Ihotyypin määrittely on yksi eniten kysymyksiä herättävistä ihonhoidon asioista, sillä se toimii monille pohjana hyviä tuotteita metsästäessä. Kuten moni myös tietää, on se kuitenkin ihan suunnattoman hankalaa ja saan jatkuvasti kysymyksiä siitä, kuinka oman ihotyypin voi määritellä ja kuinka sille voi löytää sopivia tuotteita.
Toivottavasti en hämmennä kovin monia, mutta kosmetiikkamyyjän suulla puhuessani sanon ihan rehellisesti, että minusta moni voisi viskata roskakoriin ajatuksen ihotyypistä.
Kun olen töissä, en koskaan myy tuotteita ihotyypille vaan jokaisen ihon omiin tarpeisiin.
Jos nimittäin kysyisin asiakkaalta suoraan, mikä hänen ihotyyppinsä on, menisivät tuotteet varmasti ainakin puolessa tapauksista aivan pieleen.
Ai miten niin? Enkö luota asiakkaiden omaan asiantunemukseen, vai? No tottakai luotan, sillä jokainen meistä tuntee oman ihonsa parhaiten, mutta pelkkä tietyn ihotyypin tunnistaminen ja sille tarkoitettujen tuotteiden myyminen ei aina tarkoita, että asiakas pitäisi tuotteista.
Ei esimerkiksi jokainen kuivaihoinen tykkää automaattisesti kaikista kuivan ihon tuotteista eivätkä ne välttämättä ole sitä, mitä hän tuotteiltaan hakee.
Kun kohtaan asiakkaan, kysyn häneltä ihotyypin sijaan, miltä hänen ihonsa tuntuu ja johdattelen jatkamalla, että tuntuuko se kuivalta tai kiilteleekö se esimerkiksi helposti.
Yritän avata asiakkaan kanssa keskustelua siitä, miltä iho ihan oikeasti sillä hetkellä ja yleensä erilaisissa tilanteissa tuntuu, sillä ihon tarpeet ovat usein eri tilanteissa erilaiset. Harvalla on tuohon kysymykseen suoraa vastausta ja se on vaan hyvä juttu.
Tästä keskustelusta voi nimittäin saada irti paljon. Joskus vastaus voi olla, ettei hän oikein tiedä eikä se tarkoita, että hän olisi jotenkin hävettävän tietämätön. Se vain tarkoittaa usein sitä, että iho ihan selkeästi tuntuu eri tilanteissa niin erilaiselle, ettei sitä vaan voi puida helposti suoraksi vastaukseksi.
Tällöin myyjän tehtävänä vaan on yrittää kysellä asiakkaalta lisää eri tilanteista ja selvittää, miltä asiakkaan iho milloinkin tuntuu ja mihin tilanteeseen tuotetta ollaan hakemassa.
Tyypillistä on esimerkiksi, että asiakas kertoo hänen ihonsa alkavan kiiltää päivän aikana. Jos hän kuitenkin laittaa kovin mattapintaisen kosteusvoiteen ja mattaisen meikkivoiteen voi olla, että iho kuivuu vaikkapa talvella lopulta liikaa.
Pesun jälkeen nassua voi kuulemma kiristää, mutta ei hän silti sanoisi, että iho on kuiva. Koska ihossa on monenlaista taipumusta, voisi tuohon helposti lykätä sekaihon lapun, myydä asiakkaalle sekaihon tuotteet ja vilkuttaa hei heit. En kuitenkaan usko, että hän olisi niihin kovin tyytyväinen jokaisessa tilanteessa.
Jos pääsen kärryille siitä, että asiakkaalla on vaikkapa kuiva iho, en myöskään automaattisesti vaan lykkää hänelle kaikkia kuivan ihon tuotteita. Purkien kyljessä oleva teksti ”kuivalle iholle” helpottaa toki oikeiden tuotteiden löytämisessä antaen vihiä tuotteiden täyteläisestä ja kosteuttavasta koostumuksesta, mutta ei se kerro absoluuttista totutta siitä, että tuote olisi juuri sitä, mitä asiakas tahtoisi.
