The Ordinaryn monipuoliset hyaluronihapposeerumit, joita et ehkä ole kokeillut

*Sis. mainoslinkkejä

Kun kesä kääntyy syksyyn ja lopulta sitten talveen, alkaa moni huomata, että iho kaipaa lisää kosteutusta.

Yksi loistava ihoa kosteuttava ainesosa on tietysti hyaluronihappo, joka sitoo tehokkaasti kosteutta iholle (mutta ei sentään tuhatta kertaa painonsa verran, kuten usein hoetaan ja kuten tästä aiemmasta postauksestani kävi ilmi).

Parhaiten se toimii, kun sen alla käyttää kosteuttavaa kasvovettä tai hoitonestettä, jotta sillä on varmasti kunnolla kosteutta, jota sitoa, ja lopuksi kosteuden vielä lukitsee iholle kosteusvoiteella tai kasvoöljyllä.

Lue myös: 3 myyttiä hyaluronihaposta kosmetiikassa

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Yksi suosituimpia hyaluronihappoa sisältäviä seerumeja löytyy The Ordinaryn valikoimasta.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi on monien lemppari, sillä se kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja sen saa edulliseen hintaan.

Varsinkin tämän seerumin kohdalla korostu mielestäni kuitenkin hyvin se, kuinka ratkaisevaa on, mihin tuotteen yhdistää.

Olen kuullut useiden sanoneen, että tuote kuivattaa ihoa, mutta itselläni kiristelevä tunne syntyy vain, jos en ole käyttänyt tuotteen alla kosteuttavaa hoitonestettä tai kasvovettä ja lukitse kosteutta iholle sen jälkeen.

Tuote itsessään ei siis kuivata ihoa, eli vie iholta pois kosteuta, vaan iho ei vain pääse hyötymään siitä kunnolla, jos kosteutta ei sekä tuo että myös lukitse iholle ja kosteus itsessään pääsee suureksi osaksi haihtumaan.

Itse huomaan tämän tunteen yleensä silloin, kun levitän seerumia kuivalle iholle tai odottelen liian pitkään ennen kosteusvoiteen levitystä. Kosteusvoide on parasta levittää iholle silloin, kun iho tuntuu vielä hieman kostealta, mutta ei ole niin kostea, etteikö voidetta voisi levittää iholle helposti.

Lue myös: The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi tehokosteuttaa hyaluronihapolla

The Ordinary Marine Hyaluronics

The Ordinaryn valikoimasta löytyy hyaluronihapposeerumin lisäksi toinenkin ihoa kosteuttava seerumi, joka on koostumukseltaan ohuempi ja tarkoitettu nimenomaan seka- ja rasvoittuvan ihon kosteutukseen: The Ordinary Marine Hyaluronics -seerumi.

Tämä seerumi ei sisällä varsinaisesti hyaluronihappoa, mutta kosteuttaa silti ihoa hieman hyaluronihapon kaltaisesti. Tässä seerumissa on vesimäisen kevyt koostumus, joten se käyttäytyy iholla eri tavalla ihotuntuman puolesta.

Tykkään itse näistä molemmista seerumeista, mutta itseasiassa The Ordinaryn valikoimaan kuuluu muutamia muitakin hyaluronihappoa sisältäviä seerumeja, jotka jäävät monilta huomaamatta.

Näissä seerumeissa hyaluronihappo ei ole pääroolissa, mutta näyttelee silti oikein mallikkaasti sivuosan roolia.

Näillä seerumeilla saakin hoidettua kaksi ongelmaa yhdellä tuotteella ja omat tämänhetkiset suosikkituotteeni ovat siksi niiden joukossa.

Näiden seerumien yhteydessä ei ole paljastettu, mikä niiden hyaluronihappopitoisuus on, mutta tarkalla pitoisuudella ei varsinaisesti ole kuluttajille suuresti väliä, sillä kokonaisuus ratkaisee.

Jo 0,1% pitoisuudella voidaan saada merkittäviä vaikutuksia ihon kosteutuksessa ja kimmoisuudessa ja jo 1,5% pitoisuus voi ilmeisesti alkaa tehdä tuotteesta geelimäistä, eli saada aikaan sen, ettei tuote välttämättä olekaan jokaisen makuun.

Olennaista on siis vain, että tuote tuntuu omalla iholla hyvältä ja riittävän kosteuttavalta.

Jos kaksi aiempaa kosteuttavaa seerumia ovat jo tuttuja ja haluaa kokeilla jotain muuta, suosittelen testaamaan paria erilaista, ihoa vielä monipuolisemmin hoitavaa seerumia – mikäli siis tuntuu, että iho voisi kaivata muutakin kuin pelkkää kosteutusta, mutta ei halua tuotteiden määrän silti lisääntyvän.

