Ruotsalaisen freesaus

Olen itse kosteusvoiteiden ja seerumeiden hard core -pitkäaikaiskäyttäjä, joten vaikka huomaankin eroja eri tuotteiden välillä voin hyvin harvoin kertoa näkeväni tai kokevani mullistavia eroja niiden käytön jälkeen. Siksi onkin aina mukavaa päästä lykkimään tuotteita hieman neitseellisemmille voidekasvoille ja todistamaan niiden aikaansaamia eroja konkreettisemmin.
Sain mieheni viime kesänä siirtymään Lumenen miesten kasvovoiteiden käyttäjäksi ja hän tykästyi niihin kovasti. Käyttöön lähti niin kevyempää tuubiversiota kuin tuhdimpaa pumppupurkkiakin ja mies oli onnellinen: iho tuntui hyvältä ja täyteläinenkin voide tuntui poikkeuksellisen mukavalta kasvoilla. Voiteita kului useampi ja käyttötyytyväisyys oli huipussaan.
Syksyn tullen alkoivat kuitenkin iho-ongelmat ja talvella ne olivat pahimmillaan. Työn vuoksi miehen kasvoille päätyi useana iltana viikossa jopa huomattavasti reilummin meikkiä kuin minulle ja iho alkoi kenkutella. Apua saatiin hyvistä puhdistustuotteista ja ihonhoitoon adoptoitin jopa kasvovesikin, mutta iho tuntui silti kuivuvan ja kiireinen elämänrytmi sai kasvotkin näyttämään väsyneiltä ja ihon paikoitellen jopa ärtymään.
Kun Lumenen täyteläisempi miesten linjan kosteusvoidepurkki sitten eräänä päivänä tyhjeni päätin olla rohkea ja ehdottaa miehelle jotain uutta ja villiä. Olen itse rakastunut Lumenen ihoa heleyttäviin Bright Now -voiteisiin ja ehdotin, tahtoisiko hän kokeilla vaihteeksi minun voidettani. Tuote kulki päivävoiteen nimellä, mutta vakuuttelin hänelle, että sitä voi käyttää myös yöllä jos se vain tuntuu hyvältä.
Jännitin, tyrmäisikö hän tuotteen heti jo sen pelkän värityksen ja pakkausmuodon vuoksi. Yllätyksekseni näin ei käynyt, sillä olen onnistunut saamaan parisuhteessamme loistavan kosmetiikka-asiantuntijan aseman.
(Naureskelemme usein, että suhteemme salaisuus on siinä, ettei kumpikaan oikeasti ymmärrä yhtään, mitä toinen tekee, joten minä voin uskotella miehelleni olevani loistava kosmetiikka-asiantuntija ja loistava kosmetiikkabloggaaja ja hän voi uskotella minulle olevansa mieletön muusikko. Kumpikin uskoo toisiaan sokeasti ja ylistää toisen lahjakkuutta vailla mitään epäilyksiä.)
Mies otti voiteen vastaan hyvin ja suorastaan ihmetteli, miksi sen pakkaus tai väritys häntä muka haittaisi. Ai niin, mehän olemme Ruotsissa, jossa miehen miehisyyttä ei mitata sillä, miltä hänen voidepurkkinsa kuntosalin pukuhuoneessa näyttää tai livahtaako se voidepurkki ylipäätään esiin. Ja sitäpaitsi olihan tämä korkki sävyltään jo melko patrioottinen Ruotsissa.
Parin päivän päästä hän kertoi jo tyytyväisenä voiteen olleen aivan loistava ja hänen pitäneen siitä kovasti. Hän käytti voidetta tyytyväisenä muutamia jonkun aikaa ja ihon kunto parani selkeästi. Ajattelin tässä vaiheessa olla rohkea ja uskaltaa heittää vettä myllyyn vielä oikein isolla kädellä: Miten olisi, jos kokeilisit sen alla myös saman ihonhoitolinjan Korjaavaa ja Heleyttävää Seerumia?
Ja jälleen kerran auktoriteettini oli sen verran suuri, että mies otti seerumin käyttöönsä asiaa yhtään kyseenalaistamatta. Jos se vaan olisi hänen iholleen hyväksi niin tottakai hän sitä kokeilisi, hän kun ei ole koskaan ennen seerumia käyttänyt.
Tässä vaiheessa minä lähdin reiluksi viikoksi käymään Suomessa ja kun tulin takaisin, oli minua vastassa varsin freesin näköinen mies. Siis ihan todella freesin, mikä suorastaan hämmensi minua tietäessäni, kuinka vähillä yöunilla, kovalla stressillä ja kiireellisellä aikataululla hän oli poissaollessani jälleen mennyt.
”Wow, you look fresh!”
Kiitos, niin minustakin. Olen käyttänyt antamiasi tuotteita ja näen itsekin eron todella selvästi. En edes muista, koska ihoni olisi voinut näin hyvin!
Ja hyvin se kyllä todellakin näytti voivan. Kaikki kuivuus ja ärtymys olivat poissa, iho näytti mielettömän heleältä, freesiltä sekä tasaiselta ja koko olemus näytti ihan hämmentävän hyvältä. Olen ehkä hieman puolueellinen toki sanomaan jälkimmäistä, mutta ero ihan tosi oli selkeä paitsi ihon ulkonäössä myös sen tunnussa.
Nyt tätä tehokaksikkoa on käytetty aktiivisesti muutamia kuukausia ja mies on koukuttunut hommaan täysin. Jopa niin täysin, että olin ratketa ylpeydestä kuullessani, kuinka hän oli salilta töihin matkalla ollessaan ratikassa istuessaan tajunnut, ettei ollut laittanut kasvoilleen kosteusvoidetta ja kaivanut asiaa sen kummemmin miettimättä esiin keltakorkkisen Lumenen voidepurkkinsa ja voidellut kasvonsa tyytyväisenä keskellä ratikkaa. Kosmetiikkasydämeni taisi sulaa asiasta kuullessani… Äiti, he’s the one!
Nyt meillä kuitenkin eletään jänniä aikoja, sillä molemmat tuotteet lähentelevät loppuaan enkä tiedä, onnistunko enää ikinä saamaan häntä käyttämään mitään muita tuotteita. Toivottavasti, sillä tässä taloudessa on pirun monta purkkia käytettävinä! On kuitenkin ollut aivan mahtavaa oikeasti nähdä, kuinka suuri vaikutus näillä tuotteilla on ollut iholle, jota on kyllä rasvattu jo aiemmin sitä hyvin kosteuttavilla voiteilla, mutta jolta puuttui se hehku, jota nämä lupaavat.
Jos siis joukossanne on muita ihoaan vähemmän tehotuotteilla hemmotelleita, jotka tahtovat saada iholleen kesäherätyksen suosittelen kääntämään katseet ja lompakon Lumenen Bright Now -tuotteiden puoleen (jotka eivät parin kympin hinnallaan onneksi ole lompakollekaan liian rajuja)!
 