Iho voi olla eri tavalla ja eri tilanteissa kuiva. Jos asiakas kertoo, että hänellä on kuiva iho, voi se tarkoittaa minulle, että pyrin myymään hänelle mahdollisimman ravitsevan yövoiteen.
Kuivalle iholle voisi usein sopia kaveriksi parhaiten puhdistusöljy, mutta entäpä jos asiakas ei tykkää yhtään öljyistä? Entäpä jos hän tahtoo, että lopputuloksena jää iholle todella puhdas pinta kun taas kuivan ihon puhdistustuotteet usein nimenomaan jättävät ihon tuntumaan jo valmiiksi hieman hoidetulta? Tuote olisi kyllä kuivalle iholle, mutta ei asiakas siitä pitäisi.
Sen sijaan voisin myydä hänelle normaalille iholle tarkoitetun puhdistusmaidon, jonka tietäisin puhdistavan kaiken meikin hellävaraisesti, mutta liukenevan silti hyvin veteen sekä vaikkapa puhdistussienen tai -liinan lisäavuksi. Uskoisin, että tästä kompromissiratkaisusta ja sen jälkeisestä ihotunnusta hän pitäisi.
Kun päivävoiteen kyljessä lukee sen olevan kuivalle iholle, tarkoittaa se usein täyteläisempää koostumusta. Mutta mitäs jos asiakkaan ihoa kiristelee lähinnä vain illalla meikin poiston jälkeen ja jo tuhdimpi yövoide ratkaisisi paljon?
Mitäs jos hän inhoaa käyttää päivällä liian rasvaisia voiteita, koska ne tuntuvat ikäviltä meikkivoiteen alla? Kuinka suuresti hän pettyisikään, jos olisin myynyt hänelle kuivalle iholle tarkoitetun päivävoiteen vain siksi, että hänen ihonsa tuntuu iltaisin pesun jälkeen kuivalta ja hän tajusi, ettei myymäni täyteläinen voide vaan millään toimi hänen meikkivoiteensa kanssa?
Tai entäpä sitten se meikkivoide. Jos meikkivoide on tarkoitettu kuivalle iholle tarkoittaa se, että sekin on hieman rasvaisempi. Se ei vaan voi olla kovin mattainen, sillä se toisi selkeästi kuivalla iholla kuivuutta näkyviin.
Jos asiakkaan iho on todellakin hilseilevän kuiva, voi vastaus olla nimenomaan kuivan ihon meikkivoiteessa, mutta mitäs jos hänen ihonsa vaan kuivuu helposti ilman hyvää kosteutusta, mutta siitä huolehtiessa päivällä ohut ja vähemmän rasvainen meikkivoide voisikin olla miellyttävämpi valinta ja riittää iholle vallan hyvin?
Tai mistä sitä tietää, onko iho oikeasti rasvainen?
Iholla voi olla hieman näppyjä ja se voi kiillellä päivän mittaa, mutta silti sitä voi kiristellä puhdistuksen jälkeen. Jos tällainen ihminen valitsee kaikki hoitotuotteensa vain rasvaisuuden ja näppytilanteen mukaan voi olla, ettei ihon tilanne edes tuotteiden myötä parane vaan jopa huononee.
Se, että iho kaipaa hyvää puhdistustuotetta ja päiväksi mattapintaisia hoito- ja meikkituotteita ei tarkoita, etteikö hän voisi yöaikaan hoitaa ihoaan vaikkapa kuivaa ihoa kosteuttamaan tarkoitetulla seerumilla tai normaalille iholle tarkoitetulla yövoiteella.
