Matkani blondiuteen

Moni on ollut kiinnostunut kuulemaan hiusteni vaalennusprosessista, joten sain nyt vihdoin aikaiseksi näpytellä siitä oman postauksensa. 
Olen viihtynyt vuosikymmen brunettena ja varsinkin viime vuodet aivan mustissa hiuksissa. 
Oma hiustensävyni on kuitenkin jossain siellä skandinaavisen värin maastossa enkä ollut itsekään siitä täysin varma nähtyäni sitä viimeisen vuosikymmenen aikana vain lyhyen, varsinkin kesällä kirkkaassa auringonpaisteessa lähinnä pälvikaljua muistuttavan tyvikasvun muodossa. Hyvin vaalea se kuitenkin oli, joten halusin lähteä matkaamaan sitä kohti.
Fiksu ja turvallinen tapa olisi tietysti tehdä se ammattitaitoisella kampaajalla ja vieläpä pikkuhiljaa. Vuosia hiuksiin kerrostuneet mustat hiusvärit eivät todellakaan lähde hiuksista pois noin vain, mutta koska olen tyyppiä ”kaikkihetimullenytmieluitenjoeilen”-ihminen, jonka malttamattomuus yhdistyy ”noosaanmäitekin”-piirteeseen, syntyi idea hiusten vaalentamisesta eräällä sunnuntaisella kauppareissulla. Kun elämä kerran muutenkin oli muutosten keskellä, niin antaapa mennä noiden hiustenkin siinä samassa syssyssä, minä ajattelin.
Olen lähtenyt vaalennusmatkalle ennenkin ja seuraukset ovat aina olleet samanlaiset. Mustan jälkeen pääni on näyttänyt lähinnä joltakin sellaiselta, mikä voisi kuulua orangille: punaoranssi ja pörröinen. Olen aina luovuttanut nopeasti, sillä malttini ei vaan ole riittänyt kärsimään punaoranssien hiusten kanssa elämistä tai liian hidasta vaaleaa hiustenväriä kohti etenemistä. Se ei vaan ole minua. Minä olen jokotai-ihminen ja asiat joko tehdään tai ei tehdä, mutta niiden välimaastossa on ihan turhaa hillua. 
Moni on tietysti halukas kuulemaan, että mitä kaikkea hiuksilleni sitten on tehty ja saamaan ne suorat ja parhaat tuotevinkit. Anteeksi, mutta minulla ei ole niitä  ja vaikka olisikin, en tiedä, uskailtaisinko edes jakaa niitä teille kaikille siinä pelossa, että pahimmat kriitikot haukkuisivat minut pystyyn ja hulluimmat kokeilisivat itse perässä. En nimittäin suosittele. Mutta harvoinpa niillä suutarin lapsilla niitä kenkiä nyt onkaan.
Oma prosessini on tosiaan hoidettu ihan marketista saatavilla tykötarpeilla ja niillä lähinnä jopa siksi, että idea koko hommaan lähti eräänä viikonloppuiltana ruokakaupassa käydessäni ihan vaan spontaanisti. Taisin napata kaupasta mukaani kaksi 6-8 astetta hiuksia vaalentavaa raidoituspakettia ja yhden hiusvärin, joka oli tummuudeltaan muistaakseni 5, eli selkeästi vielä ruskea, mutta huomattavasti vaaleampi kuin aiempi värin. 
