Testissä hypetetty Garnier Macadamia Hair Food -naamio

*Sis. mainoslinkin

Kerroin vähän aikaa sitten, kuinka päädyin testaamaan Curly Girl -metodin supersuosituksi tekemää Garnier Banana Hair Food -hiusnaamiota, johon ihastuin todella paljon. Oma tukkani on latvoista melko huonossa kunnossa ja ottaa siksi vastaan kaiken mahdollisen avun erittäin kiitollisena, joten tällainen erittäin tehokkaasti ravitseva kosteuspommi oli sille kovasti mieleen.

Koska minulla on reippaasti takkuuntuvaa tukkaa, kuluu hoitotuotetta melko runsaasti jokaisella pesukerralla. Pesen hiukseni noin joka toinen päivä ja kun samaa tuotetta käyttää lisäksi myös mieheni (jonka helposti kuivuva päänahka muuten nautti naamiosta kovasti), kuluu se loppuun melko nopeasti. Tämän vuoksi iso purkki ja edullinen hinta ovat aivan erityisen loistava juttu.

garnier hair food macadamia kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Banaaninaamion loppuminen ei kuitenkaan varsinaisesti harmittanut yhtään, sillä nyt kun olen päässyt hiustuotteiden kanssa siihen tilanteeseen, ettei jemmoissani ole ylimääräisiä hoitotuotteita, saatoin naamion loputtua siirtyä heti kokeilemaan toista samalla tavalla kehuttua naamiota. Vaikka haluankin vähentää kosmetiikkajemmojani, ei uteliaisuuteni uusien kosmetiikkatuotteiden suhteen ole silti vähentynyt.

Garnier Macadamia Hair Food -hiusnaamio on tehty kuiville hiuksille – aivan kuten banaaninaamiokin oli. Erona banaaninaamioon on kuitenkin, että Macadamia-naamio on nimenomaan kehitetty paitsi kuiville, mutta myös vaikeasti hallittaville hiuksille. Käytännössä tällä tarkoitetaan tavallisesti helposti takkuuntuvaa ja pörrööntyvää tukkaa, jollaiseksi omat hiuslatvani alkoivat jo lukeutua. Monesti kiharat hiukset voivat myös olla melko kurittomat, eli naamio on omiaan niille.

garnier hair food macadamia kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Tässäkin hiusnaamiossa on vegaaninen, silikoniton ja lähes täysin biohajoava koostumus. Hiusnaamio on banaaninaamion tapaan pakattu täyteen tukkaa todella tehokkaasti ravitsevia, kosteuttavia, pehmentäviä, selvittäviä ja silottavia ainesosia, joten olin todella utelias selvittämään, mitä näillä kahdella naamiolla on käytännössä eroa.

Kuten Garnier Hair Food Banana Mask -tuotetta, voi tätäkin tuotetta käyttää kolmella tavalla: tavallisena hoitoaineena, pidemmällä vaikutusajalla hiusnaamiona tai pesun jälkeen pienenä määränä kosteissa (tai jopa kuivissa) hiuksissa hiuksiin jätettävänä hoitoaineena.

Käytän tätä itse tavallisesti 3-5 minuutin vaikutusajalla, eli käytännössä hiusnaamiona. Joskus saatan lisätä tätä vielä hieman kosteiden hiusten latvoihin tuomaan lisää hoitotehoa.

garnier hair food macadamia kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Jos on kokeillut banaaninaamiota tietää, että sen varsin hedelmäisen banaaninen tuoksu on melko voimakas ja pysyy ainakin omissa hiuksissani todella pitkään. Pesen tukkani joka toinen tai joka kolmas päivä ja usein haistan baaninaamion hiuksissani kevyenä vielä ennen uutta pesukertaa.

Macadamia-naamiossa ei ole ihan yhtä voimakas tuoksu ja vaikka se tuoksuukin melko paljon hiuksia hoitaessa, ei sen tuoksu jää omiin hiuksiini yhtä voimakkaana ja yhtä pitkäksi aikaa kuin banaaninaamion. Pesun jälkeisenä päivänä haistan sen kyllä hiuksistani, jos painan hiukset kiinni nenääni, mutta se ei muuten leijaile hiuksista nenääni.

garnier hair food macadamia kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Vaikka banaaninaamio silotti hiuksiani hyvin, kävi tämän naamion kanssa selväksi, että tämä todellakin oli nimenomaan tehty pörröisille ja kurittomille hiuksille. Tämä nimittäin tuntui ravitsevan kuivia hiuksiani samalla tavalla kuin banaaninaamio, mutta hiuksia silottava vaikutus tuli paremmin esiin.

Koska oma tukkani on luonnostaan melko suora ja sileä eikä pörröisyyttä esiinny suurissa määrin muualla kuin hiusten huonokuntoisissa latvoissa, on tämä hiusnaamio toistuvasti käytettynä omalle tukalleni jopa ehkä vähän liiankin silottava – varsinkin, jos käytän tätä toistuvasti useamman minuutin vaikutusajalla.

garnier hair food macadamia kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Pesupäivänä hiukset tuntuvat hyviltä ja koska en käytä tätä kuitenkaan hiusten tyveen, eivät hiukset jää latteiksi, mutta sen verran tavallista raskaammat tehokkaasti hoitava ja silottava naamio hiusksistani tekee, että ne ovat pesun jälkeisenä päivänä tavallista latteamman ja rasvoittuvat helpommin.

Minun hiuksissani tämä Garnier Macadamia Hair Food -hiusnaamio on siis ollut erinomainen apu takkuisten, pörröisten, kuivien ja kärsineiden latvojen kanssa tuskaillessa, mutta ihan jatkuvaan käyttöön tämä on vähän liiankin hoitava.

garnier hair food macadamia kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Jos joku muu kuitenkin tuskailee nimenomaan kuivien, karheiden ja helposti takkuuntuvien ja jopa pörrööntyvien, eli kaikin tavoin hankalasti hallittavien ja kurittomien hiusten kanssa, on tämä hiusnaamio epäilemättä mitä loistavin apu niiden kontrollointiin.

Reippaan kokoiseen 390 ml purkkiin pakatulla Garnier Macadamia Hair Food -hiusnaamiolla on hintaa vain vähän yli kuusi euroa ja naamio löytyy myynnistä *esimerkiksi täältä.

garnier hair food macadamia kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Oletteko te saaneet vertailtua Garnier Hair Food -naamioita? Mikä on ollut teidän suosikkinne?

Lue myös: Kampaaja kertoo – tästä Curly Girl -metodissa on oikeasti kyse