Finnitarinoita

Minulta kysellään melko paljon Roaccutan-kuurista (aknen hoitoon tarkoitettu vahvaksi mielletty lääkekuuri), jonka söin pari vuotta sitten. Minulla on blogissani muutama postaus senaikaisiin suosikkituotteisiini liittyen ja kun sähköpostiini on satanut kyselyitä kuurin aikana suosittelemiani tuotteita kohtaan on minusta tuntunut, etten vaan osaa sanoa enää mitään uutta.

Käytin silloin tiettyjä tuotteita, esittelin niitä blogissani, en minä enää osaa sanoa, onko joku muu tuote silloin riittävä. On vaan tuntunut, ettei minulla ole enää ollut mitään sanottavaa asiaan, sillä rottakuuriksi leikkisästi kutsumani kuuri tuli popsittua loppuun yli 1,5 vuotta sitten ja se aika on näin lyhyessä elämässä jo muinaishistoriaa.

Ei kuitenkaan huolta, asiasta kyselijät, sillä kohta pääsemme taas keskustelemaan asiasta enemmänkin ja jakamaan vinkkejä. Tämä tyttö aloitti nimittäin uuden rottakuurin juuri.

Edellinen rottakuurini loppui muistaakseni huhti-toukokuussa 2010, jonka jälkeen ihoni pysyi melko pitkään hyvänä. Viime talvena sain siihen muutamia näppyjä ja siitä eteenpäin nassussani on silloin tällöin ollut finni tai pari, mutta ei mitään vakavempaa. Yleensä nämä pari hormooninäppyäkin ovat ajoittuneet niille viikoille, kun naisen elämä muutenkin kaatuu niskaan, kukaan ei rakasta häntä ja hän nyt vaan on aivan liian turvonnut ja vatsaankin sattuu vieläpä. Tai sitten ne ovat ilmestyneet pari viikkoa suklaalla ja sipseillä mässäilyn jälkeen. Niin tai näin, mutta ongelmaksi asti niitä ei ole riittänyt.

Viime keväällä ja kesällä sain kuitenkin käsivarsiini ikäviä tukkeumia. Ei mitään selkeitä finnejä, mutta kipeitä ihonalaisia tukkeumia oli yksi siellä ja toinen täällä. Muistaakseni nassuunikin oli ilmestynyt joitakin. Sain popsittavakseni antibiottikuurin, joka jälkeen tilanne hieman tasoittui, joskaan käsivarteni eivät olleet täysin ongelmattomat. Kun käsivarteni sitten päättivät helpottaa, sain syksyllä yhtäkkiä toisena uutena ilmiönä kipeitä ihonalaisia pahkuroita yläselkääni. Nämä olivat riesanani pari kuukautta ja hupsis kupsis, päättivät sitten yhtäkkiä muuttaa vieläkin hieman ylemmäs ja siirtyä kasvoilleni jättäen selkäni täysin rauhaan.

Kahden kuukauden ajan heräsin lähestulkoon joka aamu siihen, että nassuuni oli ilmestynyt uusi finni. Suurin osa näistä oli kipeitä ihonalaisia patteja, jotka jättivät arven suvaittuaan vihdoin viikon hengailun jälkeen pamahtaa. Näiden lisäksi leukani oli täynnä pientä röhelöä otsastani puhumattakaan. Olo oli kuin murrosikäisellä jälleen. Päätin, etten ryhdy seuraamaan tilanteen kehittymistä vaan menen kiltisti jälleen ihotautilääkärille ja pyydän saman rakkaan Roaccutan-reseptini, jonka jo kerran aiemminkin popsin. Ihotautilääkäri oli ehdottomasti samaa mieltä kanssani kuurin uusimisesta ja nyt olen siis uudella kuurilla.

Odotan pienellä kauhulla ihoni kuivumista, mutta silti innolla sitä tunnetta, kun tiedän voivani mennä töihin aamulla ilman meikkipohjaa enkä koe kiusaantunutta oloa jonkun nähdessä kukkivan ihoni. Lääkäri ehdotti, että söisin yhden pillerin päivässä, mutta voi olla, että otan jälleen alkuun kaksi pilleriä päivässä ja vähennän määrän yhteen tilanteen tasoituttua. Ymmärrätte nimittäin varmasti, että tahdon tämän mahdottomaksi heittäytyneen ihoni pian kuriin, sillä varsinkin viimeisen kuukauden aikana on alkanut tuntua, ettei mikään tökötti enää pelasta ihoani täysin ja joka aamu otsassa, poskella, leuassa tai leukaperissä on uusi kipeä pahkura. (Mielenkiintoisinta oli muuten löytää finni korvanlehdestä…)

Lähikuukausina siis tulossa enemmänkin raportointia Roaccutan-kuurista (itselläni tarkemmin sanottuna Isotretionin Actavis -lääkitys) ja sen kanssa iholleni sopivista tuotteista.

Muita kuurin kanssa tällä hetkellä eläviä?

42 kommenttia artikkeliin ”Finnitarinoita”

 1. Olen tässä pikkuhiljaa alkanut miettimään että pitäisikö minunkin vihdoinkin tehdä jotain naamalleni ja sen uudesti puhjenneelle teini-iälle. Olen 22-vuotias ja leuat ja nenänpielet ovat täynnä röpelöä, poskilla on finnejä, otsa on kuiva kuin korppu.

  Kärsin noin 12-vuotiaasta aina lukioon asti jonkinsortin aknesta, naama oli useamman vuoden aivan hirveä ja kärsin myös itse noista kamalista ihonalaisista paukuroista. Koskaan en kuitenkaan ole syönyt minkäänlaisia lääkkeitä noiden hoitoon, enkä edes käynyt ihotautilääkärillä. Ei kuulemma ollut tarvetta… No, lukiossa pahimmat finnit sitten kyllä katosivat ja pari vuotta sain nauttia jopa suhteellisen puhtaan näköisestä ihosta, jossa oli juurikin vain noita hormooninäppyjä silloin tällöin ja mustapäitä nenän päässä.

  Mutta nyt on sitten viimeisen parin kuukauden aikana käynyt taas jotain ja hävettää välillä katsoa peiliin. Ehkä minäkin uskallan ensimmäistä kertaa lääkäriin?

 2. Täälläkin yks parikymppinen näppynaama :// oi että nää finnit on masentavia. Mulla vasta 17 vuotiaana alko kunnolla akne ja aloin 18-v popsimaan e-pilsuja..ne on kuitenkin pitäny jättää migreenin takia tuossa syksyllä ja nyt se paha paha akne taas palaa :S ITKU. Argh. Toistaiseksi finnit eivät ole haitanneet muuten kuin kosmeettisesti. Tuollaisia kipeitä ei siis oo ollu vielä.. Mutta joka kerta isompia ja enemmän..Nassu on saanu olla vielä suht rauhassa.