Minun ohjeeni oikeiden ihonhoitotuotteiden löytämiseen on, että ihmisten tulisi lopettaa orjallisesti yhden ihotyypin löytämisen tavoittelu ja sen mukaan eläminen ja keskittyä miettimään, millaisia tuotteita oma iho tuntuu missäkin tilanteessa kaipaavan ja käsitellä asiaa tilanne tilanteelta.
Ymmärrän täysin, että ihotyypin määrittely voi olla haastavaa, sillä en minä edes itsekään osaa suoraan laitta ihoani täysin yhden muotin alle.
Tahdon yöksi todella kosteuttavia ja hoitavia tuotteita, mutta en voi päivisin sietää liian rasvaista meikkipohjaa, joka vain karkaa paikoiltaan ja kiiltää liikaa. Rakastan mattaisen tuntuisia meikkipohjia, mutta ihoni kaipaa silti kosteutusta.
Sitä paitsi riittävän hyvä kosteutus yöaikaan riittää pitämään ihoni sellaisena, etten tarvitse tuhteja päivävoiteita -kosteuttava, mutta ohut koostumus riittää. Kuinka ikinä voisinkaan siis pärjätä yhden ihotyypin tuotteilla?
Yhden ihotyypin tuotteiden mukaan ei siis kannata mennä orjallisesti, vaan kannattaa mieluummin miettiä kunkin tuotteen kohdalla, miltä iho tuntuu ja mitä se tarvitsee siinä yhteydessä.
Tykkäätkö, että ihosta tulee todella puhdas pesun jälkeen? Saako puhdistutuote olla todella pesevä? Vai kiristeleekö iho puhdistuksen jälkeen?
Pitäisikö kokeilla geelin sijaan maitomaisempaa tai öljyisempää tuotetta ja huolehtia puhdistuksen viimeistelystä vaikka sen puhdistussienen avulla? Voisiko sen todella puhdistavan putsarin jälkeen iholle laittaa kosteuttavan kasvoveden tasapainottamaan tilannetta?
Tuntuuko iho hieman kiristelevältä? Voisiko yö olla se hetki, jolloin tuote voisi olla hieman rasvaisempi, sillä eihän pimeässä kukaan kuitenkaan näe, jos iho hieman kiiltelee? Ei kosteuttava myöskään aina tarkoita rasvaista, sillä kosteuttavat tuotteet voivat olla kevyemmänkin tuntuisia.
Tuntuuko iho aamulla edelleen kiristelevältä aamupuhdistuksen jälkeen? Saisiko päivävoide yhä olla hieman rasvaisempi? Vai onko kaikki kiristely yön jälkeen tiessään ja toiveena vain mahdollisimman rasvaton iho koko päiväksi?
Keneltä niitä hyviä ihonhoitotuotteita sitten kannattaa kysellä jos tahtoo apua?
Jos tiedät, että tahdot jonkun tietyn merkin tuotteita, mene tavarataloon ja sarjan omiin työvaatteisiin pukeutuneen myyjän puheille. Hän on se, joka tietää yleensä kaiken edustamistaan tuotteista ja osaa verrata niitä toisiinsa. Hänen on helppo löytää niiden joukosta tarpeisiisi sopivat tuotteet kun vain kerrot, mitä ne tarpeet ovat.
Kun osaat kertoa, että haluat mattapintaisen meikkivoiteen, mutta ihosi saattaa olla välillä hieman kuiva sen kuitenkin pysyessä yleensä hyvin kurissa hyvällä yövoiteella, osaa hän suositella sinulle meikkivoidetta, joka jättää melko mattaisen pinnan, muttei ole silti se kaikkein rasvaisimman ihon vaihtoehto.
Et ole osaamaton, jos et kykene kertomaan myyjälle yhtä ihotyyppiä, sillä se ei todellakaan välttämättä kertoisi, mitä tarvitset ja haluat tuotteelta.
Entäs kun tahtoo vaan jonkun hyvän kosteusvoiteen, merkistä viis?
