Monen kerroksen väkeä

Kuten mainitsin, en ollut aluksi varma, pidinkö uudesta, vahingossa ehkä hieman liikaakiin keventyneestä kuontalostani, mutta nyt olen tullut siihen tulokseen, että rakastan sitä.

En ollut muistanut, kuinka paljon monipuolisempi tukkani oli nyt, kun saatoin pitää sitä niin monella eri tavalla ja laittaa sen niin vaivatta kerrostuksen ansiosta.

Tukkani ei ehkä näytä kuvissa paksulta, mutta sitä on pirusti. Yksittäiset hiukset eivät ole kovin paksuja, mutta niitä on paljon eikä ole liioiteltua jos sanon, että puolet tukastani vastaa monen tuttuni ponnaria. Ja olen usein jopa kateellinen heille, sillä heidän tukanlaittonsa on monesti todella helppoa: Ohuempi tukka on nopeaa kihartaa vain parilla kiharruksella, sen saa pysymään tupeerattuna ja kohollaan helposti kiitos sen keveyden ja se kuivuu pesun jälkeen todella nopeasti.

Ohuempi tukka on siis usein todella helppo.

Nyt kun tukkani leikattiin kerroksittain, on sitä helppo pitää tietysti ihan vaan normaalisti auki antaen kerrosten laskeutua niille sen enempää mitään tekemättä.

Tukasta saa kuitenkin kiiltävän, sileän ja huolitellun, kun vetäisen sen läpi muutaman vedon rakkaalla GHD:n raudallani.

Tukka on myös huomattavasti nopeampi kihartaa esimerkiksi juuri GHD:n rautoja käyttäen…

…tai vaan taivutella sen latvat sinne tänne pehmeästi kaartuilemaan.

Kampauksien teko on nopeampaa ja helpompaa, kun hiusmassaa on vähemmän.

Tukka ylettyy yhä kuitenkin helposti ponnarille ja pysyy sillä vaivatta.

Otsatukkakin leikattiin niin mukavasti, että sen saa pidettyä kehystämässä kasvojen molempia puolia tai kammattua vaan toiselle puolelle.

Se on kuitenkin sen verran pitkä, että sen voi nostaa pinneillä pois tieltä.

Eniten unoholaan oli vaipunut kerrostetulla tukalla helposti onnistuva vekkulimpi kampaus, jossa alaosan pisimmät hiukset siirretään pinnien avulla pään toiselle puolelle, jolloin syntyy vaikutelma epäsymmetrisestä lookista.

Vaihtoehtoisesti myös kaikki pidemmät hiusosiot voi taittaa niskaan muiden hiusten alle piiloon, jolloin tukka näyttää todella sleekiltä ja cheekiltä, jo suorastaan peri lontoolaistela tukalta.

Ah, kerrostettu tukkani, missä oletkaan ollut nämä pitkät kuukaudet ja miksi ikinä annoin sinun kasvaa pois!

Miten on, tykkäättekö te kerrostetusta tukasta vai mielummin tasapitkästä?

16 kommenttia artikkeliin ”Monen kerroksen väkeä”

 1. Itselläni on myös hyvin paksut ja pitkät hiukset, jotka on kyllää ihan PAKKO kerrostaa, ei muuten tule mitään. Varsinkin näin kesällä varmaan saisin lämpöhalvauksen ellei karvalakkiani olisi vähän ohenneltu. Ja kun luonnonkiharaakin löytyy niin kerrostus vaan yksinkertaisesti näyttää huomattavasti paremmalta (:

  Vastaa
 2. Mun nenän ihohuokoset on aika laajenneet ja meikkivoide menee niihin rumasti pari tuntia levityksen jälkeen. Onko olemassa mitään näkyvästi ihohuokosia pienentävää kasvoettä tms?

  Vastaa
 3. Itse tykkään kerrostetusta tukasta. Tosin minulla on lyhyt tukka. Mutta kerrostettu näyttää monesti paljon paremmalta kuin tylsä tasapitkä. Sinun uusi tukkasi näyttää todella hyvältä ja saahan siitä loihdittua vaikka minkä näköistä kampausta. 🙂

  Vastaa
 4. Juu-en. Eli muille kyllä, mutta ei minulle. 😀

  Minulla on myös paksut hiukset, mutta minulla se paksuus tulee siitä, että yksittäiset hiukset ovat paksuja. Ja kerrostetut hiukset, huoh.

  Minä annoin joskus leikkauttaa itselleni kerrostetut hiukset, kun se on kuulemma niin paljon kevyemmän näköinen näyttäen silti pitkältä ja siitä saa vaikka mitä kampauksia. Ei todellakaan – ihan perusnutturan tekokin oli tuskaa, kun ne lyhyemmät hiukset vaan jäykkisteli. Tai joku ponihäntä, argh. Ei puhettakaan siitä, että se ponihäntä laskeutuisi nätisti. Ne päällimmäiset lyhyemmät hiukset kun otti ja sojotti jäykkänä ties minne, lähinnä yläviistoon. Olikin sit ihan mielenkiintoinen homma kasvattaa ne päällihiukset takaisin samaan mittaan alimmaisten kanssa.

  Ei ikinä enää. 😀

  Vastaa
 5. Tuttua. Paksu, raskas tukka. Kyllä se hiukan kevennystä kaipaa. Jos liikaa kerrostusta, alkaa latvat taipuilemaan ties mihinkä suuntaan… Eli kohtuus siinäkin asiassa.