 Tiedostin, että  seiskan tummuusaste ei vielä riittäisi peittämään hiuksiini kahden raidoituskerran jälkeen yhä jäävää oranssisuutta, joten ajattelin lähteä hommaan kevyemmin. Hiukseni olivat käsittelyn jälkeen punertavat, mutta vaaleammat kuin ennen. Tuon jälkeen taisin muistaakseni raidoittaa hiuksiani vielä kertaalleen ja heittää niihin päälle jotain sävytettä. Pidin käsittelyt kokoajan vain hiusten päälliosassa jättäen alle kerroksen tummia hiuksia. Saisinpahan pitää edes ne hyvinvoivina ja pitkinä, jos päällä olevia kerroksia tulisi saksia radikaalisti pois.
En ole koskaan viihtynyt punapäänä ja väri tuntui matkan varrella jotenkin niin luonnottomalta, että yritin sävytteillä saada siitä ruskeamman. Taisin jälleen kerran heittää peliin myös hieman tehokkaasti vaalentavaa raita-ainetta. Ja jotain tummanvaaleaa sävytettä. Parhain todistusaineisto tästä vaiheesta, jossa hiusten pohjasävy alkaa olla enemmän jo vaaleanruskea kuin punainen näkyy lienee tässä suttuisessa selfiessä:
 Puolitoista kuukautta sitten repäisin lopulta täysillä.  Päätin, että antaapa mennä, heitän yhden kunnolla hiuksia vielä vaalentavan aineen näihin päällysosan hiuksiin ja sävytän sen sitten tummanvaalealla. Tottakai tukka oli ensin paikoittain oikeasti vaalea, paikoittain punertavan vaalea ja paikoittain oranssi, mutta heitin päälle vielä seiskan tummuusasteella olevan kevytvärin. (7.0, sillä en löytänyt tuhkaan taittavaa seiskaa. Hiuksia itse sävytellessä on oikeastikin hyvin tärkeää ymmärtää pakkausten värikoodeja eikä vain mennä kuvien perusteella, sillä silloin syntyvät ne katastrofit.) Tämän jälkeen kävin hiuslatvojen kuntoa kauhisteltuani kampaajalla (joka hänkin tuomitsi tekoni vahvasti) saksimassa latvojani hieman ja päätin jättää hiukseni toistaiseksi rauhaan.
Siitä lähtien ne ovat nyt siis 1,5 kk eläneet omaa elämää ja alkaneet tulla minulle hyvin mieluisiksi. Aurinko, hopeashampoot ja poiskuluva sävyte ovat kaikki tehneet tehtävänsä ja hiukset ovat pikkuhiljaa muuttuneet vaaleammiksi.
Punertavuutta niistä toki löytyy yhä vielä paljonkin ja varsinkin latvoista, jotka ovat vuosien aikana saaneet ottaa vastaan monen monta mustaa hiusvärikerrosta.
Jossakin valossa ne näyttävät punertavammalta ja jossakin taas vähemmän punertavalta.
Hiusten latvojen ja tyven väriero on kuitenkin melkoisen selkeä yhä, eli kokonaisuudessaan värini muistuttaa liukuvärjäystä ja kuontalossani esiintyvät lähes kaikki vaalean, ruskean, punertavan ja mustan nyanssit.
Ja kun sitä kuitenkin mietitte, niin tottakai hiusten päällysosan latvat ovat huonossa kunnossa.
Kävin reilu kuukausi sitten kampaajalla, joka saksi niitä jo reilulla kädellä, muta pätkittävää riittäisi yhä. Olen antanut itselleni armonaikaa tämän kuun loppuun asti, jonka jälkeen annan kampaajan jälleen napsia pari senttiä pois. Voin elää näiden hamppulatvojen kanssa, mutta eroon niistä on lopulta kuitenkin päästävä. En vain kestänyt aluksi ajatusta, että pituuksia lähtisi kerralla pois niin reilusti.
