Pariisiin yhdellä käsilaukulla

Jos olisin muutamia vuosia sitten vielä ollut lähdössä kolmeksi päiväksi reissuun Pariisiin, olisi käsimatkatavarani ollut melko täyteen pakattu vetolaukku. Laukussa olisi ollut vaihtovaatteet ensimmäisen päivän illalle, toiselle matkapäivälle, toisen matkapäivän illalle ja vielä kolmannellekin. Ja ehkä vielä jotain pientä ekstraa siltä varalta, että haluankin pukea päälleni jotain muuta tai tilanne vaatiikiin erilaista pukeutumista kuin mitä olin kuvitellut. Tämän lisäksi olisin tarvinnut runsaasti kosmetiikkaa melko varmasti vaikka mitä muuta.

Mitä minimalistisemmaksi ajatusmaailmani on muuttunut, sitä minimalistisempaa pakkaamisestanikin on tullut. Voitteko nimittäin uskoa, että aion lähteä kolmeksi päiväksi Pariisiin vain yhdellä käsilaukulla?

Tuohon tavallisena työlaukkunakin mukanani kulkevaan käsilaukkuun mahtuu nimittäin helposti kaikki tarvitsemani ja koska en oikeastaan tarvitse mitään en myöskään tarvitse tilaa ostoksille. Lähden näkemään ja kokemaan, en ostamaan ja omistamaan.

Pariisi matkatavarat

Rakastan monikäyttöisiä ja kompakteja juttuja. Musta pikkulaukkuni tuplaa itsenä lompakkona ja monikäyttöisenä käsilaukkuna (laukkua voi käyttää cross bodyna, olkalaukkuna tai ihan vaan clutchina), kaikki tarvittava kosmetiikka mahtuu yhteen pussiin ja lsäksi mukaan tarvitaan vain pari vaatepuolen juttua.

Butterly Shoes

Yksi lempparijuttuni ovat kompaktit Butterly Twist-kengät, jotka ovat paitsi ihanan pehmeät jalassa myös mukavan kompaktit käsilaukussa. Nämä ovat must have -matkustaessa, sillä lähden saappaissa, jotka voivat käydä liian kuumiksi kevätsään yllättäessä.

Uniqlo takki

Lähden ohuessa trenssitakissa, sillä paksu takki on ikävä reissukumppani. Voi kuitenkin olla, että sää vaatiikiin hieman lämpimämmän takin, joten mukaan lähtee luultavasti myös kompaktiin pussiin mahtuva Uniqlon Ultra Light Down -takkini (joka muuten tuplaa tehtävänsä mukavana tyynynä lentokoneessa).

Näitä ja alusvaatteita lukuunottamatta mukaan ei kuitenkaan lähde liiemmin vaatteita. Tämä johtuu siitä, että rakastan monitoimisia vaatteita ja aiemmin esittelemäni Mujin Multi Capen lisäksi uskoisin pärjääväni koko reissun jokaisessa tilanteessa yhdeksi lemppareistani muotoutuneessa pikkumustassani.

Tämä pikkumusta on nimittäin oikeastaan aivan täydellinen joka hetkeen. Jopa niin täydellinen, että olen jopa harkinnut kokeilevani haastetta, jossa käyttäisin kuukauden ajan vain yhtä mekkoa (harkitsisin tämän ja toisen monitoimimekkoni välillä) ja hakisin vaihtelua yhdistelemällä sitä muihin vaatteisiini.

Pikkumusta

Tässä täydellisessä pikkumustassani ovat lantiolla koristeelliset pienet vetoketjut, minkä lisäksi sen kauluksen toisella puolella on mekolle monipuolisuutta tuova vetoketju.

Pikkumusta

Kaula-aukon vetoketjua voidaan avata ja sulkea tilanteen mukaan ja sama mekko taipuu siksi työhön ja viihteelle.

Pikkumusta

Vetoketjun voi vaikka myös sulkea kokonaan, jolloin mekkoon tulee rennompi poolokaulus.

Pikkumusta

Kauluksen voi myös vaan taittaa mekon sisään, jolloin mekko näyttää ihan tavalliselta yksinkertaiselta pikkumustalta, jonka voi asustaa aivan haluamallaan tavalla.

