Värjäämättömien hiusten C-vitamiinipesun kanssa kannattaa olla varovainen…

Tänään vietetään kuulemma virallista Pussaa Punapäätä -päivää. Jihaa, sillä lohtupusuja minä itseasiassa nimenomaan juuri nyt kaipasinkin!

Ai miten niin nimenomaan punapäiden päivänä? Juurihan minä esittelin uudet hiukseni, jotka ainakin kuvissa näyttivät varsin blondeilta.

Elämä on kuitenkin siitä vekkuli juttu, ettei koskaan voi tietää, mitä se tuo eteen ja vaikka se on viimeaikoina tuntunut kantaneen eteeni mukavia yllätyksiä ämpärikaupalla, osaa se myös välillä kaataa jonkun noista ämpäreistä niskaani näköjään…

Kävin tosiaan jo ennen uuttavuotta spontaanisti kampaajalla lyhentäen kutrejani reippaalla kädellä ja päästen samalla eroon suurimmasta osasta punertavia hamppulatvojani, jotka olivat jäljellä ennen mustaksi värjäämästä tukastani.

Kuten kuvista näkyi, oli lopputulos mukava ja ajattelin sitten vielä itsenäisesti vähän koitta kirkastaa saavuttamaani vaaleaa sävyä ja hiusteni alaosassa jäljellä olevia punertavia kiehkuroita sillä loppukesästä fiilistelemälläni C-vitamiinipesulla. Senhän piti nimenomaan poistaa hiuksista värikertymiä.

Lainatakseni eilisen lentoni kapteenin kuulutuksen aloitussanoja kaikki ei mennyt ihan kuin Strömsössä (lentokapteenimme ihan oikeasti alusti kuulutuksensa lennon viivästyksestä noilla sanoilla). Ajattelin, että muhittelen C-vitamiinin ja shampoon sekoitusta päässäni tunnin, pesen sen jälkeen kutrini hopeashampoolla ja viimeistelen vielä KC Professionalin Silver Color Maskilla. Lopputulos oli mukava ja menin tyytyväisenä nukkumaan.

Seuraavan päivän aikana minusta tuntui, että hiukseni olivat alkaneet jotenkin punertaa. Ne olivan kiharalla ja kotona oli huono valaistus, joten en analysoinut asiaa sen syvällisemmin. Kuvittelin varmasti vain.

Vaan voi luoja, millainen yllätys minua seuraavana aamuna odottikaan herätessäni.

Hiusteni tyvi oli nimittäin tummunut lähes pinkiksi!

Ihan tosi! Pinkiksi eivät olleet värjäytyneet vaikkapa kaikki huokoiset pituuteni tai puolestaan koko omaa värjäämätöntä tyveä oleva puolen vuoden kasvustoni vaan ihan vaan hiusteni tyvi kaikkialta.

Ohhoh, mitä tapahtui? Tämä lähtee varmasti pesussa pois, minä mietin ja kävin pesemässä hiukseni kotini tehokkaimmalla pesijällä, jonka päähäni uskalsin laittaa: käsitiskiaineella.

Vaan ei, siellä se pinkki tyvi oli ensitäkin tummempana omien hiusteni ja hiusteni alaosassa vielä näkyvän punaoranssin hiusosion kanssa.

Ajattelin, että ei se mitään, kyllä tämä tästä varmasti pikkuhiljaa ajan kanssa. Käytin tehokkaasti peseviä shampoita, välttelin kaikkia hopeatuotteita ja hauduttelin päässäni erilaisia naamioita ihan hiusten tyvessä asti.

Kaksi viikkoa myöhemmin hiusteni tyvi näytti pesun jälkeen yhä tältä. Pinkki sävy oli vaihtunut syvään punakupariseen ilmestykseen, joka helpotti hieman hiusten kuivuttua, mutta joka on kuitenkin yhä muuta kasvustoa punertavampi.

Nyt en enää tiedä mitä tekisin. En oikeastaan edes tiedä, mikä reaktio hiuksissani tapahtui saatika sitten, kuinka pääsisin siitä eroon – aikakaan kun ei näköjään näytä auttavan. Naurattaa aivan pirusti.

