Parhaat apteekkituotteet osa 2: 15 ranskalaisen apteekkikosmetiikan suosikkia

*Sis. mainoslinkkejä

Julkaisin blogissani pari päivää sitten postauksen, jossa esittelin 15 suosittua kosmetiikkatuotetta, joita ranskalaisista apteekeista hamstrataan. Totuus on kuitenkin, että ranskalaiset apteekit ovat pullollaan kiinnostavia tuotteita ja koska postausta luettiin todella paljon eli aihe selvästikin kiinnostaa suomalaisia, saa se tänään vielä jatkoa toiset 15 suosittua apteekkikosmetiikan tuotetta listaavasta postauksesta.

Kuten viimeksikään, ei minulla tälläkään kertaa ole omia kokemuksia kaikista tuotteista, vaan postaus perustuu siihen, mitä tuotteita pariisilaisissa apteekeissa nostettiin erityisesti esiin ja mitä tuotteita ranskalaisista apteekeista yleisesti kehotetaan hankkimaan.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

1. Caudalíe Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting -kasvoseerumi

Viiniterapiaan tuotteensa perustava Caudalíe on yksi ranskalaisen apteekkikosmetiikan suosituimpia merkkejä ja erityisesti aasialaiset vaikuttavat hamstraavan sen tuotteita ostoskoreihinsa antaumuksella. Merkin ihoa heleyttävä Radiance Serum auttaa tasoittamaan ihon sävyä ja tekemään ihosta heleämmän näköisen. Tätä olisin itsekin todella utelias kokeilemaan. Caudalìen viiniterapiasta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani. 

*Caudalíe Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting -kasvoseerumia myy Cult Beauty.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

2. La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluide SPF50+ -aurinkovoide

Olen useaan otteeseen hehkuttanut, kuinka taitavia aurinkosuojatuotteiden kehittelijöitä korealaiset ovat ja kuinka ihanan ohuita koostumuksia Etelä-Korean markkinoilla on saatavilla. Länsimaalaisilta valmistajilta ei yleensä löydy ihan yhtä kevyitä koostumuksia, mutta kun hyvistä, kasvoille sopivista aurinkosuojatuotteista puhutaan, mainitaan yleensä aina La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluide SPF50+ -aurinkovoide. Pitkäkestoisesti iholle asettuvassa aurinkovoiteessa on korealaiset aurinkosuojat lähes haastava, varsin kevyt koostumus ja oli ihan vähällä, etten langennut hankkimaan reissusta tämän aurinkotuotteen matkakokoa.

*La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluide SPF50+ -aurinkovoidetta myy Apteekkituotteet.fi.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

3. Caudalíe Beauty Elixir -kauneuseliksiiri

Caudalíe Beauty Elixir on monikäyttöinen kasvosuihke, joka on tehty erityisesti heleyttämään ihoa. Kauneuseleksiirin nimellä kulkeva kasvosuihke on pakattu täyteen luonnon öljyjä ja uutteita, joista tulevat vitamiinit ja muut aktiiviaineet auttavat lisäämään ja ylläpitämään ihon heleyttä. Kasvosuihketta voi käyttää kasvovoiteen alla, ihonhoitotuotteiden välissä sekä meikin päällä ja päivän aikana lisäämässä ihon hehkua. Se on siis suihkutettava tuote, mutta oikeastaan jo enemmän seerumi kuin tavallinen kasvosuihke.

*Caudalíe Beauty Elixir -suihketta myy Cult Beauty.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

4. Bioderma Cicabio Crème Soothing Repairing Cream -kosteusvoide

Bioderma on tuotemerkki, joka saisi minusta vihdoin jo rantautua Suomeen. Maailmalla supersuosittu merkki on erityisen tunnettu aiemmassa postauksessa manitsemistani misellivesistä, mutta sen valikoimaan kuuluu myös muita hyviä ihonhoitotuotteita. Yksi suosikkituotteista on Cicabio Crème, joka on tehty hoitamaan ja rauhoittamaan ärtynyttä ja vaurioitunutta ihoa sekä tukemaan sen korjautumista. Sekä kasvoille että vartalolle sopivaa voidetta on kehuttu täydellisenä atooppisen ihon pelastamiseen.

*Bioderma Cicabio Crème Soothing Repairing Cream -voidetta myy Feelunique. 

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

5. La Roche-Posay Nutritic Lip Balm -huulirasva

Varsinkin talvella huulet voivat kuivua helposti, joten laukussa on hyvä pitää kätevästi levitettävää huulirasvaa. La Roche-Posay Nutritic Lip Balm -huulirasva on tehty nimenomaan erittäin kuivien huulien hoitoon ja se sisältää mm. keramideja, karitevoita ja glyseriiniä, mutta silti siinä kuvaillaan olevan ”non-greasy texture”. Itse olen tämän suositun huulirasvapuikon suhteen todella utelias.