Positiivista tässä on se, ettei tyvikasvu enää erotu niin selkeästi. Oli itseasiassa jännittävää huomata, että oma tyveni on vielä selkeästi vaaleampi ja ennen kaikkea onneksi vähemmän punertava. Kuinka ihanan huoletonta tämä elämä onkaan nykyään, kun hiusten tyveä ei enää tarvitse olla värjäämässä kuukausittain!
Tummien alahiusten tyvikasvu muistuttaa minua kuitenkin siitä, millaista elämäni on ennen ollut. Noihin tyviin olen heitellyt parin kuukauden aikana vain samoja värejä, mitä muuallekin päähäni, eli kontrasti mustan ja tyven välillä on radikaali.
Päätin kuitenkin, etten värjää alaosan tyvikasvua enää tummaksi, mutta en myöskään lähde itse vaalentelemaan sitä enää. Sen kanssa voin ryhtyä maltillisemmaksi ja antaa sen vielä hetken kasvettua kampaajan laittaa hiukseni alaosaan raitoja.
Elämä tumman alaosan kanssa on kuitenkin kelvollista. Luojan kiitos en sabotoinut kerralla koko tukkaani vaan tyydyin vaan päällikerroksiin.
Tällä hetkellä olen kuitenkin melkoisen tyytyväinen siihen, millä mallilla vaalennusprojektini on. Vaikka tälle tielle lähteminen aluksi epäilytti minua ja mietin mielessäni, kuinka moni ihminen onkaan vuosien varrella ihmetellyt, ovatko omat hiukseni muka oikeasti vaaleat ja todenneet tumman sopivan niin hyvin, ettei minun todellakaan kannattaisi luopua siitä, en osaa nyt enää kuin nauraa asialle.
Olen nimittäin todella sinut näiden vaaleiden, vaikkakin vielä hieman punertavien ja kärsineiden kutrieni kanssa. En osaa enää edes kuvitella, että palaisin tummiin hiuksiin, sillä oloni tuntuu näiden vaaleiden hiusten kanssa huomattavasti paremmalta ja koko ilmeenikin on jotenkin paljon pehmeämpi ja freesimpi.
Seuraavaksi aion tosiaan syyskuussa antaa kampaajan saksia kärsineitä hamppulatvojani pois hieman lisää ja tarkkailen, kuinka paljon hiusteni väri vielä tästä muuttuu sävytteen kuluessa ja auringon (toivottavasti) paahtaessa. Suunnitelmissani on vaalentaa (tällä kertaa kampaajalla) raidoilla paitsi hiusteni alaosaa myös lähteä vielä raidoittamaan päällysosaa, jotta saisin varsinkin noita korvan korkeuden alapuolelta vielä eniten punertavia kiehkuroita hieman neutraalimmiksi. Ne pirulaiset kun ovat vielä sen verran tummasti punertavia, ettei hopeashampoo, hoitoaine tai color maskikaan kykene tekemään niille suuria taikoja.
Tämä blondiutta kohti matkaava tytönhupakko on joka tapauksessa nyt melkoisen tyytyväinen. En tiedä, onko vaalentuneella hiustenvärilläni tosiasiassa mitään tekemistä asian kanssa, mutta ainakin voin allekirjoittaa jo täysin väitteen, että elämä blondina on ollut paljon entistä hauskempaa!
Pahoittelen kuvaoksennuksta, mutta tässä ainakin on nyt riittämiin todistusaineistoa blondiksi siirtymisestäni postausta ja kuvia toivoneille!
Muita samalla tiellä eteenpäin tarpovia?

