Turhan aliarvostetut tuotteet: Hajuvesien vartalovoiteet

Suomalaiset ovat melko huonoja pitämään vartalonsa ihosta erityistä huolta, sillä sehän on suurimman osan vuodesta kuitenkin piilossa vaateiden alla. Mitä sitä nyt turhaan kuorimaan ja rasvailemaan kun ei kerran näykään!

Kun kesä sitten tulee ja sopivat kropanvilauttelukelit alkavat, ei vartalovoiteiden käyttö edelleenkään kiinnosta. Tahmaavat ja määhmäävät ja tuntuvat muutenkin liian hankalilta. Njääh, sanovat suomalaiset.

Olen kannustanut blogissani usein ihmisiä rasvaamaan vartalonsa ihoa säännöllisesti, joten tänään en lähde jälleen jaarittelemaan siitä. Nyt nimittäin lähestyn vartalotuotteita ihan erilaiselta kannalta. Tänään ollaan nimittäin pihejä, mutta silti ostetaan kallista (tai ainakin Dovea kalliimpaa).

Tänään nimittäin puhutaan tuoksusarjojen vartalovoiteista. Ne ovat nimittäin aivan täydellisiä kesätuotteita!

Moni sanoo olevansa melko varovainen kesällä suihkiessaan hajuvesiä, sillä pelkää niiden sisältämän alkoholin aiheuttavan auringon kanssa ragoidessa iholle pigmenttimuutoksia. (Ja näsäviisaimmat näpäyttävät, että tuoksu kannattaa suihkia kesällä mielummin vaatteisiin.)

Monet myös kertovat tahtovansa käyttää kesällä kevyempiä tuoksuja kuin talvella.

Hyvät naiset (ja herratkin, mutta tässä yhteydessä valitettavan vähissä määrin), oletteko koskaan ajatelleet kokeilevanne tuoksulinjojen vartalovoiteita hajuvesien sijaan? (Miehet todennäköisesti eivät, sillä miesten tuoksuissa vartalovoiteita on harvemmin saatavilla.)

Niin, en minäkään ollut oikeastaan ennen ajatellut. Ne kun tuppaavat olemaan niin pirun kalliita!

Homman jujuna onkin kuitenkin unohtaa kesällä se, että nämä ovat nimenomaan vartalovoiteita ja käyttää niitä kuin vetisiä, voidemaisia parfymeja: truutataan korkeintaan euron kokoinen läntti voidetta kämmenelle, läpsäytetään kämmenet yhteen ja voide vaan hieroen käsivarsiin, olkapäihin ja minne sitä ikinä tahtookaan hieroa. Täytyy siis luopua kokonaan ajatuksesta, että käyttäisi tuotetta vain kosteuttaakseen ihoa ja hoitaa sen kosteutuksen suosiolla niillä halvemmilla tuotteilla ja jättää tuoksuvalle vartalovoiteeksi funktioksi vain tuoksumisen.

Tuoksusarjojen parfymoiduissa vartalovoiteissa on niin vahvasti parfymia mukana, että tuoksu pysyy iholla loistavasti ja hyvin hyvin pitkään! Nämä ovat siis ihan omassa luokassaan tavallisiin tuoksuviin vartalovoiteisiin verrattuina eikä hintakaan ole loppujen lopuksi ollenkaan paha, kun voidetta ei yritäkään lutrata koko kropalle.

Plussaa kesällä tulee myös nimenomaan siitä, että nämä ovat alkoholittomia (tai sitten niin vähä-alkoholisia, ettei alkoholi häiritse), jolloin näiden kanssa ei myöskään tarvitse varoa auringossa oloa.

Tai etkö voi työn puolesta käyttää vahvoja hajuvesiä, mutta tahtoisit kuitenkin tuoksua edes hieman? Kokeile sipaista itseesi parfymin vartalovoidetta, sillä se on yleensä huomattavasti hajuvettä pehmeämpi ja miedompi, mutta silti hyvin kestävä. Tuoksut, mutta et löyhkää.