*La Roche-Posay Nutritic Lip Balm -huulirasvaa myy Apteekkituotteet.fi.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

6. La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 -salvan voisi rinnastaa Bepantheniin, sillä se on samalla tavalla B5-provitamiinia sisältävä ja tehty nimenomaan korjaamaan pieniä ihovaurioita sekä aikuisten että lasten ja vauvojen iholla. Tuotetta voi käyttää esimerkiksi hoitamaan haavaumia, rohtuneita suupieliä, kuivaa ja hilseilevää ihoa sekä vaippaihottumaa. Se sopii myös hoitamaan auringon (lievästi) polttamaa ihoa sekä hoitamaan ihoa tatuoinnin ottamisen jälkeen.

La Roche-Posay on ylipäätään tuotemerkki, jolla on runsaasti suosittuja tuotteita. Brändi kuuluu L’Oréal-konsernille, joten aivan kuten L’Oréal Paris on maailmanlaajuisesti tunnettu semiselektiivinen merkki ja Lancôme puolestaan selektiivisen kosmetiikan merkki, on La Roche-Posay L’Oréalin apteekkikosmetiikan johtotähti kansainvälisellä tasolla.

*La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 -salvaa myy Apteekkituotteet.fi.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

7. Biafine Emulsion

Myös Biafine Emulsion on tarkoitettu hoitamaan ja suojaamaan rikkoutunutta, ärtynyttä ja lievästi palanutta ihoa. Se ei sisällä B5-vitamiinia, mutta sen öljyjä ja rasvoja hyödyntävä koostumus auttaa silti ravitsemaan ihoa ja tuomaan parantuvalle iholle suojaa. Tämä ranskalaisen apteekin luottotuote on omiaan nimenomaan kuivan, herkän ja ärtyneen ihon hoidossa.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

8. Homeoplasmine-salva

Ranskalaisista apteekeista löytyy niin runsaasti erilaisia salvoja, että ne saivat minut jo miettimään, kuinka paljon ihmiset niitä oikein käyttävät – minulla kun yksi Bepanthen-tuubikin tuntuu riittävän jo piiitkään. Ehkä suosituimmaksi salvaksi voisi kuitenkin nimetä Homeoplasminen, jonka sanoisin olevan klassiseen Elizabeth Ardenin 8 Hour Cream -voiteeseen rinnastettavissa oleva tuote.

Homeoplasmine on monikäyttöinen salva, jota voi käyttää kuiville ihoalueille, huulille ja kynsinauhoille. Moni meikkitaitelija nimeää sen onnistuneen meikkipohjan salaisuudeksi, sillä se sopii täydellisesti käytettäväksi niillä kasvojenkin kuivilla alueilla, joihin meikki asettuisi huonosti. Antiseptinen, ihon korjautumista edistävä salva sopii loistavasti myös hoitamaan flunssakauden kuivattamaa nenää ja tämä tuote onkin kuulemma ranskalaisen kodin peruselementtejä.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

9. La Roche-Posay Lipikar Baume AP+

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ on nimenomaan kuivan ja kutisevan, jopa kuivuuden vuoksi ärtyneen ihon hoitoon kehitetty salva, jonka moni atoopikko nimeää luottotuotteekseen. Olen itsekin kokeillut tätä kuivan ihon suosikkituotetta saatuani sen joskus blogikokeiluun ja ymmärrän täysin, miksi se on niin suosittu. Se nimittäin todellakin oli loistava! La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ -voiteesta voi lukea aiemman postaukseni täältä ja se löytyy myös parhaiden kosmetiikkatuotteiden listaltani.

*La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ -voidetta myy Apteekkituotteet.fi.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

10. Uriage-puhdistusöljyt

Uriage oli minulle pitkään täysin vieras merkki, jonka tiesin vain nimeltä bongailtuani sitä jatkuvasti soulilaisista apteekeista Etelä-Korean reissuillani. Siellä ranskalainen apteekkikosmetiikka on todella, todella suosittua kuten monessa muussakin Aasian maassa ja Uriage on yksi näkyvimmistä merkeistä.

Kiinnostuin tällä Pariisin reissulla kovasti Uriage-merkin puhdistusöljyistä, joita oli tarjolla pariakin sorttia ja joissa luki niiden sopivan paitsi vartalolle, mutta myös kasvoille. Öljyt vaikuttivat olevan todella suosittuja, sillä niitä myytiin isoissa, jopa litran pulloissa, joilla ei useinkaan ollut hintaa kuin kymmenisen euroa tai joskus jopa vähemmän. Näin talven lähestyessä jäin haaveilemaan ihanasta suihkuöljystä ja ajatuksesta, että sama tuote toimisi myös kasvoilla.