(Kirosinpa muuten pariin otteeseen tuona kuvauspäivänä kokeilemani antiperspirantin, joka näytti jättäneen mekkoon ikävät rannut…)

Pikkumusta

Mekon voi myös kääntää ympäri, jolloin vetoketjut hyppäävät taakse ja mekon etuosasta tulee klassisen tyylikäs.

Pikkumusta

Näin mekkoa voi jälleen käyttää kaulusta miten vaan varioimalla ja lookkeja on melkoisesti.

Pikkumusta

Lopputulosta voi vaihdella myös käyttämällä joko paksuja mustia sukkahousujua, ohuempia mustia sukkahousuja tai ihan vaan läpikuultavia sukkahousuja.

Pikkumusta

Olen ollut aivan rakastunut tähän mekkoon, sillä se on niin monipuolinen kuin yksi mekko voi vaan olla. Mekon materiaali on pehmeää ja rentoa kangasta, joka ei rypisty reissussakaan ja tuntuu päällä lähinnä mukavalta oloasulta.

Pikkumusta

Tämä on juuri sellaisia vaatekappaleita, joita rakastan omistaa. Minusta on kaikkein mukavinta tietää, että komerossani majailee vaatteita, joihin voin turvautua jokaisessa mahdollisessa tilanteessa ja jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaankin enkä ne päälleni pukiessani joudu lähes koskaan miettimään, olenko ali- tai ylipukeutunut. 

Pikkumusta
Tämä mekko on loistava esimerkki vaatteesta, jonka voi asusteita vaihtamalla tai mekkoa hieman kääntämällä sovittaa lähes mihin tahansa tilanteeseen ongelmitta. Siksi ei olekaan mikään ongelma päättää, että tämä mekko on ainoa reissuvaate, jota tulen tarvitsemaan. Jännitystä aiheuttaa tietysti se, tulenko kaatamaan mekon päälle jotain ja sotkemaan sen, mutta yritän olla ajattelematta asiaa ja nauttia siitä, että saan koko matkavaatekaappini sovitettua yhteen pieneen käsilaukkuun.

Pikkumusta

(Jos joku miettii, mistä mekko on ostettu niin vastaus on Tukholman keskustan Manhattan Modesta, jonka ikkunassa sattumalta näin sen tietäen välittömästi, että meidän teidemme kuuluisivatkin kohdata ja että antaisin mekolle hyvän ja rakastavan kodin.)

Pikkumusta

(Katsotaan, saanko tänään ihan oikeasti pakattua niin kevyesti kuin etukäteen suunnittelin vai iskeekö lopulta kuitenkin sen kuuluisa viimehetken paniikki…)

Millaisia pakkaajia te olette? Lähteekö viikonloppureissuille vähän vai vähän reilummin vaatteita mukaan?

15 kommenttia artikkeliin ”Pariisiin yhdellä käsilaukulla”

 1. Itse asiassa, olen itsekin aiemmin ollut ihan toivoton pakkaaja, siis ihan liikaa on aina tullut lastattua tavaraa, jolle ei lopulta välttämättä ihan kauheaa tarvetta olisikaan ollut. Mutta tiheähkö reissaaminen on tehnyt tehtävänsä ja opettanut pakkaamisessa lopulta aika minimalistiksi, nyt helmikuussa juuri tein neljän päivän reissun Maltalle, jolla mm. juoksin puolimaratonin (eli myös juoksukamppeet tarvittiin mukaan), ja kaiken sain ängettyä yhteen normaalikokoiseen Fjellrävenin Kånken-reppuun! Ja jäi vielä tilaa tuliaisillekin! 😀

 2. Periaatteessa itsekin pärjäisin yhdellä mekolla/paidalla, mutta siltä varalta, että hikoilen (dödö pitää, mutta selkä voi hikoilla) tai vaate sotkeutuu, niin otan vaihtovaatteita. Kosmetiikkaa otan aina liikaa mukaan, esim. pitää olla sekä paksu meikkivoide finnikohtauksen varalta että ohuempi pohja.

  • Omani olen ostanut ulkomailta merkin omista liikkeistä, mutta omistan vain kaksi Multi Capea, eli en osaa sanoa yhtään mitään vaatteiden kokomerkinnöistä. :/

 3. Olen itse lähdössä parin päivän reissulle Eurooppaan ja jouduin maksamaan ruumaan menevästä matkatavarasta vain ja ainoastaan ihotaudin hoitoon tarkoitettujen perusvoidepöniköiden takia :/ Kyllä korpesi, mutta kun joudun päivittäin lotraamaan sellaisella määrällä rasvaa, että jo niistä olisi käsimatkatavaraan sallittu nestemäärä täyttynyt.

