Onnistuiko matkustaminen yhdellä mekolla?

Postasin ennen Pariisiin lähtöäni aikeistani matkustaa vain käsilaukullisella tavaroita ja yhdellä päällä olevani pikkumustalla mekolla. Lupasin postata, teinkö sen todella ja jos tein, kuinka homma sujui.

En itseasiassa lähtenyt reissuun tuossa postauksessa esitetyllä mekolla, mutta sen sijaan valitsin mekokseni pari päivää sitten esittelemäni toisen pikkumustan. Mekon lisäksi reissuun tulivat mukaan parit sukkahousut ja alushousut, Mujin Multi Cape, yksi huivi ja trenssitakki sekä pieneen tilaan taittuvat balleriinat.

Pariisi mukaan pakatut

Suurin huolen aihe monilla on, että jos parin päivän reissuun lähtee vain yhdellä vaatteella, saattaa sille tapahtua jotain odottamatonta, minkä vuoksi vaihtovaatetta on pakattava mukaan. Tämä oli tietysti omakin huolenaiheeni. Ohut musta mekko oli melko turvallinen matkakumppani, sillä sen päälle läikytetyt ruuat ja juomat eivät liiemmin näy ja mikäli näkyvät, on se helppoa pestä ja kuivata nopeasti vaikka hiustenkuivaajalla.

Alunperin olin suunnitellut ottavani mukaan vain Mujin Multi Capen, joka saisi toimia myös huivinani, mutta koska jätin kaikki lisälämpöä tuovat vaatteet pois matkasta päätin, että otan mukaani erillisen huivin. Samalla sain myös mielenrauhan siitä, että vaikka kaataisin jo koneessa jotain valkoisen Multi Capeni päälle, ei reissuni menisi pilalle.

Mielestäni reissuun ei siis kannata väkisin lähteä minimalistisella varustuksella jos tuntuu, että se tuo enemmän stressiä kuin poistaa sitä. Yhdellä mekolla matkustaminen on rentouttavaa siinä mielessä, etten kolmen päivän aikana kertaakaan joutunut miettimään, mitä pukisin päälleni ja olisinko yli- tai alipukeutunut. En ollut kumpaakaan koskaan ja mekkoni toi matkustamiseeni suunnatonta rentoutta.

Jos en kuitenkaan olisi ottanut mukaani huivia, olisi minulla sen sijaan voinut olla stressaantunut olo miettiessäni valkoisen Multi Capeni mahdollista sotkeutumista. Tuo stressi ja huolehtiminen olisi puolestaan vienyt täysin hyödyn yhden mekon tuomalta rentoudelta.

Ensimmäisenä päivänä kävelin neljä tuntia itsekseni pitkin sateista Pariisia ennen muiden treffaamista ja vaatteni kastuivat, mutta ne myös kuivuvat nopeasti ennen yhteistä illallistamme. Seuraavana päivänä L’Oréalin Skin Summitissa oli kokoajan niin lämmin, että tarkenin jopa suuren osan ajasta hihattomassa pikkumustassani. Meitä ilahdutettiin kuitenkin lämpimillä huiveilla ja se oli mukava lisä matkavarustukseeni. Seuraavana aamuna pikaisesti kaupungilla pyörähtäessäni löysin vielä aivan sattumalta täydellisen neuletakin, jollaista olin etsinyt jo pitkään, joten se sujahti käsilaukun sijaan päälleni välittömästi.

Pariisi pakatut tavarat

Matkan aikana minulta kysyttiin useasti, missä matkalaukkuni on. Sitä kysyi niin tullessa lentokentällä vastassa ollut kuljettaja, hotellin vastaanottovirkailija kuin lähtiessani matkaseurani, hotellin työntekijä kuin vielä taksinkuljettajakin. Oletusarvoisesti naisella on siis mukanaan käsilaukun lisäksi jonkin sortin matkalaukku.

Veikkasin, ettei monelle olisi oikeasti ongelma lähteä reissuun yhdellä vaatekerralla, mutta moni ei tahdo tehdä sitä, sillä pelkää yllättävien tilanteiden sotkevan vaatteet ja pilaavan reissun. En halunnut itse ottaa siitä suurta stressiä, sillä kuten sanottua matkustin mekossa, jossa tahrat eivät paljoa näkyisi ja jos näkyisivätkin, olisi mekko nopeaa pestä. Tiedostin lisäksi, että olisin matkalla melkoisen suuressa kaupungissa, eli jos minun olisi saatava jotain uutta päällepantavaa jostain syystä voisin olla melko luottavainen, että jossakin varmasti on kauppa, joka myy vaatteita.

Pariisi mukaan pakatut

 

Harkitsin jopa reissun jälkeen, että eläisin pidempäänkin tässä samassa mekossa, mutta parin päivän kuluttua heitin sen pesukoneeseen enkä ole laiskuuttani silittänyt sitä… Jos kuitenkin käyttäisin jotain mekkoa kuukauden ajan, olisi se ehdottomasti tämä.

Voisitteko te harkita käyttävänne samaa vaatetta kuukauden ajan?

12 kommenttia artikkeliin ”Onnistuiko matkustaminen yhdellä mekolla?”