  Mutta eiköhän tämänkin tyttären pidä kohta ottaa elämänsä eka rottakuuri 🙂 joten tulen seuraamaan mielenkiinnolla postauksiasi (kyllä muutenkin :))

  Voimia voimia!!

  tiia

 3. Jep, menossa just toinen kuuri tänä vuonna, aiemman ja samalla ekani söin kesällä. Lisää voi kiinnostuneet lukea:

  http://kissaamma.blogspot.com/2011/10/ihanan-pelottava-roaccutan.html

  (ihan vaan koska en jaksa kirjottaa samoja juttuja taas…)

  Erilaista kuitenkin nykyisessä kuurissa kesäiseen verrattuna on KUIVAT SILMÄT!!! X( Vuodenaikakin tietenkin vaikuttaa.

  On jotenkin jo semmonen fiilis, ettei Roa mun tapauksessani auta. Finnit pysyvät poissa pari kuukautta kunnes sama homma taas.

 4. Höhpöh, eikö ne Paulan tuotteet pitäneetkään ihoasi kurissa? 🙁 Ehditkö kokeileen bha:n? Mulla ne on pitäneet kipeät ihonalaiset ja kaiken muunkin poissa nassusta – heti kun kipeänä ollessa en niin huolehtinut ihostani, niin tuossapa on taas yksi…

 5. Mulla on ollut vissiin sen verran hyvä tuuri(kerrankin!), että olen säästynyt finneiltä aika hyvin. Tai sitten ne keksivät pamahtaa naamaani vasta myöhemmin(olen nyt 14,5v ja toivon ettei ne keksi tulla kasvoihini, kun ovat kerta viitsineet näinkin kauan pysyä poissa).

  Mulla on nimittäin ehkä kerran 2-6 kuukaudessa finni kasvoissa, tosin viimeisimmästä näkyy vielä punainen jälki. Ja silloin olen kyllä aika aktiivisesti levittämässä hammastahnaa, että se häviäisi. 😀

 6. Mä söin tuon kuurin teini-iässä (about 17v) ja se kesti vuoden verran, koska limakalvojen kuivumisen takia en pystynyt syömään puolessa vuodessa kuten piti. Mutta eipä ole sen jälkeen tullut yhtään finniä selkään (missä niitä oli ihan älyttömästi) ja naamassakin vain muutaman kerralla.

 7. Minä söin Roaccutanin muistaakseni lukion ensimmäisellä tai toisella luokalla eli nelisen vuotta sitten ja sen jälkeen en ole itseltäni yhtäkään finniä löytänyt. minulla akne oli oikeastaan selässä mutta kasvoista löytyi myös näppyjä, mustapäitä ja muuta kivaa. selkä on nykyään ihan puhdas mutta kasvoissa on aina muutama pieni näppy ja pari mustapäätä ja niihin käytän pikkuveljen roa-kuurin rasvoja jota hän kiltisti antaa minulle pikkupurkkiin 🙂 roa-kuuri oli minulla ihana, iho ja päänahka oli niin hyvässä kunnossa! miinuksena tietenkin vähän raju kuivuminen mutta lääkäri määräsi kaikenmaailman silmätipat ja rasvat ja mömmöt! hyvää uutta kuuria 🙂

 8. Täältä löytyy ainakin yksi. Nyt vajaat neljä kuukautta popsittu Isotretinoin Actavista, ja helpottumista alkaa vihdoin olla pikkuisen havaittavissa. Itselleni on käynyt siinä mielessä jännästi, ettei kuuri ole kuivattanut yleensä pintakuivuuteen taipuvaa ihoani juurikaan, vaikka maksimiannoksella mennään. Samalla myöskään tulokset eivät ole ainakaan vielä olleet kovin kehuttavia. Sopii toivoa, että tästä alkaa helpottaa jossain vaiheessa ihan kunnolla…

 9. Eksyin itse asiassa aikoinaan blogiisi googletellessani Roaccutan-kuurista, joka minulla olisi edessä, ja tälle tielle jäinkin (siis blogisi suhteen) 🙂

  Olen syönyt kuurin kahdesti. Ensimmäisen kerran viitisen vuotta sitten ja nyt toisen kerran viime vuonna. Ensimmäisen kuurin jouduin keskeyttämään puolen välin jälkeen maksa-arvojen noustua. Finnit lähtivät mutta akne palasi myöhemmin kasvoihin, ei tosin yhtä ärhäkkänä. Nyt toisen kuurin syötyäni tilanne on ollut normaali satunnaisia yksittäisiä finnejä lukuunottamatta. Ja toivottavasti tämä riittäisikin, sillä vaikka aine tepsii finneihin, voi sillä olla ikäviä sivuvaikutuksia. Minun kohdallani hiukseni ohenivat tuon toisen kuurin myötä, ja nyt tässä kärsivällisesti toivotaan, että ne paksuuntuisivat taas jos sieltä alkaisi uutta kasvamaan :/

  Käytin toisessa kuurissa muuten muistaakseni sinun suosittelemaa Lancomen Nutrix -voidetta, joka oli tujua mutta toimivaa tavaraa tuolloin! Kiitokset siis siitä suosituksesta! Joka tapauksessa tsemppiä koitokseen ja jaksamisia sen kuivan ihon parissa! – Eve

 10. Voih ja voih.. Aikuisiän akne rauhoittuu, ylläripylläri, ei lääkkeillä vaan ruokavaliolla.

  Syömänne ruoka vaikuttaa insuliiniin, verensokeriin ja lähes kaikkeen ja kaiken säätelyyn elimistössänne. Insuliini vaikuttaa rasvan varastoitumiseen ja myös sukupuolihormoneihin, joten vakauttamalla insuliinin ja verensokerin myös iho rauhoittuu.

  Käytännössä tämä tarkoittaa, että hiilihydraatit (viljat, sokeri, peruna, pasta, riisi, limut, jäätelö, karkit, sipsit, mitä näitä nyt on…) jätetään kokonaan pois, ja niiden sijaan syödään kasviksia ja lihakunnan tuotteita. Se on helppoa ja helpompaa kuin moni uskaltaa luulla, ja erittäin herkullista. Myös kaikenmaailman kovetetut ja esteröidyt kasvirasvat eli margariinit ja rypsiöljyt vaihdetaan voihin sekä kookos- ja oliiviöljyyn.

