Testissä BaByliss Clip & Curl -lämpörullat

*Sis. mainoslinkin
Muistatteko, kun kyselin vähän aikaa sitten hyvin lämpörullien perään? En ehtinyt pohtia asiaa kommenttienne jälkeen kovinkaan kauaa kun blogipostiini kolahti yllättäen viesti mahdollisuudesta testata BaBylissin Clip & Curl -lämpörullia.
Emmin ensin hieman tarttua ehdotukseen, sillä minulla oli aiempia kokemuksia hieman vastaavan näköisistä Remingtonin lämpörullista, jotka olivat pitkässä tukassa loistavat, mutta jotka saivat lyhyemmät hiukset näyttämään lähinnä villiltä lampaalta.
Googlettelin rullista lisätietoa ja kaikkialla oli kuvia niillä luoduista tiukoista kiharista -eli juuri sellaisista, jollaisia en taatusti haluaisi. Joku ehkä luulee, että bloggaajana kiljun ilosta kaikesta ilmaistavarasta, mutta tällaisten laitteiden kohdalla mietin sisustusminimalistina aina, onko sille kotonamme oikeasti tilaa. Mitäs jos en tykkäisikään siitä ja pömpeli jäisi pyörimään kotiin turhaan ja viemään tilaa minun odottaessani, että hiukseni kasvaisivat ja saisin tästä sitten vasta ehkä uuden ystävän?
Päätin kuitenkin, että annan laitteelle mahdollisuuden, sillä blogiahan tässä kirjoitetaan. Jos en minä innostuisi tästä niin ehkä joku muu sitten.
Pakko myöntää, että hieman yllätyin laitteen koosta. (Ja niin yllättyi poikaystävänikin, kun laite hänen kotiintullessaan oli minun jäljiltäni jäänyt kylpyhuoneeseen.) Kennosa on paikka 12 lämpörullalle, joista puolet ovat isompia ja puolet hieman pienempiä.
Rullat lämpenevät kennon suojissa ja päällä olevaa muovisuojaa kiertämällä voi päästä käsiksi haluamaansa rullariviin. Sanotaanko siis, että tämä on hieman kuin aikuisten blondien versio niistä lapsille suunnatuista ”laita palikka oikeaan reikään” -leluista.
Syys siihen, miksi alunperin etsin lämpörullia oli, että halusin tietää, voisinko löytää aamuihini mahdollisimman nopean hiustenlaittorutiinin. Jos rullat lämpenisivät nopeasti ja ne olisi helppo rullata kiireessäkin päähän ja antaa niiden sitten jäähtyä meikatessa, voisivat ne olla loistava ratkaisu.
Omat hiukseni ovat tällä hetkellä n. olkapäille tai hieman niiden alle ulottuvat ja melko paksut. Yksittäiset hiukset eivät varsinaisesti ole tavallisia paksumpia, mutta niitä vaan on paljon, minkä vuoksi hiustenlaittoon menee usein reilusti aikaa.
Koska hiuksissa on tällä hetkellä runsaasti kerrostusta vaalennusoperaation pakottamana arvelin, että rullien tasainen laitto voisi olla hankalaa. Jokainen, jolla on paksu, lyhyehkö, suora ja kerrostettu tukka tietää, etteivät hiukset vaan meinaa millään taipua siististi rullien ympärille vaan sojottavat mielummin minne sattuu. Tämän vuoksi ensimmäinen rullauskertani oli lähinnä vitsi, jota en todellakaan halunnut dokumentoida teille. En kuitenkaan suostunut antamaan periksi ja jo seuraavalla kerralla rullaus onnistuikin loistavasti.