Monien tuoksujen yhteydessä myytävät vartalovoiteet ovat itseasiassa välillä jopa itse hajuvesiä paremman tuoksuisia! Omaan nenääni esimerkiksi Issey Miyaken hieman liiankin vihreä A Scent ei iske tuoksuna yhtään, mutta tuoksun vartalovoide on huomattavasti parempi. (Toki tämä voi välillä mennä toisinkin päin: Biothermin ihanan raikkaan ja fressin Eau Puren vartalovoide haisee ihollani aivan raa’alle kananmunalle.)

Itse en voi käyttää monia parfymeja, sillä vaikka tykkäänkin kovasti nuuskutella niitä hetken, alkaa niiden tuoksu usein ottaa nenääni melko nopeasti tuoksun voimakkuuden vuoksi (älkää kysykö, kuinka voin olla töissä hajuvesien keskellä…). Tämän vuoksi tuoksusarjojen vartalovoiteet ovat suorastaan taivaan lahja, sillä niiden tuoksu saa kyllä ihoni tuoksumaan, mutta tuoksu tulee niin ihanan kevyenä ja leijailevana, ettei se ala ottamaan omaan nenääni kuten hajuvesien kanssa yleensä käy.

Yksi hyvä esimerkki on juuri matkakoikoisena saamani Kenzon KenzoAmour:

Minä rrrrakastan tämän ihanan pehmeää ja vaniljaista tuoksua, mutta en voisi koskaan ostaa sen parfymia itselleni. Tai voisin, mutta se olisi turhaa, sillä saisin tuoksusta vain lopulta migreenin ja se alkaisi ällöttää minua. Hyvä kun pystyn käyttämään sitä edes näytteen verran omalla ihollani! (Silti tuoksuttelen sitä antaumuksella aina sitä asiakkaille esitellessäni.) Tämän vartalovoidetta voin kuitenkin käyttää riemulla useanakin peräkkäisenä päivänä ilman minkäänlaista migreenin häivää tai ällötyksen tunnetta.

(Tämä hajuvesi on muuten pehmeän vaniljaisuutensa vuoksi yksi helpoimmista tuoksuista myydä miehille, jotka hakevat naisilleen hajuvettä.)

Kun minä sanon, että minulta kuluu tavallinen vartalovoidepurkki loppuun reilussa viikossa varpaista kaulaan asti päivittäin holvatessani enkä siksi raaski ostaa kuin halpoja vartalovoiteita, kauhistelee moni kulutustahtiani ja kertoo, että heillä sama voidepurkki kestää kuukausia ja taas kuukausia. Ja nämäkin ihmiset mukamas laittavat voidetta joka puolelle. Turha siis sanoa, että tuoksusarjojen vartalovoide kuluisi sen nopeammin ja tulisi siksi liian kalliiksi! (Varsinkaan, kun nyt nimenomaan tyydytään käyttämään voidetta vain pari milliä kerrallaan.)

Mitäpäs jos siis hankkisitkin täksi kesäksi tuoksusi vartalovoiteena sen ainaisen ”kevyen kesäisen hajuveden” sijaan?

Jos Suomen hinnat hirvittävät, suosittelen kurkkaamaan Fragrance Directin vartalovoidetarjonnan tai CheapSmellsin vartalovoidetarjonnan.) Noista löytyy myös halvalla esimerkiksi Escadan edesmenneiden kesätuoksujen vartalovoiteita sekä paljon muita ihania vartalovoiteita.

Ja kun joku kuitenkin kysyy, ovat postikulut suomeen Fragrance Directistä 2,49 puntaa ja 1,99 puntaa jokaiselta lisätuotteelta. CheapSmellsissä hinta määräytyy tilauksen painon mukaan, mutta suurinpiirtein samoissa hinnoissa liikutaan kuitenkin.

