Mitä tukalle NYT kuuluu

Siitä lähtien kun reilu vuosi sitten aloitin hiustenvaalennusprojektini mustista takaisin kohti omia vaaleita suortuviani ovat monet tietysti olleet kiinnostuneita aika ajoin kuulemaan, kuinka projekti on edennyt.
Ilokseni voin kertoa, että projekti alkaa olla melko loppumetreillä mitä tulee väripuoleen. Nyt nimittäin edessä on enää hiusten kasvattelua.
Tunnelmat ovat tällä hetkellä varsin vaaleat.
Kävin kampaajalla viimeksi maaliskuun lopulla, jolloin hiusten pituuksiin laitettiin hieman vaalennusta raidoilla, sillä tukka oli niin kärsineessä kunnossa latvoistaa, ettei kampaaja suostunut muuhun. Sen jälkeen minun ei ole enää tarvinnut kampaajan penkkiin istahtaa, sillä kesäaurinko on hoitanut tehtävänsä ja vaalentanut tukkaani entisestään pitäen huolta siitä, että hiukset näyttävät raidoitetuilta. Itse olen tehnyt osuuteni käyttämällä hiuksiin vaihdellen erilaisia hopeatuotteita, jotka ovat taittaneet tukkaa mukavasti viileämpään sävyyn.
Pituuksissa (näissä kuvissa etuoikealla) on pieni vaalennettu osio, joka on saanut osuumaa hieman muidenkin osuuksien edestä ja vaalentunut silloin hitusen liikaakin, mutta muuten aletaan olla värin puolesta hyvissä tunnelmissa.
Hiusten alakerroksissa on vielä hieman paikoitellen jopa vaaleanpuaista värihämminkiä kun tammikuussa menin vetämään hiusten alaosaa colormaskin ”ihan vaan väliaikaiseksi, pari pesukertaa riittäväksi ratkaisuksi”. Siitä ei tullut kovin väliaikaista, sillä punainen pigmentti tarttui haperoihin latvoihin melko tiukasti…
Hiuksissa on tällä hetkellä myös kotitekoista käsialaa oleva malli. 
Hiusteni latvat kaipasivat kipeästi vielä leikkausta ja etupuolella on yhä osioita, joista tulisi leikata melko monta senttiä pois, jotta ne olisivat jälleen edustuskunnossa, mutta en ole ollut halukas siirtymään aivan lyhyeen tukkaan. Olen kuluneen vuoden aikana monta kertaa yrittänyt saada kampaajan leikkaamaan hiukseni niin, että takaosa olisi hieman lyhyempi, sillä sieltä antaisin kyllä pituutta ottaa, mutta aina lopputulos on ollut sama: ”Ei tehdä niin, ei se näytä hyvältä. Se näyttää ihan vaan siltä kun siinä olisi virhe.”

Mitäs jos minä itse haluan virheellisen näköisen tukan?
Nyt kun hiusteni etuosaa on jouduttu saksimaan urakalla lyhyemmäksi ei kukaan kampaaja taatusti olisi suotunut leikkaamaan hiuksiani haluamallani tavalla, joten päädyin kotitekoiseen ratkaisuun. Tavoitteenani on kasvattaa etuosasta reilusti takaosaa pidempi, mutta en aio mennä siihen tasapitkän tukan kautta.
”Kulta, mä olen vähän katsonut YouTube-videoita. Leikattaisiinko yhdessä tänään mun hiukset?”
Minua huvitti Ruotsalaisen reaktio mitä suurimmin. Raasu kysyi epäröiden, että uskaltaisinko muka antaa hänen tehdä sen. Hän kun oli aina luullut, että hiukseni olisivat minulle erityisen tärkeät. Purskahdin nauruun. Ovatko ne muka näyttäneet viimeisen vuoden aikana siltä, että niitä on pidetty erityisen tärkeinä ja kohdeltu sen mukaan? Hiukset ovat uusiutuva luonnonvara (kuten äitini aina toteaa) joten antaa mennä. Hyvä siitä tulee. Tässä on keittiösakset.
Ja hyvä siitä minusta tulikin. Paksua ja taipuisaa takaosaa oli hieman hankala saada näyttämään kuvissa siistiltä, kun samaan aikaan jumppasin käsi ojossa kameraa niskansa taakse, mutta vaikka kuva ei sitä välttämättä täysin kerro, tuli siitä joka tapauksessa yllättävänkin siisti ja tämä asiakas oli hyvin tyytyväinen. Senttejä lähti niskasta melkoisesti ja nyt kasvattelen hiuksiani hieman lisää, jotta saan viimeisetkin haperot ja värivirheelliset haituvat napsittua pois. Ja sitten menen sille kampaajalle, joka ehkä viimein suostuu leikkaamaan toiveeni mukaisesti hiukseni.

