Cloud Nine The Touch vai The Original Iron – kumpi on parempi?

*Sis. mainoslinkin

Cloud Nine on suoristusrautojen, tai oikeammin sanottuna muotoilurautojen ylivoimainen kuningas. Ne ovat laadukkaita, tehty kestämään ja suunniteltu niin, että ne sopivat sekä ammattilaisille että tavallisille käyttäjille.

Cloud Ninen kaksi suosituinta muotoilurautaa ovat Cloud Nine The Touch ja Cloud Nine The Original Iron. Jos mietit, kumpi näistä raudoista kannattaa hankkia, lue tämä postaus.

Kerron postauksessa, mikä tekee Cloud Nine -raudoista niin suosittuja ja hyviä, kenelle The Touch ja The Original Iron sopivat sekä mistä verkkokaupasta Cloud Nine -suoritusraudan voi ostaa edullisimpaan hintaan.

Cloud Nine vai ghd muotoilurauta suoristusrauta

Mikä tekee Cloud Ninesta ghd:tä paremman?

Olen tehnyt blogiini jo parikin postausta siitä, miksi Cloud Nine on niin ylivertainen tuotemerkki, mitä muotoilurautoihin tulee.

Kertauksena kuitenkin vielä pikaisesti Cloud Ninen historia, joka selittää, miksi Cloud Ninen laatu on jopa sen suurinta kilpailijaa ghd:tä parempi: molempien tuotemerkkien takana on sama mies, joka loi ensin ghd:n, mutta myi yrityksen ja jättäytyi bisneksestä sivuun, mutta palasi myöhemmin takaisin luomaan uuden tuotemerkin, jonka laitteet olisivat vieläkin parempia kuin hänen aiemmin luomansa tuotemerkin laitteet.

Cloud Nine -raudat valmistetaan Etelä-Koreassa, joka on tunnettu huippuluokan teknisestä osaamisesta. Myös ghd-raudat valmistettiin alun perin siellä, mutta nykyään ghd-raudoissa näyttää lukevan Made in China.

The Original Iron -muotoiluraudan nimi onkin viittaus juuri siihen, kuinka molempien yritysten takana ollut Robert Powls aloitti luomalla ghd:n alla laadukkaita rautoja eteläkorealaisena tuotantona ja palasi uuden tuotemerkkinsä Cloud Ninen rautojen kanssa sitten jälleen rautojen alkuperäisille juurille Etelä-Koreaan.

Tarkemman tarinan voit lukea tästä aiemmasta postauksestani, jossa vertailen ghd- ja Cloud Nine -rautojen laatua ja perustelen, miksi Cloud Nine on mielestäni parempi.

Cloud Nine muotoilurauta

Toisin kuin suurin kilpailijansa ghd, Cloud Nine ei kehitä jatkuvasti uusia laitteita ja valmista niistä myyntiä lisätäkseen erilaisia kausivärejä.

Tämän myötä Cloud Ninen tuotevalikoima onkin verrattain suppea ja tavallista muotoilurautaa ostavalle jää tehtäväkseen vain valita, hankkiiko hän Cloud Nine The Touch -raudan vai Cloud Nine The Original Iron -raudan.

(Näiden kahden raudan lisäksi Cloud Ninella on myynnissä Micro Iron, eli erittäin kapea muotoilurauta erityisesti lyhyiden hiusten muotoiluun ja Wide Iron, joka puolestaan on nimensä mukaisesti erityisen leveä ja kehitetty erityisesti pitkien hiusten nopeaan suoristamiseen.)

Jos siis itse pohdit, kumman Cloud Nine -muotoiluraudan hankkisit, lue tämä postaus. Löydät tästä vastaukset siihen, mitä eroja raudoilla on ja kumpi rauta sopii sinulle paremmin.

Cloud Nine muotoilurauta

Cloud Ninen raudoissa on satsattu alusta alkaen laatuun ja kun laite on laadukas, toimii se hyvin ja kestää pitkään käytössä.