PS. Ja niin, tukka ei tosiaan ole tyvestäkään sininen tai violetti, kuten  muutama hädissään tämän postauksen hieman värivirheellisen kuvan nähtyään luuli. Minun näytölläni kuva ei nimittäin hämärässä pelkän läppärin valossa puuhastellessa siltä näyttänyt.

78 kommenttia artikkeliin ”Matkani blondiuteen”

 1. Oiii, Ihanat hiukset! Oot tosi kaunis! Kantsii muuten jättää noin tumma luomiväri pois, näyttää hassulta nyt noiden vaaleiden hiusten kanssa, mutta joo! I-H-A-N-A!! Mitä sävyttävää kosteusvoidetta suosittelet 14-vuotiaalle, jolla epäpuhtauksia ja ihon epätasaisuuksia jo esiintyy? Ja kyllä olen yhtä vaalea kuin sinä 🙂

  • Minusta tuollaiseen iltameikkiin sopii edelleen tumma luomiväri eikä se näytä hassulta, on toki selkeästi voimakkaampi. 🙂 Arkisin käytän vaaleita, mutta tuossa oli iltaa varten meikki. 🙂

   Esimerkiksi Lumenen BB-voisi sopia?

 2. Huomenna se sitten alkaisi itselläänkin tuo projekti.. Reilu kuukauden tässä jännittyneenä kampaajan aikaa odottanut ja huomenna nähdään mitä ensimmäinen värinpurku + raidoitus tuo tullessaan, IIK! 🙂 Monta kertaa olen ollut myös "minä-itse" -vaalentelija, mutta tällä kertaa ajattelin kampaajan antaa hoitaa koko touhun. Kiitos tästä kannustavasta postauksesta! 🙂

 3. Kävin itse samaa prosessia läpi vuosi sitten – alla oli punaista ja tummaa lilaa, joista halusin takaisin omaan väriini. Menin kampaajalle värin poistoon/värjäykseen, mutta silti prossi oli pitkä ja tuskainen ja hiusten pituudesta lähti reilusti tuolloin. Ja hiukseni yleensä kestävät suhteellisen hyvin käsittelyä! Ihanat hiukset kuvissa näkyvät kuitenkin jo, voi vain kuvitella kuinka ihanat ne "valmiina" ovat. Kannattaa kuitenkin olla tyytyväinen jo välivaiheessa, kyseessä tosiaan kun on pitkä projekti! 🙂

 4. Täällä ollaan. Oma väri on viimeksi ollut päässä 15 vuotta sitten ja äkillisessä mielenhäiriössä päätin palata vuosien mustan jälkeen omaan maantienväriseen. Jotta projekti ei olisi liian helppo, olin kuukautta aiemmin laittanut hiuksiini permanentin, joten värinpoisto/vaalennus ei vaan tullut kysymykseenkään. En kuitenkaan ollut valmis siirtymään suoraan mustasta vaaleaan kasvattamalla, joten turvauduin kampaajalla tehtävään kemiallisrn värin poistoon. Niitä sitten tehtiinkin kevään aikana yhteensä 9 ja lopusta päätin antaa auringon huolehtia. Liukuvärjäys on täälläkin, mutta tällä hetkellä oman värin rajaa ei erota, vaikka se on nyt tammikuusta asti saanut kasvaa. Tavoite olisi päästä värjäyskierteestä kokonaan ja miettiä hommaa taas "puhtaalta pöydältä".

 5. Lähikuvia katsoessa olen ollut sitä mieltä että tummat hiukset sopii sulle paremmin mutta nyt kun näki kokonaisuuden edes vähän paremmin niin pakko se on myöntää että vaaleat ovat paremmat 🙂 itsekin olen tuon mustasta blondiin prosessin käynyt läpi, olen tosin vielä muutaman asteen blondimpi ja suurin osa vaalennuksista hoidettiin koulussa (valmistuin tänä keväänä parturi-kampaajaksi)

  • Minäkin olin aluksi tummien kannalla, mutta nyt nämä vaaleammat alkavat tuntua paljon luontevimmilta ja vielä kun pääsen pois noista punaisen ja mustan nyansseista niin mahtavaa. 🙂

 6. itse olen kanssa hiuksia vaalentanut lähes mustasta luonnollisen blondiin. parhaiten huomasin saavani oranssin pois kun ostin kylmän violettia suoraväriä ja sekoittelin sitä suureen määrään hoitoainetta! toimii tosi hyvin koska sävytteen vahvuutta voi itse säädellä, mitä tummemmat hiukset vielä on sitä vahvemman sävytteen tein. en siis käyttänyt vaalennuksessa mitään muita värejä kuin värinpoistoa ja tuota, ja sain tosi nopeasti vaaleat, n. kuukauden sisällä. 🙂 suoraväri on hiuksille myös hoitava joten aina sai sillä vähän paikkailtua vahinkoja vaalennuksen jälkeen.

 7. sopii kyllä sulle ihan mielettömän hyvin! ihan hehkut! todella kaunista ja voin kuvitella sitä lopputulosta kun prosessi on vihdoin kokonaan valmis kuinka upea se silloin on kun se onjo sitä nyt 🙂

 8. Kunpa olisit aloittanut vaalentamisen Colour Be4 -värinpoistolla. Se poistaa synteettistä väriä tukasta ilman hapetetta. Siihen päälle voi sitten heittää kylmää sävyä tai lisää varsinaista vaalennusta. Säästää tukan kuntoa.

  • Englannissa asuessani meinasin langeta tuohon. Voikin siis olla, että nyt taas sinne muuttaessani kokeilen alaosan hiuksiin. Onko tuotakin siis Suomessa myynnissä? Yritin itseasiassa katsoa kerran kaupassa, mutta en nähnyt. Kiitos muistutuksesta, siis! 🙂

 9. Kylläpä näyttää hyvältä! Sinulle sopii tumma tukka, mutta tuo vaaleus tuo ihanaa raikkautta ja sopii myös kuin nakutettu. Välillä pitääkin uudistaa lookkia!

