Inhottava dödödesign

Edellinen antiperspiranttini veteli viimeisiään kesken työpassini ja uuden ostaminen oli ajankohtainen asia. Normaalisti olisin kävellyt marketin dödörivistölle ja valinnut sieltä jotain makuni mukaista, mutta koska olen viettänyt tämän kesän jälleen laivalla töissä ja sen myötä pyrkinyt testaamaan nimenomaan omassa myymälässäni valikoimissa olevia tuotteita, päätin hankkia tämänkin tuotteen työpaikaltani.
Koska pidän itse eniten halpistuotteista, kurvasin korkkarini Nivean hyllylle. Hyllyllä lymysi vain kaksi eri vaihtoehtoa, joten ihan tajuttoman kauaa en joutunut päätöstäni pohtimaan. Päädyin valitsemaan dödön, joka lupaili parin vuorokauden suojaa ja erityistä apua stressaaviin tilanteisiin. Juuri tällä hetkellä elämäni tuntuu välillä olevan yhtä stressiä, joten pakkohan minun oli ottaa kaikki siihen tarjolla oleva apu vastaan ja yrittää kontrolloida sitä jopa dödönkin avulla.
Itse dödö on ollut kiitettävän hyvä tapaus hikoilua vastaan vaikken olekaan kokenut sitä minään ihan supertehokkaana. Moni kuvailee stressihien haisevan tavallista ”urheiluhikeä” enemmän, mutta en ole kokenut tämän pitävän hienhajua poissa mitenkään poikkeuksellisen tehokkaasti. En kärsi voimakkaasta hikoilusta, mutta kun töissä painaa koko päivän menemään niin kyllä siinä välillä kainalotkin kostuvat.
Mistä kuitenkin ihan ennen kaikkea halusin tämän tuotteen kohdalla avautua on pakkausdesign, joka on minusta Nivean suosioon nähden aivan hirveä. 
 Näyttäähän tuo toki elegantilta (tosin se paheksittu kaksimielinen minäni sanoisi tuon näyttävän toisaalta jopa hieman hhhmm… no, en sanokaan tätä lausetta loppuun), mutta hei ihan tosi, missä käytännöllisyys?
Ensinnäkin jo se ärsyttää, että pakkaus on muotoiltu niin, että sen kuula on aina ylöspäin. Aluksihan tuo on toki ihan sama, mutta tuotteen loppua kohtia sitä tahtoisi mielellään säilyttää ylösalaisin. Koska korkin design on pyöreä, on sitä todella haastavaa yrittää väkisin ankkuroida johonkin rakoon, jossa se saattaisi ehkä pysyä ylösalaisin. Ja koska pakkaus vielä ennen kaikkea on lasia, en sen todellakaan soisi yhtäkkiä kellahtavan kumoon ja putoavan kylpyhuoneen kaakeleille. Ja jos pakkauksesta vielä jotain saa marmattaa, niin tahtoisin ehdottomasti marmattaa siitä, kuinka lasipakkaus painaa niin itse reissatessa kuin myös tuotteita myyntimaahan rahdatessa.
Monet ovat pyytäneet lisää ekologisia näkemyksiä  blogiini ja tässä yksi: jos tuote tulee painavassa lasisessa pakkauksessa, on sen rahtaaminenkin epäekologisempaa, sillä samoihin painorajoituksiin menee vähemmän tuotteita ja lasiset pakkaukset tarvitsevat yleensä enemmän pakkausmateriaaliakin suojakseen. Tätäkin näkökantaa kannattanee siis miettiä. (Toisaalta sitten voi taas miettiä, että minkä materiaalin valmistaminen on ekologisinta ja mitä voi parhaiten kierrättää yms., eli homma ei todellakaan ole kovin yksiselitteistä.)
Loppuyhteenvetona siis sanottakoon, että ihan mukava perusdödö, mutta pakkaus on kaikkine puolineen suoraan sieltä tätä seisovan kuumaa hellettäkin lukuisia kertoja kuumemmasta liekkimerestä, mikä saa minut vahvasti miettimään, haluanko kokeilla Nivean dödöjä jatkossa ihan vaan kokeilemisen ja paremman, omakohtaisiin kokemuksiin perustuvan asiakaspalvelun nimissä.
Mitä mieltä te olette Nivean dödöjen pakkausdesignista? Kuinka merkittävässä osassa se on dödöä valitessanne?

