Sukellus misellivesien maailmaan

Tänään tahtoisin palata blogissani erääseen vanhaan aiheeseen, josta kysyin teiltä jo kaksi vuotta sitten. Ajat kuitenkin muuttuvat ja niin muuttuvat monet muutkin asiat, joten palataan asiaan jälleen uudelleen.
Asia koskee nimittäin miseelivesiä ja niiden käyttöä.
Kun pari vuotta sitten postasin misellivesistä eivät ne olleet vielä kovin yleinen juttu vaikka niitä olikin alkanut näkyä siellä täällä. Silloin en vielä postatessani edes tiennyt, että niille oli jo muodostunut ihan oma suomenkielinen ”misellivesi” sanansa ja yllätyin, että niinkin moni kertoi käyttävänsä noita räjähdysmäisen trendikkäiksi tuloillaan olevia vesiä.
Siinä missä länsimaisen maailman joitakin vuosia sitten valtasi BB-buumi (ja ne kaikki muutkin aakkosissa etenevät buumit)  on sen vallannut nyt myös misellivesibuumi. Nykyään jokaisella kosmetiikkasarjalla on on oltava oma misellivetensä enkä tiedä, onko se niiden suosion syy vai seuraus, mutta näin se vaan vaikuttaisi olevan kosmetiikkahyllyjen tarkastelun perusteella. 
Nyt misellivesiä riittääkin sitten joka lähtöön.
Toisten ideana on vain auttaa puhdistamaan iho tehokkaasti, mutta hellävaraisesti.
Vanulapulle kaadettu misellivesi siis riittää jo itsessään meikinpuhdistustuotteeksi, joka nappaa itseensä meikin ja epäpuhtaudet ja pitää huolen siitä, että iho jää puhtaaksi ja raikkaaksi.
Toisissa misellivesissä on mukana myös kasvovesille tyypillisiä hoitavia aineita.
Tämä tarkoittaa, että ne paitsi puhdistavat ihon myös jättävät sille niitä hoitavia ja kosteuttavia ainesosiaan.
Oma misellivesien käyttöni on lisääntynyt, mutta oikeastaan lähinnä olosuhteiden pakosta. Yhä useampi kosmetiikkamerkki on tosiaan lanseerannut omansa ja niitä onkin siksi putoillut kotiini testattaviksi monilta sarjoilta (postauksessa näkyvät tuotteet ovat kaikki blogitestaukseen saatuja tuotteita). 
Käytän itse misellivesiä nykyään lähinnä kasvoveden tapaan ihonpuhdistuksen viimeistelyssä, joten pidän enemmän koostumuksista, jotka sisältävät kosteuttavia ainesosia eivätkä vaan puhdista ihoa. 
Muutaman kerran olen meinannut laiskuuttani tyytyä hoitamaan meikinpuhdistuksen ilman vesipesua ja pelkkää misellivettä käyttäen, mutta jotenkin se yhä edelleen vaan tuntuu minusta väärältä. Jos kasvoillani on ollut tavallinen meikkipohja ja silmissä meikkiä saa kasvot pyyhkiä yhä uudelleen ja uudelleen puhtaaksi uudella misellivedellä kostutetulla vanulapulla ennen kuin voi todeta, että ne ovat ihan oikeasti puhtaat. Tuossa ajassa olisin pessyt kasvoni hellävaraisesti nopealla puhdistusöljyllä ja vedellä jo moneen kertaan.
Olen myös kokeillut blogin kautta testiin saamiani Garnierin misellipyyhkeitä, mutta kuten puhdistusliinat yleensäkin tuntuvat nämäkin minulle vierailta käyttää. Vaikka pyyhkisin meikatut kasvoni parillakin lapulla on se silti nopeaa ja tehokkaampaa sillä puhdistusöljyllä ja usein se tuntuu vieläpä hellävaraisemmaltakin, sillä ihoa ei tarvitse vedellä samalla lailla kuin pyyhkeillä pyyhkiessä.
Misellituotteet ovat toki käteviä kasvojen puhdistuksessa silloin, kun en ole meikannut päivän aikana. Silloin saatan hyvinkin illalla vain pyyhkiä kasvoni puhtaiksi misellivedellä tai misellipyyhkeillä ja todeta, että puhdasta tuli. Mutta muuten… ei, en vain osaa. Tahdon kunnolla puhdasta. 
Sanoisin varmasti, että nämä ovat käteviä käyttää jos vaikkapa mökkeilee tai retkeilee vedettömässä ympäristössä, mutta koska en itse ehtana kaupunkilaiskakarana koskaan tee kumpaakaan niin voin heittää ilmoille vain olettamuksen, jonka joku muu voi sitten vahvistaa.

