Mikä on paras The Ordinary -seerumi?

*Sis. mainoslinkkejä

The Ordinaryn valikoimaan kuuluu huikea määrä erilaisia seerumeja ja yksi yleisin kysymys, jonka kuulen on, mikä niistä on paras.

The Ordinaryn seerumit ovat supersuosittuja ja kun yhdellä suunnalla hypetetään yhtä, toisella toista ja lopulta käy usein niin, ettei enää edes muista, että mitä niistä nyt näkikään kehuttavan.

Mikä niistä siis on paras?

Tähän kysymykseen ei valitettavasti ole suoraa vastausta, sillä The Ordinaryn nykyään jo varsin laajaan tuotevalikoimaan kuuluu useita erilaisia seerumeja juurikin siksi, että kukin niistä keskittää vaikutuksena erilaisiin ongelmiin ja on siten omalla tavallaan paras.

Jos kuitenkin tunnistat, mihin ongelmaan haluat seerumin vaikuttavan, löydät tästä postauksesta vinkit parhaista The Ordinary -seerumeista erilaisiin iho-ongelmiin.

(Ja vaikka mielesi tekisi sanoa, että haluat aivan kaikkea kerralla ja ihollasi on sata erilaista ongelmaa, suosittelen silti keskittymään tunnistamaan ensin sen suurimman ongelman ja aloittamaan ihonhoidon keskittyen siihen.)

Paras The Ordinary seerumi kuivalle iholle Hyaluronic acid

Paras The Ordinary -seerumi kuivalle iholle: The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Kuiva iho janoaa kosteutta ja The Ordinaryn tehokkain kosteuttava seerumi on *The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi.

Tämä seerumi sisältää kasviperäistä hyaluronihappoa, joten se sopii myös vegaaniseen ihonhoitoon. Kosteutta tehokkaasti sitovan hyaluronihapon lisäksi seerumissa on B5-vitamiinia, joka auttaa vahvistamaan ihon suojamuuria, minkä ansiosta kosteus säilyy iholla paremmin eikä iho ärsyynny yhtä helposti.

Seerumi on tarkoitettu lisätuotteeksi tehostamaan ihonhoitorutiinia, joten tämän kosteuttavan seerumin päälle tulee aina lisätä kosteusvoide – varsinkin siksi, että kuivalta iholta puuttuu paitsi kosteutta, mutta myös rasvoja, jotka sitovat kosteutta iholle.

Paras lopputulos syntyy siis, kun iholla käyttää tätä kosteuttavaa seerumia ja sen tuoman kosteuden lukitsee sitten iholle kuivaa ihoa ravitsevalla kosteusvoiteella.

Lue myös: Parhaat The Ordinary -tuotteista kuivalle iholle.

Marine Hyaluronics Paras the ordinary seerumi kosteusköyhälle iholle

Paras The Ordinary -seerumi kosteusköyhälle iholle: The Ordinary Marine Hyaluronics

Kosteusköyhän ihon hoitoon voi käyttää yllä esiteltyä hyaluronihapposeerumia, mutta jos tuntuu samaan aikaan sekä kaipaavan kosteutta että rasvoittuvan, voi *The Ordinary Marine Hyaluronics -seerumi olla sitäkin parempi vaihtoehto.

Kuivan ja kosteusköyhän ihon erona on, että kuivalta iholta puuttuu sekä kosteutta että myös kosteutta iholle sitovia rasvoja, kun taas kosteusköyhä iho on vain janoinen, eli siltä puuttuu vain kosteutta.

Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei kosteusköyhyys ole ihotyyppi, vaan ominaisuus (tai usein oikeastaan ongelma), joka voi olla millä tahansa ihotyypillä. Kosteusköyhä iho on siis janoinen ja kaipaa nimenomaan nestetankkausta.

Tässä seerumissa onkin vesimäisen ohut koostumus ja se on iholla erityisen kevyen tuntuinen. Iho jää tämän ohuen seerumin jäljiltä täyteläisen kosteutetuksi ja iholla tuntuu olevan jotain, mutta iho ei silti tunnu tahmaiselta tai klähmäiseltä.

Lue myös: Mitä eroa on kuivalla ja kosteusköyhällä iholla?

