Garnier Goodbye Damage – paras kahden euron hoitoaine vaurioituneille hiuksille

Missionani viimeisen reilun vuoden ajan ollut löytää hyviä ja edullisia markettituotteita hiuksille. Markettipuolen hiustuotteisiin liittyy nimittäin paljon harhaluuloja ja on esimerkiksi hyvin yleinen olettamus, että kaikki markettituotteet ovat huonoja ja että kampaamosta saisi automaattisesti parempia tuotteita.

Tosiasiassa tämä ei tietenkään pidä paikkaansa, sillä sekä marketista että kampaamoista löytyy niin ”hyviä” kuin ”huonojakin” tuotteita ja usein kyse ei muutenkaan ole tuotteen laadusta, vaan vain erilaisista tarpeista. Se, mikä on yhdellä hyvää, voi olla toisella huonoa ja toisinpäin.

Esimerkiksi toisen tukka kaipaa ravitsevaa koostumusta, toiselle taas riittää hiuksen pinnan silotus, jotta hiukset eivät hankaa toisiaan vasten, takuunnu ja vaurioidu.

Olenkin kuluneen vuoden aikana löytänyt lukuisia hyviä markettituotteita – sekä tietysti niitä etsiessä nähnyt myös lukuisia sellaisia markettituotteita, jotka eivät olisi omissa hiuksissani hyviä.

Lue myös: Näin hoidan hiuksiani – 10 vinkkiä

L'Oréal Paris Elvital Dream Length Saviour Hairmask -hiusnaamio kokemuksia

Minulle hyvä markettituote tarkoittaa edullista, helposti saatavilla olevaa tuotetta, jonka koostumus sisältää hiuksia ravitsevia, pehmittäviä ja silottavia ainesosia. En välttele silikoneja, sillä niiden tuoman silotuksen ansiosta tukkani pysyy sileänä ja riski hiusvaurioille on vähäisempi.

En kuitenkaan halua, että hoitoaineeni tai hiusnaamioni hiuksia silottava vaikutus perustuu lähestulkoon vain silikoneihin, sillä pitkän tukkani latvat kuivuvat helposti. Lyhyemmässä tukassa tämä voisi riittää, mutta oma tukkani kaipaa myös hiuksia pehmentäviä ja ravitsevia ainesosia.

Omia aiempia suosikkejani ovat olleet Garnier Hair Food -hiusnaamiot, joista voi lukea lisää aiemmista postauksistani täältä.

Viimeisin ihastukseni on puolestaan ollut Elvital Dream Length -hiusnaamio, jonka hiuksia silottava koostumus hurmasi minut täysin.

Lue myös: Tämän vuoksi tukkasi ei kasva pitkäksi

Garnier Goodbye Damage hoitoaine kokemuksia halpa hyvä hoitoaine hiuksille Virve Fredman

Näiden hyvien kokemusten pohjalta rohkaistuin kääntelemään marketissa Garnier Fructis -tuotteiden pulloja ympäri enemmänkin tutkiakseni, mitä ne nykyään sisältävät.

Aiemmat kokemukseni niistä (Hair Food -sarjaa lukuunottamatta) olivat teinivuosilta, kun kaikki Fructis-tuotteet oli pakattu vihreisiin pulloihin ja kaikkialla kiersi huhu, että ne sisältävät niitä pahoja silikoneja (joista kukaan ei oikeasti tiennyt sen enempää, mutta oli vain kuullut, että ne ovat huono asia).

Koska Garnierin Hair Food -tuotteet olivat kuitenkin hurmanneet minut ja hiukseni, uskalsin antaa mahdollisuuden myös muille Garnier-tuotteille.

Ihan jokainen niistä ei miellyttänyt minua sisältönsä puolesta, mutta huomioni vei kuitenkin Garnier Fructis Goodbye Damage -hoitoaine, joka muistutti jossain määrin Elvitan Drean Length -linjan tuotteita. Sen ainesosat eivät olleet samat, mutta siinä oli hieman sama ajatus.