Käytättekö te misellivesiä säännöllisesti ja jos käytätte niin kuinka te niitä käytätte?
Kaikki postauksessa näkyvät tuotteet ovat blogin kautta saatuja.

32 kommenttia artikkeliin ”Sukellus misellivesien maailmaan”

 1. Kun ostin ekan miselliveden, kokeilin pari kertaa poistaa meikit pelkästään sillä. En tykännyt. Kasvoja sai pyyhkiä toodella monta kertaa ja tuntu iholla ei ollut miellyttävä sen kaiken hankauksen jälkeen. Iho tuntui mähmäiseltä. Ja eihän sillä lähtenyt ripsiväri yhtään mihinkään..

  Sen sijaan mielestäni misellivesi sopii hyvin aamupesuksi, kun iho on vain hiukan hikinen ja tunkkainen.

 2. Käytin Garnierin misellivettä hyvinkin uskollisesti kolme pulloa ennen kuin löysin The Body Shopin puhdistusöljyn, mutta vieläkin tartun useamman kerran viikossa pinkkikorkkiseen luottotuotteeseeni 🙂 Juurikin meikinpoistossa tätä tulee käytettyä, lähinnä niinä päivinä kun pitää nopeasti saada illaksi uusi meikki tehtyä, misellivedellä pyyhkiessä on nimittäin helppo säästää ripsiväri yms. silmämeikki mikä näyttää vielä työpäivänkin jälkeen ihan hyvältä. Joskus olen myös liian laiska raahautumaan veden äärelle naamanpesua varten ja poistan vain ällöltä tuntuvan ihomeikin nopeasti misellivedellä. Myös meikatessa kun sohii ripsiväriä tai rajauskynää väärään paikkaan saa tällä kostutetulla topsipuikolla hyvin korjailtua! En kuitenkaan ikinä voisi kuvitella meneväni illalla nukkumaan pelkän misellipuhdistuksen jälkeen, ensimmäisen vaiheen putsarina loistava mutta oma mielenrauha vaatii myös sen perinteisen puhdistustuotteen, otti meikit sitten pois misellivedellä, puhdistusöljyllä tai vaikka meikinpoistoliinoilla!

 3. En pese kasvojani aamuisin ollenkaan, sillä varsinkin talvisin pintakuiva ihoni suuttuu liiasta vedellä lotrailusta, mutta pyyhkäisen misellivedellä yön aikana kertyneet epäpuhtaudet pois ennen kasvorasvan levitystä 🙂 Hellävaraista ja nopeaa!

 4. Olen ihan rakastunut <3 Misellivesien ansiosta akne on poissa ensimmäistä kertaa 20 vuoteen!
  Kaksi lappua menee iltaisin; ensimmäisellä lähtee silmämeikit ja meikkivoiteet, toisella lapulla vielä varmistus että kaikki on poissa.

 5. Olen käyttänyt pian purkillisen tuota Garnierin misellivettä ja en tiedä jaksanko ostaa toista. Pesen kasvot kuitenkin vielä vanulappupyyhinnän jälkeen vedellä, koska minusta tuosta misellivedestä jää vähän ikävä tuntuma kasvoille. Kasvot eivät tunnu täysin puhtaalta vaan siltä että pieni vesihuuhtelu ainakin pitää vielä tehdä. Menetän siis kai ne hoitavat aineet kun huuhtelen vielä vedellä, joten ehkä ostan seuraavaksi jonkin muun tuotteen.

