Testissä AHA BHA PHA 30 Day Miracle Serum -kulttiseerumi

*Sis. mainoslinkkejä

Otin loppukesästä käyttöön Etelä-Koreassa jo muutaman vuoden ajan supersuosiota nauttineen Some By Mi -merkin AHA BHA PHA 30 Day Miracle Serum -kasvoseerumin, jota saa nykyään ostettua myös Suomesta *Bearelin verkkokaupasta.

Kasvoseerumi on noussut suosituksi myös Etelä-Korean ulkopuolella ja esimerkiksi korealaista kosmetiikkaa Yhdysvalloissa myyvän Soko Glam -sivustolla sillä on tällä hetkellä yli sata tuotearvostelua, joiden keskiarvo on neljä tähteä.

Nimensä mukaisesti kasvoseerumi on melkoinen happopommi, eli se sisältää muun muassa kolmenlaisia happoja, jotka kaikki vaikuttavat iholla hieman eri tavalla.

Tavallisesti erilaisia happoja ei suositella käytettäväksi yhdessä kovin huolettomasti, sillä niiden kuoriva vaikutus saattaa yhdessä olla iholle liiankin tehokas ja vain ärsyttää ihoa.

Koska erilaiset hapot vaikuttavat kuitenkin eri tavalla, voi niiden käyttö yhdessä olla toisinaan perusteltua.

Usein silloin onkin parasta valita käyttöön yksittäinen tuote, jonka koostumus on valmiiksi optimoitu niin, että erilaisten happojen parhaat puolet pääsevät esiin, mutta tuote ei kuitenkaan ärsytä ihoa.

Lue myös: Opas ihonhoidon aktiiviaineisiin – näin yhdistelet tehoaineita oikein

Some by Me AHA BHA PHA 30 days miracle serum kokemuksia Virve Fredman

Some By Me AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum on juuri tällainen tuote.

Kasvoseerumi sisältää kolmenlaisia happoja:

  • Vesiliukoiset AHA-hapot kuorivat ihon pintaa ja heleyttävät sen kautta ihoa. Ne myös kosteuttavat ihoa ja niiden ihoa kuoriva vaikutus auttaa tehoaineita pääsemään imeytymään iholle paremmin. Seerumi sisältää useita toisiaan täydentäviä AHA-happoja.
  • Öljyliukoiset BHA-hapot auttavat erityisesti epäpuhtauksien hoidossa, sillä ne imeytyvät ihohuokosiin ja auttavat kuorivalla vaikutuksellaan ehkäisemään ihohuokosten tukkeutumista, eli sekä finnien että mustapäiden syntymistä.
  • Modernit PHA-hapot ovat ison partikkelikokonsa vuoksi erityisen hellävaraisia, mikä tekee niistä erityisen hyviä herkemmin reagoivalle iholle. Näillä hapoilla on myös ihoa kosteuttavia vaikutuksia.

Lue myös: Opas AHA- ja BHA-happoihin – Mitä ne ovat, mitä ne tekevät ja mitä kannattaa hankkia?

Some by Me AHA BHA PHA 30 days miracle serum kokemuksia Virve Fredman

Seerumin erityisyys piilee paitsi sen happoyhdistelmässä, mutta myös siinä, kuinka ne on formuloitu tuotekoostumukseen niin, että seerumi pysyy iholle hellävaraisena eikä kuori ihoa liikaa – ihon liiallinen kuorinta kuin kääntyy ihoa vastaan ja riistää iholta kosteuden haihtumista ehkäisevän ja ihoa suojaavan happovaipan.

Kasvoseerumi onkin tehty paitsi kuorimaan ihoa, mutta myös tuomaan iholle kosteutta ja rauhoittamaan ihoa.

Seerumi sisältää myös teepuuvettä, jota saadaan teepuun lehdistä eteeristen öljyjen uuttamisen jälkeen.

Teepuuvedellä on ihoa rauhoittavia ja tulehduksia ehkäiseviä vaikutuksia, mikä tekee siitä loistavan ainesosan juuri epäpuhtaalle iholle. Teepuuvesi on kuitenkin miedompaa ja siten myös hellävaraisempaa kuin teepuuöljy, joka on varsin täpäkkää tavaraa.

Lue myös: 7 vinkkiä finnien ja epäpuhtaan ihon hoitoon

Some by Me AHA BHA PHA 30 days miracle serum kokemuksia Virve Fredman

Teepuuveden lisäksi seerumi sisältää myös korkean pitoisuuden (14,5%) centella asiatica -uutetta eli rohtosammakonputkiuutetta, joka on korealaisessa ihonhoidossa supersuosittu ainesosa ihoa rauhoittavien vaikutuksiensa vuoksi.

Nämä eivät toki ole seerumin ainoita tehoaineita, vaan korealaiseen tapaan seerumi on pumpattu täyteen myös muita luonnon tehoaineita kuten erilaisia uutteita ja siemenöljyjä.