Tekisi toisaalta mieli marssia kampaajalle sisään ja pyytää häntä pelastamaan tilanne, mutta koska reaktio on niin outo ja yllättävä luulen, että minun on parasta antaa hiusteni rauhoittua vielä hetken ettei kampaajallakin synny yllättäen ennalta-arvaamattomia reaktioita. Lisäksi hiuksieni näyttäminen ammattilaiselle jopa jostain syystä hieman nolottaa tällä hetkellä…

Punertavan tyven kanssa voi tällä hetkellä elää, mutta tämä tahtomattaan strawberry blondiksi tullut neiti luopuisi erittäin mielellään tästä nykyisestä vivahteestaan. Lupaan ja vannon, että kun jossakin vaiheessa vihdoin saan hiusteni värin kuntoon normaaliksi vaaleaksi aion todellakin jättää värjäyshommat jatkossa täysin ammattilaisille!

Ymmärtänette varmasti nyt paremmin, miksi tänä punapäiden pussauspäivänä todellakin kaipaan muutamia lohtupusuja?

 Onko jollekin muulle sattunut samaa ilmiötä?

43 kommenttia artikkeliin ”Värjäämättömien hiusten C-vitamiinipesun kanssa kannattaa olla varovainen…”

 1. Tosi kaunis kuva susta! Vaalea hiusten väri pukee sua! Harmi, kun punainen väri tarttui hiuksiisi. Toivotaan, että tilanne vielä korjaantuu!

 2. Minulle sattui sama juttu joku aika sitten ja vahinkoa korjaillaan kampaajalla. Päästä löytyy tällä hetkellä punertavaa, kellertävää ja tuhkaista sävyä. Ei ihan hirveästi naurata.. En tiedä johtuuko katastrofi voimakkaasta punapigmentistä hiuksissani (minulla on aina ollut enemmän tai vähemmän blondit hiukset), vai mistä, mutta toivon että seuraavan kampaaja kerran jälkeen ei hävetä katsoa peiliin o.o

  • Kiitos! Toivottavasti tämä tästä… Nyt laitoin ensihätään alahiuksiin ruskean colormaskin väliaikaisratkaisuksi, sillä kuparinen tyvi, välissä vivahtava useiden senttien vaalea poikkiraita ja oranssihtavat latvat eivät näyttäneet missään nimessä hyviltä. :/

 3. No ohhoh. O.o
  Ettei uudessa talossanne olisi vanhat putket, löytyykö kylppäristä kuivunutta punertavaa sakkaa? Todella hämmentävä reaktio, itsekin olen käyttänyt c-vitamiini pesua punertavuuden poistoon. Aina onnistuneesti..

  • Varmaan joku putkien metalli tosiaan reagoi, mutta ilmiö tapahtui Suomen kodissani ja tukka tummui lisää vielä Ruotsissa. Todella outoa kuitenkin, että nappasi vaan hyväkuntoiseen tyveen eikä hamppuisempiin latvoihin. :/

 4. Ohhoh, nyt on kyllä erikoista! Itse jo vuosia blondina viihtyneenä ja c-vitamiini ja hopeatuotteiden ystävänä ei voi kun ihmetellä. Ilmeisesti jotkin metallit vedessä reagoivat käyttämiesi tuotteiden kanssa? Luulisi kampaajalla kuitenkin ongelman selviävän, kunhan vaan uskallat kertoa kaiken tapahtuneen 😀 se on jännä kuinka sitä häpeilee kertoa kampaajalle, jos on itse hiuksilleen jotain tehnyt.. mutta tsemppiä kovasti, blondi on kyllä maailman vaikein hiusväri varsinkin helpon mustan jälkeen, sillä vaikka saisikin sen oikeen sävyn tukkaansa, niin se sen ylläpito vasta vaikeeta onkin.. mutta kyllä se siitä, kärsivällisyyttä! 🙂 -Heitu

  • Blondaus hommia ei kannata suorittaa siihen aikaan kuusta… Joidenkin hormonitoiminta jotenki sotkee hommaa, samoiten raskaus ja imetys.