 4. Siis sinänsähän minimalistinen elämä (ja varsinkin matkustaminen 😀 ) on monessakin mielessä hyvä juttu! Itse kiinnyn ja ihastun todella helposti materiaaliin(kin), joten pienellä ihailulla ja ihmetykselläkin olen seurannut postauksiasi aiheesta. Yksi asia minua kuitenkin mietityttää yli kaiken… Miten vaatteiden peseminen / varautuminen ei-niin-miellyttäviin yllätyksiin? Jos lähtee reissuun yhdellä vaatekerralla, niin entä jos het lentokoneessa ilmakuoppa kaataa ruuat syliin? Istut jossain purukumin päälle? Vieruskaverin punkut lipsahtavat? Auto heittää kurat päälle? Dödö pettää? Joudut yllättäen sateeseen pönöttämään ja kaikki kastuu? Enkä nyt tarkoita mitenkään, että aina pitäisi elää pahimpaan varautuen, mutta kyllähän sitä sattuu ja tapahtuu, omasta mielestäni muutaman päivän reissuun varautuminen muutamalla vaatekerralla olisi ihan vain järkevää?

  Ja miten ylipäänsä kotioloissa, pesetkö vaatteitasi yksi kerrallaan tarpeen mukaan käsin vai mitenkä…?

  Sori jos kyselen asioita mitä olet jo käsitellyt, olen yrittänyt kyllä lukea postauksesi tästä(kin) aiheesta, mutta aina jotain saattaa mennä ohi. 😐

  Tuo mekko on muuten tosi makee. Harmi kun nuo pikkumustat eivät imartele laisinkaan tällaista omppuvartaloa… 😛

  Hyvää matkaa! 🙂

  • Hyviä kysymyksiä ja usko pois, mietin noita kaikkia juttuja ja meinasin uskaltaa olla lähtemättä vain yhdellä mekolla, mutta päätin silti uskaltaa. Jos jotakn kaatuu mekolle niin sen voi pestä illalla hotellilla ja Pariisista löytyy kyllä jotain päällepantavaa varmasti jos hätä tulee. 🙂

   Ja joo, jätin tuon kevytuntsikan sitten kuitenkin kotiin, vaikka olisikin ollut ihan hyvä vaihtoehto kun kävelin tänään neljä tuntia sateessa pitkin kaupunkia. 😛

   Kotona pesen vaatteita ihan normaalisti yhdessä miehen pyykkien kanssa. Omat mekkoni ovat pesussa harvemmin, mutta alusvaatteita ja sukkahousuja on koneessa sitäkin enemmän sitten. En käytä oikeastaan koskaan housuja vaan olen lähes aina hameessa tai mekossa. 🙂

 5. Melkoisen vähällä pärjäät, mutta niinhän siinä yleensä käy että tulee raahattua mukana ihan liikaa tavaraa. Tässä nykymaailmassa olisi hyvä jokaisen oppia minimalistinen elämäntapa 🙂 Se ei ole uusi juttu, vaan ennemminkin ”paluu juurille”, esi-isien aikoihin.

 6. Mua vähän ihmetytti, että et ota melkein mitään vaihtovaatteita mutta sitten otat kaksi ulkotakkia? Otatko ollenkaan housuja, vai vaan sukkahousuja mukaan`? Entäs neuletakkia tms?

 7. Mä olin just 4 yötä Riikassa ja mä olin pakannut selkeesti aivan liikaa. Pakkaan aina liikaa, ja kaikkia ei tule sitten edes käytettyä. Pitisi opetella pakkaamaan minimalististi. Ongelma sekä nyt (että joulun reissussa) niin vaihtelevaa sää. Lämmintä, kylmää ja sadetta. Miten sellaselle pitäisi muka pakata?

  • Vaihteleva sää tuo kyllä haastetta. Itse suosisin silloin kerrospukeutumista. 🙂

 8. Oli tosi kiva lukea tää juttu! Olisi kiva saada jatkoa reissun jälkeen eli mitä lopulta pakkasit mukaan, olisitko kaivannut jotain ja mikä oli turhaa. Rakastan järjestely- ja pakkausjuttuja 🙂

Kommentointi on suljettu.