  Pääni laitan pantiksi, että muutaman viikon-kuukauden-puolen vuoden jälkeen iho on kuin uusi, omakohtainen kokemukseni vahvisti asian. Olen noudattanut kohta vuoden verran vhh:a ja nassun iho on kuin Lorkun mainoksista ja näpyt, patit ja röhelmät poissa, eikä naaman iho edes kuivu enää pinnaltaan samalla lailla, edes talvella.

  Sitä paitsi vhh-elämäntapa (vähähiilihydraattinen) hoikistaa ilman, että tarvitsee liikkumalla kuluttaa syömiään kaloreita. Itse asiassa kalorien laskennan voi unohtaa tyystin, sillä keho kertoo milloin nälkä on tyydytetty paremmin kuin yksikään kaloritaulukko.

  Eläinperäinen rasva lihasta ja voista saatuna on todellista superfoodia, lisäksi maanpäällisiä eli tärkkelyksettömiä kasviksia kannattaa syödä paljon, sillä niistä saa hyviä antioksidantteja ja vitamiineja. Myös D-vitamiini- ja omega-3-lisää pitää muistaa ottaa ympäri vuoden.

  Lääkkeet auttavat oireisiin, mutteivat poista syytä, tämä kannattaa muistaa monen muunkin lääkkeen ja taudin kohdalla.

  Kokeilkaa, nimittäin se ei ole mistään pois, ja huomatte eron muutamassa viikossa. En ole todellakaan ainoa, jolle sama asia on tuonut ihohelpotuksen, enkä aio enää ikinä palata takaisin vanhaan ns. tavalliseen ruokavalioon.

  Netti on niin täynnä tietoa, kuin vain jaksatte lukea, eli tiedon puutetta ei ainakaan voi syyttää. Nyt naiset oma elämä haltuun vaikka niska-perse-otteella, ottakaa selvää ja lukekaa lisää vhh-elämäntavasta, niin ihonne kiittää ja voitte sanoa lopulliset goodbyet rottakuureille.

  Tv: Anni

  • Oletko koskaan ajatellut, että syöt surkeissa oloissa kasvatettavia tuotanoeläimiä, jotka ovat pullollaan antibiootteja ja vaikka mitä lääkkeitä ja rehuja? Oletko ajatellut, että suolesi ovat pullollaan mätänevää lihaa, sehän ei sula kuten kasvikset. Onko tämä mielestäsi hyvä tapa kohdella itseäsi? Entä oletko miettinyt, miten itsekästä ja epäekologista lihan syöminen on?
   Lisäksi: kaikilla ruokavalion muutokset eivät suinkaan auta.

 11. Rottakuuria ei ole, mutta sitä hiukan lievempi tetrasykliini- kuuri on täällä naaman pelastajana. Edellisen kuurin söin 1,5 vuotta sitten ja nyt oli uusimisen aika kun meinas itsetunto laskea kun joka aamu vähintään yksi näppy lisää. Ja juurinkin niitä syviä, jotka ei häivy millään, ja muistiasena jälkeen jää ihana arpi.

  Tuo lääke ei onneksi kuivata kasvoja kovinkaan paljon, eikä verikokeissa tarvitse käydä. Kuitenkin, tuo aiheuttaa kuvotusta ja joskus on pakko käydä oksentamassa. Otankin lääkkeen aina yöllä, vaikkei saisi, mutta päivällä musta ei olis mihinkään sen kuvotuksen kanssa. Yöllä kuitenkin nukun, ja vaikka valvoisinkin, oon sentään makuuasennossa, niin ei tunnu olossa yhtään.

  Mutta toivottavasti kuuri auttaa, tiedän tarkkaan tunteen kun huomaa että nyt voi katsoa peiliin ilman että tekee mieli laittaa silmät kiinni nähdessään finninaaman. Ja mikä itsevarmempi olo!!

 12. Täällä kans kuurilainen! Kuukausi takana. Kauhulla odotan miten käy :/ en todellakaan olis halunnu kuuria aloittaa koska sivuvaikutukset kuulostaa karmivilta.

 13. Harmi, että jouduit jälleen kerran rottakuurille, vaikka monen kohdalla yksi kuuri taitaa riittää loppuelämäksi.

  Itsellä nyt eka kuuri menossa, joitakin kuukausia (en tarkalleen muista, ehkä syys-lokakuun vaihteessa aloitin?) syöty ja vielä noin 50 pvää jäljellä. Finnejä ei tule enää lainkaan, mustapäät ovat häipyneet kuvioista ja pienet valkopäätkin vähentyneet. Tämän lisäksi bonuksena tietysti se, että kuurin kuivatettua talirauhaset myöskään hiuksia ei tarvitse pestä kuin kerran viikossa 😀

  Mielestäni useat haittavaikutukset ovat todella liioiteltuja, koska itselleni ei ole tullut niistä MITÄÄN. Nothing. Nada. Edes kasvojeni iho ei ole kuiva. Alkuajoilta muistan kärsineeni ajoittaisesta päänsärystä, mutta en tiedä onko se suoraan yhdistettävissä lääkitykseen, nyt sitä ei ole kuitenkaan esiintynyt.

  Eli todellakin suosittelen kuuria kaikille, jotka kärsivät iho-ongelmista eivätkä pääse niistä kotikonstein eroon!

 14. Nora mulla oli täydellinen iho teininä, sit 20-vuotiaana iski akne jonka vuoksi menin ihotautilääkärille. Sain jotain mietoja antibiootteja ja vaihdettiin pillerimerkki toiseen, joka sit auttoi. Toivottavasti sulle tietenkään ei käy samoin 🙂
  Mä oon aina luullut että Roacuttan on sellainen et ku sen kerran syöt, ei finnejä tuu enää ikinä. Näemmä ei ole tämä kuulema sitten ollenkaan totta!