   Mutta näin kampaajana voin kertoa että olen kaverilleni saanut aikaan BlondMe vaalennusaineella tehdyillä raidoilla pinkkiä, vaalean sinistä ja violettia! Mikään asia ei tätä selittänyt ja edustajakin oli aivan äimänä! Ei siinä, kaveri oli kampaaja itsekkin ja lähti kotiin saunaan kupari maski mukanaan että kehtasi iltajameihin…
   -yhdenlainen tukkatohtori

 5. Kokeile sitä lanzan sarjaa joka poistaa veden aiheuttamia värjäymiä 🙂

 6. Mullekin käynyt sama. Jätin Color Maskin pois ja sitten pesin ihan tavan shampoolla. Pinkkiys hiukan hellitti. Lopullisen kadottamisen teki kampaaja. Ilmeisesti Color Mask ja hopeashampoo usein käytettynä ovat pinkkipää. Syytä ei tiedetä. 🙂

  • PInkkiys on nyt pikkuhiljaa hieman helpottanut, mutta en ota edelleenkään selvää täysin, onko se siitä, että hiukseen on tullut jotain lisää vai lähtenyt jotain pois. Haalistuminen kielisi siitä, että jotain oli tullut lisää, mutta en osaa varmaksi sanoa.

 7. Hui kauheeta. Mä kans mietin jotain metallijäämiin liittyvää reaktiota. Eikös metallien sun muun jäämien poistoon ole sekä kampaajalla että ihan kampaamotuotekaupoissa / tukuissa omat tökötit? Ei siis varsinainen syväpuhdistava shampoo, en osaa antaa tarkkaa tuote-esimerkkiä, mutta vannon nähneeni!

 8. No johan nyt sattuu ja tapahtuu sun hiuksille :O Toivottavasti tilanne paranee, vaikka nätithän nuokin ovat! 🙂

 9. Mä oon poistanut värjäämättömästä tummanvaaleesta tukasta metallijäämiä C-vitamiinimuhittelulla, ja joka pesu tuntuu vähän 'vaalentavan' mun tukkaa jolloin lopputulos vivahtaa kupariin. Johtunee ihan mun omasta punapigmentistä. Mua kuparisuus ei haittaa, tykkään siitä enemmän kuin muuten tiskiveden värisestä tukasta.. mutta voisin kuvitella että sun tyven kanssa on käynyt vähän samoin, että C-vitsku on vaan vieny pigmenttiä

  //maria

 10. Olisiko se c vitamiinipesu ollut voimakkaampi kuin piti? Jotenkin kuluttanut punapigmentin hiuksesta esiin..? 😀 en ole kampaaja, mutta tulos näyttää kovasti omilta tukka taisteluilta 😀 mulla on kylmän sävyinen perussuomalainen tukka luonnostaan, jota ei vain voi vaalentaasävyttää vähän. Ellei halua olla punapää.. Mikä tahansa käsittely saa hiuksen räjäyttämään kaikki punapigmenttinsä esiin(sen käsittelemättömänkin). Sain color mask shampoolla tyven kirkkaanpunaiseksi, vaikka shampoon tarkoitus oli kirkastaa latvaa. 😀 varsinainen vaalennus pitää tehdä kampaajalla, koska marketväreistä ei löydy tarpeeksi tehokasta mömmöä selättämään sen viimeiseen asti sinnittelevän punaisuuden… Kokeiltu, liian monesti 😀 mustat hiukset oli oikeastaan ihan mukavat ylläpitää..
  En tiedä onko sulla samoin, itse en ole keksinyt muuta ratkaisua kuin investoida kampaaja värjäämään tyvi kerralla vaaleaksi ja kotona katsoa tarkkaan mitä päähänsä tunkee, hopeashampoo hitusen lantrattuna ei tee vielä onneksi mitään… 🙂

 11. Minulle on käynyt juuri näin! Olen jo vuosia raidoittanut luonnostaan vaaleita hiuksiani entistä vaaleammiksi. Värjäsin ne kerran päähänpistona violetiksi ja muutaman viikon päästä kyllästyin ja luin internetin ihmeellisestä maailmasta että c-vitamiini häivyttää suoravärejä. Minulle kävi juuri noin, että ensiksi sain koko violetin pois ja olin tyytyväinen lopputulokseen. Muutaman pöivän päästä hiukseni olivat juurikin hyvä kuntoisista ja lähes värjäämättömistä juuristani jotakin pinkin ja oranssin väliltä. Lisäksi hiukseni haisivat järkyttäviltä useamman viikon ajan. Yritin kuukauden eri keinoilla häivyttää punaisuutta turhaan. Silloin päätin vaalentaa tyveni muun tukan kanssa saman väriseksi. Toivottavasti saat tukan nopeasti kuntoon!
  -Leena