  1. En todellakaan uskaltaisi lähteä reissuun yhdellä vaatekerralla, koska niille voi käydä muutakin kuin että ne likaantuvat. Olin kerran menossa viettämään mukavaa päivää Keukenhofiin kun menomatkalla housut ratkesivat haaroista niin pahasti (sellaiset 10-15 cm sisäsaumasta auki ja repesi myös sivusuuntaan), että oli pakko mennä ostamaan uudet housut. Tilannetta hankaloitti se, että kauppaan piti väkisinkin kävellä aika matka (autolla ei päässyt viereen) ja oli lämmin päivä joten minulla ei ollu mukana mitään, millä olisin saanut ongelmaa peiteltyä. Kaupassa oli sitä paitsi aivan järkyttävän vähän sopivaa kokoa olevia kesähousuja ja jouduin ostamaan kirkkaan turkoosit housut. Nämä housut ovat edelleen nähtävissä kaikissa sinä päivänä otetuissa valokuvissa, sattui olemaan 1-vuotishääpäiväkin niin tuli niitä kuviakin otettua.

  2. Unohtui vastata tuohon kysymykseesi, sori. Voisin hyvin käyttää samoja housuja kuukauden, jos ei niitä tarvitsisi välillä pestä, mutta samaan paitaan kyllästyisin. En ole asusteiden käyttäjä, en käytä huiveja tms, enkä juuri korujakaan.

    • Asusteilla saa tosiaan muunneltua paljon, mutta jos ei ole niiden ystävä niin voihan se tosiaan käydä tylsäksi mikäli tahtoo vaihtelua. 🙂

  3. huh, joko meillä on hyvin erilaiset hikiominaisuudet tai hygieniakäsitykset! 😀 hikoan nimittäin aivan järjettömästi (vaikka olen urheilullinen, hyväkuntoinen ihminen :D) enkä voisi ikinä lähteä reissuun vain yhdellä vaatteella! pesemisessä menisi hermo ja hikisen öklöä vaatetta olisi inhottavaa käyttää. eikö sulla ollut edes yövaatteita? entä jos hotellissa tulisi kylmä? älyttömän houkutteleva mutta toistaiseksi juuri hikoamisen ja palelun takia mahdottomalta tuntuva ajatus noin vähillä matkustaminen, mutta hienoa, että heitit ajatuksen pohdittavaksi 🙂

    • Riippuu tosiaan varmasti paljon hikoilusta. En itse hikoile liiemmin (muuten kuin kainaloista huonolla dödöllä), joten koska kyseessä oli hihaton mekko pysyy se freesinä vaikka viikon. Ja luotin vaan siihen, ettei tule kylmä. 🙂

    • Pakko kommentoida, että aloin hikoilla jonkun verran vasta 25 vuotiaana ja piti mennä ekaa kertaa dödökaupoille. Sekin oli vaan hetkellistä, mutta dödön käyttö jäänyt varmuuden vuoksi tavaksi. Saunassa saan istua aika kauan, että tulee hiki ja salilla en hikoile juuri ikinä. Sen sijaan öisin kyllä hikoilen koko päivän edestä. Ja jos alkaa paljon hermostuttaa, saattaa selkä hiota.

  4. Pyrin minimaaliseen pakkaamiseen ja pidemmillekin reissuille mitään kunnon reppua isompaa en yleensä ota mukaan. Ilman vaihtovaatteita en silti minäkään uskaltaisi lähteä, koska vähän isompikokoisena ei todellakaan ole itsestäänselvyys, että sopivia vaatteita(päälle mahtuvia) löytyy. Olin talviaikaan kolmen viikon reissussa ja takin vetoketju meni rikki. Ajattelin, että ostan nyt sitten vaan jonkun tilalle. Mutta ei! Vaikka isompiakin kokoja löytyi niin hartiat eivät mahtuneet. Päädyin laitattamaan vanhaan takkiin uuden vetoketjun. Tällaisten tapausten takia ehkä monet olivat yhden mekon taktiikasta kauhuissaan 😀 En tosin kahta talvitakkia raahaisi, mutta esim housujen kanssa tilanne olisi ollut epämiellyttävämpi 😀

    • Vähillä varusteilla reissuun lähtemisen idea oli itselläni huolettomuus ja stressittömyys (ei tarvitse miettiä, pitäisikö illalliselle vaihtaa vaatteita juhlavemmiksi tai onko joku vaate liian jotain johonkin tilaisuuteen), mutta jos vähillä varusteilla reissuun lähteminen aiheuttaa jo valmiiksi epämukavan ajatuksen ja huolen, niin silloin se ei tosiaankaan ole hyvä lähtökohta. 🙂

  5. Jos olisi kaksivärinen/kaksipuolinen kääntömekko, jonka toinen puoli olisi musta ja toinen päiväkäyttöön sopivan värinen, homma voisi toimia. Tällöin ei haittaisi, jos toinen puoli tarhriintuisi eikä puhdistaminen ehkä onnistuisi ihan kunnolla. Siis toimisi siinä tapauksessa, että olisi mekkoihminen 😀

  6. Ihan huippua matkustaa noin vähillä kamoilla. Ja tosi kekseliäitä noi sinun eri versiot mekon käyttötavoista. Kiitos vinkeistä, aion matkia! Minkä merkkinen se toinen monitoimimekkosi on? Siis se jossa oli vetoketju.

Kommentointi on suljettu.