Käytättekö te parfymilinjojen vartalovoiteita?

33 kommenttia artikkeliin ”Turhan aliarvostetut tuotteet: Hajuvesien vartalovoiteet”

 1. Miten tuo nyt erottuu voidemaisista hajusteista, paitsi jos tuota laitetaan koko keholle (mutta siihen voi hankkia tuoksuvan vartalovoiteen)?

 2. jepp, käytössä on – siis kaikista kesätuoksuistani vartalovoide :). se tietekin ostetaan samalla, kun tuoksukin ;).
  ( ööö – voiteet löytyy tosin melkein kaikista talvituoksuistanikin mutta sehän ei kuulu tähän, eihän ;)?!? )

  /nanna

 3. Anonyymi: Voidemaisia hajuvesiä on melko vähässä eikä monistakaan tuoksuista ole niitä saatavilla. Voidemaiset parfymit ovat usein myös vartalovoiteita vahvemmin tuoksuviksi tehtyjä.
  Siksi siis nämä tuoksuvat vartalovoiteet ovat käteviä. 🙂

  nanna: Ja kerrostaenhan se paras tulos tuleekin. 🙂

 4. Mä olin teininä selvästi paljon nokkelampi kuin nykyään, hmm… Tästä postauksesta tuli meinaan heti mieleen, että juuri noinhan mulla oli tapana tehdä, ihan ympärivuotisesti, n. 20 vuotta sitten. Mihinköhän se jäi? Tuoksujen vartalovoiteet meinaan todella tuoksuu jopa paremmalta iholla kuin tuoksu nestemäisenä. Ja voiteella tuoksun määrää on tosi helppo säädellä. Kiitos kun muistutit, että minäkin olen ollut kekseliäs!

  Pakko vielä kiittää vanulappu-postauksesta, ihan paras! Mietin aina ko. tuotteita ostaessani, että mistä niitä mun mielestä hyviä lappuja (reunoista tikattuja) taas saikaan! Ü

 5. annamari: Kyllä ne nuoret ovat kekseliäitä. 😉
  Kiva, että vanulappupostauksesta oli hyötyä. 🙂

 6. Minäkin olen käytellyt usein kesäisin nimenomaan tuoksujen vartalovoideversioita, juurikin siitä syystä ettei tarvitse laittaa kesäauringossa olevalle iholle alkoholipitoista hajuvettä. Koko vartalolle en ole noita ikinä käyttänyt tai tuoksuisin ihan liian vahvasti omaan makuuni, vaan nimenomaan pieni määrä levitettynä olkapää/käsivarsi/rintakehä -alueelle.

 7. Ihana idea taas, ei ole tullut mieleenikään käyttää noita voiteita tuolla tavalla !T:Minna

 8. Mä käytän! On ollut Versacen Bright crystalia, J'aodorea yms…mutta käytän yleensä aika hardcorena eli parfyymin alle tuoksutehostajana;) Nimimerkillä "on Kenzo Amourin dödö, antiperspirantti ja edt mutta siitä ei tuota vartalovoidetta" ;D

 9. Entäs kuumana kesäpäivänä aurinkovoiteen kanssa läträtessä? Laittaako tuoksuvaa litkua alle vaiko päälle ja haihtuuko voiteista tehot taikka tuoksut?

 10. Hei Virve

  Olisiko sinun budjetissasi varaa yhteen uuteen testiin?

  Olisi nimittäin kiinnostavaa kuulla, onko joku tai mikään edullinen meikin puhdistusliina hyvä? Kesällä niillä olisi paljonkin käyttöä, mutta kun en niistä oikein tiedä mitään.

  Tarkoitan siis sellaisia puhdistusliinoja kuin Lidl, HM, Nivea, L'Oreal jne, jotka ei maksaisi kuin korkeintaan muutaman euron paketti.