 15. Mä olen myös syönyt Roa-kuurin kahdesti. Edellinen loppu muistaakseni viime toukokuussa. Ainoat sivuoireet on ollu huulien ja käsien kuivuminen (+silmät tokan kuurin aikana), sekä hirveet selkäkivut iltaisin nukkumaanmennessä, ekat viis minuuttia sängyssä menee kierimiseen, kun kipu tuntuu pahempana paikoillaan ollessaan. Kaiken lisäksi selkäkivut ovat jatkuneet tähän päivään saakka, vaikka viimisistä napeista on liki vuosi aikaa. Lisäksi tukka on ohentunut varmaan puoleen, ja edelleen ohenee, suihkun lattialla ja tossa missä kampaan tukkani, on aina hirveesti irtohiuksia, samoin hiusharjassa…

  Lääkäri lupaili mulle laserhiontaa täks kevääksi, pääsis noista arvista ja kraatereista eroon. Heti sen jälkeen täytyykin alottaa varmaan kolmas roa-kuuri, kun taas on alkanut finnejä ilmestyä sillon tällön yhä enenevissä määrin, vaiks edelleen on ollut käytössä Roa-voide ja e-pillerit… :S

 16. Itselle less is more. Olen syönyt kaksi kertaa tuon kuurin jo vuosia sitten. Kokeillut monet naamarasvat (luomut ja kalliimmatkin merkit), lisää vain kiiltoa ja finnejä. Nyt pesen kasvot hieman luonnonmukaisemmalla kroppasaippualla (Nature's Gate, Body Wash), joka on halpa ja hellävarainen, vaikka lutraan sitä silmäluomillekin. Sitten kosteutan ruusukasvovedellä (ei alkoholia) ja kahdella tipalla manteliöljyä. Mustapäitä on edelleen, mutta tuo kuivattavalta tuntuva setti on saanut oman ihoni tuottamaan rasvaa ja kosteutta juuri sopivasti. Aamuin ja illoin hoidan ihoani noin.

  Tällä on menty jo vuosi ja käytän minipillereitäkin, jotka räjäyttivät alussa ihon vähemmän kauniiseen kukoistukseen. Meikkaan sitten kyllä silikoniprimerin ja erilaisin (vihreä, keltainen) meikkipohjien avulla, koska mikään voide ei hoida punaisuutta nenän vieriltäni pois.

  Elfin primer ja osa muustakin kosmetiikasta on omasta mielestä ihan huippua ja edullista. Silikoni ei siten tuki omaa ihoani, vaikka tuon kokeileminen pelotti. Meikkaaminen on vain yhtä juhlaa, kun värit vain liukuvat iholle tasaisesti eivätkä juutu pieniin uurteisiin.

 17. Muutama kommentoija korostaa mielestäni aivan liikaa "oman kokemuksen tuomaa varmuutta asiasta".

  Syön vähähiilihydraattisesti ja monipuolisesti, otan kaikki tarvittavat ravintolisät, juon runsaasti vettä, liikun noin 15 tuntia viikossa hyvinkin vaihtelevasti, nukun jopa 12 tunnin yöunia (esimerkiksi koko viime viikon ajan), en käytä hormonaalista ehkäisyä, en päihteitä enkä ns. normaalimeikkejä, vaan ainoastaan mineraalimeikkejä ripsiväriä lukuunottamatta.

  Minulla ei ole hoitoa/lääkkeitä vaativia sairauksia, flunssassa tai vastaavassa olen ollut viimeeksi muistaakseni vuonna 2009, ja psyykkinen tasapainokin on erittäin hyvä, eli toisin sanoen olen terve kuin teemu pukki ja silti naamani kukkii.

  Onneksi kuitenkin varsin lievästi ja siksi ihotautilääkäri onkin määrännyt "vain" antibiootit ja lääkevoiteen, joita molempia käytän oikein ja ahkerasti. Tulokset kuitenkin vaihtelevat ja välillä kasvot hehkuvat kuin vauvalla ja välillä näytän aivan kauhealta peikolta. Mitä siis teen väärin?

  Puhdistan kasvoni kahdesti päivässä ihotyypilleni sopivilla tuotteilla ja viimeistelen puhdistuksen kasvovedellä. Tarvittaessa kosteutan myös muuten ennen lääkevoiteen levitystä, jonka päälle meikkaaminen on muuten aikamoista akrobatiaa kuten olette varmaan huomanneet. Käytän kahta erilaista naamiota, molempia kerran viikossa. Ennen puhdistavaa naamiota höyrytän ihoni.

  Kuorintaa käytän kerran kahdessa viikossa ja muutenkin ihoni saa olla rauhassa. Vältän kasvojen ja kaulan ihoa ärsyttäviä kaulaliinoja ja kauluksia, materiaaleista puhumattakaan. Hiuksiakin laitan aina kasvoja silmälläpitäen, esimerkiksi letit eivät saa hautoa otsaa yhtään jne. Likaiset sormet eivät myöskään naamaani hipelöi.

  Koska en ole itse keksinyt, mitä teen väärin, voin vain kuvitella, että tämä ei johdu minusta. Ja koska niin tuntuu olevan monilla muillakin, en todellakaan tule paasaamaan esimerkiksi ruokavalion merkityksestä ihon kuntoon. Toki sekin on merkittävä tekijä, mutta se ei ole ainoa.

  Onneksi ihotautilääkärit osaavat auttaa ja usein oma järkikin sanoo miten kuuluu toimia missäkin tilanteessa. Joskus jopa lääkäriä paremmin :).

  Virveä haluaisin kiittää ihanasta otteesta tässäkin postauksessa. Kirjoitat niin avoimesti ja rauhallisesti ikävämmistäkin aiheista. Onneksi minäkin osaan jo soveltaa hieman sitä samaa ajattelutapaa, tosin siihen vaikuttaa varmasti nykyinen parisuhteenikin.

  On ihanaa kun voi epäpuhtauksista huolimatta katsoa normaaliin tapaan peiliin ja suhtautua siihen jopa hieman lääkärimäisellä ottella. En enää lannistu samalla tavoin, vaan kohtaan jokaisen näpyn kuin nainen 🙂 Kohtelenkin herkkää ihoanikin varmaan hellävaraisemmin kun vain ajattelen sen olevan hieman kipeä nyt 🙂

 18. täytyy sanoa näin väliin, vaikken varmaa syytä tiedä omiin näppylöihini, joita on ruennut ilmestymään nyt yli parikymppisenä. Nuorena ei näpyn näppyä näkynyt.
  Voisko johtua mitenkään siitä että nykyään tulee käytettyä kasvovoiteita aamuisin? Koska ennen sitä ei ollut, onko voide väärä vai voiko tosiaan johtua että yhtäkkiä rupee käyttää…

 19. Moikka Virve!
  Tämä kommentti ei liity nyt tähän postaukseen, vaan postaukseen marraskuun alusta, jossa esittelit Cliniquen (miesten) dödön. (Puhun siis tästä: http://www.ostolakossa.com/2011/11/my-masculine-side.html)
  Tahdon kiittää sinua kullanarvoisesta vinkistäsi, jonka ansiosta en sitten kuitenkaan tullut hulluksi kutisevien kainaloideni kanssa. Kokeilin vaikka mitä (myös allergisille tarkoitettuja) deodorantteja, eikä mikään auttanut. Sitten eksyin jonkun aivan toisen asian tiimoilta blogiisi ja löysin tämän Clinique-vinkin. Menin tyytyväisenä ostamaan ko. pullon ja nyt olen käyttänyt sitä hymyssäsuin – koska se ei kutita JA pitää hien poissa. Siispä erittäin suuri kiitos sinulle tämän tuotteen esittelemisestä, epätoivoon vaipuminen ei oikeasti ollut enää kovin kaukana.