Yhteistä molemmille Cloud Nine -muotoiluraudoille on, että niissä on mineraalipäällysteidet keraamiset levyt, jotka liukuvat hiuksissa loistavasti sekä suoristaessa että kihartaessa. Levyt jakavat lämmön hiuksiin tasaisesti ja omassa tukassani suoraa jälkeä tulee jo yhdellä vedolla.

Raudoissa on kelluvat levyt, joiden ansiosta ne suoristavat (tai kihartavat) hiuksen, mutta eivät litistä tukkaa latteaksi.

Cloud Nine The Touch ja The Original Iron painavat myös lähes saman verran: The Touchin painoksi on kerrottu 430 grammaa ja The Original Iron -raudan painoksi 440 grammaa.

Laitteiden erot puolestaan koskevat niiden toiminnallisuuksia – mutta tässä tapauksessa ei kannata ajatella, että enemmän toimintoja olisi automaattisesti parempi.

(Tarkalleenottaen laitteissa ei ole erilaisia toimintoja, vaan vain erilaisia mahdollisuuksia säätää tai olla säätämättä niiden lämpötiloja.)

Cloud Nine The Touch muotoilurauta
Cloud Nine The Touch -muotoilurauta

Kuluttajien suosikki: Cloud Nine The Touch -muotoilurauta

Cloud Nine The Touch -muotoilurauta on erityisesti Suomessa supersuosittu ja olen itsekin kehunut sitä aiemmassa blogipostauksessani täällä ja täällä.

Tämän muotoiluraudan juttu on, että se on suunniteltu muotoiluraudaksi, jota tavallisen käyttäjän on mahdollisimman helppoa käyttää.

Löydät noista aiemmista postauksistani tarkempaa tietoa tästä raudasta, mutta tässä raudasta pieni summaus:

The Touch -raudan nimi tulee sen ainutlaatuisesta teknologiasta. Maailman ensimmäisessä automaattiraudassa ei ensinnäkään ole virtanappia vaan sen virta kytkeytyy päälle automaattisesti, kun laite kytketään virtalähteeseen ja levyjä painetaan vastakkain koskettamaan toisiaan (”The Touch”).

Cloud Nine The Touch -muotoilurauta
Cloud Nine The Touch -muotoilurauta

Laite on kuulemma markkinoiden nopeimmin lämpenevä ja uskon sen täysin, sillä hiuksia voi alkaa lähes välittömästi laittaa ja raudan lämpötila on saavuttanut 195 astetta minun ehtiessäni tuskin edes poimia ensimmäistä suortuvaa käsiteltäväkseni.

The Touch -rauta hyödyntää kosketustekniikkaa muuallakin, sillä raudan lämpötilaa voi säätää näpäyttämällä raudan levyjä toisiaan vasten.

Koska rauta on tehty helppokäyttöiseksi, on siinä vain kaksi lämpötila-asetusta:

195 astetta on hyvä lämpötila paksuille ja taipuisemmille hiuksille, mutta mikäli vähempikin riittää, saa raudan lämpötilan laskemaan hetkessä ohuemmille hiuksille paremmin sopivaan 165 asteeseen.

Lämpötila laskee todella nopeasti, mutta mikäli lämmön tahtookin nostaa takaisin 195 asteeseen, tarvitsee levyjä tosiaan vain näpäyttää kolmesti toisiaan vasten ja lämpötila on hetkessä taas noussut.

That’s it.

Cloud Nine The Touch -muotoilurauta
Cloud Nine The Touch -muotoilurauta

Cloud Nine The Touch -muotoilurauta on tehty toiminnoiltaan ja säätömahdollisuuksiltaan tarkoituksella näin yksinkertaiseksi, jotta tavallisen käyttäjän olisi helppoa käyttää sitä. Hän voi kokeilla, riittäisikö hänen hiuksiinsa 165 asteen lämpö, vai tarvitaanko niihin 195 asteen lämpöä. Muuta hänen ei tarvitse miettiä.