Lue myös: Tehokosteuttava seerumi sekaiholle – The Ordinary Marine Hyaluronics

The Ordinary hyaluronihappo seerumi

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA -seerumi on omia suosikkejani, sillä kesäaurinko on suojausyrityksistäni huolimatta saanut ihollani aikaan pigmenttiläiskiä. Parikymppisellä iholla näitä näkyy usein vähemmän, mutta näin kolmenkympin jälkeen moni huomaa pigmenttiläiskien lisääntyneen.

Alpha Arbutin -seerumi on loistava tuote häivyttämään pigmenttiläiskiä, mutta sen käyttö vaatii kärsivällisyyttä, vaikkakin sen kosteuttavasta vaikutuksesta pääsee nauttimaan jo välittömästi.

Kasvojen iholla menee noin kuukausi uudistua, minkä vuoksi pigmenttiläiskiä häivyttävät vaikutukset näkyvät iholla tavallisesti vasta parin kuukauden käytön jälkeen vähitellen – edellyttäen, että ihoa on suojannut auringolta, sillä muuten liiallinen pigmentin tuotanto vain jatkuu.

Tässä seerumissa on samalla tavalla täyteläinen koostumus kuin The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumissa. The Ordinaryn tuotteissa on satsattu tyypillisesti enemmän tehokkuuteen kuin käyttömukavuuteen, joten jos seerumia ei yhdistä kosteuttavaan hoitonesteeseen tai vähintään kosteusvoiteeseen, muodostaa se omalle iholleni helposti hieman kiristelevän kalvon.

Olen käyttänyt tätä seerumia joitakin vuosia sitten yhden pullollisen ja pidin siitä silloin kovasti, joten hankin uuden pullon loppukesästä tultuani siihen tulokseen, että haluan antaa pigmenttiläiskille jälleen kyytiä. Nyt käyttöä on takana vasta noin kuukausi, joten vaikutukset näkyvät vasta syksymmällä.

*Osta The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA -seerumi Elevenin verkkokaupasta täältä. 

The Ordinary hyaluronihappo seerumi

The Ordinary Matrixyl 10% + HA

The Ordinary Matrixyl 10% + HA -seerumi on tuote, joka on jostain syystä jäänyt hieman vähemmälle huomiolle, vaikka siinä käytetään aivan huikeaa aktiiviainetta, jolla on todistetusti saatu aivan mielettömiä tuloksia ryppyjen hoidossa.

Toisaalta tämä huomiotta jäänti ei ole ihme, sillä nuo huikeat ihoa silottavat vaikutukset eivät tule noin vain, vaan tuotetta on maltettava käyttää kuukausia tai jopa puoli vuotta ennen kuin tehokkaat vaikutukset näkyvät.

Ihonhoidossa tuloksia halutaan nähdä paljon nopeammin, joten pitkäjänteistä käyttöä vaativat tuotteet jäävät siksi usein huomiotta tai ne vähintäänkin hylätään hyödyttöminä ennen kuin tuloksia näkyy.

Tuote hyödyntää Sederma Inc. -yrityksen patentoimaa Matrixyl™-peptidiyhdistettä, joka koostuu kahdesta tehokkaasta peptidistä (Matrixyl™ 3000 ja Matrixyl™ synthe’6™).

Synteettinen Matrixyl 3000 -peptidi auttaa todistetusti stimuloimaan ihon kollageenintuotantoa ja sen kautta silottamaan ihoa ja tekemään ihosta nuoremman näköisen. Peptidin toinen muoto on tämän peptidin veriaatio, eli The Ordinaryn seerumi hyödyntää tosiaan usean tehokkaan peptidin yhdistelmää.

Matrixyl-peptidille ja sen löytäjälle myönnettiin joitakin vuosia sitten kosmetiikka-alan arvostettu tunnustus viime vuosikymmenten merkittävimmästä kosmetiikka-alan löydöstä, joten ihan turha tehoaine ei todellakaan ole kyseessä – se vain ei ole superseksikäs aktiiviaine, sillä sitä pitää malttaa käyttää melko pitkään, jotta vaikutukset näkyvät.

Ainesosa ei ole vain The Ordinaryn käyttämä, vaan monet tuotemerkit käyttävät sitä sen huikeiden tulosten vuoksi. Tehoaineen valmistajan verkkosivuilta löytyy ainesosasta lisää tietoa ja mainintoja siitä, kuinka näkyviä vaikutuksia alkaa saamaan jo parissa kuukaudessa, mutta parhaat vaikutukset vievät peptidin kehittäjän mukaan tosiaan sitten enemmän aikaa.