Lue myös: Tämän vuoksi silikoneja ei kannata vältellä

Garnier Goodbye Damage hoitoaine kokemuksia halpa hyvä hoitoaine hiuksille Virve Fredman

Vaurioituneille ja elottomille hiuksille kehitetty Garnier Goodbye Damage -hoitoaine lupaili tehdä hiuksista pehmeämmät, sileämmät ja terveemmän näköiset jo kolmella käyttökerralla, jos hoitoainetta käyttää kolmesti viikossa tuotelinjan shampoon kanssa. En tarvinnut uutta shampoota, mutta päädyin silti ostamaan hoitoaineen nähdäkseni, mihin siitä olisi yksinään.

Tämän halvan, noin kaksi euroa maksaneen hoitoaineen ainesosaluettelo kiinnosti, sillä se sisältää tuskin ollenkaan silikonia (vaikka ei ole kaan täysin silikoniton).

Silikoniksi helposti tunnistettavan Amodimethiconen sijainnista ainesosaluettelossa saattoi päätellä, että sitä on tuotteessa olemattoman pieni määrä (alle yksi prosentti), eli tuotteen hiuksia silottava vaikutus ei perustuisi siihen millään muotoa. Todennäköisesti se oli osa jotain valmistajan ostamaa ainesosayhdistettä, joista koostumus edullisesti valmistetetaan.

(Kaikki ainesosat, joita on tuotteessa alle 1% voi ilmoittaa missä tahansa järjestyksessä ja ennen Amodimethiconea on jo listattu esimerkiksi Benzyl Salicylate, jonka pitoisuus hiuksista poishuuhdottavassa tuotteessa saa olla korkeintaan 0,01%. Tällaiset jutut antavat vihiä siitä, että ainetta on alle yksi prosentti.)

Lue myös: Kosmetiikkatuotteen ainesosaluettelon lukeminen

Garnier Goodbye Damage hoitoaine kokemuksia halpa hyvä hoitoaine hiuksille Virve Fredman

Hoitoaineen sisältö vaikutti sitä pikaisesti katsellessa varsin hyvältä ja käytännön kautta kävi selväksi, että sen heti veden jälkeen tulevat perusainesosat muodostavat todella hyvin toimivan tuotteen:

Cetearyl Alcohol on hoitoaineissa runsaasti nähty rasva-alkoholi, joka paksuntaa tuotteen koostumusta, emulgoi rasvoja ja vettä yhteen sekä tuo hiuksiin hoitoaineen hoitavalta tuntuvaa vaikutusta, eli saa hiukset tuntumaan pehmeämmiltä ja sileämmiltä. Silotus puolestaan lisää hiusten kiiltoa.

Se on helppo perusraaka-aine, sillä se ei jätä hiuksia rasvaisiksi ja raskaiksi. Tätä ainesosiaa näkeekin hoitoaineissa usein ja itse suosin mielelläni hoitoaineita, joiden ainesosalistalla se on kärkipäässä.

Behentrimonium Chloridea puolestaan käytetään pehmentämässä karheita hiuksia, vähentämässä hiusten sähköisyyttä ja tekemässä hiuksista helpommin kammattavat, eli toisin sanoen tuomassa hiuksille sileyttä. Tämä ainesosa voi kuulemma myös auttaa vahvistamaan hiuksia.

Cetyl Esters pehmentää niin ikään hiuksia ja tuo niille silkkistä tuntua.

Tällaisessa halvassa perushoitoaineessa nämä ainesosaluettelon ensimmäiset ainesosat tekevät suurimman osan työstä. Niiden lisäksi hoitoaine sisältää kuitenkin mm. kasviproteiinia (Hydrolyzed Vegetable Protein PGpropyl Silanetriol), joka auttaa vahvistamaan hiuksia ja ehkäisemään hiusvaurioita.

Jos kuitenkin ollaan ihan tarkkoja, niin tämä ainesosa on yhdistelmä kasviproteiinia ja silikonia. Tämän superainesosan kauppanimi on Keravis™ PE ja sen hiuksia tehokkaasti vahvistava vaikutus pohjautuu kahteen tekijään: se imeytyy hiukseen auttaen parantamaan hiuksen kosteuspitoisuutta ja joustavuutta sekä päällystää hiuksen, jotta hiuksesta tulee sekä sileämpi että vahvempi.