Ghd on vastaavasti helpottanut rautojensa käyttöä poistamalla niistä lämpötilansäädön kokonaan ja kertoo, että ne lämpenevät 185 asteen lämpötilaan, joka on muotoilulle optimaalinen lämpötila – keskivertokäyttäjälle globaalisti ajateltuna.

Monilla suomalaisilla on kuitenkin ohuet ja hennot hiukset, joiden muotoiluun riittää matalampikin lämpötila, mikä tarkoittaa pienempää riskiä hiusten vaurioitumiselle.

Cloud Nine The Touch on siis tavallisille käyttäjille suunniteltu muotoilurauta, jota on helppoa käyttää, mutta joka on niin laadukas, että se sopii myös ammattilaisen käyttöön ja kestää jatkuvaa käyttöä ongelmitta.

Cloud Nine The Original Iron -muotoilurauta
Cloud Nine The Original Iron -muotoilurauta

Ammattilaisten suosikki: Cloud Nine The Original Iron -muotoilurauta

Suurin ero Cloud Nine The Touch -muotoiluraudan ja Cloud Nine The Original Iron -muotoiluraudan välillä on siinä, kenen tarkoituksiin ne on suunniteltu.

The Touch -muotoilurauta on tosiaan suunniteltu tavalliselle käyttäjälle, jonka ei tarvitse käyttää aikaa miettiäkseen, onko 120, 140, 160 vai 180 asteen lämpötila hänen tarkoituksiinsa optimaalinen, sillä hän saa todennäköisesti haluamansa lopputuloksen joko 165 asteen tai 195 asteen lämpötilalla asiaa sen kummemmin pohtimatta.

Jos kuitenkin muotoilee hiuksia työkseen, käyttää samaa muotoilurautaa jatkuvasti erilaisiin hiuslaatuihin ja tarkoituksiin.

Ammattilainen myös ennen kaikkea ymmärtää hiusten käyttäytymisestä enemmän, joten hänen tarpeitaan voi palvella enemmän muotoilurauta, jossa on huomattavasti enemmän säätömahdollisuuksia.

Tämän vuoksi ammattilaisille suunnatun raudan lämpötilan voi valita 100–200 asteen väliltä – minä taas en edes tiedä, mihin voisin käyttää omissa hiuksissani 100 asteen lämpötilaa.

Cloud Nine The Original Iron -muotoilurauta
Cloud Nine The Original Iron -muotoilurauta

Toinen ero rautojen välillä on siinä, kuinka nopeasti ne lämpenevät, mutta mitään valtavaa eroa tässä ei ole. The Touch on tosiaan käyttövalmis lähes välittömästi, mutta The Original Iron -rauta ottaa lämmetäkseen korkeimpaan käyttölämpötilaansa 20 sekuntia – eli ei ihan oikeasti kovinkaan kauan kuitenkaan.

Muita pieniä juttuja, jotka kielivät tämän raudan olevan ammattilaisille on aavistuksen (mutta vain aavistuksen!) pidempi johto: tässä mallissa johto on 3 metriä pitkä, kun taas The Touch -raudassa se on edelleen 2,7 m pitkä (sillä kukapa tavallinen ihminen ei olisi yrittänyt muotoilla hiuksiaan hotellissa, jossa pistorasia on sijoitettu aivan väärään paikkaan).

The Original Iron -raudassa on myös on/off-kytkin, jota The Touch -raudassa ei ole ollenkaan, sillä The Touch menee heti päälle, kun sen kytkee pistorasiaan ja sammuu, jos sitä ei käytä 30 sekuntiin (mutta lämpenee välittömästi takaisin, kun rautaa alkaa käyttää). The Original Iron -rauta puolestaan sammuu käyttämättömänä 30 minuutissa.

Vaikka Cloud Nine The Original -muotoilurauta on siis kehitetty erityisesti ammattilaisille, ei mikään tietenkään estä ketä tahansa valitsemasta tätä muotoilurautaa.

