Testissä Garnier Hair Food Aloe Vera -hiusnaamio

*Sis. mainoslinkin

En ole kummoinen hiustenlaittaja, mutta hiusten kasvettua pitkiksi olen nauttinut siitä, että niiden kanssa eläminen on toisaalta varsin helppoa. Ne on vaivatonta sipaista nutturalle tai ponnarille pois tieltä, mutta kun ne vain harjaa, ovat ne auki ollessaan ihan hyvät, vaikka niille ei tekisikään mitään.

Yksi ongelma pitkäksi kasvaneissa hiuksissani on ja se on tietysti latvojen kunto. Jos en pidä hiuksistani huolta, kuivuvat niiden latvat helposti, mikä sitten näkyy hiusten pörröisyytenä, kaksihaaraisina ja hiusten kiillon menettämisenä. Hyvät hoitotuotteet ovat siis hiuksilleni välttämättömyys.

Lue myös: Kumpi on parempi, Cloud Nine vai ghd?

Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera Naamio hiuksille

Innostuin viime kesänä ottamaan kokeiluun ensimmäisen Garnier Fructis Hair Food -hiusnaamioni ja sittemmin olen kokeillut jo neljää erilaista versiota. Siinä missä entinen minäni olisi ostanut kerralla kaikki versiot kokeiluun verratakseni niitä heti, olen kuitenkin nyt edennyt maltillisemmalla taktiikalla ja ostanut uuden naamion vasta edellisen loputtua (ja joo, säästänyt tyhjät purkit opiskelujeni tuoteformulointeja varten). Tämä taktiikka on toiminut hyvin ja olen saanut sen kautta todella hyvän kuvan siitä, kuinka erilaisia naamiot keskenään ovatkaan.

Kokeiltuani banaaninaamion, macadamianaamion ja papaijanaamion tein blogiini postauksen, jossa vertailin niitä keskenään. Postaus löytyy täältä. Totesin siinä, että omaan kuivaan tukkaani parhaiten sopiva naamio on ollut banaaninaamio, sillä se on kosteuttanut ja silottanut tukkaa tarpeeksi, mutta ei kuitenkaan latistanut sitä. Banaaninaamion onkin kerrottu olevan nimenomaan kuivia hiuksia ravitseva.

Lue myös: Testissä Garnier Banana Hair Food Nourishing Hair Treatment -hiusnaamio

Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera Naamio hiuksille

Nappasin kuitenkin tuon postauksen jälkeen kokeiluuni Garnier Fructis Aloe Vera Hair Food Hydrating Hair Treatment -naamion, joka on tehty kosteuttamaan normaalista kuivia hiuksia.

Aivan kuten muutkin Hair Food -naamiot, voi tätäkin käyttää kolmella tavalla: hoitoaineena, hiusnaamiona tai hiuksiin jätettävänä hoitoaineena. Itse käytän näitä Garnierin Hair Foor -tuotteita tavallisesti lähinnä vain naamiona, eli levitän näitä pestyihin hiuksiin ja annan niiden vaikuttaa parisen minuuttia.

Lue myös: Testissä hypetetty Garnier Macadamia Hair Food -hiusnaamio

Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera Naamio hiuksille

Aloe Vera -hiusnaamio lupasi olla kosteuttava ja sitä se kyllä olikin, mutta vaikka se hoiti tukkaani varsin hyvin, ei se silti kohonnut omissa hiuksissani näiden neljän joukon kärkeen.

Se siis kosteutti tukkaani, mutta siinä missä banaaninaamio tuntui oikein kunnolla imeytyvän tukkaani ja ravitsevan sitä sen myötä hyvin tehokkaasti, ei tällä ollut yhtä tehokkaasti hoitavaa vaikutusta. Se kosteutti kyllä hiuksiani, mutta ne eivät jääneet tämän jäljiltä yhtä pehmeiksi ja sileiksi kuin banaaninaamion.