39 kommenttia artikkeliin ”Inhottava dödödesign”

 1. Millaiselta tuo dödö tuoksuu? 🙂
  Lasipullot ei kyllä ole siitä kätevimmästä päästä ja eipä tuo pullo pahemmin silmääkään miellytä, mutta kirkkaan värinen korkki piristäisi kummasti dödön ilmettä 🙂

 2. Kieltämättä vähän hymyilyttää tuo neljäs kuva 😀 Mutta joo jos itse joskus harvoin satun ostamaan roll on deodorantteja niin mielummin kyllä valitsen vaikkapa doven, missä on korkki alhaalla. Yleensä kyllä menen absolut torr + suihkedödö combolla kun kainalot hikoilee niin valtavasti eikä roll-on koostumus kuivu ikinä (tietenkin siksi, koska hölvään sitä niin jumalattomasti sillä pieni määrä ei omiin kainaloihin riitä).

 3. Täällä yksi nivean lasipullojen vastustaja lisää! Itselläni on todella herkät kainalot ja jostain syystä olen löytänyt nivealta 2 dödöä (pearl & beauty + calm & care) jotka eivät saa kainaloita kutiamaan/hilseilemään, erisanit, apteekin dödöt yms on kokeiltu, mutta vain nämä toimii..?! Weird. Joka tapauksessa lasipullojen kanssa on ollut läheltäpiti tilanteita ihan liian usein 😉

 4. Oon käyttänyt varmaan pari vuotta pelkkää Niveaa, koska sain kaikista muista ihottumaa. Tykkään tuoksusta ja pitää mulla ainakin ihan tarpeeksi hyvin hajun poissa, mutta aina yhtä turhauttavaa on kun dödö on loppumassa, yritän aina saada sen johonkin ylösalasin, mutta yleensä en jaksa taistella ja viimeksi muuttaessani löysin viisi jämädödöä 😀

 5. Käytän Nivean voiteita toisinaan, mutta dödöjä en. Niissä(kin) on alumiinia.
  Suosittelen mineraalideodoranttia, joka on 100 % luonnontuote. Kyseessä on kivi, jota kostutetaan tai sitten kainalot kostutetaan ja kiveä sivellään.
  Kestää käytössä vähintään vuoden. Tämä, jos mikä, on siis halpistuote!

  Ensimmäisen kiven ostin muuten laivalta. Tuotteella on myös maahantuoja, mutta edullisemmin saa esim eBaysta.

  Pakkaus ei vaikuta ostopäätökseeni tämän tuotteen kohdalla.

  Vinkki Bealle: lopuillaan oleva dödö ylösalaisin täyden vessapaperirullan hylsyyn. Näin saa tuotteesta kaiken irti.

  Terv. Juliana

 6. En tykkää Nivean pullomuotoilusta kovinkaan paljon, mutta tukevassa kunnon keraamisessa mukissa säilyttelen sitten loppua kohti. Pysyy jotenkuten alassuin eikä putoile. Teho on näissä Niveoissa minun kohdalla keskivertoa parempi, minkä vuoksi pakkaushankaluudet jää sivuosaan.

 7. Käytän yleensä aina Nivean dödöjä, paitsi reissuun otan jonkun muoviputelin. Olen samaa mieltä: lasipullo ei ole hyvä ja ainakin kerran olen sen rikkonut kylppärin lattialle. Entäs sitten jos on uimahallissa ja putoaa pukuhuoneen lattialle? Ei hyvä. Tuo korkki on huono, jos esim. on märät tai rasvaiset kädet, ei meinaa saada auki. Muuten on hyvä dödö.

 8. Tällä hetkellä mulla on pitkästä aikaa nivean poll-on dödö käytössä, ja kyllä niin ottaa päähän se pieni pallo ja liian runsaasti tuleva litku. Juu, painavahan tuo on, mutta mie en matkustele ollenkaan. Mutta vois tosiaan olla paljon kätevämmänkin muotoinen,sisältö on ihan hyvää kamaa.