 10. Voi tää näyttää niin ihanan freesiltä! Ja näytät hyvällä tavalla nuoremmalta : D Mut joo siis todella hyvä!

 11. Tosi hyvältä näyttää vaaleat hiukset sinulla. 🙂 Mielestäni vaaleat hiukset monesti myös nuorentavat! Ja ne tekee kyllä lookista tosi freesin helposti. 🙂 Itse olen tällä hetkellä punapää, alunperin blondi. Lähden 3,5 kuukaudeksi Afrikkaan ja en siellä jaksa ylläpitää punaista väriä, joten palattuani alkaa varmasti blondaus. 🙂 Ellen sitten halua kokeilla oranssihtavan punaista, saa nähdä. Mieli ehtii monta kertaa muuttua. 😀

 12. Sanon vielä kerran, rakastan näitä sun vaaleampia hiuksia, vaikka tykkäsin siitä tummastakin. Sun oma tyvi on hirmu vaalea olisiko 9 tai jopa peräti 10?

  • Voi kiitos! 🙂
   Veikkaisin, että taitavat olla ysiä, mutta auringon vaikutuksesta vaalenevat vielä siitäkin. Ainakin toivon, että ovat ihan oikeasti kunnolla vaaleat kunhan tuosta vaan tulevat vielä enemmän esiin. 🙂

 13. Jännä miten sitä vanhemmiten alkaa kaipailla sen oman värin ja helppouden perään 😉 Itse olen mennyt toisinpäin, eli olen alunperin brunette mutta kymmenisen vuotta kerkesin blondina olla ennenkuin aloin tämän rumban blondin ja bruneten (= lähes mustan) välillä ;P Nyt alkaa olla lähes oma väri päässä ja olen enemmän kuin tyytyväinen kun ei enää tarvitse stressailla tyvikasvun värjäilemisen takia.. Että tsemppiä vaan projektiin ja hyvällä mallilla näyttää olevan! 🙂

 14. Minusta vaaleammat hiukset sopivat kasvoihisi todella hyvin, upea tulee 🙂 Musta väri tuntui minusta aina liian kovalta sinulle. Monesti huomaan, että kyllä luonto on valinnut ihmiselle syntyessään sen oikean hiusvärin, jota ei kannata radikaalisti muuttaa.

 15. Ihan törkeen hyvin sopii nuo vaaleammat! 🙂 Ois kiva kuulla hiustenvärin muutoksen myötä myös kulmien "värin" muuttumisesta! Meikkaatko erilailla, vaaleammalla yms? 🙂

 16. Tumma oli kiva, mutta vaaleakin näyttää hyvältä. Tuli vähän Helen Lindgren mieleen noista virnistyskuvista, teillä on saman tyyppinen suu. 🙂

 17. Mä toivoisin myös joskus voivani vaalentaa hiuksiani lähemmäs niiden omaa väriä, mutta: Kulmakarvat on liian tummat, melkein mustat, eikä hiusten oma väri(maantienvärinen) sovi niihin ollenkaan. Olen siis tuomittu värjäämään hiukseni kylmänsävyisiksi tummanruskeiksi. Monikaan ei tätä salaisuutta minusta edes tiedä, kaikki luulevat että tämä värjätty on minun luonnollinen hiusväri. Joka kuukausittainen juurikasvun värjäys… Huoh. odotan innolla vanhenemista ja hiusten harmaantumista 😀 Silloin voisi heittää värjäilyn hiiteen.

  • Ei se varmaan toimisi… :/ Ihon väri on myös keltaiseen taittuva tummempi. ( Medium/Olive) Hiusten värjäämisellä varmaan pääsee vähimmällä…

  • Mua luullaan aina ulkomaalaiseksi kasvonpirteiden perusteella. "Onko sun molemmat vanhemmat suomalaisia? Ootko aivan varma? 😀 "öö, joo, olen 😀 " Mutta mua luullaan monesti aasialaiseksi, ni sillon sanon vaan, että "Mun isän isä on saamelainen". Ja on se, etten siinä valehtele. Mutta ärsyttää puolustella omaa ulkonäköään suomalaisena, suomalaisille.