 Oletteko te päässeet todistamaan ihonhoitotuotteiden ihmetekoja?
Tuotteet saatu blogin kautta.

12 kommenttia artikkeliin ”Ruotsalaisen freesaus”

 1. Tuli muuten tästä mieleen, että olenko ainut jonka mielestä miesten ihonhoitotuotteet on jotenkin yleisesti tosi huonoja? Tuntuu olevan joku kirjoittamaton sääntö, että niitten täytyy olla tosi viilentäviä, kuivattavia ja voimakkaasti hajustettuja, ei varmasti sovi kaikkien iholle sellainen (kun eihän "miehen iho" ole mikään ihotyyppi). Kiva, että olet saanut miehesi siirtymään "naistentuotteisiin", kun ne selkeästi hänelle kaikista parhaiten sopivat.

 2. Oih, miten ihana mies 🙂 Minusta eivät kyllä suomalaisetkaan miehet suhtaudu väreihin noin jyrkästi, mutta tuollainen avoimuus ehdotuksille on varmaan harvinaisempaa. Ihana ominaisuus <3

  Nyt viimeistään heräsi kiinnostus kyllä noita Lumenen tuotteitakin kohtaan! Harmi ettet ottanut ennen- ja jälkeen-kuvia 😀 Veikkaan muuten että niissä miesten sarjan tuotteissa saattoi olla jotakin mikä ärsytti miehesi ihoa. Miesten tuotteissa on usein kamalan voimakkaita tuoksuja, ja ne ovat usein myös "viilentäviä" (lue: herkkää ihoa ärsyttäviä).

  • Totta, ne viilentävät eivät ole hyviä parranajon jälkeen, koska ärsyttävät. Meillä mies 50+ on jo 30 vuotta hoitanut kasvoja ja käyttää tuotteita, jotka sopivat ihollensa, olipa naisten tai miesten. Ja myös naamiota välillä, kun itse sen hänelle laitan 🙂

 3. Nyt taisin löytää minun tuotteeni. Kaipaan kipeästi kosteutusta ja heleyttä, meinaan näin 23-vuotiaana EI ole kiva, kun iho on väsynyt ja harmaa/punertava yövuorojen ja tenttien jälkeen.
  Saa mies tuoda tuliaisena laivalta nyt kun palaa töistä. Opiskelijalompakko riemuitsee jopa sen (potentiaalisen) muutaman euron alennusmahdollisuuden kanssa 😀

 4. Mies kävi kerran kasvohoidossa, kun ostin hänelle lahjakortin. Iho oli hoidon jälkeen todella tasaisen värinen (paljon tasaisempi kuin minulla ko. hoidon jälkeen), ja vaikutus kesti pidempään kuin minulla. Ehkä se johtuu siitä, että minä hoidan ihoani enemmän, joten lähtötaso oli hänellä "alhaisempi", vaikka kyllä hänkin naamaansa rasvailee.

 5. Olipa kiinnostavaa lukea, että Ruotsissakin on ratikoita. Missä päin niitä on? Helpottaisi kulkemista ainakin jos Tukholmasta löytyisi kun en noita bussilinjoja siellä osaa ja metrosta en suuremmin pidä.

 6. Koska tulee lisää Beauty News postauksia? Niitä on ihana lukea ja saa tietää mitä kaikkea uutta kosmetiikkaa markkinoilla taas on 🙂

 7. Oma kosmetiikkaihmeeni liittyy juuri näihin tuotteisiin. Nyt on vuoden verran ollut bright now päivävoide käytössä ja ikävuosina 17-26 vaivannut sitkeä finniongelma on hävinnyt! Aivan mahtavaa rasvaa! Selkeästi menee rasvan ansioksi, sillä mikään muu ihonhoitorutiinissa ei ole muuttunut. Toki satunnaisia finnejä tulee ihan kuun kierrosta johtuenkin, mutta ihon yleiskunto on nykyään sellainen että peiliin katsominen ei masenna. Suorastaan ilolla katsoo miten hyvässä kunnossa nassu on! 🙂

Kommentointi on suljettu.