 20. Kiitos N kirjoituksestasi, tämä oli asiallinen ja kertoi toisen puolen asiasta. Myös minulle pisti silmään tämä "karppaajien" saarnamainen puhe siitä, että vhh on ainut mahdollinen pelastus. Tässäkin VHH-kirjoittajalla oli suorana olettamuksena, että kukaan näistä roa – kuurin valitsemista ei jo valmiiksi liikkuisi terveellisesti ja söisi hyvin! Ihmisten olisi hyvä ajatella, että kaikki olemme erilaisia, eli samat konstit eivät vain voi millään toimia kaikilla, mutta olen iloinen että sinulla, VHH-elämäntavan noudattaja, se auttaa! 🙂

 21. Oivoi! 🙁 Toivottavasti naama pysyy ruodussa tämän kuurin jälkeen! Minulla on käynyt monesti mielessä visiitti ihotautilääkärillä, ehkä jossain vaiheessa saan raahattua itseni sinne… -Tee

 22. Jos pelkkä ruokavalion muutos on jollekkin tuonut helpotuksen niin onnea. Seuraava toteamus onkin, että tuollloin on tuskin kyseessä perinnöllinen akne tai aikuisiän akne. Ehkäpä samaan aikaan teini-iän akne on alkanut hilliittää viimein.

  Kirjoitin jo tuolla (2. kommentti) omasta aknesttani joka vasta aikuisiän kynnyksellä. Olen kokeilluit 4kk vhh:ta (50g hiilareitä/pv..ennen varsinaista vhh:ta jätin pastan, riisin ja leivät pois aikoja sitten), mutta seurauksena oli voimaksas hiusten oheneminen (kokojyvästä saatavan h-vitamiinin puute) ja tuskin yksikään finni jäi tulematta tuona aikana. Eli ruokavalion tuomia ihmeitä joidenkin kohdalla ei voi yleistää. Perimää ei ruokavaliolla voi muuttaa. Geenien tuoma altistus on ja pysyy. Jos siis ruokavalio olisikin "ihoystävällinen" niin aknen voi kuitenkin laukaista hormonit..stressi..yms.

  -tiia

 23. N: Niinpä.

  Akne on ihosairaus. Sairaus. Joillekin se siunaantuu, toisille ei. Monetkin nukkuvat meikit naamassa joka yö, syövät mitä sattuu jne., mutta iho hehkuu kauneuttaan. Kaikilla ei ole näin hyvä tuuri. Ruokavaliolla ei ole tiettävää vaikutusta aknen syntyyn. Aknella tarkoitan nyt sellaisia oikeasti kipeitä, suuria paukuroita, jotka pysyvät kauan ja lopulta lähtiessään jättävät arven. Ja ovat kipeitä. En tarkoita pientä hormoninäppylöintiä ennen kuukautisia.

  Kiva, että jotkut löytävät ruokavaliosta, urheilusta ym. avun. Tällöin kuitenkaan tuskin on kyseessä ollut oikeasti todella vaikea akne, siinä ei paljon tyynyliinan päivittäiset vaihtamiset riitä.

 24. Hei! Olen samaa mieltä, kuin kirjoittaja N. Toisen ehdoton totuus ei välttämättä toimi toiselle. Itse olen syönyt Roaccutan kuurini noin 10 vuotta sitten. Nyt saattaa olla että tarvitsen sen uudelleen. Harmittavaa. Ehkä vaihdevuodet tuovat helpotuksen. Eniten minua ahdistavat aknesta jäävät arvet, joita ei kyllä sitten saanut pois edes lääkäri. Hanna

 25. Söin Rotta-kuurin 10 vuotta sitten ja siitä asti olen käyttänyt myös e-pillereitä (lukuunottamatta yhtä vuoden taukoa). Näppyjä ei ole ollut läheskään niin paljon, mutta eivät ne aivan kokonaan ole poissa olleet koskaan. Jossain vaiheessa tilanne oli pahempi ja vaihdoin e-pillerit Cypretyliin, joita kirjoitetaan myös aknen hoitoon. Tilanne pysy aisoissa, vaikka vieläkään ihoni ei pysynyt näpyttömänä. Kuitenkin kun vaihdoin pillereitä viime syksynä, kasvoihini on alkanut taas tulla märkäpäisiä finnejä (joita ei juurikaan ole ollu Rotta-kuurin jälkeen, ainakaan noin isoja) ja ihonalaisia paukuroita. Cypretyliin en voi enää vaihtaa sivuvaikutusten vuoksi, joten mietin tässä, että vaihdanko taas kerran pillereitä vai olisiko Rotta-kuuri taas paikallaan ennen kuin tilanne pahenee… Huoh, vaikeeta!

 26. Heii, pakko kysyä tosta sun hiusväristä vaikkei tähän postaukseen liitykään 🙂 Onks toi kampaajalta vai kaupan hyllystä? Jos jälkimmäinen, niin mitä väriä käytät? Ite oon värjänny tukkaani tummalla ruskeella, joka ei sit taas oo mun mielestä tarpeeks tumma ruskee. Pistin taas sitten mustaa päähän ja se taas oli liian musta (luonnollisesti). Kuvissa ainakin sun hiukset näyttää just siltä väriltä mitä haen, lähes musta, mut kuitenkin sieltä on havaittavissa tota ruskeutta. Kiitos jo ennakkoon 🙂
  – Ilona

 27. Täällä kanssa ihotautilääkärille käy matka pian, akne omien epäilyksien mukaan hormonaalinen, alkoi noin puoli vuotta e-pillerien lopettamisen jälkeen. Niitä en voi enää syödä.

  Karppausjuttuihin en usko, sen pohjalta mitä olen fysiologiaa opiskellut. Avoin olen kaikkea kyllä kokeilemaan, mutta vielä en ole yhdestäkään luotettavasta lähteestä kuullut perusteltua tietoa hiilihydraattien vähentämisen ja hormonaalisen aknen yhteydestä. Linkkejä tai lukuvinkkejä saa laittaa.