 18. Vaaleehan sopii todella hyvin! Eli loistava valinta!

  Tulin alunperin raportoimaan viikonloppuna suorittettuja tuoksutteluja, kohteena Rush2. En syttynyt tuoksulle ainakaan nyt heti ensimmäisellä kerralla, pitänee antaa vielä toinen mahdollisuus hänelle joskus.
  Lapulle suihkutettaessa haistoin lähinnä vaan alkoholin, eikä ihollakaan alkuun tullut esille juurikaan ahaa-elämyksiä. Päivän aikana kuitenkin nuuhkin käsiäni (varmasti kovin järkevän näköisenä 😀 ) useaan kertaan ja kyllähän tuoksu asettui varsin pehmeäksi ja jollain lailla kivasti "huomaamattomaksi".

  Eli ei suoraan jatkoon, mutta ei nounou-kategoriaankaan. Katsotaan josko joskus mieli muuttuisi, jos pullo tulee vastaan… 🙂

 19. Kuten jo pari edellistä kommentoijaa ovat maininneet, suosittelen vastavärillä suoravärjäämistä (eli sinisellä/violetilla tukkasi oranssisuudestta/keltaisuudesta riippuen) ja B4-ainetta/Jo Bazia seuraavaksi. Toki tuon pelkistävän värinpoiston jälkeen pitäisi malttaa olla n. viikko värjäilemättä lainkaan hapeteväreillä, tai tummuus palaa helposti. Ja lisäksi aineesta saa parhaat tehot vain pitkään huuhtelemalla, mutta tosiaan latvat eivät kärsi oman kokemukseni mukaan lainkaan. 🙂

  Sitten haluaisin kysyä nimenomaan sinulta erään kysymyksen. Mihin ihmeeseen tuo "kampaaja osaa vaalentaa tummaksi värjätyt kutrisi parhaiten ja hellävaraisimmin"-väite oikein perustuu? Ymmärtääkseni kampaamossa käytetyt aineet ovat kemiallisesti aika samaa tavaraa, ja hapetetta voi ostaa kotiinkin eri vahvuisena tai laimentaa itse. Kosmetiikkaa opiskelleena luulisin sinulla olevan tuohon joku perusteltu vastaus. Toistaiseksi kukaan ei ole osannut selittää, miten kampaajalla toteutettu vaalennus muka eroaa olennaisesti kotona tehdystä.

  • Kiitos vinkeistä!

   Kampaajan käyttämät aineet eivät tietenkään eroa kuluttajien aineista, sillä kuluttajalle on samalla lailla myytävillä eri vahvuisia värejä. Tässä taidetaan lähinnä hakea sitä (tai minä ainakin haen), ettei kampaaja räjäytä tukkaa kerralla vaaleaksi kaikkein tujuimmilla aineilla tehden siitä purkkatukkaa, kuten kotona helposti tulisi tehtyä malttamattomuuksissaan. Itse ainakin saatan kotona helposti tehdä ne parikin värinpoistoa ja vetää päälle värin, jonka luulin taittavan sävyä oikein, mutta joka ei sitten taitakaan. Kampaajalla homma tehdään siis hitaammin hiuksia kerralla radikaalisti räjäyttämättä ja hänellä on usein parempi näkemys siitä, mitä hiuksiin kannattaa laittaa. Toisin sanoen hän ei siis suostu samanlaisiin täystuho-operaatioihin kuin mihin malttamaton kotivärjäilijä ryhtyy. 🙂

  • Kaverini aikoinaan halus värjätä mustasta blondiksi, ja sanoi että kaikki kampaajat eivät edes suostuneet sellaiseen hommaan…

  • Ok, kiitos vastauksista. 🙂 Eli kyse on siis erilaisista tavoista tai luonteenpiirteistä. Itse taas kuulun niihin, jotka harkitsevat jokaista askelta niin elämässä yleensä kuin hiustenvärjäyksessäkin kauan. Ehkäpä liiankin kauan. 😀

