ja sitä näkyy yhä enemmän ja enemmän (darrameikkitrendi alkoi täällä viime vuonna). Aivan kuten jokainen ei vedä contouringiakaan joka päivä täysillä kontrasteilla ei tätäkään trendiä näy ihan mielettömän räikeänä jokaisella, mutta kaupungilla katsellessa siihen kyllä törmää ainakin jollain muotoa.

Insagram @lynetteteemakeup
Instagram @lynetteteemakeup

Outoa, jännää, kiinnostavaa ja noh, kieltämättä melko erikoista. Siinä missä meillä länsimaissa annetaan vinkkejä naisille siihen, kuinka krapulan merkit saadaan piilotettua annetaan täällä ihan lehdissä asti vinkkejä siitä, kuinka krapulaisen näköinen punoitus silmien alle voidaan luoda. Meikkilookin toteutukseen on myynnissä myös omia tuotteita, joita itsekin bongasin kaupoista. Tämä söpöyden ja herkkyyden ihannointi viedään täällä todellakin äärimmäisyyksiin!

(Kerron toiste siitä, kuinka Etelä-Koreassa puolestaan on trendi-ilmiönä silmäpussit…)

Hangover make up 5

Miten olisi darrameikki? Anyone?

5 kommenttia artikkeliin ”Kuuminta hottia Japanissa – Krapulameikki!”

  1. oon rakastanut tätä lookkia jo vaikka kuinka kauan :DD vielä on omat kokeilut tekemättä mut pakko kyllä joskus uskaltautua! tykkään myös silmämeikissä punaisesta ja pinkistä, paras lookki on silloin kun näyttää vähän silmätulehdukselta. (ihan aikuisten oikeasti 100% tosissaan)

    Vastaa
  2. Olisiko tämä tavallaan variaatio perinteisestä japanilaisesta geisha-lookista, jossa siinäkin on vaaleanpunaista ?

    Vastaa

Jätä kommentti