Huolettomia hiuspäiviä toivotellen bloggaaja, joka palaa noihin kuvissa näkyneisiin huulipunasävyihin pian!

13 kommenttia artikkeliin ”Mitä tukalle NYT kuuluu”

 1. Tarkoitatko haluavasi siis takaa lyhyemmän, etuuksia kohti pienenevän mallin, vähän sellasta V/A-kirjaimen muotoa ylhäältä katsottuna?
  Pitäs mun mielestä olla ihan normaali leikkaus, yhessä vaiheessa tehtiin paljonki. Polkkatukkaan sopi hyvin 🙂
  Harmi ku olen niin kaukana, opiskelen nyt kampaajaksi, leikkaisin heti ku oppisin mallin.

  • Joo, ihan tavallista loivaa A-linjaista olen toivonut, mutta aina on ollut joku parempi ehditus, johon olen sitten taipunut ja tosiaan nyt kun etuosa on lyhyempi ei A-linja varsinaisesti ole se optimaalisin muoto, kun ensin on lyhyt niskasta, sitten pitenee sivuille ja taas lyhenee ihan eteen… 😛 Mutta viihdyn tässä nykyisessä tukassa hyvin ja kasvattelen etuosaa niin saan siellä kampaajalla sitten varmasti sen selkeän A-linjan. 🙂

  • Kyllä kampaajan silti pitäs toteuttaa asiakkaan toive 🙂 Tietenkin ehdottaa ja perustella oma näkemys, mikä sopisi paremmin, mutta asiakas kuitenkin itse päättää. Kauniit hiukset sulla kuitenki ja nopeastihan ne kasvaa!

 2. Miten kiva tukka! Pyysin kerran kampaajalta sellaista pitkää polkkaa joka olisi edestä pidempi niin sitäkään ei suostuttu totettamaan, ei kuulemma näytä hyvältä. Ihan tyhmä syy, mitä jos haluan juuri sellaisen! Nythän pitkät polkat ovat tosi in joten kampaaja taisi vain haluta saksia tukkani sen hetkisen trendin mukaan, siitä kun on jo pari vuotta aikaa. Muistan muuten joskus miettineeni että olisipa hauskaa jos Virve palaisi omanväriseen tukkaan kun en osannut yhtään kuvitella sinua blondina! Nyt mietin että kuinka täydellisesti tuo sopiikaan, kuten sanottu näytät niin freesiltä! 🙂

 3. Jep, leikkaa itse hiuksesi, niin taatusti saat toivotunlaiset… Kampaajien on joskus mahdoton ymmärtää asiakkaan toiveita.

 4. Ruotsalaiselle pointsit, meidän taloudessa myös kotiparturoidaan 🙂 Miehellä ja minulla on kummallakin polkkamalli, ei ne epätasaisuudet haittaa kun kumpikin pitää suurimman osan ajasta hiuksia ponnarilla.. Vaaleat hiukset sopii hyvin sinulle!

 5. Todella hyvin käy vaaleat kutrit sinulle! 🙂 Itse olen myös seilannut vaalean ja tumman välillä – oma värini on ehkä joku keskiruskean ja tummanruskean välimaastosta – joten tiedän varsin hyvin millainen projekti on lähteä toisesta ääripäästä toiseen ja yleensä kun olet sitten siihen tavoitteeseesi päässyt niin alat pohtimaan et olisiko se toinen suunta nyt sit kuitenkin kivempi xD

 6. Onpa outoa, ettei kampaaja ole suostunut a-linjaa sulle leikkaamaan… Sillon jos malli ei selkeästi asiakkaalle sopisi, kertoisin asian, mutta tekisin työtä käskettyä, mikäli keskustelun jälkeen asiakas on samalla kannalla. Ja sullehan tollanen a-linjanen just sopii! Oot kyllä saanu värin tosi kauniiksi, alkaa blondaus kuumotella :'D

 7. Onpa hassua ettet saanut kampaajalta mieleistä mallia, minulle leikataan aina vastaava. Olisiko kyseessä taitamaton kampaaja, jos meinaa että se näyttäisi virheelliseltä kun hän sellaisen leikkaisi.

 8. Näytät aina vaan enemmän söötiltä nukelta 🙂 Kiva tukka, hyvä leikkaus ja hyvä väri, kaikki nuo sopii sulle loistavasti!

  Ruåtsalaiselle terveisiä, että muidenkin naisten miehet leikkaa niiden hiuksia, pelonsekaisin tuntein ja käsi hiukan täristen mutta urheasti loppuun saakka 🙂

Kommentointi on suljettu.