 9. Mun mielestä ne "väärinpäin" olevat dödöpurkit on nimenomaan saatanasta. Tosin lähinnä vika on mun mielestä siinä, että niiden kuulat on liian "väljästi" ja mönjä ihan liian nestemäistä, koska aina sitä pursuaa ihan liikaa ja korkin lisäksi sotkussa on vähintään puolet vaatekerrasta, Nivealla tätä ongelmaa ole 🙂

 10. Mulla on tuo sama dödö nurinkurin mielestäni tosi nätissä, Muurlalta löytämässäni grogilasissa. Joskus olen laittanut helmikaulanauhan kiemurtelemaan lasin pohjalle koristeeksi. Dödöstä saapi ainakin viikoksi lisää käyttöaikaa, kun on ylösalaisin. Kun ei sitä pulloa saa piiloonkaan, parempi laittaa reilusti esille ja vähän ehkä kitch-henkisesti. Matkalle otan aina mukaan rexonan muoviputelissaan.

 11. Olin eka kieltämässä miestä ottamasta tätä omaa versiotaan reissuun mukaan, painavuuteen vedoten. Kun sitten alettiin vertailla miehen matkakosmetiikkaa mun matkakosmetiikkaan, jouduin taipumaan. 😀

 12. Ongelmaan on ratkaisuna muki/lasi johon dödön saa tiputettua pystyyn!

  … Ainakin siksi aikaa kun ostaa sellaisen joka on jo valmiiksi ylösalaisin. +kevyt ja turvallinen.

  Eli kyllä desing vaikuttaa ostokseen.

 13. Ostin tuota samaa antiperspiranttia vakkarin loputtua pullon hädissäni, ja viikon jälkeen jouduin nakkaamaan roskiin ja hakemaan apteekista vanhan kunnon Bats roll-onin :D. En mielestäni hikoile mitenkään erityisen paljon, mutta kun on tottunut täysin kuivaan tunteeseen, niin tehot eivät kyllä riittäneet. Lisäksi minua häiritsee "dödömäinen" haju, koska olen noita hajusteettomia Batseja käyttänyt yläasteikäisestä lähtien.

  Kieltämättä myös kuumotti ajatus purkin tiputtamisesta! Mulla tippui lasinen seerumipullo jokin aika sitten reissussa lattialle, ja voin sanoa että muutama ärräpää siinä lensi.

 14. Lasipakkauksen kierrätys ja valmistus kuluttavat myös valtavasti energiaa. Muovidödön pakkausta ei toistaiseksi voi kierrättää (energiatuotanto ei ole kierrättämistä, vaan toisiksi viimeinen vaihtoehto ennen kaatopaikalle kippaamista), mutta se on kevyt. Pakkaukset jotka jemmaavat osan tuotteesta sisäänsä siten, ettei niitä voi käyttää loppuun ovat myös epäekologisia samaan tapaan kuin roskiin menevät ruoantähteet.

 15. Ehdottomasti valitsen mieluummin dödön, joka on valmiiksi "väärinpäin" 😀 ja Nivean dödöä en kyllä enää osta, koska aina kun vähänkin hikoan niin Nivean deodorantin tuoksu muuttuu kainaloissa jotenkin pahaksi. En tiedä huomasiko muut sitä mutta minua se häiritsi todella paljon :/

 16. Hei Virve, heitänpä sinulle haasteen: Rakastat halpismerkkejä joten oletko koskaan testannut Lidlin kempparituotteita? Olen löytänyt sieltä itselleni parhaan antiperspirantin (hintaa 1€ ja korkki alaspäin!) sekä myös loistavimman hiuslakan (hintaa ehkä 3€ 400ml suihkepullolla). Tiedän että varastosi tursuilevat kaikkea testattavaa mutta olisi hienoa jos tulevaisuudessa voisit näitäkin kokeilla!

  P.S. Nyt muistinkin että olet tainnut jotain Lidlissä erikoiseränä myytävää vartalovoidetta kokeilla. Mutta kokeilepa näitä vakkarituotteita 🙂

Kommentointi on suljettu.