Suosittelen jälleen tavarataloon menoa, mutta tällä kertaa kannattaa valita tavaratalon omaa uniformua kantava kosmetiikkamyyjä, jolla on usein laajempi vertailupohja eri merkkien tuotteista. Tottakai jokainen myyjä voi suosia jotain tiettyä merkkiä, mutta usein nämä myyjät on helppoa saada tarjoamaan vaihtoehtoa pariltakin merkiltä kysymällä.
Tekniikaksi suosittelisin muuten edelleen samaa kuin edellä: kerro miltä iho tuntuu ja mitä tahdot. Ei tarvitse osata sanoa, että etsit sekaiholle puhdistustuotetta. Voi vain ihan rehellisesti kuvailla, että inhoaa, jos puhdistustuotteesta jää vähänkin klähmäinen fiilis, mutta silti ihoa kiristelee pesun jälkeen.
Tästä on myyjälle paljon enemmän apua kuin siitä, että kertoisit vaan epäilyksen ihotyypistäsi. Pälätä, kerro ja kuvaile mitä tahdot, myyjä kyllä auttaa löytämään ratkaisut. Ja jos ei auta niin poistu paikalta ja etsi sinua paremmin ymmärtävä myyjä. 🙂
Onko teistä vaikeaa löytää omalle iholle sopivia tuotteita? Kuinka te päätätte, millaisia tuotteita ostatte? Entäpä oletteko te menneet kuuliaisesti pakkausten kyljessä lukevien ihotyyppi-tekstien mukaisesti?
Loistava informatiivinen postaus tällaisellekin ihonhoidon pitkäaikaiselle ystävälle! Lähestymistapa tässä oli loistava, ymmärsin itsekin jollain tapaa monesti jumiutuneeni etsimään tuotetta ihotyypilleni, en varsinaisesti iholleni, minulle, käyttöön. Kiitos Virve ja hyvää kevättä sinulle 🙂
Ihana kuulla, että postaus oli kiinnostava ja sai miettimään. Toivottavasti tämä ajattelutapa auttaa jatkossa löytämään entistäkin parempia ihonhoitotuotteita. 🙂
Ihanaa kevättä sinullekin, tini! 🙂
Mahtava teksti tosiaan! Mä olen just semmonen pälättävä asiakas joka rutisee ihostaan myyjälle varsin juurta jaksain. On mielenkiintoista miten erilaisia tuotteita mulle on tarjottu (ja jotka olen ostanut kuuliaisesti), vaikka samat rutinat mulla on aina. 😀 Mä en tosiaan tiedä mihin kategoriaan mun iho kuuluu, mutta sekaiho / rasvainen iho akselin tuotteita pääasiassa mulle suositellaan. Öisin kyllä käytän tehokasta seerumi+yövoide kosteutusta koska etenkin iltasin kasvojen iho tuntuu herkältä ja kuivalta. …no niin, taas jäin pälättämään. Anteeksi! 😀
Antaa mennä vaan, pälättävät saavat kyllä yleensä ne parhaiten omia tarpeitaan vastaavat tuotteet lopulta! 😉
Mä käytän vähän mitä sattuu, varsinkin kun blogin kautta tulee myös esim anti age -tuotteita, joita en välttämättä itse itselleni ostaisi. Harvoin kyllä tulee vastaan sellaista, mikä ei ollenkaan sopisi, mun rasvoittuva iho ei tunnu suuttuvan tuhdimmistakaan voiteista. Joskus harvoin on putsari ollut liian kuivattava, varsinkin jos ollut kova pakkastalvi.
Yleensä tulee ostettua kiinnostavan oloisia tuotteita, blogien ja muun nettisurffailun perusteella mielessä on aina jotain uutta, mitä haluaa kokeilla.