 20. Täältä löytyy myös yksi tummasta vaaleaan siirtynyt. Pariin kertaan parin vuoden aikana…

  Paras silverishampoo on Joicon Enduro violetissa purkissa ja color mask vanilla kc professionalilta. Myös goldwellin violetshampoo toimii. Joicoa vaan ei tarvitse läträtä eilä joka päivä 🙂

  • Itselläni Color Maskit eivät toimineet ollenkaan, ei silver (teho ei riittänyt) eikä varsinkaan vanilla (teki hiuksista keltaiset). Jos haluat hyvän sävyhoidon, ota Crestolin Color gloss -sävyhoitoaine (saa mm. Prismoista) tai sitten kampaajan juuri sinun väreihisi sekoittama Sim Mix&match

 21. Minulla oli monta vuotta mustat hiukset, sitten itse värinpoistolla valkoiseksi vetäistyt ja shokkivärillä punaiseksi/pinkiksi värjätyt. Varmaan viimeiset viisi puotta olen ollut punapää ( ja se punainen oli hampaita vihloo- punainen )… Kunnes itsekin kyllätyin siihen juurikasvurumbaan. Minä kun en ole skandinaavinen blondi, vaan melkein mustatukkainen 😀
  Mutta onneksi, onneksi paikallisen ammattikoulun parturi-kampaajalinjan ihana opiskelija sai taiottua minulle lähestulkoon omanväriset hiukset pituuksiinkin <3 ( Jos satut lukemaan, niin KIITOS AMA <3 ) Vaikka taisi se muutaman hampaidenkiristelyn vaatia, kun opettajakin tokaisi minulle että "tämä on sitten aivan kokeellista" 😀

 22. Samaa mieltä, että musta hiusväri liian kova kasvoillesi. Tämä uusi sävy NIIN paljon parempi, kasvosi hehkuvat ja olet todella kaunis!
  -B-

 23. Colour B4 värinpoistoa (Stocka + Sokos myy) pari pakettia käyttämällä hiuksesi olisivat luultavasti olleet niin hyvässä kunnossa että saksia ei olisi tarvittu ollenkaan. 🙁 Olen itsekin impulsiivinen luonne, mutta luojan kiitos oppinut vanhemmiten ottamaan hiukan asioista selvää ennen kuin alan hiuksilleni tekemään mitään radikaalia.

 24. Moikka Virve,

  muistatko mitä kynsilakkaa sulla on tuossa toisena olevassa kuvassa? Väri on juuri sellainen, mitä olen etsinyt!

 25. kannatan kotivärjäystä, kampaajien hinnat on törkeän kalliit ja mun mielestä vaalentaminen rasittaa tukkaa jokatapauksessa joten mieluiten sen tekee halvemmalla 🙂 sopii vaalea sulle tosi hyvin.vielä vaan keltaisuus pois ja alla olevat vaaleammiksi niin oot niin kaunis blondi että 🙂 se on kampaajien myyntikikka että aina kampaajalle ja ikinä ei kotona..järkeä kun käyttää niin kotivärjäys mustasta blondiksi onnistuu ja paljon säästyy rahaa 🙂

 26. Minun tyveni on yhtä vaalea kuin mitä sinulla noissa kuvissa näyttää olevan. Olen koko ikäni ollut blondi. Pari hairahdusta tummaan olen tehnyt, mutta tämä tukka on blondi vaikka väkisin. Siis oikeasti! Australiaan lähdin brunettena ja 7 kuukauden päästä tulin blondina takaisin värjäämättä hiuksiani kertaakaan. Toki pientä sävyeroa oli huomattavissa latvan ja juuren välillä, mutta hiusväri oli tosiaan täysin vaalea. Helppo värinpoisto 😀 Kampaaja ei meinannut uskoa etten käynyt kampaajalla laisinkaan. Toki ei se aurinko+merivesi yhdistelmäkään ihan se hellävaraisin hiuksille ollut 🙂 Nyt olen päättänyt jättää värikokeilut sikseen ja onpa ollut hyvä päätös. Viihdyn omassa värissäni parhaiten ja kampaamokäynnit ovat vähentyneet radikaalisti. Viimeksi olen käynyt ehkä toukokuussa ja värin puolesta tarvetta siihen ei ole vieläkään. Freesaan siis välillä hiuksiani muutamilla raidoilla. Muuta ei tarvitse, jos sitäkään, ihanaa 🙂