  • Minullakin tosiaan aluksi oli sellainen jännä haju hiuksissa jonkun aikaa. Nyt pinkkeys on haalistunut, mutta tyvi on yhä väärää sävyä. Parin viikon kuluttua kampaajalle, toivottavasti osaa tehdä hokkuspokkus-temppuja! 🙂

 12. Kerro ihmeessä, kun olet saanut selville mahdollisen syyn tai punertavuus on lähtenyt! kaverillani on juurikin sama ongelma, mutta hän ei käsittääkseni ole c-vitamiinivaalennusta tehnyt. Siihen ei ainakaan syväpuhdistavat sampoot ole auttaneet.

 13. Mulla kaikki mun kokeilemat colormaskin sävyt ovat aiheuttaneet punertavuutta. cutrinin hopeashampoo/hoitoaine eivät tehneet mulle samaa.

 14. Mielenkiintoinen reaktio. En malta odottaa selitystä ilmiölle, kunhan saat ensin sen selville. 🙂

  Oletko muuten kokeillut jo vastaväriä eli vihreää (taittaa punaista) tai sinistä (taittaa oranssia) suoraväriä? Omat liian punertavat kutrini (milloin mistäkin syystä, joskin ei kyllä c-vitamiinista…?) on pelastettu monesti laittamalla pari tippaa suoraväriä hoitoaineeseen. Koskaan en ole värjännyt päätäni varsinaisesti shokkiväreillä, mutta sinistä tai vihreää väriä kuluu toisinaan, vahingon sävystä riippuen. Miinuksena tosin taittovärin lyhytkestoisuus, mutta esim. tiettyyn tilaisuuteen saa tuolla kikalla peitettyä epätoivottua sävyä. Ja toki suoraväriä voi käyttää huoletta vaikka joka pesussa, jos vain jaksaa. 🙂

 15. Vaikuttaa siltä, että sulla on vedestä tullutta rautaa kerrostuneena hiuksiin! Otappa käyttöön CX Color Corrector tuotteet, ne poistaa turhat metallit tukasta!

 16. Voi…. Jestas. Onneksi on sentään soma sävy. Nimim. Eräs joka meni kotiin my little pony-tukassa, kun taittoi blondista keltaisuutta lilalla suoravärillä. Tuli pinkki-persikka. Tosin silloin askorbiinihappo+syväpuhdistava pelasti eikä pahentanut.

 17. Kinkkinen tilanne. Itse olen kampaaja ja jos joskus minulla olisi tällainen asiakas, en tietäisi mitä tehdä. Olen hyvin varovainen ja varmaan sanoisin asiakkaalle, etten uskalla tehdä mitään kun en tiedä mikä aiheutti pinkin. Vastaväri kokeilua en tekisi, koska ongelmana on saada taittoväri levitettyä juuri oikeille alueille. Jos vihreää tai sinistä menee blondeihin osioihin, lopputuloksena on vihreä tai sininen läikkä ja ongelma on vaan pahempi. Jotta ei ois liian tylyä tekstiä, ehdottaisin myös CX Color Correctoria/vastaavaa metlallijäämiä poistavia tuotteita. Muistathan, että kampaajallakaan ei ole taikasauvaa, vaan käytössä on perinteiset värit + vaalennukset 🙂 Tsemppiä!

 18. Hei! Minun hiuksilleni kävi ihan samalla lailla! Nyt on sitten kuparinväriset hiukset 🙁 En oikein tiedä, mitä tälle uskaltaisi tehdä. Oletko käynyt kampaajalla? Mitä siellä tehtiin?

 19. Oho, mulla on tää sama! Oon täällä hissukseen käynyt läpi samaa kuin sinä, eli pitkästä mustasta takaisin omaan 8-9 asteen vaaleaan. Samat lähtökohdat, eli kymmenen vee mustaa pakettia päähän lotranneena.