  • 😀 Et vain osaa/jaksa pestä normaalilla putsarilla sen jälkeen? Are you kidding me?

  • Oletan, että tämä kommentti oli tarkoitettu minulle eikä ylläolevaan kommenttiin?

   Koen itse turhaksi aloittaa puhdisusta misellivedellä jos kuitenkin saan hyvän puhdistustuloksen pesemällä sen jälkeen puhdistustuotteilla normaalisti -käytin sitten ensin misellivettä tai en. 🙂

  • No hei haloo, meneehän siinä miselliveden idea jos tuntuu että pitää vielä sen käytön jälkeen vedellä lotrata. Ei kai se jaksamisesta ole kiinni vaan siitä että silloin tuo tuotetyyppi ei vain omalla kohdalla toimi ja silloin varmaan haluaa etsiä jotain muuta sopivampaa.

   Itse käytän misellivettä vain laiskoina meikittöminä päivinä.

  • No monethan suosii kaksoispuhdistusta, ja onhan Se idioottimaista huuhtoa kaikki miselliveden hoitavat aineet pois viemäriin! 😀

  • Kaksoispuhdistuksessa tosiaan varsin pätevä tuote kunhan ensin ottaa toisella tuotteella ja sitten lopuksi misellivedellä vielä. 🙂

 6. Mä oon käyttänyt pitkään kasvoveden korvikkeena, toimii. Lisäksi tällaiset on hyviä vaikkapa treenikassiin. Mulla on tuota Garnierin, ovatko nuo muut millaisia?

 7. Itsekin käytän misellivesiä nimenomaan kasvoveden asemasta eli myöskään mulla se ei riitä itsestään meikinpuhdistukseen vaan tarvitsen sen vesipesun kunnon meikinpuhdistustuotteita käyttäen – liekkö sitten päänsisäinen juttu ja/tai tottumiskysymys.. Toisaalta kun mietin asiaa niin jollain tapaa nautinkin kasvojen pesusta, joten pelkkä lapulla pyyhkiminen veisi osan siitä pienestä arjen nautinnosta pois 😀

 8. Mulla on ihan sama juttu kuin sulla. Meikkejä en osais putsata pelkällä misellivedellä, no way! Mutta jos olen ollut ilman meikkiä niin illalla käyn kasvot läpi vain misellivedellä ennen kosteutusta. 🙂

 9. Oon ensin puhdistanut misellivedellä tai noilla liinoilla ( joista en liiemmin pitänyt). Sen jälkeen kyllä suihkussa vielä puhdistusvaahdolla. Oon vähän tällainen tuplapuhdistustyyppi! 😀 La roche posay merkillä on miselligeeli! Aivan huipputuote!

 10. Multa löytyy tuommoinen Garnierin misellivesi ja oon kyllä tykännyt 🙂 Totta kyllä, että aika monta vanulappua saa uhrata, mutta esimerkiksi reissatessa on kyllä ihan loistava tuote (mitä nyt aina vähän kuumottelee, ettei vaan vuoda tavaroiden sekaan). Normaalisti puhdistan tuolla Garnierilla ensin ja sen jälkeen vedellä ja The Body Shopin puhdistusvaahdolla, näin jää varmasti puhdas olo nassuun 🙂

 11. Mäkään en vaan osaa käyttää misellivesiä. Valmiilla liinoilla tai kostutetuilla lapuilla silmämeikin pyyhkiminen ja pahimmillaan hankaaminen vain ärsyttää silmiäni – eikä meikki edes lähde kokonaan. Olenkin hylännyt misellivedet puhdistajina ja käytän noita liinoja vain matkoilla, jossa pitää pärjätä käsimatkatavaroilla ja rajallisella määrällä nesteitä. Misellivettä käytän lähinnä karisseen ripsivärin pyyhkimiseen silloin harvoin kun teen silmämeikin ennen meikkipohjaa. Niin ja myös silloin (onneksi) harvoin kun kulmakarvat ei vaan onnistu ensimmäisellä kerralla 😀

 12. Käytän! 😀 Poistan ripsarit yleensä meikinpoistoaineella, koska mun misellivedessä on alkoholia ja se joskus kirvelee silmiä, mutta loppu nassu lähtee misellivedellä. Oon ehkä maailman laiskin meikinpoistaja ja meikkaaja, joten ainakin se toinen osio helpottuu huomattavasti. Loistokeksintö.