 27. Olenko mä ainoa, joka repesi tuon hiusvärituotekuvan ensimmäisen paketin mallin ilmeelle? "Olen juuri haistanut pierun ja olen muutenkin epäluuloinen"

 28. Itsellä myös vaalennusprojekti takana, värjätystä ruskeasta takaisin blondiksi. Kampaajalla värinpoisto ja vaalea sävyte päälle. Olen tosi tyytyväinen 🙂 kampaaja osasi taittaa oranssiuden pois sävytteellä. Nyt kotikäytössä wellan color soft sävyte , jolla taittaa lisää oranssiutta. Toimii hyvin. Muistathan,että värinpoisto on rankka käsittely hiuksille. Paljon tehohoitoja hiuksille, niin ne elpyy kyllä. Itsellä käytössä redkenin all soft heavy cream ja joico penetrating reconstructor -tehohoidot.

  • Tehohoitoja on tosiaan tullut heitettyä paljon ja onhan niistä apua, vaikka eiväthän ne enää räjäytettyjä hiuksia tosiaan korjaa. Niiden avulla onnistun kuitenkin sinnittelemään siihen asti, että taas maltan mennä kampaajalle. 🙂

 29. huippua! en usko että koskaan olisin törmännyt henkilöön, kenelle tummaksi värjätty tukka olisi oikeasti sopinut. luonnollisuus on pop kaikessa mutta varsinkin tässä asiassa! olet moninverroin kauniimpi blondina 😉

 30. Vaalea sopii sinulle tosi hyvin ja nyt kaikki värit näyttää luonnollisilta.
  Itse olen astetta tummenpi brunetti ja mulla oli monta vuotta hiuksen supervaaleat/valkeat.Joskus 8v sitten vaalentelin kotona,sen jälkeen kampaajalla.Aloitin kasvatuprojektin ja hiukset ei jaksaneet kasvaa enää lyhyestä polkasta pitemmäksi.Kampaaja ehdotti tummemmaksi värjäämistä ja sillä tiellä ollaan,Sävyt on niin lähellä omaa väriä että tyvi on värjätty viimeksi toukokuussa ja kukaan ei huomaa..Tän kommentoinnin pointti oli jos löytää hyvän kampaajan niin siitä on pidettävä kiinni.
  Uskon että oikea kampaaja saa värjättyä sulle jatkossakin oikean sävyn tyveen sointuvaksi.
  Hiukset kasvaa aina joten ne muutama sentti huonoa pois ei ole maailmaloppu. 🙂

 31. Mun vastaava projekti on kestänyt jo 2.5 vuotta. Lähdin projektiin raidoitustaktiikalla. Edelliskerta kampaajalla oli onnenpäivä koska silloin vihdoin leikattiin viimeisetkin tumman värin jäänteet pois latvoista. Tukkani on tosiaan yhtä pitkä kuin sinullakin. Harmillisesti vain tumma väri on alkanut jälleen kiinnostaa, tämä vaalea ei ehkä sittenkään ole mun juttu…

 32. B4 color-removeria suosittelen myös! Sain sillä pikimustan tukan vehnän vaaleaksi ja hiusten kunto säilyi hyvänä! Tuotetta ei valitettavasti saa enää suomesta, joten sitä pitää tilata 🙁

  • Juu, juuri toissapäivänä etsin pitkin Tukholmaa ja tänään Suomesta, mutta ei tosiaan saa. :/ No, onneksi lähden kuukauden kuluttua Lontooseen, josta sitä sitten saan. 🙂

 33. Sanoisin muutoin vain voi voi, mutta kun itse niin tyytyväinen olet niin mikäs siinä sitten.

  • Kiitos selkeästi ilmaistusta kommentista. Sanoisin muutoin vain tähän jotain, mutta en ole varma, miten haluat tämän tulkittavan, joten mitäpäs tässä nyt sitten. 🙂

Kommentointi on suljettu.