Yellow is soooo out of fashion in here

Kuten on käynyt ilmi, olen siirtynyt vaaleampaan hiusväriin ja nyt kaikki keltaisuutta neutralisoivat ja hiuksia hyvin hoitavat tehokeinot ovat tulleet enemmän kuin tarpeeseen. Vinkkasin pari päivää sitten loistavasta hopeashampoosta ja nyt haluaisin vinkata mukavasta keltaisuutta taittavasta hiusnaamiosta.
Nappasin vaalennusprojektia aloittaessani kaupasta mukaani Biozellin Color Maskin sen Silver-sävyssä. Kyseessä on siis hiussävyte, joka taittaa hiuksista keltaisuutta hoitaen niitä samalla tehokkaasti. Tämä ei siis ole mikään hiuksille hallaa tekevä hiusväri, vaan hiuksia hellivä, keltaisuutta pois taittavaa väripigmenttiä niille tuova ihanuus.
Color Maskin sävy ei ole intensiivisen violetti, mutta silti silti selkeän lila. Naamion on tarkoitus antaa vaikuttaa hiuksissa 3-5 minuuttia ja pidempi vaikutusaika ei niinkään enää vaikuta hiusten sävyyn, mutta edistää naamion hoitavien aineiden vaikutusta. 
Käyttööhjeen mukaisesti Color Maskin luvataan riittävän pariin kolmeen käsittelyyn puolipitkille hiuksille, mutta itse olen ainakin kokenut sen huomattavasti riittoisemmaksi, sillä olen käyttänyt sitä pesun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin, joissa muutenkin on vain päällisosa käsitelty. 
Yhden käsittelykerran myös lupaillaan kestävän 6-8 pesukertaa, mutta itse olen käyttänyt tätä noin joka kolmannella pesukerralla.  Aion vielä kokeilla käyttää tätä kuiviin hiuksiin ja testata, onko lopputulos huomattavasti tehokkaampi, mutta uskoisin olevan.
Koska olen lätrännyt hiuksiini viimeiset kuukaudet niin reilusti kaikkea mahdollista keltaisuutta neutralisoivaa, ei minulla valitettavasti ole esittää mitään kunnollisia ennen ja jälkeen -kuvia. Olen kuitenkin itse kokenut tämän neutralisoivan keltaisuutta hyvin sekä samalla ennen kaikkea myös hoitavan hiuksiani tehokkaasti.
Koska mustasta tukasta on todella haastavaa päästä vaaleaan, olen tietysti kotivärjäilyilläni saanut aikaan hiusteni latvoille melkoista tuhoa. Yksi kampaajareissu saksineen pelasti kärsineitä latvoja jonkun verran, mutta hyvät hoitoaineet ovat olleet must-juttu ja tämä tuote onkin jättänyt hiukseni todella sileiksi, pehmeiksi ja ihanan tuntuisiksi.
Noin vajaat kahdeksan euroa maksavaa Color Maskia löytyy eri sävyissä ja voin ehdottomasti suositella sitä. Minusta tämä on ollut yhdessä Klippoteketin Siver Shampoon kanssa mitä parhaimpia edullisia pelastajia kutreilleni!
Onko teillä kokemuksia tuotteesta?
Lupaan tehdä lähitulevaisuuteen paremman hiuspostauksen omien hiusteni tilasta, mutta tällaisilla vaaleusasteilla siis tällä hetkellä liikutaan. Kuvassa vastapestyt vähän hapsottavat hiukset, joille ei ole tehty mitään. Olen nauttinut aivan suunnattomasti siitä, ettei viimeisin yli kuukauden tyvikasvu näy missään ja voin jatkossa päästä hiusteni kanssa helpommalla kuin aikoihin!

32 kommenttia artikkeliin ”Yellow is soooo out of fashion in here”

 1. Itse käytän juuri noita samoja värimaskeja, mutta punaisen sävyä ja viimeksi myös pinkki kokeilussa 🙂 On kyllä todella toimivaa kamaa, hiuksista tulee niin ihanan pehmeet ja hyvänväriset! Ja ainakin mulla nuo punaiset sävyt on tarttunut entistäkin paremmin jos laittaa juurikin kuivaan tukkaan vaikuttamaan 🙂

 2. Saanko udella, että miksi vaalensit hiuksesi tummasta vaaleaan kotona, etkä kampaajalla? Itselläni on sellainen käsitys, että yksi syy kotivaalennukseen on se, etteivät kampaajat suostu vaalentamaan asiakkaidensa hiuksia yhtä nopealla aikataululla kuin kotona "pystyy". Olenko ihan hakoteillä ajatuksieni kanssa…? Itse en uskaltaisi kotona vaalentaa noin rajusti. Värjäys kotona on halpaa, mutta sitten meneekin pitkä penni sen aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen kaikilla mahdollisilla tuotteilla ja kustannusten suhteen ollaankin nopeasti tasoissa? 😀 Siis, kannattaako tässä säästää? 🙂

  • On huvittavaa miten moni luulee että kampaajan vaalennus ei yhtä lailla kuluttaisi ja kärventäisi hiusta. Samaa tavaraa ne kuitenkin ovat pääasiassa. Toiseksi, mikään tuote ei oikeasti korjaa hiusta mikäli niin luulit. Tietysti kotona vaalennus voi helposti epäonnistua ja tulla laikukas jne, mutta sehän ei tässä ollut se sun pääpointti.

  • Siis eikö Virve just pitkällä tähtäimellä oo vaalentamassa? 😀 Niin oon ite käsittäny postauksia lukiessani. Vaalennusta ei kyllä kantsi kovin nopsaa tehdä.