Omassa tukassani tämä ei siis ollut paras valinta näistä neljästä, vaikka pidinkin siitä, että tämän tuoksu oli esimerkiksi banaaninaamion hyvin banaanista tuoksua miedompi.

Lue myös: Testissä Garnier Papaya Hair Food Repairing Treatment -hiusnaamio

Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera Naamio hiuksille

Kenelle tämä Garnierin Aloe Vera -hiusnaamio sitten parhaiten sopii?

Postasin juuri vähän aikaa sitten hiusten huokoisuudesta ja siitä, kuinka se vaikuttaa siihen, miten hyvin vesi ja hoitavat aineet hiuksiin imeytyvät ja kuinka ne hiuksissa pysyvät. Omat hiukseni ovat pituuksista ja latvoista melko huokoiset, joten ne tarvitsevat kosteutusta, mutta myös ravitsevia ainesosia. On siis selvää, ettei tämä naamio voinut riittää niille.

Lue myös: Näin hiusten huokoisuus vaikuttaa hiuksiisi

Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera Naamio hiuksille

Jos hiukset kuitenkin ovat vähemmän huokoiset ja kaipaavat lähinnä vain kosteutusta, on tämä Garnierin Aloe Vera -hiusnaamio aivan täydellinen valinta. Tämä nimenomaan kosteuttaa tukkaa, mutta ei ole sille liian raskas ja latistava.

Tehokkaasti hiuksia ravitsevien tuotteiden kanssa voi nimittäin vähähuokoisissa hiuksissa helposti käydä niin, että ne eivät imeydy hiuksiin ja kasaantuvat vain niiden pinnalle jättäen tukan lättänäksi ja raskaaksi.

Sanoisinkin tämän naamion olevan loistava tuote niille, joiden tukka on melko hyvässä kunnossa (tai vain vähän käsitelty), mutta kaipaa aina välillä tehokasta hoitoa pysyäkseen jatkossakin hyvässä kunnossa. Naamio sopii hyvin myös ohuille hiuksille, sillä se ei tosiaan tunnu jättävän tukkaa liian raskaaksi.

Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera Naamio hiuksille

Nyt kun olen saanut kokeiltua jo neljä erilaista Garnier Hair Food -hiusnaamiota läpi huomaan todellakin, että vaikka niissä on paljon samankaltaisuuksia, on niistä jokainen omiaan juuri tietyntyyppisille hiuksille.

Omissa hiuksissani parhaiten toimii tosiaan banaaninaamio ja olinkin varsin iloinen, kun Aloe Vera -naamioni loputtua parisen viikkoa sitten satuin bongaamaan lähikauppamme poistokorista alehintaan uuden purkin banaaninaamiota. Taidankin siis pärjätä sen kanssa ensi kuun loppuun asti ja sitten me jo lähdemmekin matkalle!

*Garnier Hair Food -hiusnaamioita löytyy verkossa myynnistä Lykon verkkokaupasta täältä.

Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera Naamio hiuksille

Mikä Garnier Hair Food -hiusnaamio on ollut teidän suosikkinne? 

5 kommenttia artikkeliin ”Testissä Garnier Hair Food Aloe Vera -hiusnaamio”

  1. Oon kokeillut banskuu, gojimarjaa, papayaa ja nyt käytössä tuo aloevera. Paras niistä on kyllä banaani! Paras tuoksu taas löyty mielestäni papayasta 😀

    • Banaani ja macadamia sopineet mulle, papayasta ei ollut mihinkään. 😀 aloekin on kyllä toiminut yllättävän hyvin. Mulla näissä se pari minuuttia ei kyllä ihmeitä tee, paras tulos tulee kun pitää ainakin 20 minuuttia. On niin käsitelty tukka että varmaan siksi. 😀 mutta luottotuotteita näistä on tullut niinkun monelle muullekin!

Kommentointi on suljettu.