Sitä ei kuitenkaan kannata ajatella automaattisesti paremmaksi, sillä parempi rauta on se, joka vastaa omia tarpeita eikä se, missä on eniten säätömahdollisuuksia.

Cloud Nine muotoilurauta

Kumpi siis on parempi, Cloud Nine The Touch vai Cloud Nine The Original Iron?

Kuten varmasti yltä on tullut selväksi, riippuu vastaus täysin käyttäjästä ja käyttäjän omista tarpeista, eli suoraa vastausta kysymykseen ei ole.

The Original Iron -muotoilurauta on The Original Iron -muotoilurautaa hieman kalliimpi, minkä myötä moni ajattelee helposti, että se on varmasti parempi – varsinkin kun siinä on enemmän säätömahdollisuuksia.

Olen itse omistanut molemmat raudat ja oma mielipiteeni siitä, kumpaa rautaa suosittelisin on selkeä.

Omistin ensin Cloud Nine The Touch -muotoiluraudan ja tykkäsin siitä valtavasti. Se toimi kuin unelma ja sen nopea lämpeneminen palveli minua loistavasti.

Sen jälkeen kokeilin ghd:n rautaa, joka toimi myös ihan hyvin, mutta kun sitten taas palasin Cloud Nine -raudan käyttäjäksi huomasin, että ghd oli tuntunut siihen verrattuna aivan lelulta – se jopa helisi hieman ravistaessa.

Uusi Cloud Nine -rautani oli The Original Iron, jonka sain töiden kautta. Sen tekemä jälki oli yhtä hyvää kuin The Touch -raudan ja ainoa käytännön ero rautojen välillä oli tosiaan siinä, että raudan lämpötilaa saattoi säätää enemmän.

Cloud Nine The Touch -muotoilurauta
Cloud Nine The Touch -muotoilurauta

Lopputulos on kuitenkin ollut, että en koskaan säädä raudan lämpötilaa, joten tämä hifistelyfunktio on omassa käytössäni totaalisen turha ja rohkenisin veikata, että niin se on myös monille muillekin peruskäyttäjille.

Vaikka The Original Iron lämpeneekin todella nopeasti (korkeintaan 20 sekunnissa), on The Touch sitäkin nopeammin käyttövalmis, joten se palvelee kiireisinä aamuna käyttäjäänsä erityisen hyvin.

Jos siis itse valitsisin näillä kokemuksillani itselleni muotoilurautaa, ostaisin Cloud Nine The Touch -muotoiluraudan siksi, että sen kaksi lämmönsäätömahdollisuutta riittävät minulle hyvin (käytin yleensä 165 astetta) sekä siksi, että se on heti käyttövalmis.

Cloud Nine The Original Iron -muotoilurauta

Mistä verkkokaupasta Cloud Nine -suoristusraudan voi ostaa halvimpaan hintaan?

Olen vertaillut eri verkkokauppojen hintoja ja näyttäisi, ettei niissä ole tällä hetkellä suuria eroa – ellei sitten jossakin kaupassa ole juuri sillä hetkellä menossa kampanjatarjousta.

Jos haluat itse verrata ajankohtaisia hintoja, kokosin alle linkit kaikkiin verkkokauppoihin, jotka myyvät Cloud Nine -rautoja.

Tätä postausta kirjoittaessa näyttäisi, että Cocopanda ja Bangerhead ovat tavallisesti edullisin paikka ostaa Cloud Nine -muotoilurauta, mutta koska kaikki rautaa myyvät verkkokaupat ovat ruotsalaisia ja peilaavat hintojaan toisiinsa, voivat hinnat vaihdella.

*Cocopanda.fi – Cloud Nine -tuotteeet

*Bangerhead.fi – Cloud Nine -tuotteet

*Nordicfeel.fi – Cloud Nine -tuotteet

*Eleven.fi  – Cloud Nine -tuotteet

*Lyko.fi – Cloud Nine -tuotteet