Rullien ideana on, että kun hiukset on saatu kierrettyä sen ympärille, painetaan se näppärästi kiinni, jonka jälkeen se pysyy hiuksissa loistavaasti. Kun tekniikan vaan siis löytää, niin homma on äärettömän helppoa.
Rullasin näitä kuvia ottaessani hiuksiini kaikki 12 rullaa ja jäin jännittämään. Siinä missä erilaisten kihartimien kanssa voi nimittäin kokoajan tarkkailla homman edistymistä, on rullien kanssa täysin kosmetiikajumalan armoilla. Usein nimittäin tuntuu, että lopputulos voi olla mitä vaan. Moni on varmasti kokenut sen tunteen, kun mielessä on tärkeää hetkeä varten ollut unelma kauniista, kiharasta tukasta, mutta kun päähän viritetyt pinnit/rullat/sykeröt/whateverit sitten avaa ja katsoo peiliin, kurkistaakin sieltä vastaan näky, jollaista ei olisi koskaan toivonut näkevänsä. Kauniiden kiharoiden sijaan lopputuloksena on paniikissa väkerretty hätäponnari, joka onnistuu juuri ja juuri taltuttamaan sen pörrön, jota piti voida kutsua kauniiksi kiharoiksi.
Tämän vuoksi on siis tärkeää, että lämpörulliinsa voi täysin luottaa. Ja minua jännitti todella kovasti voisinko luottaa omiini.
Todellakin voisin, sillä lopputulos ei ollut pörröistä lammasta nähnytkään, vaan hiuksissani olivat kauniit, loivat laineet ja lopputulos oli enemmän oikeastaan taipuisa kuin tiukan kihara.
Juuri sitä, mitä toivoinkin! Ei jälkikäkään painaumista tai hassusti sojottavia käkkäröitä, vaan unelman pehmeästi taipuvat hiukset. Vau!
 Täytyy silti myöntää, että kauniista lopputuloksesta huolimatta laite ei ollut mikään täydellinen pika-apu. En jaksa aamuisin väkertää hiuksiani kuin ihan maksimissaan kymmenen minuutin verran ja näiden rullien kanssa jo laitteen lämpenemiseenkin menee suurinpiirtein sen verran. Laite kyllä lupaa rullien lämpenevän jo viidessä minuutissa, mutta siinä vaiheessa ne ovat vasta hieman lämpimät ja kykenisivät lähinnä taivuttamaan ohuita ja hentoja hiuksia.
 Kun pomppaan ylös sängystä, kipitän kylpyhuoneeseen pesemään kasvot ja harjaamaan hampaat, tapahtuu se kaikki niin vauhdilla, etteivät rullat ehdi siinä ajassa edes lämmetä kunnolla. Optimaalisinta olisikin, että voisin rullata ne tässä vaiheessa hiuksiini (rullaamiseen menee noin viitisen minuuttia) ja kipittää sitten meikkaamaan itseni samalla kun rullat jäähtyvät.
Jos rullat siis vain lämpenisivät ihan hitusen nopeammin, voisi näissä olla aamujeni ratkaisu. En nimittäin todellakaan ole niitä kukonlaulun aikaan herääviä, jotka varaavat aamupuuhiinsa aikaa rennosti ottamiselle. Minulle viisi ylimääräistä minuuttia on aamuisin yleensä ihan mahdoton juttu. Aamuisin kun jokainen minuutti on optimoitava.
Jos aikaa kuitenkin on ne muutama ylimääräinen minuutti, on tämä laite aivan loistava tuomaan hiuksiin upeaa taipuisuutta. Taipuisuus muuttuu tietysti selkeämmiksi kiharoiksi, mikäli rullien ympärille rullaa vähemmän hiuksia ja napakammin ottein, mutta oma paksu tukkani tarvitsi kaikki 12 rullaa jo näiden laineiden luomiseen tällä hetkellä.
Meistä tuli laitteen kanssa hyvät kaverit, mutta treffaamme kuitenkin harvemmin arkiaamuina.

