Monitoimipuuteri

Tänään esittelyssä on monitoimituote, joka on päätynyt kokeiluuni saatuani sen joskus blogin kautta. Tuote oli minulla käyttämättömänä jonkun aikaa kunnes tiemme sitten yhtäkkiä aivan sattumalta kohtasivat.
Dr. Hauschka Body Silk -puuteri on monitoiminen tuote, jonka luvataan sopivan niin kasvoille, hiuksille kuin vartalollekin. En ole yleensä tämätyyppisten tuotteiden kuluttaja, mutta nyt tämä tuote on vain jotenkin mystisesti päässyt asettumaan osaksi elämääni.
En yleensä käytä talkkeja tai vartalopuutereita, mutta kun laivalla töissä ollessani muhittelen jalkojani  kellon ympäri erilaisissa kengissä kaipaavat ne usein hieman raikastusta. Ruusun tuoksuinen puuteri lähti siis ensimmäisenä käyttöön jaloissani ja lopulta siirryin sirottelemaan sitä suoraan työkenkiini. Viis siitä, että niiden sisukseen tuli valkoinen jauhepilvi, mutta ainakin ne sentään pysyivät raikkaina ja jalkani kuivina!
Käytän mieluiten antiperspiranttia, mutta koska sekään ei aina työn tohinassa riitä pitämään kainaloita kuivina koko päivää aloin käyttää tuotetta myös kainaloissani. Pehmeä ruusun tuoksu auttoi pitämään kainalot kuivempina ja olon raikkaampana toi loistavan lisäavun.
Kesällä hikoillessa huomasin vahingossa, että puuteri on loistava apu myös hikoilevalla vartalolla. Ja sitten olinkin jo viemässä tuotetta myös kasvoille pitämään ihon kiiltelyä kurissa.
Nyt kesän ja laivatöiden taas loputtua nuo edellämainitut käyttötavat ovat hieman jääneet, mutta sen sijaan tuote on ollut jo parin kuukauden ajan käytössäni korvaamassa kuivashampoota hyvällä menestyksellä.
Siihen virkaan tuote päätyi huomattuani, että viimeinenkin kuivashampooni oli loppu ja muistettuani tämän tuotteen olemassaolon halusin jälleen palauttaa mieleeni blogini alkuperäisen idean: Mitään uutta ei osteta jos kotoa vielä löytyy jotakin, mitä voi käyttää samassa käyttötarkoituksessa. Heitin siis hyvästit ajatukselle uudesta ponnekaasupulloon pakatusta kuivashampoosta ja päätin antaa tälle mahdollisuuden. Ja hyvä muuten että annoin, sillä tämä on ollut aivan loistava hommassaan!
Puuteri jättää nimittäin hiuksiin ihanan rasvattoman tunnun ja ruusuisen raikkaan tuoksun, jotka molemmat kestävät läpi päivän. Tämä on ollut aivan loistava tuote imemää ylimääräistä rasvaisuutta ja vaikka yleensä pidänkin enemmän volyymia ja rakennetta tuovista kuivashampoista, olen viehättynyt viime kuukausina tämän tuotteen jättämään pelkkään puhtauden tunteeseen.
Vaaleissa hiuksissani tämä on loistava valinta, mutta en uskalla lupailla etteikö tämä hieman samentaisi tummempia hiuksia. Hitusen tummempaa tyvikasvua tämä kyllä vaaleissa hiuksissa häivyttää hyvin!
Siitäkin huolimatta, että hyttini näytti töissä ollessani vähintäänkin epäilyttävältä valkoisen jauheen varistua kiireessä käytettynä välillä lattialle, välillä sängylle ja välillä pitkin pöytiä, muodostui tästä silti tuote, jonka voisin jatkossa ottaa koska tahansa mukaan esimerkiksi lämpiin maihin matkustaessa. Kevyt puuteri kun ei paljon laukussa paina, mutta ajaa uskomattoman monta käyttötarkoitusta!
Käyttääkö joku muu tätä tai muita vastaavia puutereita/talkkeja?

10 kommenttia artikkeliin ”Monitoimipuuteri”

 1. Mielenkiintoinen tuote. Asiasta toiseen, käytätkö alumiinipitoisia deodorantteja? Käytätkö niitä hyvillä mielin vai mietitkö mitä se voi aiheuttaa?

  • Käytän antiperspirantteja ihan huoletta varmasti niin kauan kunnes joku tutkimus osoittaa ne haitallisiksi. Käsittääkseni tällä hetkellä ei ole yhtäkään tutkimusta, joka olisi linkittänyt nimenomaan antiperspiranttien alumiinin rintasyöpään. Itse olisin enemmän huolissani kehoon suun kautta päätyvistä aineista. 🙂

 2. Tää lojuu mulla tuolla käyttämättömänä myöskin siitä syystä, etten oikein tiedä, mihin tätä tunkisin. 😀 Eli selkeesti siis jokapuolelle!

  t. Kissis

 3. Voiskohan tämä siis olla apu naamahikoiluunkin? Meikin alle, päälle, väliin? Hmm..

 4. Pitää kokeilla tätä vinkkiä. Menen pian tod lämpimään maahan Sinaporeen, jonka ilmaston kosteus on huippuluokkaa.. eli siellä jos missä hikoilee. Kaikki keinot ovat tarpeen! 😀

 5. Sain vanhemmiltani Bronnleyn ruusutalkin, ja suhtauduin siihen ensin vähän hämmentyneesti, koska liitän talkin vauvoihin ja entisaikoihin. Mutta se on ihan loistava tuote kesäisin, kun tulee, hmm, tihiä. Myös polvitaipeet ja kainalot pysyvät kuivina. Ja se tuoksu on ihana. Pitääkin koklata talkkia kuivashampoona. 🙂

 6. Hihi! Tätä mun piti joskus ostaa, mutta kun se oli loppu kaupoista, niin se jäi…
  Käytän paljon vauvatalkkia (sama ajatus: jos kaapissa on jotain siihen tarkoitukseen sopivaa, niin uutta ei osteta…).
  Talkkia käytän kuivashampoona (Ihana), kasvoille puuterina (ennen ja jälkeen), sekä erinäisiin vartalon hikoilutiloihin. Talkissa on ihana sirotinkin (niin kuin tässä), mutta vauva talkki haisee…vauvalle.
  Pistänpä siis tämän taas hankintalistalleni ja yritän ostaa sen, kun seuraava talkkini hupenee 🙂

Kommentointi on suljettu.