  • Kiitos, kun vastasitte Virven puolesta! 😀 En kyllä ajatellut, etteikö hiusten vaalentaminen kampaajalla kuluttaisi hiuksia, sillä olen käynyt saman värjäysprosessin kampaajan tekemänä läpi itse aiemmin. Samoin en luule tuotteiden korjaavan vaurioita, mutta tarkoitin sitä sileiden ja terveiden hiusten "tunnun" tavoittelemista, mihin tuotteet kyllä mielestäni voivat pystyä. Toivottavasti tätäkin ei nyt rautalangasta vääntämällä haluta lukea ja ymmärtää väärin. 😛 Ammattilais- ja kotiväreissä on eroa. Miksi värjätä kotona, kun kyseessä on kuitenkin himpun verran juurikasvun värjäämistä vaativampi operaatio? Onhan myös aina fiksua käyttää palveluita muita työllistääkseen. 🙂 Ja onhan kampaajalla kuitenkin ammattilaisena silmää valitsemilleen väreille, aikataululle ja muulle sekä ottaa myös vastuun työstään, kotona mennään enemmän arvalla mielestäni. Eihän kampaajan koulutus nyt kuitenkaan turha ole, vai? o_o Haluaisin kuulla vastauksen, niin ehkä itsekin voisin vielä joskus kallistua kotivärien puoleen. Muuta minun ei tällä kertaa tarvitse oppia, kiitos. Siis, miksi…?

  • Värjäsin itse kotona juurikin oman malttamattoman luonteeni vuoksi: halusin vaaleaa nyt ja heti enkä kärvistellä välimaastossa vuotta ja maksaa itseäni kipeäksi kampaajareissuista. Ymmärrän värien taitosta ja värjäilyistä jonkun verran, joten tiesin mihin taittavilla sävyillä hiuksiani kannattaisi värjätä värinpoistojen jälkeen ja mikä toimisi. Rajuja käsittelyjähän nuo hiuksille ovat ja nyt kun minulla on vielä tumma alaosa hiuksissa aion hoitaa sen hitaan vaalennuksen kampaajan kautta. 🙂

  • Kiitos vastauksestasi! 🙂 Tämä selvensi paljon. Olet kyllä taitava! Ja värihän näyttää oikein onnistuneelta. Eli ihan noviisina ei ehkä kannata kokeilla… 😀 Ja se on totta, että nopeammin kotona saa värjättyä. Itse olin aikanaan pettynyt, kun ensimmäisen vaalennuksen jälkeen hiukset olivat vielä ihan reilusti ruskeat… 🙂

 3. Mulla alkaa kanssa vaalennusprojekti tän kuukauden lopussa (musta –> vaalean ruskeaan, jossa EI näkyisi tyvikasvu), joten on ollut mukava lukea näitä sun vaalennusjuttuja ja vinkkejä. Muutenkin minulle sopii paremmin viileät sävyt, joten hopeashamppoo tai/ja hoitoaine on hankintalistalla.

 4. Värjääkö naamio tyven tuollaiseksi violetiksi, vai onko tämä nyt sen shampoon tekosia?

 5. Oo, näyttää tosi vaalealta. Liisan tavoin kokokuvia esiin! Tää maski on hyvä, pari tuubia on tullut käytettyä tyydyttävin tuloksin. 😉

 6. Mä en tykännyt tuon hajusta sitten yhtään! 😀 Muutenkin nuo hoitavat hopeajutut oon kokenut huonoiksi, hopeashampoot parempia. Mutta toimii tämäkin kyllä paljon paremmin kuin muut kokeilemani hoitavat keltaisuuden taittajat!

  Osaisitko muuten sanoa, mistä Chanelin Inibitable Intense – mascaraa kannattaisi tilata? Oon lukenut sun tekemää postausta tuosta ripsiväristä ja haaveillut! Voisin vihdoin tilata sen mutta meikkien saralla oon aika surkea nettishoppailija. 😀

 7. Mulla oli kans joskus tota samaa mömmöä – multa rupes parin käyttökerran jälkeen lähtemään hiuksia aivan järkttävästi, loppui kun lopetin tuon käytön 😀

 8. Voiko tätä käyttää hiuksiin joita on vaalennettu raidoittamalla eli seassa on myös tummempaa?

 9. Tyvikasvu onkin ongelmista pienin, jos hiukset ovat kirkkaan siniset! Vääristääkö kuva, vai oletko mennyt vähän liian pitkälle noiden sinisten ja violettien naamioiden kanssa? Näyttää todella oudolta. Latvoista väri näyttää kivalta ja hyvin olet saanut hiukset vaalenemaan, jos kerran itse olet tuohon päässyt mustasta. Vau!

  • Hahhahhaa, iltavalaistuksessa sisällä otettu kuva näyttääkin täällä näköjään aika veikeältä! 😀 Hiukseni eivät tosiaan ole tyvestä siniset tai lilat, valaistus vaan tehnyt tepposensa enkä huomannut sitä kuvaa laittaessa. Ihan normaalit vaaleahkot ovat siis. 🙂

 10. Mitä luulet miten tuon kanssa onnistuu sävyttää pelkkiä latvoja? Mulla on siis vaalennetut latvat jotka on muuttuneet keltaisiksi. Jos siis laitan tuota latvoihin, niin pitääköhän olla miten tarkkana ettei se osu tummiin hiuksiin ja aiheuta niille mitään ?:-o

  • Huoletta voit vedellä, ei aiheuta tummiin hiuksiin mitään outoja väri-ilmiöitä. Pyrkii vaan taittamaan väriä viileämpään eikä tummissa aina edes välttämättä saa mitään pienintäkään taittoa aikaan. Anna siis mennä vaan. 🙂

  • Hyvä juttu, pitääkin mennä heti huomenna ostamaan. Kiitti vastauksesta!:)

Kommentointi on suljettu.