*BaByliss Clip & Roll -lämpörullat löytyvät myynnistä Lookfantasticin verkkokaupasta täältä.

EDIT. Täältä löytyy uudempi postaus näistä BaByliss Clip & Curl -lämpörullista hieman pidemmissä hiuksissa.

Onko joku muu kokeillut BaByliss Clip & Curl -lämpörullia?

26 kommenttia artikkeliin ”Testissä BaByliss Clip & Curl -lämpörullat”

 1. Näyttää hyvältä! Pitäisi ehkä itsekkin kokeilla. Aikanaan melko perus-lämpörullia käyttäneenä pitkään tukkaan voin myös todeta etteivät ne (välttämättä) sovi lyhyempään malliin. Myös minulla on paksu olkapäille ulottuva tukka nyt ja lämpörullilla saa kamalaa jälkeä aikaan 😀

  • Yllätyin täysin, kuinka loivaa lainetta nämä tekivät, sillä olin varma, että saisin näillä vaan kikkaraa käkkärää. 🙂

 2. Luuletko, että pidemmät (puoleen selkään ulottuvat) ja paksut hiukset mahtuisivat vielä noihin 12 rullaan ja vieläpä niin, että ne menisivät kiinni? Ongelmani lämpörullien kanssa on ollut, että pitkien hiuksieni latvat ovat rullan ympärillä jo niin monen kerroksen päässä, etteivät ne enää lämpene eivätkä kiharru.
  Laite kyllä houkuttelisi, koska kiinnitysmekanismi näyttää tosi kätevältä. Tällä hetkellä minulla on rullat, jotka kiinnitetään metallisella "koukulla", eivätkä ne aina pysy toivotusti päässä.
  Käytätkö muuten lämpörullien kanssa jotain kampausnestettä tms. ennen kuin laitat rullat päähän?

 3. Mitenköhän noissa riittäisi teho paksuun ja pitkään tukkaan? Joutuisi ehkä pidentämään vaikutusaikaa. Teki kyllä tosi nätit laineet sinun hiuksiin 🙂

 4. Onko sinulla pakkauksen mittoja? He mainostaa että on helppo ottaa matkalle mukaan koska teline on kompakti. Mutta kuvan perusteella on hankala sanoa. Oon kyllä harkinnut noita kun iinamou myös niitä testasi ja sai samanlaiset kiharat kuin sinä. Tai kauniit laineet siis 🙂

  • En kyllä missään tapauksessa puhusi kompaktista. Gigantin sivuilla lukee mittoina korkeus 24,5 cm ja syvyys ja leveys molemmat 15,5 cm. Ihanaa lopputulosta kyllä tekee, mutta ei kovin kätevän kokoinen kylläkään.

 5. Pakko sanoa, että musta tuntuu ihan absurdilta, että suurin ongelma on se,ettei aamuun vaan löydy viittä tai kymmentä minuuttia lisää! Toi lämpörullilla loihdittu lookki naturellilla meikillä on niin tyrmäävän upea, että jos mä oisin sä, ottaisin pienen asennehaasteen ja etsisin aamuihin vähän lisää aikaa ja rauhaa 😉 Rullat kun kuumenee, niin voit juoda rauhassa kupin kahvia/teetä ja tai vaikka meditoida. Voisitko ottaa kahden viikon asenne/rullahaasteen?

  • Pitäisi varmaan ottaa, mutta rehellisesti täytyy sanoa, että kun tällä hetkellä herään jo puoli kuuden-kuuden aikoihin ja lähden töihin viimeistään seitsemän paikkeilla (tai usein jo ennen) ja saavun kotiin joskus 11-13 tunnin kuluttua tekemään blogi ja kouluhommia, niin olen kyllä ihan oikeasti niin väsynyt aamuisin, että oli asenne mikä tahansa niin käytän ne minuutit silti mielummin nukkumiseen ja laitan tukkani nykyisellä muotoilulaitteellani viidessä minuutissa. Mutta käytän näitä rullia silti ehdottomasti aina silloin kun ylimääräistä aamuenergiaa löytyy. 🙂

  • No on kyllä huurjan pitkät päivät sulla! No unohda sit asennehaaste ja huomioi viestistä vaan se, että näytät tyrmäävältä 😉 ja pidä toi naturelli meikki!

 6. Nätit laineet 🙂
  Voisitko muuten hiukan neuvoa minua…? Olen värjännyt tukkaani mustaksi viimeiset seitsemän vuotta ja nyt olen ehkä hiukan kyllästynyt. Haluaisin vaalentaa tätä ihan vain muutaman asteen, niin että lopputulos olisi sellainen tumman suklaan sävyinen. Onnistuukohan sellainen kerralla? Iskenkö päähän värinpoiston vai vaalennuksen (näillä on kuulemma jotain eroa) ja jäävätköhän latvat siitä huolimatta mustiksi? :/ Voiko heti vaalennuskäsittelyn jälkeen laittaa värin päähän? Kiitos jos jaksat vastata <3 Muiltakin vinkit ovat tervetulleita! Niin ja kampaajalle ei valitettavasti ole varaa mennä.