Minäkin tulen tosiaan juuri blogin vuoksi kokeilleeksi vähän mitä sattuu, mutta yllättävän hyviä löytöjä sitä sitten päätyykin tekemään! 🙂
Amen! Itse olen huomannut, että kun olen hypännyt ihotyyppi-ajattelun ulkopuolelle ja ostanut ennakkoluulottomasti ihotyypilleni kuulumattomia tuotteita, on ihon vointi parantunut radikaalisti ja se tuntuu tasapainoisemmalta. Eli tosiaankin kannattaa kuunnella, miltä iho tuntuu, ihon tuntuhan voi vaihdella viikonkin sisällä paljonkin.
Tuo on niin totta! 🙂
Saattaa olla, että tapa käyttää paljon kysymyksiä teksissä aiheuttaa joillekin tunteen alemmuudesta. Varsinkin, kun kysymykset ovat sellaisia joihin kirjoittaja ei edes odota vastausta vaan niillä selvennetään asiaa entisestään. Ehkä siis tavallisten väitelauseiden käyttö kysymysten sijaan voisi pulmaan auttaa 🙂
Kiitos paljon! Enpä ollut edes ajatellut tuota, mutta täytyy yrittää kiinnittää siihen huomiota. 🙂
Täällä on yksi joka arvostaa sitä että selität asiat niin että aloittelijakin ne ymmärtää! En ole koskaan meikannut, mutta tykkään lukea blogiasi ja nyt kun olen päättänyt mennä ostamaan ensimmäiset meikkini, niin tunnen etten ole välttämättä enää kosmetiikkaosastolla ihan täysin kuin öö aapisen laidalla. 😀 Aiemmin täysi tietämättömyys on ollut isona kynnyksenä mennä koko osastolle.
Kiitos, kiva kuulla että blogista on ollut hyötyä! 🙂
Hyvä postaus. Itse olen opiskellut kosmetologiksi aikoinaan ja kyllähän ne ihotyypit kirjattiin ihonhoitokortille aina ja kerrottiin asiakkaalle, mutta minustakaan ei ole kovin järkevää miettiä tuotteita vaan jonkun analyysin perusteella, joka tehdään tyyliin "kolme tai useampi ominaisuus viidestä, niin ihotyyppisi on x". Mun naamassa on hyvin pienet huokoset, kiristää vesipesun jälkeen jne, mutta finnit kukoistavat välillä kunnolla. Joku voisi pitää finnejä päällimmäisenä ongelmana, mutta minä ratkaisen asian lisäämällä kosteutta ja käytän hetken rasvaisempia tuotteita. Herkän ihon tuotteet ja anti age-tuotteet ovat myös mielestäni pölhösti markkinoituja, niistä voisi löytyä nuorelle rutikuivalle nahkastolle mahtavia ratkaisuja, mutta ihmiset tuntuvat pelkäävän noita sanoja. Parasta on, kun etsii sen itselle sopivimman koostumuscocktailin vaikka sitten rasvaisen, kuivan ja sekaihon tuotteista 🙂
Kosmetologin hoitolassa, jossa tuotteita on saatavilla maksimissaan parin sarjan verran voi ihotyypin mukaan varmasti melko hyvin mennäkin, mutta kun valikoima laajenee, en tosiaan seuraisi turhan tarkasti ihotyyppimääritelmää. 🙂
Täyttä asiaa. 🙂 Minun ihoni vaihtelee vuodenaikojen mukaan, ja ostan tuotteita jotka täyttävät aina tiettyä tarvetta. Rakastan todella peseviä kasvoputsareita, mutta kiristelyn korjaan tuhdilla yövoiteella. Aamulla taas putsaan pelkällä misellivedellä ja käytän kevyttä voidetta meikin alla. Jos ihotyyppini pitäisi kategorisoida, niin se olisi varmaankin rasvainen sekaiho. Rasvaisen ihon tuotteet pelkästään käytettynä tekevät melko pahaa jälkeä naamallani, enkä enää toviin ole ostanut pelkästään niitä.