  Asiasta kolmanteen, olisi kiva jos Virve voisit punnita joskus nykyiset kosmetiikkakilosi, sitten kun ehdit.. 😉 Olisi tosi mielenkiintoista katsoa että kuinka paljon sieltä on kiloja lähtenyt. Ja muutenkin olisi kiva jos nähtäisiin kokonaiskuvaa tämän hetken tilanteesta.

  Vastaa
 6. Mie en oo oikein koskaan ymmärtäny tasapitkiä hiuksia. Ne on vaan niin…tylsät ja tasapitkät :D. Moni myös haluaa niihin kampauksia ja laitella niitä eri tavalla mutta kun ei se oikein toimi tasapitkiin – ja ei kuitenkaan raaskita leikata argh x).

  Hiukset on uusiutuvaa luonnonvaraa ja miksei voisi kokeilla jotain uutta? Samaan kastiin menee nää "no en mä voi lakata kirkkailla sävyillä kynsiä kun ihmiset kattoo" … öh :D.

  Vastaa
 7. Tykkään kerrostetusta. 😀 Katsoin jo tuosta sun kampaamokäyntipostatuksesta, että hyvältä näyttää, mutta en ehtinyt kommentoida.

  Kerrostettu sopii itsellenikin parhaiten.

  Vastaa
 8. Mä tykkään kerrostetusta, mutta jostain syystä mulle tulee ihan hirveästi kaksihaaraisia, jos hiukset kerrostaa. Nyt ollaan siis kohti tasapitkää menossa taas, saa nähdä milloin saksitaan seuraava kerrostus. Varmaan kohta.

  Vastaa
 9. Mä tykkään kerrostetusta enemmän, mutta ärsyynnyn siitä, että itselle tulee hirveä määrä kaksihaaraisia tosi nopeasti kerrostuksen jälkeen. Nyt siis ollaan menossa jälleen kohti tasapitkää, mutta voi olla, että kyllästys tulee nopeasti.

  Vastaa
 10. Mulla on niin huonoja kokemuksia kerrostamisesta, että olen vaan tyytynyt leikkauttamaan latvat lievään V-malliin. Varsinkin jos päällimmäisiä hiuksiani kerrostaa, ne lähtee latvoista "nousemaan ylöspäin" ja sojottaa joka suuntaan. Enkä mä kuitenkaan joka aamu jaksa suoristusraudan ja muiden aineiden kanssa taistella 🙂

  Vastaa
 11. Ooh, tokavikan kuvan lyhyt tukka sopisi sulle aivan loistavasti! Voisit joskus ehkä lyhentää tukkaasi reippaammin? Mutta on noi sun pitkätkin hiukset ihanat 🙂 Olet kaunis!

  Vastaa
 12. Mulla on aina ollut todella ohuet hiukset, ja voin kertoa että se ei todellakaan ole mitään ruusuilla tanssimista, niin kuin usein jostain kumman syystä luullaan.
  Minua joskus jopa suututtaa se, kun tutut joilla on unelmieni paksut hiukset joihin saa aikaan vaikka millaisia kampauksia ja joissa kiharat, kreppaukset ja tupeeraukset pysyvät ilman mitään lakkaa päivätolkulla. He voivat leikkauttaa kerroksia, otsatukkaa, sivuotsatukkaa, revittyä tyyliä, ja kaikki näyttää heidän hiuksissaan hyvältä. Juuri nämä tutut upeissa kampauksissaan ovat aina ihastelemassa hiuksiani, joille sopii tasan kaksi kampausta: poninhäntä niskassa tai vaan lättänästi auki.
  Olen niin kyllästynyt hiuksiini kuin vaan voi olla. Mulla on aina olleet nuo tylsät tasapitkät hiukset, koska mun hiuksiin ei vaan voi oikein leikkailla muuta. Syksyllä marssin kampaajalle kuvan kanssa ja selitin pitkät pätkät millaista haluan, ja näistä tuli aivan kamalat. Haluamani revityn rokkilookin sijaan sain kaksi typerää haituvaa molemmille puolille päätäni.
  Haaveilin ainakin vuodenpäivät otsatukasta ja vielä toiset sivuotsatukasta, kokoajan tietäen etten voi leikkauttaa sellaisia, koska silloin hiukseni ohenisivat entisestään. Kerrostetuista hiuksista olet haaveillut jo vaikka kuinka pitkään, tietäen edelleen että se ei tule toimimaan näin ohuisiin hiuksiin.
  Sen lisäksi että mulla on ohuet hiukset, on mulla myös todella liukkaat hiukset. Ei pysy pinnit, ei pysy laineet, ei pysy kiharat ilman että laittaa kunnolla hiuslakkaa. Luultavasti ei pysyisi hiusväritkään.

  Ei mene tasan onnen lahjat.

  Vastaa
 13. Pakko itse pitää tasapitkiä hiuksia, kun on sen verran luonnonkihara tukka, että tulos on melko sotkuinen, mikäli lähtee kerrostamaan.. Suoristusrautaa pitäisi silloin käyttää päivittäin, enkä jaksa saati sitten halua rasittaa hiuksia sellaisella 🙂

  Vastaa
 14. Olet kyllä mielettömän upea! Ja hiuksesi myös. 😉

  Ite tykkään tasapitkästä ja kerrostetusta, molempia sopivasti vuorotellen. Vaikka mullakin suht paksu tukka on.

  Vastaa

Jätä kommentti