  Sinulla kun on tuo meikkaustahti kuitenkin päivittäistä ja itselläni paljon harvempaa, niin itse testaten en saisi tuloksia aikaiseksi ennenkuin kesä on jo ohitse 🙂

  Joten jos mahdollista, olisin siitä yhtä vilpittömän kiitollinen kuin tuosta vanulapputestistä.

  Kicksin vanulappujen käyttäjä (kuten kommentoin sinne vanulappukommenttien hännille) meni eilen ensi töikseen ostamaan Lidlin vanulappuja sekä samalla muutakin samaan sarjaan kuuluvaa, mm. aloe veralla höystetyt kasvopaperit jne.

 11. Hyvä postaus!

  Valitettavasti monessa kosmetiikkaliikkeessä on aika heikosti tarjolla vartalovoiteita 🙁 Varmaan sen takia kun ei ole kysyntää.

 12. Mulla on vaan noista voidemaisista tuotteista tullut sellainen olo, ettei ne hirveästi käy kuivalle ja herkälle iholle – koska ne alkaa sitten kutisemaan ja ärsyttämään. Hmm, multa löytyisi tuolta laatikosta yksi tuoksu voide jonka sain kylkiäisenä saman sarjan hajuvedestä.. ehkä tämän postauksen jälkeen voisin uskaltaa testata sitä 😛

 13. Suuri KIITOS (minulta siis, lompakoltani tuskan parahduksia :D) tästä postauksesta! Cheapsmellsistä tarttui mukaan lempihajuveteni vartalovoide, shampoo ja hoitsikka joita en ole raaskinut Suomesta ostaa sekä kesäiseen meikkipussiin pinkkiä irtoglitteriä, kullanhohtoinen rajauskynä ja ruskea metallinhohtoinen luomiväri.

  Olen vielä viisi viikkoa toisella puolella Suomea tallilla töissä ja oikein uneksin siitä hetkestä kun pääsen kotiin ja repimään paketin auki ja käyttämään muitakin hajusteita ja ehosteita kuin hevonpaskaa :))))

 14. Heippa, oletko ehtinyt testata/käyttää tätä: Cliniquen Comfort on Call rauhoittava kosteusvoide?

  Mulla olis haussa uusi kosteusnaamio (ennen lumene), olis kiva kuulla muutama sana tuosta. 🙂

 15. Virve fanittajan kanssa samaa mieltä, noista ouhdistusliinoista olisi kiva lukea lisää varsinkin kun reissu- ja festarikausi lähestyy. Itsellä nyt käytössä jotkut Pirkan baby peppupyyhkeet, paketissa oli tuplasti enemmän pyyhkeitä kuin Nivean ja Lorealin paketeissa ja hintaa oli puolet vähemmän 🙂

 16. Miten en ole tullu koskaan ajatelleksi tota?! Toisaalta en ole koskaan ostanu noita vartalovoide versioita, mutta löytyy kyllä yksi lajaksi saatu. taitaa lähtee pian testiin hajuvetenä :).

  Voisiko tollasta hajustettua rasvaa tehdä itse tuoksuttomasta voiteesta ja hajuvedestä? Muistelisin joskus lukuneeni eteerisistä öljyistä tässä käytössä.

 17. Hei. Kysymys AIVAN aiheen vierestä: mitä ajattelet erikseen latvoille tarkoitetuista hoitoaineista? Onko niistä hyötyä?

 18. Mun käyttämistäni tuoksuista ei vartalovoiteita ole olemassa tai eivät myy täällä.
  Joskus olen tuoksuvoiteita käyttänyt, mutta ihollani ne eivät kauan tuoksu.