 28. Hohoi! Täällä kolme "rottakuuria" syönyt 29 vuotias! Ensimmäinen 19 vuotiaana, toinen 22 vuotiaana ja viimeisen lopetin 28 vuotiaana. MInulla on (tai siis oli, taas toistaiseksi) vaikea akne. Söin kuureja 9, 11 ja 6 kuukautta. Viimeinen ja pahin aken parantui nopeaa, liekö syynä gluteenien ja sokerin välttäminen, mineraalimeikkehin (lily lolo, bare minerals, everyday minerals) siirtyminen? 6 kuukauden kuuri oli jatkolla vaikka akne oli lääkärin mukaan "kuollut" (varotoimenpide kuulemma, kun niin vaikea akne) mutta sitten sainkin allergisen reaktion ja puoli naamaa turposi ja visvoi (yliherkkyys lääkkeesee tai jojobaöljylle esim.?)

  Kuurin loppumisesta on puoli vuotta ja pientä näppylää taas ihossa. Ei semmosia ihon sisäisiä paiseita mitä varsinkin poskeni tuli täyteen luultavastikkin e-pillerien lopettamisen, hirvittävän stressin ja siitä tulleiden huonojen yöunien ansiosta. Jouduin aloittamaan e-pillerit kuurin takia (koska kuuri vaatii lisäehkäisyä, jos on parisuhteessa), joten elänpä taas jänniä aikoja kun pillerit jätän pois. Viimeinen akne oli todella paha, ja posket ja sen alle laskeutuva alue täynnä aknearpia.

  Minulla on myös atooppinen iho, joka iskee talvisin kasvoille, erityisesti silmien alueelle, jolloin luomet turpoaa, kuivuu ja visvoo. Joudun rasvaamaan ihoni joka suihkukerran jälkeen tai ihoni kuivuu niin pahasti, etten pysty nukkumaan ja alan repimään ihoani verille.

  Heti kun tajusin jättää akneihoon tarkoitetun puhdistuaineen pois ja vaihdon esthelle &thild fragrance free puhdistusmaitoon, iho ei ole enää hilseillyt meikinpoiston jälkeen.

  Aknekuurin aikana otin käyttöön öljyt (kylmäpuristettu kookosöljy, jojoba) ja iho voi hyvin, vaikka söin kuuria annostuksella 40mg/pv, paino 58, eli tuhdilla annoksella.

  Syksyllä tutustuin Weledan manteliöljyyn, lotraan sitä kosteustvoiteen alle n. 4 tippaa, koska 1 tippa ei riitä mihinkään.

  Täällä on paljoja kokenut aknen suhteen. Kokeilen nyt sitä linjaa, että yritän tasoittaa vatsan toimintaa ja vähentää kosmetiikan käyttöä ja "ylimääräisiä" ihon hoitoja. Katsotaan, onko oikea tie, vai joko ikä alkaisi tulemaan vastaan ja tämä horrori olisi loppumassa.

 29. Kiitos hyvästä postauksesta, Virve! Itselläni oli akne lukioikäisenä ja onneksi lähti pois kahdella antibioottikuurilla ja lääkevoiteella. En ollut tuolloin rottakuurista kuullutkaan, mutta ehkä se olisi ollut seuraava toimenpide, jos ottamani lääkkeet eivät olisi toimineet. Jälkeenpäin olen superiloinen, että äitini vei minut ihotautilääkärille, sillä akneni oli perinnöillistä ja juurikin ihosairaus, eikä mikään muutama pikku näppy naamassa. Ei se olisi lähtenyt millään ruokavalioilla tms pois – olisin varmasti kärvistellyt sen kanssa varmaan vielä vuosia. Ihoni ei ole täydellinen edelleenkään, mutta joidenkin toisten kommentoineiden perusteella olen näköjään selvinnyt aika vähällä. Tsemppiä kaikille kuureista kärsiville ja mieluusti seuraan Virvenkin kuulumisia sen kanssa! 🙂

 30. Minullakin entisestä sileästä ihosta tuli menneisyyttä pillereiden lopettamisen jälkeen. Aikani katselin aina vaan lisääntyvää finniongelmaa kunnes lopulta epätoivoissani menin lääkärille. Meillä halutaan antaa uudelle elämälle mahdollisuus, kun ikääkin on jo 37v, joten rottakuuri ei tullut kyseeseen.

  Lääkäri määräsi minulle Clindoxyl-nimisen aknerasvan. Aluksi kasvojeni iho ei kestänyt ainetta ja lopetin käytön noin viikon jälkeen. Epätoivon kasvaessa aloitin parin kuukauden kuluttua rasvan käytön uudelleen ja tällä kertaa iho jostain syystä kesti sen. Iho olikin tuolloin jo entistä huonommassa ja rasvaisemmassa kunnossa.

  Nyt vajaan kuukauden käytön jälkeen ero ihossa valtava. Voisi sanoa, että ihoni on tällä hetkellä finnitön ja arvetkin alkavat pikku hiljaa vaaleta. Mahtavaa! Tuntuu kuin olisin saanut elämäni takaisin, niin voimakkaasti finnit vaikuttavat itsetuntoon.

  Omasta kokemuksesta voin siis suositella Clindoxyl-voidetta mikäli rottakuuri ei tunnu hyvältä vaihtoehdolta.

 31. Täällä yksi pian kolmekymppinen tyttö (haha) jolla myöskin on ongelmia ihon kanssa. Koskaan en ole tolla "rottakuurilla" ollut, iho ei ole mennyt niin huonoon kuntoon (vaikkakin joskus oon meinannut vaipua epätoivoon kun oon lätrännyt vaikka millä tuotteilla toivoen saavuttavani jotain mitä en kai koskaan saavuta..) mut aina mulla on jotakin ongelmaa naamassani ollut; punoitusta, mustapäitä, näppyjä.
  Tällä hetkellä mua pännii laajentuneet ihohuokoset, ne kun tuntuvat vain laajenevan kun ikää tulee. Jos jollain olisi vinkkiä moisten hoitoon niin laittakaas! Eihän niihin mitkään tökötit auta mutta jokin hoito, esim.?
  No joo, mitä fineihin tulee niin oon nyt itse käyttänyt ihooni Bactosania, on kyllä rauhoittanut leuan aluetta jolle puskee näppyä (oon kuullut että leuan alueen näpyt johtuisivat ruokavaliosta ja täytyy myöntää että on tässä jääny herkkuputki päälle joulusta..) ja pari kipeää finniä on kadonnut tuon voiteen ansiosta. Mut, se sitten kyllä taitaa myös turhaan kuivattaa ja paikoin mulla on tosi kuiva iho, koita sellaista nyt sitten meikata kauniisti, tuntuu että suttuista jälkeä tulee vaikka kuinka yritän.:/ No, lisäksi käytän weledan manteliöljyä, mut en sitten tiedä että aiheuttaako se toisaalta tukkeumia, mulla kun sellaisiakin pukkaa toisinaan, eli ihon pinta on epätasainen ja on pakko puristella..:/ Vaikkakin se kyllä kosteuttaa mukavasti. Äh, tiedä sitten.
  Tästä näyttäis tulevan vaikka kuinka pitkä tarina mutta täytyy sanoa että lohduttavaa lukea myös muiden ei niin täydellistä ihoa omistavien kommentteja.
  Usein olen haaveillut ihosta jota ei tarvitsis tasoitella, ois niin helppoa!! Vaan, täytynee tyytyä tähän mitä on.