  • Suosittelen vaalentamaan raidoittamalla. Musta väri on varmasti kerrostunut tiukasti hiuksiin, joten vaatii varmaan parikin värinpoistoa. Pari kertaa koko päähän raidat, tuo kivasti elävyyttä sitten ruskeaan tukkaan kun on tummempaa raitaakin seassa 🙂 myöhemmin voi halutessaan vaalennella lisää tummimpia osioita.

  • Kiitos neuvosta 🙂 Mutta eikö vaalennetut raidat näytä vähän pöhköiltä mustassa tukassa? 😮

  • Tulen täältä sivusta huutelemaan väliin 😀 laita niiden raitojen jälkeen se tummanruskea väri 🙂 raitoja kannattaa tehdä PALJON ja suosittelen lämpimästi että pyydät kaveria apuun tai käyt esimerkiksi ammattikoululla raidoittamassa (yleensä huomattavasti halvempaa kuin kampaajalla käyminen). Tuossa raidoittamisessa on se etu, että vaikka joihinkin kohtiin jäisikin mustaa, se ei pistä yhtä kovaa silmään kuin jos jos vaalennat koko pään kerralla ja lopputulos on tosiaan elävämpi kun seassa on vähän tummempaakin 🙂
   Nimim. Koulutukseltani kampaaja

  • Paljon kiitoksia, kampaaja! 🙂 Voiko koko projektin tehdä saman päivän aikana vai raidoitanko yhtenä päivänä, annan tukan levähtää ja värjään seuraavana päivänä?

 7. Sen verta kommentoin vain että jos oikeasti haluisit käyttää aamuisinkin niin onhan noita pistorasiaan laitettavia ajastimia. Lataat laitteen valmiiksi ja ajastimen kautta töpseliin kiinni ja ajastimella ajastat että laite menee 15 min ennen herätystä päälle niin ylösnoustessa ovat käyttövalmiina heti. Itse käytän ajastinta toisinaan kahvinkeittimeen jotta saan heti ylösnoustessa valmista kahvia.

  • Mietin itseasiassa tätäkin vaihtoehtoa! Kokeilen heti huomenaamulla uutta taktiikkaa ja napsautan rullat sängyn vieressä olevassa meikkihuoneessa heti lämpenemään kun nousen sängystä kohti kylpyhuonetta ja aamupuuhia. Normaalisti rullailisin ne kylppärissä, mutta ehkä ne näin saavat edes ne kaksi minuuttia lisäaikaa lämpeämiselleen. Katsotaan, ehtivätkö lämmetä tarpeeksi vai täytyykö minun oikeasti laittaa ne ajastimelle. 😉

 8. 12 rullaa? Minulla on samanlainen hiustyyppi ja saan samanlaiset laineet yhdellä pehmopapiljotilla päälaella (yön yli). Kestäisikö lämpörullilla laitettuna kuitenkin paremmin kosteutta? Näillä kosteilla säillä kiharat katoavat aika nopeasti. 🙁

 9. Tosi hienoa jälkeä! Noiden rullien mekanismi vaan näyttää jotenkin hämäräperäiseltä 🙂

 10. Kiinnostaisi tietää tästä lisää, miten sä sen rullan asettelet? Kuulostaa houkuttelevan helpolta 🙂

 11. Apua Virve noita sun hiuksia! Ihanat <3 Pakko kysyä et mikä toi sävy niissä on? :))

  • Voi kiitos! <3 Olen kyllä erittäin otettu, sillä näihin ei ole laitettu mitään väriä sitten viime maaliskuun, jolloin hiuksiin tehtiin hieman vaaleita raitoja tasoittamaan silloista vaaleaksi muuttumassa ollutta hiusväriä (nuo latvaosien erittäin vaaleat kiehkurat ovat niiden jäljiltä). Kesä teki tehtävänsä ja hopeashampoot ja hoitoaineet ovat huolehtineet lopusta ja nyt minulla on hämmentävän vaaleat, raidoitetun näköiset hiukset, joiden tyvi kyllä on näin auringottomien talvikuukausien aikana näyttänyt taas hieman tummemmalta. (Täällä lisää hiuksista: http://blogit.terve.fi/ostolakossa/blondiuden-ihmeellisyys/)

   Odotan jännityksellä, mitä tulevan kesän aurinko näiden sävylle taas tekee. 🙂

Kommentointi on suljettu.