Ihonhoidon filosofiani 30+ vuotiaana

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

*Sis. mainoslinkkejä 

Täytän parin kuukauden kuluttua 33-vuotta ja olen hoitanut ihoani aktiivisesti ala-asteelta lähtien, kun sille alkoi ilmestyä ensimmäisiä hormonifinnejä.

Ihonhoito on ollut minulle aina tärkeää, sillä ihoni ei ole koskaan ollut helppo. Olen tuskaillut elämässäni läpi muutamat turhaksi osoittautuneet antibioottikuurit ja reseptivapaat sekä reseptillä saatavat lääkevoiteet, niitä paljon paremmin toimineet Roaccutan-kuurit ja turhautunut niidenkin jälkeen vielä useaan otteeseen ihoon, joka ei ole kaikesta sille antamastani huomiosta huolimatta aina totellut pyyntöjäni eikä edes noudattanut tuskaisia käskyjäni.

Vaikka olen hoitanut ihoani pitkään, ovat vasta viime vuodet ja erityisesti korealaisen ihonhoidon löytäminen saaneet ihoni lopulta tilaan, jossa ongelmia on vähemmän kuin koskaan aiemmin. Olen oppinut yhä paremmin kokemuksieni kautta kuuntelemaan, mitä ihoni tarvitsee ja antamaan sille juuri sitä – realistisin odotuksin.

Lue myös: Tämä tuote on yleisin syy ihon pintakuivuuteen

Virve Fredman ihonhoidon filosofia 30+ vuotiaana

On ollut erityisen ihanaa löytää tuo koko kansakunnan oma ihonhoidon filosofia, joka on niin linjassa sen kanssa, mihin itsekin uskon. Korealainen ihonhoito onkin tehnyt ihonhoidosta entistä ihanampaa ja mukavampaa – Suomessa kun joutui ennen niin usein jopa julkisen verkkokivityksen kohteeksi ihan vain siksi, että käytti monien mittapuulla useita ihonhoitotuotteita.

Ihoni oikuttelee edelleen aina välillä, mutta nykyään tunnen sen tarpeet jo aiempaa paremmin. Ongelmana voi edelleen olla satunnainen, yllättäen iskevä ihon pinnan kuivuus, joka voi johtua milloin mistäkin tavallisesti ulkoisesta tekijästä tai yksittäinen, kerran kuussa iskevä hormonifinni, mutta muuten ihoni ei ole aikoihin enää oikutellut kuten ennen.

Leuassa silloin tällöin oireileva POD eli suunympärysihottuma voi toki myös iskeä päälle, jos en muista olla varovainen ja välttää tuolla ihoalueella aktivoivia ainesosia sisältäviä ihonhoitotuotteita. Muuten kuitenkin esimerkiksi ihonalaiset finnipahkurat ja pienet näppyryhelmät ovat olleet jo pitkään pois.

Tuntuu, että nyt 30+ vuotiaana olen ensimmäistä ja luultavasti myös viimeistä kertaa elämässäni siinä optimaalisessa tilassa, ettei mikään ole koskaan ollut näin hyvin. Ihoni on rauhoittunut ja tasapainottunut, mutta ensimmäiset varsinaiset rypyt eivät ole vielä asettuneet kasvoilleni taloksi. Toistaiseksi kyse on vain nopeasti katoavista ilmejuonteista tai korkeintaan hetkellisen pintakuivuuden aikaansaamista hennoista uurteista.

Silmänaluseni eivät ole olleet sileät sitten lapsuuden, joten niitä en edes ajattele, mutta syvät harakanvarpaat eivät ole vielä ainakaan tehneet tuloaan.

Myönnän siis, että pysäyttäisin ihoni kellon mielelläni juuri tähän tilaan.

Lue myös: Näin ehkäisen ihoni ennenaikaista vanhenemista

Oslo Skin Lab Kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Ihonhoitoni ensimmäiset parikymmentä vuotta ovat olleet varsin tuotekeskeisiä ja olen keskittynyt oikeastaan vain siihen, että minulla on käytössä iholleni sopivat hoitotuotteet. Tulen hoitamaan ihoani niillä jatkossakin, mutta kuluneen vuoden aikana ja erityisesti viime kuukausina olen pysähtynyt enemmän miettimään, mitä muuta ihonhoito on kuin vain ihonhoitotuotteiden käyttöä.

Voisi sanoa, että aloitin sisäisen ihonhoitoni noin yhdeksän kuukautta sitten, kun aloitin *Oslo Skin Lab -kollageenijauheen käytön. Olin kuullut sisäisesti nautittavista kollageenivalmisteista paljon kaikenlaisia kommentteja, mutta vaikka ne eivät yleisen näkemyksen mukaan automaattisesti vaikuttaneet ihoon, oli myös se mahdollisuus periaatteessa olemassa.

Koska olen enemmän sitä tyyppiä, joka mielummin itse kokeilee kun vain väittelee jonkun kanssa päätin, että testaan tuotetta itse ja muodostan mielipiteeni omien kokemukseni pohjalta. Omaa ihoanihan minä tässä hoidan enkä muiden ja olen vain kiinnostunut tietämään, kuinka valmiste vaikuttaa omaan ihooni. 