Paras the ordinary seerumi rasvaiselle iholle Niacinamide 10 Zinc 1

Paras The Ordinary -seerumi sekaiholle ja rasvaiselle iholle: The Ordinary Niacinamide 10% Zinc 1%

Jos ongelmanasi on ihon rasvoittuminen ja kiiltely, voi paras seerumi ihollesi olla *The Ordinary Niacinamide 10% Zinc 1% -seerumi, joka on tehty tasapainottamaan seka- ja rasvaista ihoa.

Seerumin sisältämä niasiiniamidi on täydellinen ainesosa rasvoittuvan ihon hoidossa, sillä se auttaa ehkäisemään tulehduksia ja rauhoittamaan ihoa. Se auttaa myös ihoa paranemaan nopeammin sekä häivyttämään epäpuhtauksien jättämiä jälkiä.

Tämän lisäksi seerumi sisältää sinkkiä, joka auttaa tasapainottamaan ihon liiallista talineritystä ja tuomaan iholle sen myötä rasvattomampaa tuntua.

Jos ihollasi on rasvoittumisen lisäksi ongelmana epäpuhtaudet, kurkista alta myös seuraava tuotevinkkini, joka on nimenomaan parhaimmillaan epäpuhtaan ja tukkeutuvan ihon hoidossa.

Voit myös valita käyttää rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon hoidossa näitä kahta seerumia yhdessä (toista yöllä ja toista päivällä).

Lue myös: Parhaat The Ordinary -tuotteet epäpuhtaalle iholle

Paras the ordinary seerumi finneille mustapäille ja akneen Salicylic Acid 2% Solution

Paras The Ordinary -seerumi finneille ja mustapäille

Paitsi että epäpuhtaalle iholle sopii loistavasti edellä esitelty seerumi, on sille omiaan myös *The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution.

Seerumin nimen mukaisesti sen tehoaineena on salisyylihappo (salicylic acid) ja tämä seerumi on kehitetty ennaltaehkäisemään ihon tukkeutumista, eli ehkäisemään sekä finnien että mustapäiden muodostumista.

Iholle syntyy epäpuhtauksia, kun ihohuokonen tukkeutuu, jolloin tali ja kuollut ihosolukko eivät pääse vapaasti ulos ihohuokosesta. Usein lopputuloksena on finni, mutta jumiin jääneen talin hapettuessa ihohuokosen suulle voi myös syntyä mustapää.

Jos ihohuokosen tukkeutumista kuitenkin onnistuu ennaltaehkäisemään, ei epäpuhtauksia pääse syntymään.

BHA-hapot ovat tähän tehtävään loistavia, sillä toisin kuin vesiliukoiset, vain ihon pinnalla vaikuttavat AHA-hapot, ovat ne öljyliukoisia ja kykenevät siksi imeytymään öljymäistä talia erittävään ihohuokoseen ja kuorimaan sitä sisältäpäin.

Näin ne auttavat ehkäisemään, ettei ihohuokosen suulle pääse kasautumaan talin ja kuolleen ihosolukon muodostamaa, ihohuokosen tukkivaa tulppaa.

Koska salisyylihappo on öljyliukoinen, auttaa se myös liuottamaan ihosolukkoa yhteen liimaavaa ”laastia”, minkä vuoksi se myös kuorii ihon pintaa hellästi.

Kaiken lisäksi salisyylihapolla on tulehduksia ehkäiseviä ominaisuuksia, minkä ansiosta se auttaa rauhoittamaan ihoa ja erityisesti helpottamaan epäpuhtauksien tulehdusta, joka näkyy ihon punoituksena.

Salisyylihapolla on myös antibakteereisia ominaisuuksia, joten se voi myös auttaa nitistämään finnejä aikaansaavaa aknebakteeria.

Tätä parempaa edullista seerumia epäpuhtauksien hoitoon onkin siis vaikeaa löytää!

Paras the ordinary seerumi pigmenttiläiskille Ascorbic Acid Alpha Arbutin

Paras The Ordinary -seerumi pigmenttiläiskille: The Ordinary Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2%

Jos riesana ovat pigmenttiläiskät ja epätasainen ihonsävy, on *The Ordinary Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2% -seerumi ehdoton pelastaja.

Tämä tehoseerumi yhdistää pigmenttiläiskiä häivyttävän arbutiinin C-vitamiiniin (Ascobric Acid), jolla on ihoa kirkastava ja heleyttävä vaikutus.

Arbutiini on tunnettu tehoaine pigmenttiläiskien hoidossa. Se auttaa ehkäisemään liiallista pigmentin muodostumista, mutta ei kuori ihoa millään tavalla, joten se on iholle hyvin hellävarainen.