Lue myös: Broccoli oil – luonnonmukainen vastine silikoneille

Garnier Goodbye Damage hoitoaine kokemuksia halpa hyvä hoitoaine hiuksille Virve Fredman

Usein riittää, että hoitoaine levitetään hiuksiin ja sen annetaan vaikuttaa niissä korkeintaan minuutti, mutta tämän hoitoaineen yhteydessä suositellaan, että sen annetaan vaikuttaa hiuksissa 2-3 minuuttia.

Omissa pitkissä, melko paksuissa ja suorissa, mutta ehdottomasti silotusta kaipaavissa ja latvoista jo melko vaurioituneissa hiuksissani tämä hoitoaine on ollut aivan loistava tuote. Olen nyt käyttänyt tätä jokaisella pesukerralla ja tuubini kului juuri loppuun.

Sanoisin, että tämä hoitoaine onkin parhaimmillaan juuri vaurioituneille ja karheille hiuksille. Jos hiukset ovat ohuet ja lasimaiset, ei tämä ole yhtä optimaalinen, sillä tämä on tosiaan tehty silottamaan ja vahvistamaan vaurioituneita, elottomilta näyttäviä hiuksia.

Garnierin hoitoaineiden tapaan hoitoaineessa on melko voimakas hedelmäinen tuoksu, eli jos tuoksut saavat helposti aikaan reaktioita, ei tämä hoitoaine välttämättä sovi. Omissa, latvoista melko huokoisissa hiuksissani tuoksu kestää useamman päivän ajan.

Jos tukka kuitenkin on käsitelty ja helposti takkuuntuva, on tämä halpa hoitoaine loistava kaveri. Sen rinnalle voi tehdä hyvää hankkia esimerkiksi jokin Garnier Hair Food -hiusnaamioista ja hiusten latvoja voi lisäksi ravita vaikkapa arganöljyllä, jotta ne pysyvät pehmeinä ja joustavina.

Tämä hoitoaine liittyi siis ehdottomasti hyvien, edullisten hiustuotteiden listalleni.

Lue myös: Näin hiusten huokoisuus vaikuttaa hiuksiisi

Garnier Goodbye Damage hoitoaine kokemuksia halpa hyvä hoitoaine hiuksille Virve Fredman

Onko teillä tuoreita kokemuksia Garnier Fructis -hiustuotteista?

2 kommenttia artikkeliin ”Garnier Goodbye Damage – paras kahden euron hoitoaine vaurioituneille hiuksille”

 1. Tämä hoitoaine + tän shampoo ovat olleet vuosia omat suosikkini.
  Kohta aikuinen poikani taas on käyttänyt jo vuosia Garnier Fructis Strength & Shine shampoota ja hoitoainetta. (tästä on olemassa perus Strength & Shine ja sitten Strength & Shine 2-in-1 shampoo… Ikinä ei ole minulle selvinnyt mikä tää 2-in-1 juttu on, katson vain ostaessani, että otan varmasti sen perus)
  Tästä Strength & Shinesta on sanottava, että se toimii pojalleni aivan järjettömän hyvin, pojalla on hilseilevä päänahka ja tän kanssa hilseily on minimaalisinta ikinä. Pojalla on super paksu, hieman karhea hius ja tämä tekee siitä kiiltävän ja ”liikkuvan”.
  Parasta äidin kannalta tässä on kuitenkin tuoksu 😀 Se ei tuoksu samalle kuin oranssi versio, mutta sellainen raikkaan hedelmäinen tuoksu on tässä vihreässä. Se mikä tässä kuitenkin on teini/kohta aikuinen pojan kanssa parasta on se, että se tuoksu pysyy hiuksissa tosi hyvin ja tämä on kirjaimellisesti ainoa shampoo jonka jälkeen pojan pää haisee hyvältä, pestyltä ja raikkaalta.
  Ja tuntuukin siltä. Ja tosiaan hilsekin vähenee.
  Kokeiltiin hikoilun alkamisiässä, n.12-13vee vaikka mitä shampoota, koska pojan pää jäi aina haisemaan sellaiselta ikävältä… Vaikka siis kuinka hyvin pesi. Teinien äidit varmaan tietävät mitä tarkoitan 😀 tai ainakin teinien kenen lapsella on super paksut hiukset!
  Tämän kanssa hiukset ja pää tuoksuvat aina hyvältä!

  Vastaa

Jätä kommentti