Näin teet helpot sukkakiharat ilman lämpöä

*Sis. mainoslinkin

Vaikka asummekin Englantilaistuneen Herrasmieheni kanssa eri maissa ja ikävä saattaa usein äityä kovaksi, on silläkin ehdottomasti puolensa, ettei voi joka yö käpertyä toisen kainaloon nukkumaan.

Yksi näistä positiivisista puolista on se, ettei Herrasmieheni esimerkiksi koskaan tarvitse nähdä minun menevän sukat päässä nukkumaan. Onni minulle, autuus hänelle.

Opin nimittäin vähän aikaa sitten tekemään näppärät sukkakiharat, joiden lopputulos näyttää hyvältä, mutta joiden syntyminen vaatii ehkäpä hieman epäesteettisen toimenpiteen.

Näin teet sukkakiharat

Illalla nukkumaan mennessä hiukset rullataan kuudesta kahdeksan sukan ympärille (tukan pituudesta ja paksuudesta riippuen) ja sukat somitaan kiinni.

Sukat ovat pehmeitä tyynyä vasten ja huomattavasti mukavempia kuin esimerkiksi foliosta tehdyt vastaavat pötköt. Toki tässä voisi käyttää talouspaperiakin (ei niin kestävää) tai muuta kangasta, mutta sukat ovat sopivan paksuja ja niitä on (minun taloudessani ainakin) helposti saatavilla sekä ne ovat helppo solmia.

Ja niin, suosittelen muuten käytettäväksi puhtaita sukkia.

Hyvin nukutun yön jälkeen tukka näyttää aamulla vaikkapa tältä:

Joinakin yöinä kiharat onnistuvat hyvin ja tukka sopii aukikin pidettäväksi, mutta itse tykkään käyttää sukkakiharoita kampauksen pohjana.

Kätevintä on se, että näiden sukkakiharoiden kanssa jo lähes mikä tahansa hätäponnari näyttää panostukselta!

Lue myös: Pantakiharat – Upeat kiharat yhdessä yössä ilman lämpöä

Oletteko te kokeilleet sukkakiharoita?

Edit. Jos etsit vaihtoehtoa sukkakiharoille, kokeile trendikkäitä Heatless Curls -pantakiharoita. *Täältä voit ostaa Rapunzel of Swedenin setin, jolla saat kätevätsti kauniit kiharat yön aikana ilman lämpöä.

Heatless Curls pantakiharat

16 kommenttia artikkeliin ”Näin teet helpot sukkakiharat ilman lämpöä”

 1. Onko Englantilaistunut herrasmiehesi kuitenkin joskus aikomus muuttaa tänne suomeen? 🙂

 2. ooh onhan noita tullut kokeiltua ties mitä kiharoita yöaikaan.. :DD mutta sukkakiharat on ehdottomasti seuraavana listalla.

  kivuliaimmat kiharat oon tehny pikkunutturoilla..eli pää täyteen niitä, semmoset 6-8…en tajua miten oon voinu nukkua semmosten kanssa :DD

  -tiia

 3. voin vaan kuvitella poikaystävän ilmeen, jos sukat päässä tulisin sänkyyn 😀

 4. Vau, tätä on pakko kokeilla! Just mietin kumpaa suosittelisit, sitä uutta pötkökiharrinta (mikä sen nimi olikaan?) vai lämpörullia?

 5. Mahtavaa nähdä myös tuo sukkakiharrus vähän pidemmässä tukassa! Olet muuten ihan oikeassa, kiharat tekevät ponnarista vähän erikoisemman ja hienomman näköisen 🙂

 6. Eipä oo tullu vielä koskaan sukkia kokeiltua. Näyttää ihan toimivalta. Kiitos vinkistä. 🙂

 7. Luulin että olisit kuullut tästä aiemmin! Tai ainakin itse tutustuin tähän jo vuosia sitten erään youtube-videon kautta.. Kätevä ja hauska tapa tehdä kiharat. Mitään "täsmällisiä" kiharoita tällä ei saa kuten esim kihartimella mutta sellaiset huolettomat laineet kyllä. 🙂

 8. Vau, mieletön kikka! Enpä ole kuullutkaan aiemmin. Itse pidän yöllä pinneillä kiinnitettyjä sormikiharoita, mutta niissäkin on se ongelma, että pinnit litistävät kiharia joistakin kohtaa. Tätä täytyy testata heti, terkkuja vaan puolisolle. 😉

 9. Hahha hauska kikka! Eipä ole tullut pieneen mieleenkään, että parittomia sukkia voisi käyttää tuohon 😉 Kokeilenpa itsekin!

 10. Mulla oli joskus nuorempana talouspaperikiharat useammankin kerran. Tuli aika pientä säkkärää ku niitä kaveri laittoi jotain 100 kpl 😀

 11. Kerran laitoin yöksi sillaset vaahtomuoviset pötköt päähän. En ensinnäkään nukkunut koko yönä hyvin, koska ne paino päätä ja oli ikävän tuntuiset. Ajattelin, että kai sitä kauneuden eteen yhden yön kärsii.
  No aamulla heräsin 4.30 [inhimilliset työajat, my ass!] ja tuloksena ihan järkyttävä afro, hiukset oli oikeesti vapaana ehkä 5cm matkalla päästä, koska se kihara oli niin tiukkaa. Siinä sitten itku kurkussa juoksin suihkuun pesemään hiuksia ja samalla päätin, että mun kiharakokeilut jää päiväsaikaan, että sen kiharoiden tiukkuuden pystyy tekovaiheessa arvioimaan hieman paremmin 😀

  -MyCurse

 12. Minäkin olen käyttänyt sukka kiharrusta jo yli vuoden ja on kyllä mahtava keino. Luin pirkka.fi:stä tästä ja tämä postaus oli ensimmäinen kerta pirkan jälkeen kun tähän sukka kiharrukseen törmään.

 13. Mä kokeilin tätä viime yönä… Mul on aika pitkät hiukset, laitoin 6 sukkaa.. Tuloksena aivan järkyttävä korkkiruuvikihara… onneksi omistan suoristusraudan, mutta meni kyl hetki että sain suoraks! 😀 Mitenköhän sais loivemman kiharan aikaseks…paksummat sukat? 😛

Kommentointi on suljettu.