  Mulla on pari länttiä todella outoa punaista päässä ja oon kokeillut siihen syväpuhdistavalla muhittamista niinku metallien poistoon, mut ei tunnu wörkkivän. Color maskien jälkeen nimenomaan tullut tätä punertavuutta… jossain vaiheessa kerkesi olla jo tosi luonnollinen tuhkanvaalea. Pitänee kokeilla sitä color correctoria.

  Crestolin color gloss hopeanharmaana + hoitsikka on toiminut paremmin kuin nuo KC:n tuotteet muutenkin. Plöö!

 20. Vihdoin!!! Olen selannut kymmeniä blogeja läpi ja kaikilla c-vitamiinivaalennus on tehnyt hiuksista blondit. Mulla oli omaa väriä juuret ja latvat, mutta keskellä hiusten pituutta mustaa kevytväriä. Löin vitamiinit päähän tunniksi ja kun pesi ne pois niin… ok, musta oli poissa, mutta koko pää oli kupari :,D Nyt en tiedä mitä tehdä

 21. Hei! Ikivanha postaus, mutta kokeilen onnea. Keksitkö koskaan syytä tälle reaktiolle? Ja ennen kaikkea, saitko jotenkin korjattua tilanteen? 😀 Hiukseni muuttuivat myös pinkeiksi, kun tein vaalennuksen seoksella, jossa oli askorbiinihappojauhe, Bio Rich syväpuhdistava shampoo ja sitruunamehu. Myös tyynyyn jäi pinkki läikkä, kun nukuin kosteilla hiuksilla! Ja huom, en ole koskaan värjännyt hiuksiani millään punertavalla värillä. Värjäämättömät osat hiuksiani ovat nyt kauttaaltaan punertavat/pinkit ja puhkiblondatuissa raidoissa on pinkkejä läikkiä. Uskon, että liittyy jotenkin pesuveden metalleihin, koska väri jäi myös tyynyyn..

  • Jos muistan oikein, niin vikana oli se, että hapon jälkeen reaktio olisi pitänyt neutralisoida. 🤔

   Kampaaja taisi kokeilemalla saada sävyä häivytettyä, mutta muu ei auttanut. 😕

 22. Vanha postaus, mutta huomasin, että tänne on Googlen kautta päätynyt muitakin saman probleeman kanssa kamppailleita. Itselläkin värjäämätön, pitkä hius muuttui mansikkablondiksi C-vitamiinin myötä.

  Hahmottelin, että kyse on pakko olla siitä, että rautaa on hiuksissa todella paljon (koko kylpyhuone haisi käsittelyn jälkeen hitsauspajalta), ja vihertävät mineraalit poistuivat helpommin, jolloin niiden lähdettyä punainen erottui helpommin. Tätä teoriaa tuki myös netistä löytämäni tieto siitä, että kylmä pigmentti hajoaa tukasta nopeammin kuin lämmin, joka lähtee vasta myöhemmin. ”Upporikasta tai rutiköyhää” -meiningillä vedin sitten uuden C-vitamiinikäsittelyn päähän (askorbiinihappo sekoitettuna sulfaatittomaan shampooseen, vaikutusaika 45 min, jonka jälkeen huuhtelu ja hapon neutralointi shampoolla, johon sekoitettu hieman ruokasoodaa) ja punaisuus taittui selvästi pois. Vielä on vähän jäljellä, mutta ajan kanssa saanen viimeisetkin raudat ja punaisuudet pois. Ei ole ihme, että tässä kestää, sillä hiukseni ovat pitkät (eli vanhat) ja olen asunut paikoissa, joissa vesi on kovaa ja rauta/mineraalipitoista.

  Ainakin omalla kohdallani näyttää siis siltä, että punaisuuden syynä oli se, että raudan poistuminen oli jäänyt puolitiehen. Itse en kokeillut värjääviä shampoita tai tonereita, joten niiden rooliin en pysty ottamaan kantaa. Tietysti jos alta paljastuu vain oma punapigmentti niin siihen ei taida uudet käsittelyt auttaa, mutta blondille tämä voisi tehotakin.

Kommentointi on suljettu.