 32. Hei,
  kiitos blogistasi. Haluan muistuttaa reille Roaccutanin vaaroista, koska niitä valitettavasti on, vaikka se onkin tehokkain finnilääke olemassansa. Lääke on järjettömän vahva ja siksi voi aiheuttaa hyvin vakavia sivuoireita mm. silmiin, aivoihin jne. sekä vielä vuosien päästäkin mahdolliseen tulevaan lastenhankintaan. Piilareitten käyttäjille kuuri aiheuttaa usein kuivasilmäisyyttä, josta voi joutua kärsimään koko lopun elämänsä.
  Jos siis harkitset kuuria, pyydä ihotautilääkäriltäsi riittävästi tietoa, jotta pystyt tekemään päätöksen, joka voi vaikuttaa terveyteesi myös negatiivisesti lopun elämääsi.
  Tsemppiä kaikille finnien kanssa taistelijoille!

 33. Tälle Anonyymille, joka vihjaa Roaccutanin aiheuttavan vakavia sivuoireita silmiin, aivoihin ja vuosien päästäkin mahdolliseen tulevaan lastenhankintaan sanoisin sen verran, että: ota selvää. Roaccutan häviää elimistöstä täysin viimeistään kuukauden kuluttua viimeisestä pilleristä, eikä aiheuta yhtään minkäänlaisia oireita koskien lasten hankintaa. Tällaisia ei ole raportoitu, joten keksit omia aivan päästäsi. Kuuri aiheuttaa kuivasilmäisyyttä muillekin kuin piilareiden käyttäjille, mutta myös kuivasilmäisyys loppuu, kun kuuri loppuu.

  Ihotautilääkäri antaa kyllä tarpeeksi informaatiota, ja lääkkeen sivuvaikutuksia kuuri aikana raportoidaan, sekä tutkitaan esim. maksan tilaa testein. Mielestäni ko. kuuria ei kannata pelätä liikaa, eikä huonon ihon kanssa kannata kärsiä liian kauan.

  Nämä, jotka ovat e-pillereiden lopettamisen jälkeen kärsineet huonosta ihosta: se yleensä meneekin n. puolessa vuodessa ohi, kun hormonihommat tasoittuvat. Etenkin niillä, joilla on ollut ennen e-pillereitä hyvä iho. Tässä tapauksessa antibiootit eivät välttämättä ole huono vaihtoehto. Ihotautilääkäri on kuitenkin se oikea osoite, sieltä saa paikkansa pitävää informaatiota.

 34. Tämä postaus sai miettimään kuuria. Päätin huomenna mennä kysymään terveydenhoitajan arviota ihostani.

 35. Itselläni on ensimmäinen roaccutan-kuuri kohta takana päin ja täytyy sanoa että olo on ihana! Niin vapauttavaa kun voi lähteä ulos ilman meikkivoiteita ja pakkeleita. Mustapäät ja finnit ovat kaikki poissa ja jäljellä on pehmeä (joskin ohut) ja sileä iho.

  Suurin ongelma itselläni on silmien kuivumisen lisäksi (piileiden käyttö vaikeutuu huomattavasti) tuo kuiva hilseilevä iho varsinkin näin talvikuukausina. Ihon hilseilyyn ei ole auttanut oikein mikään kunnes vihdoin keksin lykätä siihen Aqualan Oilia! En nyt tiedä sopiiko se oikeasti kasvoille mutta minulla tämä öljy toimii kuin unelma: illalla kun laittaa kuivaan ja rapisevaan ihoon niin aamulla voi huoletta levittää meikit ja pohjat ilman pienintäkään kuivuutta ja iho on ihanan pehmeä. Suosittelen kaikille, jolle eivät rasvaisimmatkaan rasvat tehoa!! Ai että.

 36. Täällä lisää kuurilaisia. Kiitos avoimesta suhtautumisesta aiheeseen!

  Ja kiitos N:lle ja kissaämmälle, tähän tautiin ei tod. ruokavalio tms. auta silloin kun pahimmoilleen sattuu..

  Ihana, ihana roaccutan tuli ja pelasti taas. Teininä syödyssä kuurissa ei muistaakseni ihon kuivumista pahempia sivuvaikutuksia, mutta nyt (3-kymppisenä) on tullut lihassäryt, esim. kuntosalilla käynti lähes mahdotonta kun monta päivää lihakset ihan jumissa. Lekuri sanoikin, että ihan normaalia, ja raskasta liikuntaa tulisi välttää kuurin aikana, mutta kun ei malttais. Muilla samoja kokemuksia?

  Ja vielä kerran KKKKiiiiittooos näistä näppypostauksita, samassa tilanteessa olevia löytyy!

 37. Täällä kans yks rottakuurilainen. Olen kärsinyt huonosta ihostani yläasteelta asti (se on mulle yläaste 😀 eikä mikää yläkoulu!) eli aivan liian monta vuotta. Täytän pian 22 vuotta.

  Oon kokeillu kaikki kaupasta ja melkeen kaikki apteekistakin saatavat rasvat ja aineet ja ei mikään oo auttanu. Kesällä iho on aina ollut parempi, kiitos auringon mutta ei hyvä silloinkaan.

  Oon syöny kuuria nyt vähän päälle 2 kuukautta ja näppyjä ei ainakaan samaan tahtiin tuu lisää, joitakin kumminkin. Posket ovat ihailtavan hyvässä kunnossa joskis laajentuneet huokoset kiusaavat hiukan.

  Itselläni ei oireita ole ollut kuin toisen käden kämmen selän kuivuminen, muttei pahasti kumminkaan. Lääkärini kirjoitti minulle humektan-kosteusvoidetta jolla olen rasvaillut enemmän ja vähemmän ahkerammin ihoani.

  Lisäksi kärsin n. viikon sormien nivelten särystä töissä tavaroita käsitellessäni, jos jokin tavara "tärähtäen" osui nivelten kohdalle.