 19. Minulla oli muinoin Babydoll-hajuveden vartalovoide ja vitsit kuinka paljon siitä tykkäsinkään.. Kuiva ihoni vain imaisi voiteen sisuksiinsa kuukaudessa enkä ole sen jälkeen tuoksusarjojen vartalovoiteita käyttänyt juuri niiden huiman hinnan vuoksi. Postauksesi sai mieleni muuttumaan ja kävinkin heti selailemassa linkittämiäsi nettikauppoja. Kiitos siis jälleen loistavasta vinkistä! Itse en olisi ikinä keksinyt käyttää vartalovoidetta ehdottamaasi tyyliin 🙂

 20. Bauty Babe: Toimivat noin tosiaan erinomaisesti. 🙂

  Minna: 🙂

  badbomben: Tuoksuntehostajina toki parhaimmillaan. 🙂

  Anonyymi: Miksailut omalla vastuulla, kemiaahan koko homma kuitenkin on. 🙂
  Makuasia, kummin päin laittaa, mutta tuoksut voivat jo sekoittua tylsästi, jos päällekäin miksaa. :/

  Virve-fanittaja: Voi, mielelläni testaisin, mutta koska budjetti on rajallinen enkä itse oikeastaan koskaan käytä tuollaisia liinoja, taian kuitenkin jättää testauksen jollekin muulle. Pidän kuitenkin toiveen mielessä, jos vaikka alkaisikin tuntumaan sopivalta hommalta. 🙂

  Anonyymi: Kannattaakin tosiaan suosia suurempien firmojen kosmetiikkaosastoa näitä hakiessa, pienemmistä liikkeistä on usein jätetty pois valikoimista. :/

  Mirette: Herkkä iho voi varmasti reagoida moiseen hajusteryöppyyn. :/

  Frigga: Oi, sinähän teit vaikka mitä löytöjä. Kiva läjä tavaraa odottaa sinua kotona jahka kotiudut. Kai saat jonkun hakemaan tuotteet postista, etteivät palaudu takaisin lähettäjälle? 🙂

  Tuuli: Ymmärsinkö väärin vai menikö nyt jotain ristiin kun sanoit hakevasi naamiota, mutta halusit kommentteja voiteesta?
  Lumenen naamio on rauhoittamisessa paras, mutta tämä on oikein mukava voide sellaiselle todella kuivalle ja jopa ärtyneelle iholle. Koostumus on hyvin paksua, eli tykkäsin talvella ihon ollessa kuivimmillaan. Etupäässä siis loistava pehmentäjä ja ehkäpä myös rauhoittaja. 🙂

  Xena: Toive pidetään mielessä, mutta tuskin valitettavasti tulen toteuttamaan rajallisen budjetin ja vähäisen oman kiinnostuksen ko. tuotteita kohtaan vuoksi. :/

  amelié: Eterisiä öljyjä voi sekoittaa hajusteettomiin vartalovoiteisiin, mutta hajuveden kanssa homma tuskin toimii niin hyvin. Hajuveden tuoksukonsentraatio on kuitenkin niin paljon pienempi kuin eteeristen öljyjen, jotka ovat käsittääkseni yleensä vaan juuri sitä itseään. Melko kevyt tuoksu siis saattaisi parfymin kanssa tuosta tulla. :/

  Anonyymi: Minkälaisia tuotteita tarkoitat? Poispestävät ovat samanlaisia yleensä riippumatta siitä, minne ovat tarkoitettuja ja jätettävissä on yleensä ideana suojata ja siloittaa latvat silikonikalvolla. Itse olen jo vuosia käyttänyt Bonacuren latvasuojaa pesun jälkeen jätettävän hoitoaineen päällä siloittamassa ja suojaamassa latvoja. 🙂

  milipili: :/

  Shania: Melko kevyitä ovat tosiaan koostumukseltaan usein, eli kosteutusmielessä eivät välttämättä riitä, mutta hajusteina mainioita. 🙂

  elli: En julkaise kommenttiasi, sillä olen pitänyt asuinpaikkakuntani täällä salassa. Kiitos kuitenkin asiakaspalautteestasi, sait itse puolestasi nyt minulle aikaan hyvän mielen. 🙂

 21. Psst. Alkoholi ei tuoksussa aiheuta auringon kanssa iholle pigmenttimuutoksia vaan tuoksuaineet. Tämän minulle paljasti muutama vuosi sitten Diorin kemisti. Kesätuoksuissa on käytössä sellaisisa tuoksuaineita, jotka eivät auringon kanssa reagoi.