Tuosta loppuhuomautuksestasi täytyy sanoa, että minä ainakin olen tyytyväinen, että kerrot myös asioiden taustoja, että me tavallisetkin ihmiset ymmärretään mistä milloinkin on puhe. 😉
Kiva kuulla, että olet löytänyt juuri omiin tarpeisiisi sopivia tuotteita ja niiden kautta ratkaisuja. 🙂
Ja kiva myös kuulla, että kirjoitustyylini on ollut sinulle mieleen. 🙂
Mun mielestä on tosi hyvä että kirjotat niin että kuka tahansa ymmärtää! Sillon ku mä joskus -09/-10 tänne löysin, en olis tajunnu mitään jos olisit kertonu niin että vaan asiantuntijat ymmärtää. Tsilloin olin kiinnostunu vaan saamaan paremman ihon, mutta blogisi löydettyä jäin koukkuun ja kiinnostuin myös muustakin kosmetiikasta ja nykyään tiedänkin huomattavasti paljon enemmän. Niinkin paljon, että kaverit aina ensimmäisenä kysyvät minulta apua, oli sitten kyseessä ihon uudenlainen oireilu tai uuden meikkivoiteen löytäminen 🙂 Kaikki kiitos blogillesi, vaikka tietty muitakin kosmetiikkablogeja luen, suurin kiitos kuulu sulle. 🙂
Voi kuinka ihana kuulla! 🙂
Oletpa hyvä myyjä 🙂 Minulle ei ole ikinä sattunut kohdalle noin syvälle tarpeisiini pureutuvaa myyjää. Lähes aina kohdalla on se tuskastuttavan tietämättömän tuntuinen (tai haluton oikeasti auttamaan) myyjä, joka kuvittelee että kaikki sekaihon tuotteet sopivat minulle automaattisesti.
Pakko kyllä todeta, että ei minullakaan tietysti aina kaikkien asiakkaiden kanssa mene ajatukset yhteen ja joistakin en vaan saa sopivia vastauksia millään irti, mutta niiden joiden kanssa synkkaa syntyy usein hyviä tuotelöytöjäkin. 🙂
Vihdoin joku sanoo ääneen ajatuksen, jota oon yrittäny selittää lukemattomille myyjille ja kosmetologeille!
Oma ihoni rasvottuu todella paljon ja nuorena kärsin todella huonosta ihosta. Nykyään näppyjä tulee harvoin, mutta ihohuokoset ovat näkyvät ja mustapäitä syntyy helposti. Ongelmiini olen hakenut apua lääkäreiltä ja kosmetologeilta.. kaikki ovat aina suositelleet todella kuivattavia tuotteita, joilla iho saataisiin tasapainoisemmaksi. Olen aina yrittänyt selittää, että ihoni on mainitsemieni ominaisuuksien lisäksi todella, todella kuiva. Vuosien ajan kuuntelin kuitenkin ammattilaisten vinkkejä – seurauksena todella huonokuntoinen ja hilseilevä iho. Todella kaunis yhdistelmä sen mattapintaisen meikkivoiteen kanssa…. lopulta sain oireilevasta ihostani ja kalliista neuvoista tarpeeksi ja aloin kokeilemaan erilaisia tuotteita. Huomasin, että ihoni kunto parani huomattavasti kuivalle & herkälle iholle tarkoitettujen tuotteiden myötä. Atoopikkona ihossani on talvisin rutikuivia kohtia, mutta ravitsevilla rasvoilla ja sopivan hellillä puhdistusaineilla tilanne pysyy hallinnassa. Meikkivoiteista parhaiten toimii rasvaiset versiot – kunhan alle levittää kosteusrasvan. Ihmeellistä on, että ihoni rasvottuu nykyään huomattavasti vähemmän. Puuteria tarvitsee käyttää vain kerran päivässä. Onneksi siis heitin vinkit romukoppaan ja luotin omiin kokemukseeni. Nykyään levitän iltaisin kasvoilleni kookosöljyä – ja ihoni voi paremmin kuin koskaan!