Lue myös: Näin hoidan ihoani tällä hetkellä

Oslo Skin Lab Kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Olen käyttänyt *Oslo Skin Lab -kollageenijauhetta lopputalvesta asti varsin säännöllisesti (poikkeuksena Pariisin reissu, jolle en ottanut jauhetta mukaan) ja olen itse kokenut sillä olleen selvän vaikutuksen ihooni.

Vaikutuksia alkoi tuntua jo keväällä ja kesän myötä ihon tila tuntui tasapainottuvan entisestään – siitä huolimatta, että tunsin itseni stressaantuneeksi ja ilmastointi laittoi ihoni koville. Ihoni kuitenkin pysyi aiempaa paremmin kosteutettuna vuodenajasta riippumatta, minkä lisäksi se tuntui pehmeämmältä ja haluan ainakin uskoa, että silmänurkkien rypyt pysyvät valmisteen ansiosta pidempään poissa.

Oslo Skin Lab -jauheen havaitsemani vaikutuksen innoittamana aloin miettiä yhä enemmän, kuinka voisin hoitaa ihoani paremmin sisäisesti. Töiden lopettamisen jälkeen olen ymmärtänyt esimerkiksi entistä paremmin, että stressi ja sen myötä vähäiseksi jääneet unet sekä huonot ruokailutottumukset ovat epäilemättä vaikuttaneet ihooni.

En koe, että ihoni kunto olisi radikaalisti muuttunut nimenomaan töiden lopettamisen jälkeen, sillä se oli tuntunut olevan tasapainossa jo aiemmin. Koen itse, että kollageenivalmisteella oli tähän jo vaikutus. Viimeaikoina olen kuitenkin alkanut suhtautua lepoon ja ravintoon aiempaa vakavammin ja miettinyt niitä paitsi tietysti kehon ja mielen hyvinvoinnin kannalta, mutta myös ihoni näkökulmasta.

Toki huomaan, että nyt kun olen nukkunut enemmän, on ihoni myös heleämmän näköinen ja erityisesti tietysti silmänaluseni ovat aiempaa virkeämmät.

Lue myös: Tämän vuoksi sisäisesti nautittu kollageeni voi vaikuttaa ihoon

Oslo Skin Lab Kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Ostin jo viime keväällä kasvojoogan verkkokurssin mietittyäni asiaa noin vuoden. En ole edelleenkään saanut aloitettua harjoituksia, mutta se oli yksi niistä asioista, joihin olin suunnitellut töiden loputtua syventyväni.

Innostuin aiheesta kun tajusin, ettei kasvojooga ole yhtä kuin potentiaalisia ryppyjä aikaan saava naaman rypistely, jollaisena olin sitä ihan oikeasti aiemmin vain pitänyt. Kasvojoogassa kun nimenomaan jumpataan kasvojen lihaksia, jotka kannattelevat kasvoja ja auttavat ehkäisemään maan vetovoiman vuosien myötä kasvoille näkyviin hiipiviä vaikutuksia.

Yritän siis vihdoin saada aloitettua tuon kasvojoogakurssin, sillä uskon sen tekevän vain ja ainoastaan hyvää kasvoilleni. Ihonhoidolla voidaan vaikuttaa paljon ihon pintaan, mutta loppujen lopuksi suuri osa kasvojen ryhdikkyydestä tulee paljon syvemmältä ja haluan itse kokeilla, kuinka kasvojoogalla voi tähän vaikuttaa ennen kaikkea ennaltaehkäisevästi.

Nyt kun olen ollut enemmän kotona ja voinut määritellä itse omat työaikani sekä erityisesti työn ja vapaa-ajan suhteen, olen myös nauttinut ruuanlaitosta enemmän. Kuten olen kertonut, on syömisiämme pitkään jo määritellyt se, mitä kaupasta saa halvalla, mutta siitä huolimatta mieheni on minun ollessani töiden kanssa kiireinen pitänyt huolen, että syömme edes suurimman osan aikaa kotona hyvin emmekä elä vain nopeilla pakastepitsoilla.

Lue myös: Kaksi yleisintä virhettä kuivan ihon hoidossa

Virve Fredman ihonhoidon filosofia 30+ vuotiaana

Paitsi että mietimme ruokakaupassa, mitä sieltä saa halvalla, olen alkanut miettiä yhä enemmän ruokavalioni ravintoaineita kehoni ja ihoni hyvinvoinnin kannalta. Pidän toki pullasta, karkeista ja sipseistä, mutta tykkään niitäkin enemmän herkutella ruuilla, joiden tiedän ihan oikeasti tekevän minulle hyvää.

Vaikka tietyt, herkkuina pitämämme asiat hellisivätkin myös mieltä, ovat ne usein varsinaista rankaisua kehollemme, joten treenaan ajatuksiani mielelläni niin, että koen herkuiksi myös kehoa oikeasti hellivät asiat – satunnaisia höttöherkkuja itseltäni silti kieltämättä.