 22. Hyvä pointti! tulee köyhälle opiskelijalle halvemmaksikin :))) Pelkään vaan että ne voiteet on liianki mietoja, ja et kun sitä levittää niin se tuoksuu vain hyvin miedosti, ja pointti olisi kummiskin myös sen että muutkin sen haistaisivat( siis ei niin että lemuisin hajuvedelle)

 23. Lucy: Mielenkiintoista, pitääkin tutkia asiaa lisää, sillä en ole koskaan moista ennen kuullut. 🙂

  Anonyymi: Kyllä sen muutkin haistavat. 🙂

 24. Hmm, tuo Lucyn kommentti aiheuttaa täällä suurta ihmetystä. Sen lisäksi, etten pikagoogletuksella löytänyt yhtään infoa tuon tiedon todenperäisyydestä, vaan nimenomaan alkoholin ja auringon yhteishaittavaikutuksista iholla, niin kemiantietoutenikin on juurikin siltä osin ilmeisesti virheellistä, ettei alkoholi aiheuttaisi noita ihohaittoja auringon kanssa. Olen nimittäin jonkun verran asiata opiskellut ihan viime aikoina, niin jotenkin tuntuu, että joko Diorin konsultti on puhunut ohi suunsa tahi asia on ymmärretty väärin.

  Virve, olisiko tässä aineksia postaukseen? Ehkäpä jokin katsaus aiheesta tehtyihin tutkimuksiin? Olisi hyvin mielenkiintoinen seikka tämä, sillä kuitenkin monissa "kestäuoksuissa" tuntuu olevan kuitenkin niitä samojakin hajuja kuin "talvotuoksuissa". Puhumattakaan siitä, että jotkut tuoksuvat ovat ihan joka vuodenajan tuoksuja..

 25. Hei Virve!
  Olen innolla seurannut hetken blogiasi, sillä työskentelen itsekkin kosmetiikka myyjänä isommassa tavaratalossa. Kirjoitat mukavasti, asiantuntevasti ja monesta asiasta hyvin fiksusti. Mutta tässäkin tekstissä silmääni pisti netistä tilaamisen ohjeistaminen… Mitä työnantajasi ajattelee, kun suosittelet netistä tilaamista, jos Suomen hinnat kirpaisevat? Minullakaan ei ole provikka palkka, mutta olen kuitenkin tulosvastuussa työnantajalle. Joka päivälle on myyntitavoite ja tottakait siihen pyritään! Nykyään lähes päivittäin tulee tilanne, että ollaan valittu sitä huulipunan väriä 20min. ja käyty vielä hoitotuotteet siihen päälle + näytteet ja asiakas toteaa tilaavansa tuotteet netistä! Sieltähän palvelua ei saa, mutta tuotteita edullisemmin. Ymmärrän tietenkin, että netistä tilataan tavaraa, mitä Suomesta ei saa. Mutta kyllä harmittaa, kun oma työ menee "hukkaan" ja tuotteiden myynti, jolla minun ja sinun palkkakin maksetaan häviää ulkomaille. Toki joku nyt toteaa, että tärkeintä on tyytyväinen asiakas, mutta kyllä se myyjän tärkein työtehtävä on kuitenkin myydä. Kauppa se on mikä kannattaa.
  Ystävällisesti Lumia

 26. Anonyymi: Täytyy selvittää asiaa enemmänkin, sillä kuulostaa tosiaan jännältä, ettei kukaan muu ole koskaan ennen maininnut mistään tuollaisesta.
  Lucy kuitenkin puhui nimenomaan Diorin kemististä eikä "vain" konsulentista", eli sinäänsä selvittämisen arvoinen juttu. 🙂