The Ordinaryn vesimäisen ohut seerumi hyödyntää tämän peptidiyhdisteen lisäksi tosiaan myös hyaluronihappoa, eli se myös kosteuttaa ihoa. Itseasiassa juuri kosteuden puute saa usein aikaan ne ensimmäiset hennot juonteet, joten jo hyvä kosteutus voi auttaa häivyttämään niitä.

Itse käytän tätä seerumia tällä hetkellä otsalla sekä poskipäiden ja silmänurkkien alueella, joille ensimmäisiä hentoja uurteita on alkanut muodostua.

Levitän tätä ohutta seerumia iholle ensin ja tämän jälkeen edellä mainitsemaani Alpha Arbutin -seerumia niille alueille, joilla sitä kaipaan (ja jotka ovat osaksi samoja ihoalueilta).

*Osta The Ordinary Matrixyl 10% + HA -seerumi Elevenin verkkokaupasta täältä.

The Ordinary hyaluronihappo seerumi

Onko teillä kokemuksia näistä The Ordinary -tuotteista?

8 kommenttia artikkeliin ”The Ordinaryn monipuoliset hyaluronihapposeerumit, joita et ehkä ole kokeillut”

 1. En uskalla kokeilla hirveästi uusia tuotteita, koska ihoni reagoi helposti. Arbutin+ha -seerumia käytän vain nenään, koska muu iho innostuu siitä finneilemään. Useimmat antioksidantit tekevät samaa. 🙁

 2. Hei, hankin juuri Ordinaryn Lactid acid 10% + HA sekä magnesium ascorbyl phosphate 10%, laitetaanko näiden päälle voidetta? Pitääkö näiden käytössä ottaa jotain muuta huomioon, aivan uusia tuotteita itselleni. Kiitos avustasi.

  • Katsoin The Ordinaryn sivuilta Magnesium Ascorbyl Phosphate 10% -voiteen käyttöohjeet ja niissä kerrottiin, että voidetta levitetään vesipohjaisen seerumin päälle, eli tuote itsessään on se (ilmeisesti kevyt) voide. Jos on liian kevyt, voi päälle lisätä varmasti vaikka jotain öljyä.

   Lactid Acid 10% -kuorintaseerumi kanssa käyttäisin normaalisti kosteusvoidetta ja iho kannattaa suojata päivällä UV-säteilyltä, sillä hapot tekevät siitä herkemmän auringolle, mistä taas voi seurata helpommin ihovaurioita. Seerumia kannattaa laittaa illalla ja aloittaa ainakin harvemmalla käyttötahdilla. Näitä ei kannata laittaa iholle ihan peräkkäin (itse en laittaisi samalla kerralla), voiteessa näyttää olevan melko korkea pH ja happo taas vattii matalan pH:n vaikuttaakseen, joten voide voi teoriassa ainakin neutralisoida sen liian nopeasti. 🙂

   • Kiitos pikaisesta vastauksesta. Sopiiko esim. Hyaluronic Acid 2% + B5 käytettäväksi Magnesiumim alle?

    Tuleeko se kosteusvoide siis kuorintaseerumin päälle? Pitääkö kosteusvoiteessa olla joku tietty ph?

 3. Hei Virve. Kiitos paljon näistä the ordinary infoista, niistä on paljon hyötyä! Olen yrittänyt perehtyä näiden käyttöön ja minulla olisi yksi kysymys. Haluaisin tasoittaa ihon pinnan sävyä ja häivyttää vanhoja finniarpia sekä hyödynt antiage hommia (olen 32 v.) Salisyylihappo silloin tällöin, Buffet ja Retinoid vaikuttavat olevan tähän tarpeeseen ja ajattelin koota niistä jotain rutiinia. Niitä ei kuitenkaan saa käyttää yhdessä. Tarkoittaakohan tämä ettei ollenkaan vai että samaan aikaan? Ordinaryn omassa regimen guidessa lukee ’do not combine’ niin miten tämä tulisi ottaa? Voiko käyttää esim. salisyylihappoa illalla ja Buffeeta tai Retinolia heti aamulla vai tulisiko olla päiviä välissä jolloin laittaa vain kosteusvoiteen? Koitin etsiä sinun postauksistasi tätä mutta en löytänyt 🙂

  • Itse valitsisin noista vain retinoidin käyttöön, sillä se on no niin kattavavasti vaikuttava, ettei mielestäni sen rinnalla ole tarvettakaan käyttää noita muita. 🙂

Kommentointi on suljettu.