Iän myötä tärkeintä ei ole enää samalla tavalla ollut ihon virheettömyys kuin ihon hyvinvointi. Sitä on oppinut ymmärtämään paremmin, että ihohuokoset ovat normaali asia, ihon väristäni epätasaisen tekevät pisamat ja toisinaan auringon aiheuttamat pigmenttiläiskät ovat ihan okei ja ettei maailma muutenkaan kaadu siihen, ettei iho ole virheetön, vaikka jonkun toisen iho sellaiselta näyttäisikin. En ole epäonnistunut kosmetiikkabloggaaja, vaikka ihoni ei olisikaan täydellinen.

Iän myötä yhä tärkeämmäksi on alkanut tulla se, että omassa ihossa tuntuu mukavalta. Hormoninäpyt voivat jopa sattua, kuiva iho voi tuntua kiristelevältä ja jos iho sattuu ärtymään, alkaa sitä kuumottaa. Tavoitteena onkin vain välttyä noilta ikäviltä tuntemuksilta ja olla muuten sinut sen kanssa, miltä oma iho näyttää. (Mikä ei silti tarkoita, etteikö ihoaan haluaisi kaunistaa meikillä tietyissä tilanteissa.)

Lue myös: Näin määrittelen, onko ihonoitotuotteessa hyvä vai huono sisältö

Juuri nyt koen jopa hieman hassuksi tajuta, kuinka vähän huomiota olen iholleni antanut muuten kuin ihonhoitotuotteiden kautta. Jos kroppa ei saa tarpeeksi ravinteita on iho se, jonka tarpeista se ensimmäisenä tinkii. Jatkossa aionkin varmistaa, että ihonhoitoni on entistä enemmän kokonaisvaltaista eikä se rajoitu vain ulkoisesti käytettäviin ihonhoitotuotteisiin.

Tottakai ravinnon ja elämäntapojen merkitys ihoon ovat asioita, jotka on jollain tasolla aina tiennyt, mutta silti niistä on jotenkin vain ollut valmis tinkimään jostain (tällä hetkellä melko käsittämättömältä tuntuvasta) syystä. Olen vain ajatellut, että kroppa kyllä kertoo sitten kun ei enää jaksa painaa läpi työpäivien pelkän kahvin ja satunnaisten mikroaterioiden voimin tai tarvitsee lisää vettä, jota aina unohdan juoda  sekä uskonut naiivisti, että tunnollinen ihonhoito korvaa sisäiset laiminlyönnit.

Tuntuu myös mukavalta osata ajatella, ettei kaiken, iho mukaan lukien, tarvitse olla virheetöntä ja täydellistä Instagram-kuvamatskua. Juuri sellaista ihanan epätäydellistähän se elämä oikeasti on ja saa ollakin – riittää, että se tuntuu hyvältä ja meillä on hyvä olla ihossamme itsemme vuoksi.

Nykyään ihonhoito on minulle yhä enemmän oman ajan ottamista, mielen rauhoittamista ja hyvinvoinnistani huolehtimista eikä enää tähtää täydellisen ihon tavoitteluun. Niin kliseistä kuin se onkin, tulee iän myötä tosiaan itselleen armeliaammaksi.

Kaikki eivät saa hyvällä ihonhoidollakaan virheetontä, korealaista lasi-ihoa, mutta se on okei eikä sekä sisäinen että ulkoinen ihonhoito silti ole turhaa.

Lue myös: Näin saat heleältä näyttävän ihon – 7 vinkkiä

Virve Fredman ihonhoidon filosofia 30+ vuotiaana

Millä muilla tavoilla te hoidatte ihoanne kosmetiikan lisäksi?

3 kommenttia artikkeliin ”Ihonhoidon filosofiani 30+ vuotiaana”

  1. Hyvät rasvat on tärkeitä iholle. Syön aika huonosti eli usein liian vähän ja omegat jne on ollut hetken aikaa käytössä, eron kyllä huomaan!
    Ihoni on aina ollut mielestäni hyvässä kunnossa, mutta aikuisiällä eli vasta yli parikymppisenä alkoi tulla näppyjä, joita ei onneksi enää tule kuin harvoin ja olen 28. Ongelma on punoittavat arvet jotka haalistuu ajan myötä, mutta miten ne saisi nopeammin vaalennettua?
    Tilasin äskettäin secret key snow white spot geelin jota olen vasta kerran kokeillut. Tuntuu että se tukkisi ihohuokosia aika pahasti, vaikka jatkuvasti sitä pitäisi käyttää jotta näkyisi tuloksia. On vain jotenkin jäänyt käyttämättä sen pelon takia että iho tukkiutuu, pitäisi kyllä vaan yrittää ottaa joka ilta käyttöön. Onko tietoa tästä tuotteesta? 🙂

  2. Kiitti! Laitoin tuon the ordinary postauksen kirjanmerkkeihin, voin sitten ennen tilaamista katsoa että kummanko noista tilaisi.
    Vielä yksi kysymys että auttaisiko se pixi glow tonic myös tasoittamaan punoittavia kohtia? Olen monesti pohtinut sen tilaamista jos sitä käyttäisi kerran tai pari viikossa. Kiitos vastauksista 🙂

Kommentointi on suljettu.