  Lumia: Blogillani ja työlläni ei tosiaan ole yhteyttä, eli pyytäisin, ettei niitä sotketa, vaikka työkseni samoista jutuista juttelenkin. 🙂

  Tuo netistä tilaaminen on kaksipiippuinen juttu ja olen pohtinut sitä täällä ennenkin. Tottakai myyjänä toivon, että ihmiset ostavat tuotteensa Suomesta ja minulla riittää töitä, mutta samalla on kuitenkin oltava realistinen.
  Kosmetiikan alv:tä nostetaan taas ja minusta on ihan törkeää, että Suomessa alv on jo lähes 1/4 tuotteen hinnasta (23% 1.7. alkaen)! Esimerkiksi Keniassa laskettiin viime vuonna kosmetiikkaveroa (10 % -> 5 %) ja kannustettiin naisia kaunistautumaan, mutta minusta tuntuu, että itsensä hemmottelusta vain rangaistaan Suomessa keräämällä siitä noin törkeää veroa. Olen kyllä mielelläni veronmaksaja ja ymmärrän verojen hyödyt, mutta välillä vaan verotuksen kohteet mietityttävät.
  Vaikka toivonkin asiakkaiden ostavan tuotteet Suomesta, jouduin silti toteamaan, etten läheskään aina ole käyhänä kosmetiikkamyyjänä itse valmis maksamaan niiden Suomen hintoja. Olisi siis turhaa olla kaksinaamainen.
  Olen myös useasti maininnut tuosta mainitsemastasi kosmetiikkamyyjien hyväksikäytöstä. Minusta on myyjänä törkeää, että asiakkaat antavat myyjän passata ja sitten ostavatkin tuotteet netistä. Jos tuotteet aikoo ostaa omatoimisesti muualta, niin kyllä niitä livenä pällistellessäkin saa olla varsin omatoiminen. Olen läksyttänyt tästä asiasta blogissani jo pariin otteeseen ja uskonkin, että moni on sen verran fiksu, että ymmärtää asian.
  Ja tosiaan myyntiähän siellä myymälässä ollaan edistämässä eikä hyväntekeväisyystyössä, eli työpäiväni aikana ykkösjuttu asiakkaiden palvelemisen ohella on se myyminen. Myymälässä mieleeni ei tietenkään todellakaan tulisi kehottaa ketään tilaamaan netistä (tottakai siitä tulisi sanomista), mutta vapaa-aikanani voin silti olla itse pihi asiakas. Bloggaaja-Virve on siis tosiaan eri asia kuin kosmetiikkamyyjä-Virve ja tätä teen omana itsenäni kun taas työtäni liikkeen työntekijänä.
  Ristiriitaista, mutta en vain voi sille mitään. 🙂

 27. Joskus aikoinaan oli myynnissä niitä oikeita kesätuoksuja joista juuri puuttui se alkoholi, niin mulle on ainakin jäänyt päähän että se on nimenomaan se joka maksaläiskittää.
  Pitäs ihan kaivella esiin ne pullot (säästän kaiken) joissa alkoholia ei ollut kun en muista merkkejä enää.

 28. Minulla on joistain tuoksuista myös noita saman linjan vartalovoiteita jotka on tulleet lahjapakkauksen mukana, mutta jostain syystä niitä ei vain tule koskaan käytettyä. Tai no, keksin heti ainakin pari syytä.

  1. Kesällä en halua tuoksua "liikaa".
  2. Kosteutan ihon yleensä yöksi (koska päivällä on aurinkovoiteen aika tai aamulla ei kerkeä) enkä pysty nukkumaan jos tuoksuu liikaa, ja menisihän se tuoksu vähän hukkaan noin.
  3. Talvikuivalle iholle en uskalla laittaa voimakkaasti hajustettuja ja liian kevyesti kosteuttavia voiteita.

  Mutta mutta, ehkä noita tuoksulinjojen vartalovoiteita pitäisikin käyttää vain tuoksuttelutarkoituksessa eikä kosteutusmielessä. Kiitos tästä vinkistä!