Ainesosaluettelosta löytyy myös mm. viime aikoina erittäin suosituksi noussutta niasiinia, antioksidanttista vihreää teetä, sekä rauhoittavaa lakritsiuutetta ja kamomillauutetta.

Koko varsin vakuuttavan kuuloisen ainesosaluettelon voi nähdä *Bearelin verkkokaupan sivuilla.

(Sivuhuomautuksena täytyy myös sanoa, että pidän todella paljon siitä, kuinka yhä useampi korealainen kosmetiikkamerkki nostaa ainesosaluettelossaan esiin ainesosien pitoisuutta, minkä voi myös nähdä tämän tuotteen kohdalla ainesosaluetteloa katsoessa.)

Lue myös: Mustapääsi eivät ehkä olekaan mustapäitä

Some by Me AHA BHA PHA 30 days miracle serum kokemuksia Virve Fredman

Seerumissa on melko mieto, luonnollisen sitruksinen tuoksu, joka haihtuu mielestäni iholta nopeasti.

Kaksifaasinen, ennen käyttöä ravistettava seerumi on koostumukseltaan ohut, mutta aavistuksen öljymäinen, minkä ansiosta se jättää iholle ravitun tunteen.

Ravistamisen tarvetta ei tuotetta katsoessa välttämättä huomaa, sillä kahta erilaista faasia ei liiemmin erota pullon läpi. Itse  käytinkin tämän vuoksi seerumia aluksi ilman ravistamista ja luulin siksi sen koostumusta paljon vesimäisemmäksi…

Kasvoseerumi lupailee nimensä mukaisesti tekevänsä iholle ihmeitä 30 päivässä.

Lupaukset eivät ole tuulesta temmattuja, sillä onhan kyseessä kuitenkin kuoriva seerumi ja yhdessä kosteuttavien ja rauhoittavien ainesosien kanssa tällaisen koostumuksen päivittäinen käyttö tekee ilman muuta muutoksia ihon pinnan tekstuurissa kuukaudessa.

Olen itse pitänyt seerumista todella paljon, sillä sen koostumus on todellakin optimoitu ihoystävälliseksi, mutta silti tehokkaasti vaikuttavaksi. Ei siis ole ihme, että seerumi on noussut niin suureen maailman maineeseen ja saanut kulttistatuksensa.

Lue myös: 3 parasta BHA-happoa sisältävää tuotetta mustapäille

Some by Me AHA BHA PHA 30 days miracle serum kokemuksia Virve Fredman

Olen itse käyttänyt seerumia aamuisin ja se on todellakin auttanut tekemään ihosta kirkkaamman ja heleämmän sekä ehkäisemään mustapäiden syntyä ja nitistämään ihon pinnan pienet näppyröhelmät.

Myönnän, että minua epäilytti kovasti ottaa päivittäiseen käyttöön kasvoseerumi, joka sisältäisi kolmen eri happoperheen jäseniä, mutta ilokseni olen voinut todeta, että koostumus on tosiaan luotu iholle hellävaraiseksi.

Omalla ihollani se on tarkoittanut, että olen voinut käyttää seerumia koko kasvoillani päivittäin ilman, että se olisi tuntunut kuorivan ihoa liikaa ja heikentävän ihon luonnollista suojamuuria (mikä näkyisi iholla punoituksena ja ärtymisenä).

Jos siis haussa on uusi kasvoseerumi, joka kirkastaa ja heleyttää ihoa sekä ennen kaikkea auttaa ehkäisemään epäpuhtauksia hellävaraisesti, suosittelen tutustumaan tähän ihmeseerumiin.

*Some by Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum löytyy myynnistä Bearelin verkkokaupasta täältä.

Tuoteperheeseen kuuluu myös muita tuotteita ja *kaikki Some By Mi -tuotteet löytyvät myynnistä Bearelin verkkokaupassa täältä.

Tämän kasvoseerumin voisi mielestäni ajatella hellävaraisemmaksi vaihtoehdoksi suositulle The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution -kuorintanesteelle, joka myös sisältää sekä AHA- että BHA-happoja, mutta huomattavasti tujummalla koostumuksella, mikä ei välttämättä ole ihon suojamuurin kannalta optimaalista.

Lue myös: Ihon heikentynyt suojamuuri voi olla syy iho-ongelmaasi

Some by Me AHA BHA PHA 30 days miracle serum kokemuksia Virve Fredman

Onko teillä kokemuksia Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum -kasvoseerumista?

2 kommenttia artikkeliin ”Testissä AHA BHA PHA 30 Day Miracle Serum -kulttiseerumi”

    • Lähestyisin ihonhoitoa aina ensisijaisesti ihon tarpeiden mukaisesti, eli jos tuote vastaa ihon tarpeita, niin sopii iästä riippumatta. 🙂

Kommentointi on suljettu.