  Toivon kärsivällisyyttä ja tsemppiä kaikille kanssasisarilleni, kyl tää vielä iloks muuttuu!

  Ja virvelle kiitos, kun puhut avoimesti asiasta ja luot lukijoille väylän jakaa tuntojaan ja kokemuksiaan!!

 38. http://www.nujerraakne.fi/ Itsekin olen kärsinyt aknesta ja kadun kovasti lääkekuurien syömistä. Mahtavinta oli, kun vihdoin aloin ymmärtää aknen syitä ja sitä, miten voin niihin itse vaikuttaa. Suosittelen tuon oppaan lukemista kaikille.

 39. Mua oikeasti jopa ahdistaa, kun jokaikisessä roaan liittyvässä keskustelussa on joku, joka väittää etteikö roa vaikuttaisi aknen syyhyn vaan ainoastaan lievittäisi oireita. Kun on vuosikausia kärsinyt tästä sairaudesta, ei ole todellakaan kivaa kun aletaan toisen tilannetta tietämättä arvostelemaan omaa päätöstä hoitaa tätä tautia. Minun(kaan) kohdalla kun ruokavalio, liikunta ym. eivä tole tähän auttaneet. Hienoa kuitenkin, jos ne jollain auttavat. En kuitenkaan pidä siitä, että jotain tiettyä keinoa julistetaan ultimaattisena keinona nujertaa akne, kun ei se niin ole. Mikään keino, edes roa, ei ole oikea ratkaisu jokaiselle.

  Itselläni loppui elämäni ensimmäinen (ja toivottavasti viimeinen) roa-kuuri viikko sitten, ja nyt sitten odottelen mitä tapahtuu. Olen kärsinyt aknesta reilu kymmenen vuotta, ja vuosikausien turhan Diane Novan ja muutaman antibioottikuurin ja järjettömän voidemäärän jälkeen sain vihdoin roa-kuurin viime talvena. Viimeisen antibioottikuurin ja roan välillä oli vuosia, mutta kieltäydyin antibiooteista vedoten muutenkin vaikeaan vatsaani, jonka toimintaa en halua vaikeuttaa pitkällä antibioottikuurilla. Nyt siis söin roaa vuoden. Olihan se kuuri pitkä, mutta jo alusta alkaen kaiken sen arvoinen! Kahdessa viikossa näpyt ja mustapäät lkoivat kadota ja nyt ihoni on ollut hyvässä kunnossa jo lähes vuoden. Ihoni on aina ollut kuivahtava ja hilseilevä, ja kuuri on sitä lisännyt hieman. Suurimmat ja hankalimmat sivuvaikutukset ovat kuitenkin olleet nenän limakalvojen ja huulten kuivuminen. Nenään sain lääkäriltä antibioottivoidetta, jota laitan silloin tällöin iltaisin ja huuliin käytän öisin Ceridal -geeliä. En ole koskaan pystynyt käyttämään muita kuin apteekin tuotteita ihoni herkkyyden ja hajuste-epämukavuuden vuoksi, joten pteekkituotteet ovat olleet nytkin kovassa käytössä. Kasvot olen puhdistanut La Roche-Posayn tuotteilla, kosteuttanut Basan 1- ja Basan Gel -voiteilla ja jos meikkaan, käytän mineraalimeikkejä.

  Nyt talvella iho on kuivimmillaan, ja se hilseilee jatkuvasti. Toivon, että saisin nyt tämän kuivuuden hoitoon. Hiuksia pesen minäkin 1-2 kertaa viikossa, ja toivon ettei tämä sivuvaikutus katoaisi kuurin loppumisen myötä 😛 Hiukset ovat kuitenkin ohentuneet, ja toivoisin että ne paksuuntuisivat takaisin.

  Olen siis tyytyväinen siihen, että otin tämän kuurin. Vähän kuitenkin jännittää, sillä haluaisin lopettaa e-pillerit, mutten uskalla. En pidä niiden sivuvaikutuksista, mutta pelkään niiden syömättömyyden vaikutuksia enemmän. Uskallanko lopettaa vai en?

 40. Itse olen kärsinyt kanssa aikuisiän aknesta jo viisi vuotta. Se alkoi kuin salama kirkkaalta taivaalta. Söin kaksi antibioottikuuria, käytin kaikki voiteet mitä oli. Vaihdoin ruokavaliot, olin täysin gluteiinittomalla, söin sinkkiä yliannostuksen, samoin d-vitamiinia, jätin sokerit täysin, en syönyt lisäaineita. Olen aina ollut hoikka ja ulkoilen päivittäin työnikin vuoksi tunteja (6h keskimäärin) vettä juonut aina paljon.

  Roasta kaikki pelottelee ihan älyttömästi ja minäkään en uskoltanut sitä aloittaa ihotautilääkärin suosittelusta huolimatta. Kärsin vaan ja olin masentunut. Viimeisen vuoden olen jättänyt tosi paljon sosiaalisia tilanteita väliin koska en ole halunnut näyttäytyä ruman ihoni kanssa.

  Nyt vihdoin ja viimein aloitin roa kuurin. Takana vasta viikko, vielä ei mitään sivareita ole. Ihon alla kuukausia olleet paiseet ovat paljon pienempiä eikä niitä enää säre, vaikka tulokset roalla kai tulevat myöhään.

  En aio enää lukea mitään ihmisten juttuja koko kuurista, koska uskon, että kun ihminen lueskelee muiden kamalia kokemuksia ihan järkyttävistä selkäkivuista ja ihan tajuttomista mielialanvaihteluista niin hetihän ne tarttuu itsellekin. Lisäksi vaikea uskoa roan vaikuttavan kamalasti masennukseen. Luulisi, että akne potilaat ovat ihonsa takia masentuneita muutenkin, joku vähemmän joku enemmän.

  Jokatapauksessa, itselläni vasta viikko takana ja nyt jo on stressi tästä loputtomasta ihon kunnon seuraamisesta lähtenyt. On luottavainen mieli ja hyvä fiilis kun viimein teki jotain joka olis pitänyt tehdä jo aikoja sitten.

  En aio yhtään seurailla vainoharhaisena mitä oireita saan ja miltä naama näyttää ja tuleeko pahenemisvaiheita yms..Otan aamuisin vaan pillerini ja sillä selvä, en aio edes miettiä enää koko asiaa. Alussa jo hommasin kunnon rasvat ja voiteet, enkä jää odottelemaan, että iho kuivuu verille, vaan käytän jo ihan ekoista päivistä tuhtia huulirasvaa ja aqualan l.

  Kattoo miten akan käy…

Kommentointi on suljettu.