  Olen muuten aina ihmetellyt tuota väitettä että alkoholi auringossa aiheuttaa maksaläiskiä. Monissa aurinkovoiteissa ja muissa aurinkoon tarkoitetuissa tuotteissa on alkoholia, niinkuin "kesätuoksuissakin". Käytän kesäisinkin aivan tavallisia hajuvesiä (en tosin rannalla) eikä ranteissani, joihin tuoksua yleensä suihkautan, ole mitään pigmenttiläiskiä näkyvissä. 😀

 29. Tilasin paketin poikaystävän nimellä, joten se voi helposti hakea sen tuokkosen :):)

  Hyvää kesää sinulle, blogistasi on hurjasti iloa ja hyötyä!

 30. Kiitos hyvästä vastauksesta. Silti takertuisin siihen, että alv maksetaan myös vaatteista, kosmetologilla käynnistä, jumppa lipusta yms… Verot eivät häviä, vaikka tekisimme ostokset netistä. Pikemmin uskon siihen, että mitä vähemmän kulututamme koti Suomessa, sen enemmän hinnat ja kulut nousevat. Haluaisin vain saada tukea suomalaiselle työlle, eli sille mistä meidän palkat maksetaan. Vaikka sanot, että työlläsi ja blogilla ei ole yhteyttä, väittäisin kovasti vastaan. Kuka "tavis" pystyisi hankkimaan tuollaset määrät kosmetiikkaa vain testailuun. Ja vaikka niitä ahkerasti hankitkin, itseltäni löytyy monet samat koulutuksista ja myyntikilpailuista saatuna. Mielestäni blogisi suosio perustuu nimenomaan siihen, että olet ASIANTUNTIJA! Tuskin koskaan perustelet kommenttejasi tuotteesta ihan kiva tyyliin, vaan aina on faktaa raaka-aineista, pakkausteknologiasta ynnä muusta asiankuuluvasta, joten kyllä työ ja harrastus kulkevat käsi kädessä… Jatkan kyllä ahkerasti lukemista, olen monesta asiasta niiiin samaa mieltä kanssasi! 🙂 -Lumia

 31. Lumia: Täyttä asiaa kyllä kaikki mitä sanoit, moneen asiaanhan tuo sama verotus pätee. Mutta hirvittää silti. Pointtisi siitä, että mitä vähemmän kulutamme Suomessa, sitä enemmän verotus nousee oli kyllä mainio ja pisti miettimään asiaa. 🙂
  Tarkoitin tuolla sotkemisella enemmän sitä, että mitä sanon täällä, en välttämättä sanoisi ääneen töissä, eli täällä voin sanoa mitä tahdon ilman, että se liittyy työhöni suoraan. Ja siis täällä voin analysoida incejä vapaasti ja sanoa suoraan, jos tuotteen saa jostain halvemmalla, mutta töissä harvaa asiakas tahtoo kuulla sanaakaan tuotteen sisällöstä (enkä voi samalla lailla kaikkea sanoakaan) enkä tosiaan voisi kehottaa asiakastani hakemaan mielummin sen Pirkka-silmänympärysvoiteen kuin 100 euroa maksavan tarjoamani.
  Toki tuotteista tosiaan suurin osa tulee työni kautta ja kaikki kulkee käsikädessä, mutta tuota minä enemmän tarkoitin. 🙂

 32. Lumenehan pyrkii kovasti avainlippu mainoksilla saamaan kuluttajan valitsemaan Suomessa tehtyjä tuotteita. Itse tulee enemmän kiinnitettyä huomiota kotimaisuuteen ruuassa, joskus vaatteissakin. -Lumia

 33. Moikka Virve,

  mistä olet löytänyt tuota Kenzon Amour vartalovoidetta? On muuten aivan ihana tuoksu.

  Kiitti jo etukäteen!

Kommentointi on suljettu.