 13. Mä käytän tuota Garnierin kyllä ihan päivittäin, mutta mulla se korvaa kasvoveden. 😀 Eli ei ihan niin kuin pitäisi, haha… tykkään sen koostumuksesta tosi paljon, ja siitä, että iho ei kiristä sitten tippaakaan sen jälkeen. Meikittöminä päivinä saatan tosi skipata illalla naaman pesun, ja pyyhkäistä kasvot vain sillä läpi. 🙂 Toimii sitenkin.

 14. Minä käytän melkein joka päivä. Ensinnäkin yritän välttää turhaa veden käyttöä kasvojen puhdistuksessa ellen ole suihkussa, koska tuntuu että vettä menee joka paikkaan ja pilaa kampauksen. Lisäksi misellivesi toimii ihonpuhdistuksen ykkösvaiheessa käytettynä mulla paremmin kuin puhdistusöljy- tai maito, koska kaikki kokeilemani sellaiset jättää jonkun kalvon joka tukkii ihoani. Poistan nykyään silmämeikin aina misellivedellä (ja käytän muuten klassikkoa Biodermaa, kokeilemani Garnier ei toiminut mulla yhtä hyvin), ja tykkään siitä enemmän kuin ennen käyttämistäni vedenkestävän silmämeikin poistoaineista jotka jättivät rasvaisen pinnan silmäluomille.
  Misellivesi on vaan ainoa puhdistustuote, joka käy koko kasvoilleni. Se puhdistaa, mutta ei tuki, ärsytä tai kuivata! Ja jos puhdistan kasvot pelkällä misellivedellä, en käytä yleensä edes kosteusvoidetta paitsi silmänympäryksille ja kaulalle.

 15. Aamuputsauksessa parhaita! Pelkällä kasvovedellä pyyhkiminen ei tunnu riittävältä ja sit taas ihan putsarilla puhdistaminen ei sekään tee pidemmässä juoksussa omalle iholle joka aamu hyvää. Misellivesi sopii siis täydellisesti aamuun! 🙂 Mulla on toi nivean, tosi jees.

 16. Itse törmäsin tuohon Nivea 3 in 1 miselliveteen kun Puolan reissulla tarvitsin kasvoputsaria ja en käsimatkatavaroiden takia saanut kotoa mukaan. Olen kyllä tosi tykästynyt! Pyyhin puhdistuslapulla meikit (mulla yleensä vain meikkivoide, poskipuna, aurinkopuuteri. Silmämeikistä käytän vain vedenkestävää maskaraa). Puhdistan yhdellä lapulla ja toisella vielä varmistan että kaikki on lähtenyt. Lopuksi vielä käytän Avenen cleaning milkia vähän niinkuin jälkiputsarina kun se ei varsinaisesti putsaa.. 😀 mulla on toiminut tää hyvin 🙂

 17. Miten kasvot sitten kuuluisi puhdistaa? Ennen miselliveden hoksaamista pesin kosteusvoiteella ja palasaippualla. Nyt pyyhin meikit pois misellivedellä ja huuhtelen lopuksi kraanavedellä. Ihoni on mielestäni ihan normaali. Ehkä se ei välitä käsittelystäni.

 18. Mulla on ollut käytössä jo monta pulloa Garnierin Micellar vettä. Kokeilin pikkupullon Bioderman vastaavaa, mutta en huomannut mitään eroa. Itse puhdistan silmämeikin misellivedellä, koska jotenkin se on paljon miellyttävämpi käyttää kuin silmämeikinpoistoaine. (Mainittakoon vielä, etten käytä vedenkestävää ripsiväriä). Silmämeikin poiston jälkeen pyyhkäisen vielä enimmät meikkivoiteet yms kasvoilta ja sen jälkeen pesen normaalisti putsarilla ja vedellä kasvot. Misellivesi ei mielestäni korvaa mitenkään kasvojen pesua putsarilla. Ei se niin hyvin puhdista kuitenkaan.