Tämä seerumi on loistava tuote häivyttämään pigmenttiläiskiä, mutta sen käyttö vaatii kärsivällisyyttä, vaikkakin sen kosteuttavasta vaikutuksesta pääsee nauttimaan jo välittömästi.

Kasvojen iholla menee noin kuukausi uudistua, minkä vuoksi pigmenttiläiskiä häivyttävät vaikutukset näkyvät iholla tavallisesti vasta parin kuukauden käytön jälkeen vähitellen – edellyttäen, että ihoa on suojannut auringolta, sillä muuten liiallinen pigmentin tuotanto vain jatkuu.

Lue myös: Opas The Ordinaryn lukuisiin C-vitamiinituotteisiin

Paras the ordinary seerumi ikääntyvälle iholle Multi-Peptide HA Serum Buffet

Paras The Ordinary -seerumi ikääntyvälle iholle: The Ordinary Multi-Peptide + HA Serum

Jos haluat ihollesi anti-age-vaikutteisen all-in-one-seerumin, joka tekee lähestulkoon kaiken mahdollisen, on paras tuote ehdottomasti *The Ordinary Multi-Peptide + HA Serum (aiemmin nimellä ”Buffet”).

Tämä seerumi tarjoilee iholle laajan kattauksen eri tavoin vaikuttavia, viimeisimmän teknologian mukaisia anti-age-ainesosia.

Sen tehokkaasti kosteuttamaan tehty koostumus auttaa huolehtimaan ihon kuivuudesta ja hennoista juonteista, minkä lisäksi sen monipuolisesti vaikuttavat ainesosat auttavat myös hoitamaan iän myötä muodostuvia ryppyjä ja ilmejuonteita, kuten niitä otsaryppyjä.

Lisäksi seerumi auttaa myös parantamaan ihon pintatekstuuria, eli tekemään ihon pinnasta kaikin tavoin tasaisemman näköisen.

Moni kokeilee yhtä tai kahta The Ordinary -tuotetta ja ihastuu niiden vaikuttavuuteen niin kovasti, että kahmii kotiin kaapillisen erilaisia pulloja, joita sitten yrittää yhdistellä parhaansa mukaan – monesti tosin melko tehottomin vaikutuksin. Yksi plus yksi ei aina ole kaksi ja vaikka se voikin joskus olla kolme, saattaa se ihonhoidon matematiikassa joskus mennä jopa miinuksen puolelle jos ei ole ihan varma, mitä on tekemässä.

Tässä seerumissa on parasta onkin se, että sen koostumus on nimenomaan tehty niille, jotka haluavat samaan aikaan hoitaa ihoaan kaikin mahdollisin tavoin. Kaikki teknologiat on kuitenkin yhdistetty samaan pulloon varmistaen, että ne myös käytännössä toimivat yhteen eikä käy niin, että esimerkiksi yksi tehoaine neutralisoituisi toisen tuotteen pH-arvon vuoksi.

Tämä seerumi on siis mitä täydellisin tuote niille, joiden kasvoilla alkaa olla ikääntymisen merkkejä ja jotka hutavat jo kauhuissaan, että iholle on saatava äkkiä kaikki mahdollinen apu.

Jos ihonhoitotuotteeseen on valmis satsaamaan hieman enemmän rahaa, on The Ordinaryn valikoimassa itseasiassa vielä tätäkin tehokkaampi anti-age tuote: *The Ordinary ”Buffet” + Copper Peptides 1% -seerumi.

Näiden kahden seerumin erona on, että tämä jälkimmäinen sisältää 1% puhdasta kuparipeptidiä, joka parantaa ihon kuntoa. Kuparipeptidiä löytyy luonnollisesti ihmisen plasmasta ja sen kerrotaan tukevan ihon hyvinvointia esimerkiksi ylläpitämällä ihon luonnollista vastustuskykyä, kollageenisynteesiä, fibroblastituotantoa sekä estämällä tulehduksia.

Kuparipeptidit tekevät tämän seerumin väristä jännittävän sinisen.

Tällä seerumilla on hintaa lähes kaksinkertaisesti, mutta moni vannoo, että seerumin hyödyntämät kuparipeptidit ovat tehokkuutensa vuoksi sen arvoisia.

Lue myös: Ultimaattinen opas The Ordinary -tuotteisiin ja niiden valintaan