Ihanaa, että olet löytänyt itsellesi sopivat tuotteet! Minusta tosiaankin on todella tärkeää kuunnella ihon tarpeita eikä vaan seurata orjallisesti ihotyyppiä. 🙂
Kiitos todella paljon tästä postauksesta! =)
Loistavasti avattuja ajatuksia ja neuvoja. Todennäköisesti muuttaa todella paljon lähestymiskulmaa sekä asiakkaalla (minulla) kuin myyjällä, jos kuvailen enemmän sitä, mitä/millaista tuotetta haluan, kuin että olettaisin ihoni ehdottomasti haluavan jonkun "tyylistä" tuotetta. Konkreettisia neuvoja. Ihanaa!
Ehkäpä rohkenen uudemman kerran kemppariostoksille. =)
Toivottavasti tästä oli jotain apua tosiaan myös sitten ihan käytännössä! 🙂
Taisi olla Helena Rubinstein, joka markkinointimielessä ensi kerran määritteli ihmisille erilaiset ihotyypit. Sitä ennen ihmiset hoitivat vain ihoa 🙂
Itsellä ongelmana on hyvä lämmönsäätely eli hikoilen helposti. Monesti saa selitellä myyjälle, että ei, ihoni ei ole rasvainen, kiiltelee vaan shoppailujuoksun rasituksesta!
Kiitos, mielenkiintoinen tieto! 🙂
Allekirjoitan myös parhaan lopputuloksen sillä, että ei seuraa orjallisesti ihotyyppiä. Mä saatan vaihdella tuotteita kuivan ja rasvaisen ihon välillä. Mun oma luonnehdinta on "tää ois pintakuiva sekaiho jos sitä hoitais kuuntelematta sitä" mutta oikeastaan mulla on aika hyväkuntoinen iho enkä kärsi pintakuivan sekaihon ongelmista. 😀 Ei oo pintakuivuutta, koska laitan kosteutusta sen mukaa, miltä tuntuu. Ei oo kyllä ainakaan pariin kuukauteen ollut myöskään yhden yhtä peitevoidetta vaativaa näppyä. Sinänsä kyllä ihotyyppi purkin kyljessä auttaa: jos kosteusvoiteessa lukee, että se on rasvaiselle iholle tai sekaiholle, yleensä se jää hyllyyn liian kevyenä. Toisaalta kesällä sellainenkin voi mennä, ja joillakin merkeillä on ihan hyviäkin. Monesti vaan ne ovat sellaisia geelihöttöjä, että pintakuivuisin niistä. Mutta epäpuhtaan ihon omaavat vaan pelkäävät kunnollista kosteutusta niin usein, että kaipa se on siksi pakko tyydyttää kuluttajien tarpeet.
Tuo ihotyypin määritelmä purkin kyljessä tosiaan auttaa kyllä paljon muodostamaan mielikuvan tuotteen koostumuksesta. 🙂
Moi Virve,
käytit aikoinaan NeuLashia, mutta miten nykyään? Käytin itsekin sitä 2012 vuoden verran, mutta ensimmäisen putelin loputtua siirryin takaisin ripsienpidennyksienpariin. Olen lukenut paljon, että sen koostumusta olisi vaihdettu eikä se olisi läheskään niin toimivaa kuin aikaisemmin. Nyt minulla on hieman päinvastainen tilanne ja haluaisin olla jonkin aikaa ilman ripsienpidennyksiä ja pohdin NeuLashia, mutta haluaisin kuulla sinun mielipiteesi ensin. 🙂
-Emma
Käytän itse edelleen NeuLashin vanhaa versiota, joka ei ole tosin ollut enää yhtä tehokas kuin ensimmäiset käyttämäni. En ole kokeillut versiota, joka on tehty virallisen uudistuksen jälkeen, joten en osaa sanoa siitä valitettavasti mitään. :/