*Uriage Xémose Cleansing Oil -puhdistusöljyä myy Lookfantastic.fi.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

11. Sanoflore Véritable Eau Florale -kukkaisvedet

Ranskalaiset rakastavat korvata kasvoveden kukkaisvesillä ja kukkaisvesiä onkin saatavilla paljon. Sanoflore on suosittu merkki Ranskassa ja sen luonnonmukaiset, sertifioidut kukkaisvedet on tarkoitettu eri ihotyypeille. Saatavilla on mm. heleyttävää appelsiininkukkavettä, rauhoittavaa kamomillavettä, kirkastavaa ruusuvettä ja puhdistavaa laventelivettä. Erityisyytenä valikoimaan kuuluu myös ruiskaunokkikasvovesi, joka on tarkoitettu nimenomaan silmänympärysihon hoitoon ja rauhoittamiseen.

*Sanofloren kukkaisvesiä myy Feelunique.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

12. Melvitan kukkaisvedet

Myös luonnonkosmetiikkamerkki Melvitan valikoimaan kuuluu erilaisia kukkaisvesiä. Tarjolla on kosteuttavaa ruusuvettä, rauhoittavaa appelsiininkukkavettä, kirkastavaa taikapähkinävettä, puhdistavaa laventelivettä sekä jälleen myös sitä silmänympäryksille tarkoitettua ruiskaunokkivettä. Kasvovesiä voi ostaa sekä tavallisissa pulloissa että suihkepulloissa riippien siitä, kuinka niitä haluaa käyttää.

Melvitan tuotteita myy Sokos ja Stockmann.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

13. Avène Hydrance Rich Hydrating Cream -kosteusvoide

Avène on yksi tunnetuimmista apteekkikosmetiikan tuotemerkeistä ja sen tuotteita on onneksi ollut jo pitkään ollut saatavilla Suomestakin varsin kattavasti. Merkin kosteuttava Hydrance-tuotelinja on suosittu ja erityisesti herkälle, kuivalle ja erittäin kuivalle iholle tarkoitettu Avène Hydrance Rich Hydrating Cream on tuote, jota varsinkin ilmojen kylmentyessä ja ihon kuivuessa monet kuivan ihon kanssa tuskailevat rakastavat.

*Avène Hydrance Rich Hydrating Cream -kosteusvoidetta myy Apteekkituotteet.fi.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

14. Roge Cavaillés -suihkugeelit ja -vartalovoiteet

Rose Cavaillés vaikutti olevan tuotemerkki, joka kuuluu tai on ainakin joskus kuulunut jokaisen ranskalaisen elämään. Olinkin itseasiassa hieman yllättynyt kun minulle selvisi, että brändi on ”vain” parikymmentä vuotta vanha.  Koko perheelle sopivia suihkugeelejä, vartalovoiteita sekä muita vartalotuotteita tarjoava merkki keskittyy valmistamaan helppoja perustuotteita, joilla voi hoitaa herkkääkin ihoa ja niitä oli saatavilla oikeastaan jokaisesta apteekista ja marketistakin. Jos asuisin Ranskassa, voisin vartalovoiteiden suurkuluttajana varmasti ostaa ison pönikän merkin edullista vartalovoidetta.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

15. Bio-Oil

Olin hieman hämmentynyt, kun näin nämä tuotteet Pariisissa, sillä jäin miettimään, oliko tuotemerkin nimi oikeasti Bi-Oil, kuten pakkauksissa lukee ja olinko vain aina luullut, että se on Bio-Oil. Ilmeisesti merkki on kuitenkin ainakin Ranskan ja Saksan markkinoilla Bi-Oil, mutta meillä Bio-Oil.

Bio-Oilin suosituin tuote on sen monipuolinen öljy, jonka nimeen monet vannovat. Öljy sopii erityisesti kuivan ja ikääntyvän ihon hoitoon lisäämään ihon kimmoisuutta ja moni käyttää sitä raskausaripien sekä myös muiden arpien hoitoon ja ehkäisyyn. Öljy sisältää A- ja E-vitamiineja sekä luonnonöljyjä, mutta sen pohjana toimii mineraaliöljy, joka tunnetusti lukitsee iholle tehokkaasti kosteutta ja auttaa pehmentämään ihoa.

*Bio-Oil-öljyä myy Apteekkituotteet.fi.

Apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Virve Fredman Ostolakossa

Näkyikö listalla jonkun suosikkituotteita?