  Aamuisin tosiaan pyyhin kasvot misellivedellä, koska myös minulla on herkkä iho joka kuivuu liiaksi jatkuvasta vesipesusta. Siksi misellivesi aamulla ja perään kosteusvoide.

  Meikatessa pyyhin misellivedellä karisseet luomivärit pois ja samoin kädestä ylimääräiset peiteaineet ja meikkivoiteet. Blogikuvauksessa myös kätevä kun pyyhkii swatcheja käsistään. Kaikki lähtee, mutta iho ei ärsyynny. Myös muita meikatessa kätevä korjailuväline, sillä ei ärsytä herkkääkään ihoa.

  Noista Garnierin puhdistuspyyhkeistä en tykännyt. Jotenkin harmillisen tehottomia. Pakko myös vielä mainita että pumpulilapullakin on merkitystä. Onnistuin ostamaan todella huonoja pumpulilappuja, jotka ei ime itseensä misellivettä vaan päästävät sen läpi. Ei toimi oikein puhdistuksessa, kun se pumpulilappu ei ime itseensä niitä epäpuhtauksia. Pumpuliapunkin siis pitää olla sellainen, joka imee itseensä sen ylimääräisen miselliveden ja samalla sen mitä veteen tarttuu 🙂

 19. Ite en oikeen oo tykänny tuosta Garnierin versiosta, koska se jättää eräänlaisen kalvon ihon pinnalle, kuten myös kaikki kasvovedet. Siksi pesen kasvoni aina vedellä vaikka olisin poistanut meikin misellinvedellä.

 20. Tuo Garnierin vesi on parasta. Vesipesun jälkeen tosin. Toinen pullo menossa.

 21. Olen ollut vuoden alusta säännöllinen misellivesien käyttäjä, toki olen kokeillut niitä ennenkin 🙂 Kokemuksia on kertynyt mm. Nivean, L300:n ja La Roche Posayn tuotteista – vakiosuosikeiksi päätyivät nuo pari hajusteetonta. Kaapissa on samanaikaisesti myös Yves Rocherin vastaavia, merkillä kun on ainakin kolme eriväristä puhdistusvettä… 🙂 toimivia kaikki.
  Käytän tällaista tuotetta aina iltapuhdistuksessa kasvoveden tapaan viimeistelyyn, en edes yritä saada niillä meikkiä ja aurinkosuojaa yksinään pois. Viimeistelyssä mainioita!

 22. Itselläni on garnierin misellivesi ja käytän sitä lähinnä joskus aamuisin laiskuuttani, jos en jaksa vesipestä kasvojani.

  Pikkusiskoni taas on siirtynyt kaikista puhdistustuotteista ainoastaan miselliveteen ja on sanonut, että se on auttanut todella paljon ihon kuivuuteen. 🙂

 23. Itse ostin ekan miselliveteni muutama viikko sitten. Ajattelin käyttää karisseen silmämeikin poistoon ennen meikkipohjan tekoa – silloin harvoin kun luomiväriä jaksan laittaa. Itse en kyllä jaksaisi vanulappujen kanssa tuhrata etenkään iltaisin, talvella jos kasvot tuntuvat kuivuvan, voisin harkita aamuputsarina.

 24. Käytin pullon Nivean misellivettä, kun se tuli Livboxissa ja tykkäsin tosi paljon! Luulen että ostan uudelleen jossain vaiheessa. Kuivaihoiselle misellivesi tuntuu tehokkaalta, mutta hellävaraiselta ratkaisulta. Oon pitkään käyttänyt noita puhdistusliinoja pitkäksi venähtäneiden iltojen jälkeen tai reissuilla, mutta kyllä misellivesi tuntuu puhdistavammalta 🙂

Kommentointi on suljettu.